Να πάρω ή όχι γατάκι;

faceninaki

Νεοφερμένο μέλος

Η faceninaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπέρα!!Είμαι καινούρια στο forum και θα έλεγα σχετικά καινούρια και στο θέμα των γατών... (αν και είχα ένα μικρή). Έχω ένα θηλυκό fox terrier 5 ετών και σκεφτόμουν να πάρω ένα ακόμα ζωάκι για παρέα. Επειδή οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τα σκυλιά αλλά και επειδή δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να τα καταφέρω με τη φροντίδα δύο σκυλιών σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα γατάκι. Πιστεύετε πως θα υπάρχει πρόβλημα στη συμβίωση με τη σκυλίτσα μου? (Είναι σχετικά φιλική με άλλα ζώα και τις γάτες που συναντάμε στη βόλτα δεν τους δίνει και πολλή σημασία παρά μόνο αν κάποια αρχίζει να τρέχει και εμείς την κυνηγήσουμε...) Το θέμα του φύλου παίζει ρόλο?Γιατί όσον αφορά την ηλικία σίγουρα θα πάρω ένα αρκετά μικρό σε ηλικία για να προσαρμοστεί πιο εύκολα...Τέλος θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να το "εκπαιδεύσω" από μικρό ώστε να μην κάνει ζημιές στο σπίτι (όπως να σκίζει κουρτίνες κυρίως κτλ) ή αυτές είναι αναπόφευκτες?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!
Για όλα αυτά που ρωτάς (καλή συμβίωση με το σκυλάκι, όχι ζημιές στο σπίτι κ.λπ.) δεν παίζει ρόλο το φύλο, ούτε η ηλικία. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του κάθε γατιού. Υπάρχουν γατάκια που από μικρά είναι ήσυχα και καλόβολα, υπάρχουν άλλα που ακόμα κι όταν μεγαλώσουν είναι πάρα πολύ ζωηρά, υπάρχουν κι άλλα που ενώ όταν ήταν μικρά φαινόντουσαν ήσυχα, μεγαλώνοντας έγιναν... διαολάκια:P. Γι' αυτό, στη θέση σου θα προτιμούσα ένα κάπως μεγαλύτερο σε ηλικία γατάκι (από 6 μηνών και πάνω), που θα έχει δείξει τον χαρακτήρα του και θα μπορείς να το εμπιστευτείς. Μπορείς να έρθεις και σε συνεννόηση με αυτόν που το χαρίζει ώστε να το πάρεις για μια σύντομη δοκιμαστική περίοδο, να δεις πώς τα πηγαίνει με το σκυλάκι σου. Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, υπάρχουν πάρα πολλά γατάκια που ψάχνουν σπίτι, σίγουρα ανάμεσά τους θα υπάρχει και κάποιο... σκυλόφιλο!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να έχεις υπόψη σου ότι το μικρό γατάκι θα θέλει συνέχεια παιχνίδια και το 5χρονο σκυλάκι δε θα είναι πολύ χαρούμενο γι'αυτό. Επίσης, εξέτασε και αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να συντηρείς δυο ζώα.Γενικά, για τα ζώα τα δυο είναι καλύτερα από το ένα. Οσο για τις ζημιές από νωρίς εφοδιάσου με ονυχοδρόμιο και μπόλικα παιχνίδια και οι ζημιές θα είναι ελάχιστες.

Ευχαριστώ πολύ!!:)
Για το θέμα της ηλικίας και εγώ αυτό πιστεύω απλά είχα ακούσει ότι είναι καλύτερα ένα γατάκι που είναι ακόμα μωρό ώστε να μάθει εξαρχής με το σκυλί και να μην υπάρχουν πολλές κόντρες για την κυριαρχία κτλ...Ισχύει όμως κάτι τέτοιο?:hmm:

Καλώς ήλθες!!! Αφού το σκυλάκι σου είναι ήρεμο σαν χαρακτήρας, από την πλευρά του δεν θα έχεις πρόβλημα επιθετικότητας, αρκεί όταν με το καλό πάρεις γατάκι , να προχωρήσεις στη γνωριμία ήρεμα, σταδιακά , λίγο λίγο κάθε μέρα , να ανακατέψεις τις μυρωδιές τους ώστε να γνωριστούν εύκολα κλπ κλπ. Πιστεύω, ότι όσο πιο μικρό είναι το γατάκι, τόσο πιο εύκολα θα εμπιστευτεί το σκυλάκι, γιατί δεν έχει δικές του εμπειρίες. Βέβαια, και μια πιο μεγάλη γατούλα, αν δεν είναι υπερβολικά φοβιτσιάρα και δεν έχει αρνητικές εμπειρίες με σκυλιά, με τη δική σου συμβολή, θα προσαρμοστεί . Μπορεί , βέβαια, ποτέ να μην γίνουν φίλοι, είτε μικρό είτε μεγαλούτσικο γατάκι πάρεις. Αυτό έγκειται αποκλειστικά στο χαρακτήρα της γάτας (οι σκύλοι, οι καημένοι, είναι πιο βολικοί:))Στην πλειοψηφία τους, ζουν απόλυτα αρμονικά. Όσο για τις ζημιές, είναι παρεξηγημένες, οι καημένες οι γάτες:/: Αν από την αρχή που πάρεις το γατάκι φροντίσεις την εκπαίδευσή του (υπάρχουν πολλά ωραία κόλπα, ανώδυνα και αποτελεσματικά), θα έχεις γατάκι που θα είναι τύπος και υπογραμμός. Χρειάζεται όμως να του αφιερώσεις λίγο χρόνο. Ύστερα, "οι καλοί τρόποι" θα του γίνουν συνήθεια, και οι γάτες δεν αλλάζουν εύκολα τις συνήθειές τους. Εννοείται, ότι ένα ήρεμο γατάκι θα εκπαιδευτεί πιο σύντομα από ένα ζωηρό. Εγώ έχω και από τα δύο δείγματα στο σπίτι (ένα πολύ ήσυχο και ένα πολύ ζωηρό), είχα πάμπολλες γάτες, διαμερίσματος και παλιότερα αυλής, με "τρόπους" που βαθμολογούνται από¨"άριστα" έως "λίαν καλώς":D:D:D:D:D
Άντε λοιπόν, με το καλό, να γίνεις γατομαμά!

Απάντηση: Να πάρω ή όχι γατάκι?

να παρεις γατακι στειρωμενο χαλαρο ανω των 6 μηνων για να μπορει να αμυνθει που φιλοξενηθηκε σε σπιτι με σκυλο και ξερει απο σκυλους και ουτως η αλλως θα χρειστει περιοδος προσαρμογης και να σεβοηθησει πιο εμπειρος η εκπαιδευτης σκυλου. Φυσικα το γατακι εκπαιδευεται και μαλιστα πιο ευκολα απο τον σκυλο. Οτι χρειαστεις 6979780445 (2-4μμ) Γατοομαδα θεσσαλονικης

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες!!Μετά από πολύ ψάξιμο και χρόνο μέσα στην επόμενη εβδομάδα μάλλον θα έρθει το νέο μέλος της οικογένειάς μας μια γατούλα κουκλίτσα 6 μηνών στειρωμένη και με εμπειρία συμβίωσης με άλλα ζωάκια...Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα βρουν με τη σκυλίτσα τα δυο τους!:hug: Σίγουρα θα χρειαστώ αρκετές γατοσυμβουλές (άπειρη γαρ:))!!Οπότε θα επανέλθουμε σίγουρα και με φωτογραφίες από το νέο μέλος της παρέας μας!!:group:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back