Να πάρω δεύτερο γατάκι;

Helene

Νεοφερμένο μέλος

Η Helene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σας! :)
Πρόσφατα πήρα ένα αρσενικό γατάκι 2 μηνών και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι αυτό!
Όμως έχω μια ανησυχία..
Κάποιες φορές λείπω από το σπίτι για αρκετές ώρες και το γατάκι μένει μόνο του. Όταν φεύγω το ακούω ν' αρχίζει να νιαουρίζει (ίσως παραπονεμένο).
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα ήταν καλή ιδέα να πάρω ακόμα ένα γατάκι για να έχουν συντροφιά το ένα το άλλο τις ώρες που θα λείπω από το σπίτι και για να μην πλήττουν..
Το γατάκι που έχω είναι αρκετά φιλικό και χαδιάρικο (και θα επιδιώξω αν τελικά πάρω και δεύτερο να έχει παρόμοιο χαρακτήρα).. όμως φοβάμαι μήπως δεν αποδεχτεί το ένα το άλλο και τα πράγματα γίνουν χειρότερα αντί για καλύτερα.
Θα ήθελα τις γνώμες σας για το αν τελικά είναι καλό να πάρω κ άλλο γατάκι και αν ναι, τι φύλο και τί ηλικία θα ήταν το καλύτερο να είναι το καινούργιο γατάκι?
(Να σημειώσω ότι και τα δύο θα στειρωθούν μόλις φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Helene !! εχω και εγω ενα αρσενικο γατακι σπιτι 3 μηνων τωρα και καταλαβαινω πως κανει οταν φευγεις ! εγω αν μπορουσα να παρω αλλο θα επερνα χωρις δευτερη σκεψη !! πιστευω κιολας πως αν ειναι κοντα στην ηλικια του θα ειναι καλυτερα για να γνωριστουν μαζι μιας κ το αρσενικο σου ειναι καινουριο στο σπιτι και δεν θα νιωσει απηλη και στην αρχη ακομα και αν κανουν διαφορα με την σωστη αντιμετωπιση σε τετοιες περιπτωσεις θα τα βρουν μεσα σε 1-2 εβδομαδες !! τωρα για το φυλο δεν ξερω τι να σου πω .. οτι θες εσυ !
παντως αν μπορεις να δωσεις σπιτακι σε μια ακομα ψυχουλα θα ηταν τελειο να εχει παρεα το αγορακι σου :)
ελπιζω ναπαρεις την σωστη αποφαση !! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω κι εγω. Αν ειναι να του φερεις παρεουλα, ειναι καλυτερα να γινει τωρα που ειναι μικρος και τον εχεις λιγες μερες σπιτι. Ψαξε στο site, υπαρχουν αντιστοιχα αρθρα για να ενημερωθεις
Επισης στα "χαριζονται" υπαρχουν υπεροχα μικρα που ψαχνουν για σπιτι και για αγαπη. :)

Απάντηση: Να πάρω δεύτερο γατάκι?

ειναι καλο ναχουν παρεα.αν και οι γατες δεν ειναι και παντα αγαπημενες.ομως μετα απο καιρο΄αγαπαει πολυ η μια την αλλη.το καλοκαιρι του 2009 αγορασα ενα μικρο γατακι σιαμ 45 ημερων ηταν.αγαπη που του δωσαμε καταλαβαινεις!ομως ηθελα να εχω και μια περσικη γατα.ειδα ενα μικρο και μεινα απ την ομορφια!μετα απο 6 μηνες που ειχαμε την εματην σιαμεζα μας αγορασα και την φοιβη .περσικη.στην αρχη τρεμαμε γιατι η εμμα πηγαινε να την χτυπησει.ενα μηνα ειχα κλεισμενη με ξεχωριστη τουαλετα στην κουζινα την φοιβη,αλλα με την συμβουλη φιλης τις αφησα μαζι.τωρα ειναι αγαπημενες πλενει η μια την αλλη,τσακωνονται,ειναι διαφορετικες μα αγαπιουνται.τις αγαπαμε παρα πολυ ολοι.και η εμμα νομιζω περνα πιο καλα παρα μονη.αν κι εγω ειμαι σχεδον παντα σπιτι.παρε κι αλλο γατακι.ολα καλα θα πανε.

Απάντηση: Να πάρω δεύτερο γατάκι?

