aspasiapef
Διάσημο μέλος
Έχεις απόλυτο δίκιο Ισμήνη για το σάλιο. Ο κ.Πάνος μου είπε όταν είναι να έρθει σπίτι μας η ανηψιά μου, η οποία έχει αρκετά σοβαρό πρόβλημα με άσθμα από μωρό, αλλά λατρεύει τον Χιόνη, να καθαρίζω το τρίχωμά του με μια βρεγμένη πετσέτα για να φεύγει το σάλιο. Ακόμα κι έτσι όμως υπάρχουν τρίχες του παντού και ειδικά αυτή την εποχή με την τριχόπτωση η κατάσταση της μικρής χειροτερεύει. Την πιάνει δύσπνοια, φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια. Πιστεύω κι εγώ ότι θα πρέπει η Φένια να το ψάξει λίγο περισσότερο, ώστε αν πάρει γατάκι και μεγαλώνοντας της δημιουργήσει πρόβλημα, να μην ταλαιπωρηθεί ούτε αυτή, αλλά ούτε και το γατάκι...Τα μωρα γατάκια δεν πλένονται σχεδόν καθόλου. Κι επειδη το ασθμα ή το να αναπνέεις λίγο δύσκολα οφείλεται στο σάλιο των γάτων, ισως με ενα μεγαλυτερο γατάκι πάλι εχεις πρόβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα μωρα γατάκια δεν πλένονται σχεδόν καθόλου. Κι επειδη το ασθμα ή το να αναπνέεις λίγο δύσκολα οφείλεται στο σάλιο των γάτων, ισως με ενα μεγαλυτερο γατάκι πάλι εχεις πρόβλημα.
Η Beauty δεν είναι μικρό γατάκι
Κι επίσης η Μάχη με έγλυφε στη μύτη και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Μπερδευτηκα γιατι πριν 2 μηνες ειχες.Η Beauty δεν είναι μικρό γατάκι![]()
Κι επίσης η Μάχη με έγλυφε στη μύτη και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο κάτι τέτοιο. Με τον Χιόνη στην αρχή είχα τρελλαθεί στη φαγούρα και τώρα τίποτα παρόλο που κοιμόμαστε μαζί και όλη μέρα τον φιλάω ή με "πλένει". Αντίθετα, από την Κυριακή που πήγαμε στην έκθεση στο Holliday Inn παρόλο που δεν έπιασα παρά μόνο ένα γατάκι maine coon, έχω τρελλαθεί στη φαγούρα ΠΑΝΤΟΥ όμως. Ακόμα και τα αντισταμινικά 3 μέρες τώρα δε μου κάνουν τίποτα...Δεν αναφέρω πουθενά ότι είχα αλλεργία στη Beauty, στις γάτες γενικώς ναι (σε γάτες που δεν έχω συνηθίσει και δεν γνωρίζω).

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Άσχημη ναι, αλλά όχι πια στον Χιόνη, οπότε δεν με πολυενδιαφέρει....Είναι πολύ άσχημη η αλλεργία που έχεις...![]()
Η πλάκα είναι ότι επειδή δεν είχα ποτέ πριν παρτίδες με γάτες δεν το είχα καταλάβει μέχρι που πήρα το μωρό μου σπίτι...
Η άλλη κατηγορία είναι οι ανθρώποι που η αγάπη τους για τα ζώα ξεπερνάει το ένα ζώο και επεκτείνεται σε όλα με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει μια λογική αντιμετώπιση απέναντι στον βιολογικό τους κύκλο. Εάν έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις αυτή τη λογική πρέπει να κατανοήσεις΄αυτά τα ζώα και τον κύκλο της ζωής τους. Μωρό μακρυά απο την μητέρα του επιβιώνει δύσκολα και με δεδομένη την συμπεριφορά των γάτων όταν αρρωσταίνουν δεν μπορείς εύκολα να προβλέψεις και να σώσεις.
Δεν ακολουθούν την μοίρα της Μάχης, η οικονομία του είδους τους αποφασίζει για την κατάληξη. Είναι η αντίστοιχη "στείρωση¨της φύσης ώστε αυτό που θα επιβιώσει να είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να επιτελέσει αυτό που για τη φύση αποτελεί τον προορισμό κάθε είδους και εννοώ την αναπαραγωγή. Φρόντισέ τα αλλά μην πέφτεις να πεθάνεις κάθε φορά που δεν τα καταφέρνεις. Τα μωρά όλων των ειδών χρειάζονται τη μαμά τους για να επιβιώσουν. Εσύ δεν φταις. Θα έφταιγες μόνο εάν θέλοντας να παίξεις το ρόλο του σωτήρα τα έπαιρνες απο τη μάνα τους. Δεν το έκανες. Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες και κατά μια περίεργη λογική έτσι έπρεπε να γίνει.
Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σκύλο αντι για γάτα, ένα μεσαίο μεγέθους μαλλιαρό παιχνιδιάρη σκύλο, θα κολυμπάτε και στην πισίνα μαζί!

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλες οι προτάσεις δεκτέςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrtos
Δραστήριο μέλος
).Αν μπορείς να σώσεις κάποιο αδέσποτο είναι το καλύτερο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool