yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
γιατι να μην φιλοξενησετε για ενα δυο μηνες ενα γατακι απο το αδεσποτολογιο , το στραυ η τα γατακια του φλοισβου πχ ετσι θα δειτε εαν ο φιλος σου οντως το θελει θα σας δωσουν τα κοριτσια συμβουλες εκπαιδευσης κι εμεις απο εδω και θα δειτε τι σημανει γαακι χωρις να ειναι δικο σας. Σε αυτη τη περιπτωση και ενα καλο θα κανετε και εαν τελικα σας κατσει το γατακι θα εχετε αποφασισει πιο ωριμα εχοντας ζησει κι εχοντας μια μικρη εμπειρια μαζι του. Για φτηνο γιατρο εχω να σου συστησω , το χτενισμα στα κοντοτριχα ειναι θεμα σωστης χτεννας για να κανεις καλη δουλεια και δευτερον καλης τροφης για να εχει σουπρερ τριχα που δε θα πολυ μαδαει. Αν θελεις εχω τηλεφωνα απο οσα σου ειπα εχω σαιτ για βουρτσα μαγικια που δε θα εχεις προβ΄λημα με τριχα μετα και εχω και γατακι υποψην αν δεν σου δωσει κανεις απο τους παραπάνω ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης 6979780445 (2-4μμ)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ένα ζωάκι βέβαια είναι όπως ένα παιδί, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αρρωστήσει ή δεν θα πάθει κάποιο ατύχημα ώστε να προκύψουν απρόβλεπτα έξοδα.
Όσο για τη συμπεριφορά στο σπίτι, αυτή δεν είναι θέμα φύλου αλλά ηλικίας και χαρακτήρα του γατιού. Μια λύση θα ήταν να υιοθετήσεις ένα ενήλικο γατάκι που και πιο ήρεμο θα είναι και θα έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα του, ώστε να μην έχεις εκπλήξεις. Το θέμα του λερώματος εκτός της αμμολεκάνης συνήθως συναντάται σε αστείρωτα ζώα που μαρκάρουν, οπότε με ένα στειρωμένο ζωάκι δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα (χώρια που τα στειρωμένα ζώα έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερα χρόνια).
Οι τρίχες δεν είναι κάτι τόσο φοβερό, με τακτικό βούρτσισμα της γάτας και συχνό σκούπισμα με την ηλεκτρική θα είστε οκ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin οντως η ιδεα της φιλοξενιας ειναι καλη το θεμα ειναι οτι μενω κοντα στην πατρα κι οχι αθηνα η θεσαλλονικη....
καλα aretha το αρθρο απιστευτο....πολυ χρησιμο!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
αν βρω γατακι-σκυλακι χτυπημενο-φωλιασμενο στη μεση της νυχτας ας πουμε που δε βρησκω κτηνιατρο,τι κανω?
μπορειτε να με ενημερωσετε για φιλοζωικες οργανωσεις στην πατρα κ στην ευρυτερη περιοχη γιατι με ενα συντομο search που εκανα δε βρηκα τπτ
ruko
Διάσημο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
αν ειναι πχ 4 το βραδυ κ την ωρα που γυριζω σπιτι βλεπω ενα σκυλακι χτυπημενο απο αμαξι μπορω να της τηλεφωνισω?
θα ηθελα το τηλ της παντως
αυτες οι φιλοζωικες που υπαρχουν στην πατρα κανουν στειρωσεις?
θα ηθελα να δηλωσω εθελοντρια σε θεματα φιλοξενιας ζωων ,και αν βρω αδεσποτακι να τους το πηγαινω
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο χαρακτηρα παλι δεν ξερεις πως θα σου κατσει...η Καραμελα αν και μεγαλωνει απο μωρο μαζι μας δεν ειναι για χαδια, αλλα ζημιες δεν κανει.Ο Μικυ αν και ηταν αδεσποτος και αγορακι ειναι πιο χαδιαρης αλλα κανει απο καμια ζημια.
Αν μαθει να πηγαινει στην αμμο δεν θα εχεις θεμα με αυτο. Αφου αγαπας τοσο πολυ τα ζωα και θελεις ενα να εξηγησεις στον φιλο σου οτι ακομη και αν δει οτι δεν πανε ολα οπως τα περιμενει να αφησει χρονο στο γατακι να προσαρμοστει.Μην περιμενει δηλ κανενα λουτρινο που δουλευει με μπαταριες και αμα δεν μπορεις αλλο τις βγαζεις να ησυχασεις!
Τα εξοδα περα απο καποια που κανεις μια φορα(εμβολια, στειρωση,) δεν ειναι μεγαλα. Μια καλη τροφη και αμμος δεν κοστιζουν πολλα καθε μηνα.
Αλλα κανεις δε μπορει να εγγυηθει οτι μια γατα δεν θα αρρωστησει οταν μεγαλωσει.
Ομως συμφωνω με την Εβελυν πως δεν ειναι ο,τι καλυτερο να μαθει σε σπιτι και ξαφνικα να βρεθει σε μια αυλη που ειναι και επικινδυνο απο πολλες αποψεις.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
αλλα σου δινει πολλα ρε παιδια ενα ζωο....ειναι απιστευτη η επαφη!!!!
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα σβήνονται τα αίσχη και θα μπαίνουν να τα ξαναγράφουνε;!
Δεν τους πετατε έξω να τελειόνουμε...
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
επισης μου ειπε οτι δεν κανει να κοιμασαι με τη γατα (δεν εξηγησε) και δεν πρεπει να τρωω με τη γατα στο δωματιο.
μ@@@@κιες μου ελεγε?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Νομίζω πως ναι...Ειχα μια συζητηση χτες με μια κυρια με γατα και της ελεγα οτι θελω να υιοθετησω κι εγω και μου ειπε οτι (!!!!!!) μυριζει (!!!!!!!) κι οτι στα 50 μου τετραγωνικα θα εχω προβλημα. Την ρωτησα ποσο συχνα αλλαζει την αμμο της γατουλας της και αν εχει κλειστη τουαλετα και μου ειπε οτι δεν παιζει ρολο(δεν απαντησε ομως)
επισης μου ειπε οτι δεν κανει να κοιμασαι με τη γατα (δεν εξηγησε) και δεν πρεπει να τρωω με τη γατα στο δωματιο.
μ@@@@κιες μου ελεγε?

Η κυρία αυτή προφανώς αναφερόταν σε παρελθούσες εποχές. Τότε τα γατιά δεν τα στειρώνανε, τα τάιζαν με τα αποφάγια του νοικοκυριού και ούτε ήξεραν τι θα πει άμμος για γάτες διότι οι γάτες είχαν για τουαλέτα τους την αυλή του σπιτιού.
Η μυρωδιά της "γατίλας" οφείλεται στο μαρκάρισμα περιοχής που κάνουν τα αστείρωτα αρσενικά. Αν ήταν να μυρίζει το σπίτι μας έτσι, τρελοί είμαστε όλοι εμείς εδώ που έχουμε από 2 και 3 γατιά στο σπίτι μας;;;

Επίσης, οι περισσότεροι από μας τρώμε (όχι από το ίδιο πιάτο όμως!) και κοιμόμαστε με τα γατιά μας επειδή τα αγαπάμε και μας αρέσει. Και δεν πάθαμε τίποτα! :-)
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
stav
Νεοφερμένο μέλος
Το σπίτι μου είναι μικρό (50 τμ) και στην αρχή την τουαλέτα την είχα στο μπαλκόνι. Όμως λόγω χειμώνα την έφερα μέσα. Είναι κλειστή με πορτάκι και φίλτρα και σε συνδοιασμό με καλή άμμο, μυρωδιά δεν είχα ποτέ και φαντάσου ότι η γάτα τώρα τελευταία είναι καλύτερα και δεν κάνει διάροια.
chmatska
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για το αν μπορείς να τρως ή να κοιμάσαι με την γάτα σου,θεωρώ όλα αυτά που σου είπε η προαναφερθείσα κυρία προκαταλήψεις. Εφόσον η γατούλα σου θα είναι εμβολιασμένη κ αποπαρασιτωμένη κ δεν θα έρχεται σε επαφή με αδέσποτα γατιά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα....
xr1st1na
Εκκολαπτόμενο μέλος
).επισης ρωτησα τον κτηνιατρο μου που ο μικρος θελει να κοιμαται τουλαχιστον 2 ωρες καθε βραδυ στην αγκαλια μου αν υπαρχει προβλημα και ειναι ολα οκ..οταν προσεχεις το γατουλι να ειναι απολυτα υγιης δεν εχεις να φοβασαι τιποτα
αν εισαι σιγουρη πως εισαι ετοιμη και θελεις πραγματικα ενα γατακι μην σε αγχωνουν τετοιες σκεψεις
αν ακομα αναρρωτιεσαι αν εισαι ετοιμη τοτε ισως και να μη εισαι
οταν θα εισαι ετοιμη και σιγουρη δεν θα εχεις κανεναν ενδοιασμο και κανενα αγχος..το μοναδικο σου αγχος θα ειναι να εχει το γατακι παντα οτι χρειαζεται 

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
το συζητησαμε ξανα με το αγορι μου και μου ειπε οτι συμφωνει εφοσον δεν θα μυριζει.
τελεια,χαιρομαι παρα πολυ.
stav κι εγω εχω κολλημα με καθαριοτητα,καλη ιδεα τουαλετα στο μπαλκονι,ειμαι ομως στον πρωτο οροφο και πρεπει να ναι συνεχεια ανοιχτη η πορτα

χριστινα εχεις απολυτο δικιο!!!!
το θεμα ειναι οτι πρεπει να δω την διαμορφωση του χωρου μου να δω που θα τοποθετησω σπιτακι-στρωματακι-νυχοδρομιο και αμμολεκανη.
να ξηλωθω να περω σπιτακι(τυπου ιγκλου) και στρωματακι η θα κοιμαται οπου να ναι?οχι στην κρεββατοκαμαρα,δεν θελω.
η αμμολεκανη (κλειστη) μπορει να μπει κοντα σε σπιτακι κ μπολακια η πρεπει να ναι τελειως αλλου?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τα εξοδα για εμβολια ειναι ελαχιστα. Αν το παρεις μικρο θα κανεις 1 5πλο εμβολιο, μετα απο ενα μηνα θα κανεις το επαναληπτικο και αργοτερα ενα κατα της λυσσας. Τα επομενα εμβολια θα γινουν μετα απο ενα χρονο και μετα θα τα επαναλαμβανεις καθε χρονο ή καθε 3 χρονια. Επισης πιστευω πως δεν ειναι καλη ιδεα να τα κανεις μονη σου γιατι ποτε δεν ξερεις αν το γατακι βρισκεται σε καλη κατασταση και αντεχει να κανει εμβολιο. Υπολογιζε γυρω στα 30 ευρω για καθε εμβολιο.
Τα πιο πολλα σου εξοδα θα ειναι κυριως στην τροφη. Επισης καποια στιγμη μπορει να αρρωστησει το γατακι και να χρειαστει κτηνιατρο και εκει ειναι που αυξανονται τα εξοδα εκθετικα. Γι' αυτο το λογο καλο ειναι να ανοιξεις εναν ξεχωριστο λογαριασμο στην τραπεζα και να βαζεις λιγα χρηματα καθε μηνα/τριμηνο αποκλειστικα για το γατακι σου ωστε αν σου τυχει κατι να μην ανησυχεις για το οικονομικο. Για τροφες και αμμο υπολογιζε γυρω στα 30+ ευρω τον μηνα.
Επισης μη δωσεις πολλα χρηματα για την φωλιτσα του και για διαφορα παιχνιδια. Ο δικος μου σπανια κοιμαται στο μαξιλαρι του, συνηθως κοιμαται στο κρεββατι μου, πανω σε επιπλα ή στο πατωμα. Τα παιχνιδια του τα βαριεται αμεσως, οποτε μη ξοδευτεις πολυ εκει. Θα εκπλαγεις οταν διαπιστωσεις με τι πραγματα παιζουν στο σπιτι (ο δικος μου τωρα τελευταια εχει τρελαθει να παιζει με ενα κουτακι απο smarties)
Για χτενες και βουρτσες βαλε βαθια το χερι στην τσεπη γιατι εχουν διαφορα οι καλες απο τις φθηνες. Θα σου προτεινα το furminator (ή κατι παρομοιο), μια απλη χτενα και μια βουρτσα με τριχες.
Αν παρεις γατακι παρε μια μικρη ανοιχτη λεκανη για αρχη γιατι με τις μεγαλες ισως δυσκολευεται να μπαινει (ο δικος μου δεν μπορουσε να μπει και του εβαζα ενα βιβλιο για σκαλοπατι). Επισης μη βιαστεις να δωσεις πολλα χρηματα γιατι δεν ξερεις ποσο μεγαλο θα γινει το γατακι και μπορει να αποκτησεις προβλημα οπως εγω που δεν χωραει στην λεκανη και την αναποδογυριζει (τωρα ελυσα το προβλημα και δεν την αναποδογυριζει
). Επειδη συνηθως οι κλειστες λεκανες ειναι υπερτιμημενες μπορεις να φτιαξεις μια απο ενα απλο πλαστικο κουτι οπως αυτο:
Παμε τωρα στα αλλα θεματα πλην του οικονομικου...
Θα συμφωνησω με τα κοριτσια στο να φιλοξενησεις πρωτα ενα για δεις πως ειναι να ζεις με γατα και να κοψεις τις αντιδρασεις του φιλου σου.