και γω θα σε συμβουλευα να παρεις και αλλο γατακι τωρα που ειναι μικρα ακομα!.. εγω εχω την λιλυ μου την περσιας 11 μηνων και τωρα πηρα και ενα σιαμεζο γατο καταπληκτικο...πιστευω πως θα κανουν καλη παρεα οσο λειπουμε...γιατι και εγω με την δουλεια τωρα στανταρ θα λειπω μεχρι τις 6 το απογευμα οποτε σκεφτηκα γιατι να μην εχουν και μια παρειτσα?! ειδικα εσενα που ειναι ακομα πιο μικρουλη το τωρινο σου γατακι, θα συνηθισει την νεα παρουσια πολυ πιο ευκολα! ετσι πιστευω!

Πείτε μου την γνώμη σας

Καλησπερα διαβαζω συχνα το forum σαν επισκεπτης και σημερα αποφασισα να κανω εγγραφη για να σας ρωτησω τα εξεις:α)λοιπον εχω ενα γατουλη περιπου ενος ετους τον ειχα βρει στο δρομο 40 ημερων.Σκεφτομαι σε λιγο καιρο να τον στειρωσω για το καλο του το προβλημα μου ειναι το εξης και θα ηθελα την αποψη σας.Τον τελευταιο καιρο λειπω πολλες ωρες λογο εργασιας απο το σπιτι και εχω τυψεις που τον αφηνω μονο του πιστευεται πως μελαχγωλει και για αυτο το ριχνει στον υπνο?.β)Σκεφτηκα εφοσον τον στειρωσω να του φερω μια θηλυκια μικρη για παρεα(καποιο αδεσποτο)το θεμα ειναι το εξεις θα μπορεσουν να συμβιωσουν μαζι εφοσον ειναι στειρωμενος αρα δεν θα εχει οιστρο και το μικρο που σκεφτομαι να φερω να ειναι πολυ μωρο η λιγακι πιο ξεπεταγμενο(δυστηχως στους δρομους βρισκεις ολες τις ηλικιες:().Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Γεια! Καλώς ήρθες! :)
Κοίτα, τα γατάκια ούτως ή άλλως κοιμούνται πολλές ώρες την ημέρα, δεν έχει να κάνει με μελαγχολία, είναι η φύση τους τέτοια...
Το να του φέρεις συντροφιά το θεωρώ θετικό!
Θα υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ τους, παιχνίδι και περισσότερη κίνηση... Μην φανταστείς ότι τότε δεν θα κοιμάται και πάλι πολλές ώρες!
Έχε υπόψιν ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι θηλυκό...Εμείς οι άνθρωποι συχνά θεωρούμε ότι ένα ζευγαράκι (αρσενικό-θηλυκό) ίσως έχει καλύτερη ¨χημεία¨. Είναι καθαρά ανθρώπινη αντίληψη αυτό, στην πραγματικότητα ένα αρσενικό μπορεί να συνυπάρξει το ίδιο καλά με ένα αρσενικό, όσο και με ένα θηλυκό...
Η στείρωση πάντα λειτουργεί θετικά σε επίπεδο συμπεριφορών (και όχι μόνο) :)

Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.εχεις δικιο κοιματε πολλες ωρες ειδικα ολο το καλοκαιρι με την ζεστη.. γενικα παντως ειναι πολυ ηρεμος χαδιαρης και αρκετα υπακουος θα ελεγα μετα την στειρωση μηπως παραηρεμησει και κυριολεκτικα κοιματε ολη μερα?

Απάντηση: Πείτε μου την γνώμη σας

συμφωνω με οσα ειπε η μαρινα,και να συμπληρωσω,μια παρεουλα θα του κανει καλο σιγουρα,αρκει να απλωσεις το χερι και να βρεις ενα αδεσποτακι,υπαρχουν τοσα πολλα εκει εξω.αλλα κι εδω στο φορουμ χαριζονται πολλα.ευχομαι να βρεις το ιδανικο παρεακι για σενα και το γατουλακι σου.

Απάντηση: Πείτε μου την γνώμη σας

αυτο σκεφτομαι για καποιο αδεσποτακι γιατι οντως υπαρχουν τοοοοοοσα πολλα και ο δικος μου απο τον δρομο μαζευτηκε τοσο δα μικρο μωρακι χεχε σας ευχαριστω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back