Στο θεμα τριχες πιστευω πως ενα ημιμακρυτριχο ειναι καλυτερο απο ενα κοντοτριχο. Τα ημιμακρυτριχα τεινουν να εχουν πιο λεπτη τριχα η οποια καθαριζει πιο ευκολα απο την χοντρη και κοντη τριχα των κοντοτριχων. Με συχνο σκουπισμα και χτενισμα της γατας δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα (με εξαιρεση τις εποχες τριχοπτωσης).
Για μενα δεν τιθεται θεμα μικροβιων και ασθενειων απο την γατα. Ακομα και αν τρως με την αμμολεκανη στο ιδιο τραπεζι δεν θα παθεις και τιποτα. Αντιθετα, το βρισκω πιο καλο για την υγεια σου να ζεις με μια γατουλα χωρις φυσικα να γινεσαι παρανοικη στο θεμα καθαριοτητα. Η πολλη καθαριοτητα βλαπτει δυστυχως και εγω ειμαι ενα θυμα της (αλλεργιες).
Αμμολεκανη: ανοιχτη ή κλειστη; Εγω προτιμω την ανοιχτη γιατι την καθαριζεις πιο ευκολα και πιο πολλες φορες την ημερα. Η κλειστη εχει το πλεονεκτημα οτι δεν αφηνει την γατα σου να σκορπαει την αμμο.
Αμμος: αυτες που σβωλιαζουν ειναι οι καλυτερες γιατι πετας μονο τα μπαλακια και τα κακακια και η υπολοιπη αμμος μενει καθαρη. Καποιες δεν συγκρατουν τοσο καλα τις μυρωδιες απο καποιες αλλες. Πιστευω ομως οτι αυτο δεν εχει και μεγαλη σημασια γιατι αν την καθαριζεις την λεκανη 2-3 φορες τη μερα δεν θα εχεις προβλημα με οσμες.
Τροφη: οσο καλυτερη τροφη δινεις τοσο το καλυτερο για το γατακι σου. Οχι μονο η υγεια του θα ειναι καλυτερη και θα εχετε λιγοτερες επισκεψεις στον κτηνιατρο (δεν ειναι απολυτο αυτο βεβαια) αλλα και τα κακακια του θα μυριζουν πολυ λιγοτερο.
Χαρακτηρας γατιου: Δυστυχως εδω δεν μπορεις να προβλεψεις αν το γατακι θα ειναι ησυχο, αν θα κανει ζημιες ή αν θα καθεται με τις ωρες στην αγκαλια σου για χαδια. Οταν πηρα τον δικο μου τον ηθελα να ειναι ζωηρουλης, να καθεται να τον χαιδευω και να ειναι χαδιαρης και να προσπαθει να κλεψει το φαγητο μου απο το πιατο. Ελα ομως που τιποτα απο αυτα δεν εμφανισε! Ειναι υπερβολικα ησυχος, δεν κανει ζημιες, δεν εχει φαει ποτε μεσα απο το πιατο μου ακομα και αν αφησω ψαρι, κρεας κτλ για ωρες στο τραπεζι και φυσικα σιχαινεται να τον χαιδευεις. Τον αγαπαω ομως τοσο πολυ που δεν με νοιαζει αν με δαγκωνει οταν του πειραζω την κοιλιτσα. Αν θελεις καποια συγκεκριμενα στοιχεια στον χαρακτηρα του παρε ενα ενηλικο γατακι!!
Εκπαιδευση: ειτε παρεις μικρο γατακι ειτε μεγαλο, θα χρειαστει να σπαταλησεις λιγο χρονο για να του μαθεις καποια πραγματα. Θα πρεπει να δειξεις τεραστια υπομονη για να το μαθεις τι πρεπει να κανει και τι οχι. Εννοειται πως αν δεν φερεται οπως μας αρεσει, δεν το παραταμε! Αν και πιστευω πως οι περισσοτερες συμπεριφορες διορθωνονται με την εκπαιδευση.
Το μαρκαρισμα διορθωνεται τις περισσοτερες φορες με την στειρωση. Οσο για τα αλλα που ακουσες (και που θα ακουσεις)... οτι δεν κανει να κοιμασαι με το γατακι, οτι δεν πρεπει να τρως στο ιδιο δωματιο και αλλα τετοια ειναι απο την αμαθεια ορισμενων. Εγω που εχω αλλεργια στις γατες και τον αφηνω να κοιμαται ακριβως διπλα μου στο μαξιλαρι δεν εχω παθει τιποτα (αντιθετα, η πολλη εκθεση μου στα αλλεργιογονα του μου βελτιωσε την κατασταση και πολυ σπανια εχω συμπτωματα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool