Νεογέννητα

Καλά στείρωση θα κάνω οπωσδήποτε, δεν θέλω να ξαναπεράσω εγκυμοσύνες, γέννες και τα σχετικά...
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Αυτό που είπες fru-fru για τους γάτους, επειδή κάποιοι τριγυρνάνε εδώ, υπάρχει κίνδυνος και όταν είναι εδώ η μαμά τους να πειράξουν τα μωρά;

Κίνδυνος και πολύ αυξημένος μάλιστα... Καλύτερα θα ήταν αν μπορούσες να έχεις γατούλα και γατάκια κάπου πιο προφυλαγμένα. :hmm:
Και να της πεις ότι οι μωρομάνες δε σουρτουκεύουν, κάθονται στα παιδιά τους!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητων συνέχεια:

Αφού εχθές ήρθε η σουρτούκω μαμά και εκπλήρωσε τα καθήκοντά της μετά από μία ώρα την έκανε με ελαφρά... Σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα και πήγα να δώ την "οικογένεια" διαπίστωσα ότι τα 4 γατάκια είχαν γίνει... 3!!! Πάγωσα... Έψαξα τον κήπο μήπως το είχε μεταφέρει κάπου αλλού αλλά τίποτα!!! Τα υπόλοιπα 3 κοιμούνταν!!! Φαντάζομαι ότι θα ήταν χορτασμένα. Το μεσημέρι που επέστρεψα τα βρήκα να γκρινιάζουν και ΔΕΝ ήξερα τί να κάνω... Βέβαια και ενώ ήμουν πανικοβλημένος μετά από λίγο κοιμήθηκαν... Το απόγευμα πήγα σε έναν κτηνίατρο να τον ρωτήσω τί να κάνω και αν χρειάζεται να πάρω το ειδικό γάλα για να αναλάβω δράση εγώ.
Μου είπε ότι η μητέρα του θα το είχε μεταφέρει κάπου ξεχωριστά και με συμβούλευσε να πάρω μία σύριγγα και να τα ταίσω με κοινό γάλα. Είχα ήδη προσπαθήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά αρνούνταν πεισματικά!
Μετά τον κτηνίατρο προσπάθησα πάλι να τα ταίσω και ζήτημα αν ήπιαν 2-3ml γάλα. Ο γιατός μου είπε ότι θα πρέπει να πίνουν 3ml περίπου αλλά πολύ συχνά. Αφού έφαγαν ( ; ) τα έτριψα και έκαναν "τσίσα"...
Ελπίζω η μαμά τους να έρθει σήμερα το βράδυ διαφορετικά θα τα μεταφέρω μέσα στο σπίτι και θα τα αναλάβω εγώ.

Μια κυρία η οποία μένει στο διπλανό σπίτι και πήγα να την ρωτήσω αν το τέταρτο (και αγαπημένο μου) γατάκι είναι εκεί, μου είπε ότι είδε την μαμά το πρωί να "γκομενίζει" με τον μπαμπά των γατιών... Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε εχθές το βράδυ στον κήπο μου την περίμεναν 3 αρσενικοί οι οποίοι την ακολούθησαν όταν έφυγε... Έλεος... Τώρα γέννησε... Ελπίζω να έρθει και σήμερα το βράδυ να τα ταίσει και να τα καθαρίσει και να είναι καλά και το τέταρτο γατάκι...

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ να ακούτε τον πόνο μου και να με υποστηρίζετε... Και εχθές με χαλαρώσατε απίστευτα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tην τάση να τα κουβαλάν κάπου αλλού την έχουν οι μαμάδες γάτες. Βέβαια είναι περίεργο που δεν έχει πάρει ακόμα και τα άλλα, εκτός κι αν δεν το έκανε επειδή είδε την δική σου παρέμβαση και αποφάσισε να σου τα "φορτώσει". :hmm:Το ότι τώρα γέννησε δεν είναι απαραίτητο ότι θα την εμποδίσει να γκομενιάζει. Ίσα-ίσα, είναι πολύ συχνό γατούλες να ξαναμένουν έγκυες όσο ακόμα θηλάζουν (το ξέρω, το 'χω πάθει, που λένε). :mad:
Αν τελικά κάνεις το "μπιμπερό", καλή επιτυχία και καλό σου κουράγιο!:)

Το θέμα είναι ότι δεν έχει πατήσει στον κήπο μου σήμερα όλη μέρα... Αυτό το είχε κάνει μόνο τις 2-3 μέρες που είχε οίστρο! Δεν θα το αντέξω βέβαια να μείνει έγκυος πάλι... Και το θεματάκι που έχει προκύψει τώρα είναι να τα αφήσω έξω με κίνδυνο να βρει κανάς αρσενικός ή να τα βάλω μέσα και αν έρθει η μαμά τους και δεν τα βρει να φύγει;

Τα γατάκια έγιναν τρία γιατί κάποιος από τους επίδοξους γαμπρούς-γάτους το έφαγε. Όσο φρικιαστικό κι αν ακούγεται γίνεται παααάρα πολύ συχνά. Το αν είναι προστατευμένα εξαρτάται και από τη μαμά-γάτα. Η συγκεκριμένη γατούλα βρίσκεται σε οίστρο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι σε θέση να τα προστατεύσει... Οπότε κάνε τα κουμάντα σου...!

Κατα τη γνώμη μου, οπωσδήποτε να τους δίνεις γάλα με μπιμπερό!

Τα μάτια τους είναι γεμάτα τσίμπλες και έχουν κλείσει.. τι πρέπει να κάνω;

Να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο το συντομότερο, γιατί τα μωρά γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα στα ματάκια τους και μπορούν να τα χάσουν πολύ εύκολα. Συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις δίνουν tobreχ, αλλά επειδή δεν είμαι ειδική, δεν θέλω να σε πάρω και στο λαιμό μου.
Οπότε καλύτερα αύριο πρωί μίλα με τον κτηνίατρο, μην το καθυστερήσεις... γιατί απ' ό,τι φαίνεται η "σουρτούκω" η μαμά είναι ανεύθυνη....!

Για την ώρα πάντως, πάρε βαμβάκι και βρέξτο σε χλιαρό χαμομηλάκι και πλύνε τα ματάκια τους να καθαρίσουν!!

Γειά σου κι από μένα!
Μπράβο σου που τη νοιάζεσαι τόσο τη γατοοικογένεια. Συμφωνώ κι εγώ ότι το καλύτερο για τα μωρά θα είναι μάλλον να μετακινηθούν σε πιο προστατευμένο χώρο. Όμως, έχω σοβαρή ένσταση για το γάλα. Το αγελαδινό γάλα που πίνουμε εμείς είναι εντελώς ακατάλληλο για τα μωρά γατάκια και, όχι μόνο δεν τους δίνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, αλλά τους προκαλεί και διάρροια που μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρα.:/: Όλοι οι κτηνίατροι και τα περισσότερα πετ σοπ έχουν ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια (σε σκόνη συνήθως) που είναι πολύ πιο ασφαλές. Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να πάρεις ένα τέτοιο γάλα, αντί για το αγελαδινό, είναι κρίμα να πάει στράφι όλη η προσπάθειά σου.

Για τη "σουρτούκω" μαμά γάτα, σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να την πιάσεις και να τη στειρώσεις, γιατί μια δεύτερη εγκυμοσύνη τόσο σύντομα θα είναι πολύ επιβαρυντική για την υγεία της. Αν πιάνεται και μπορέσεις να την πας σ' έναν κτηνίατρο, θα κάνεις μεγάλο καλό.

Καλά κουράγια για τη συνέχεια, εύχομαι όλα να πάνε καλά :)

Mην τους δινεις κανονικό γάλα, είναι ακατάλληλο για γατάκια. Πήγαινε σε ενα φαρμακείο και ζήτησε το Pappylait, είναι γάλα σε σκόνη, ειδικό για μικρά γατάκια.

Και αραιωμένο νουνού κάνει! ;)

Το κατάλαβα για το αγελαδινό γάλα γιατί το ένα γατάκι έκανε εμετό μετά από το τάισμα και αποφάσισα να μην τους ξαναδώσω για σήμερα... Αύριο το πρωί θα τα πάω στον κτηνίατρο να τα δει, να μου εξηγήσει πώς να τα ταίζω και να τα περιποιούμε!!! Ήδη μίλησα με μια φίλη μου που είχε αντιμετωπίσει χειρότερη κατάσταση από εμένα ( είχε βρει 2 ημιθανή γατάκια 5 ημερών και τα ανέστησε πραγματικά ) και μου έδωσε πολύ κουράγιο και τις πρώτες συμβουλές για την σημερινή νύχτα... Μου πρότεινε μία μάρκα, Ornilak νομίζω, και μου είπε τί πρέπει να κάνω. Τώρα τα μικρά κοιμούνται και ελπίζω να μην γκρινιάζουν τη νύχτα...
Να σας κάνω και άλλη μία ερώτηση; Επειδή η μαμά τους έμενε στον κήπο μου, όταν αποφασίσει να γυρίσει υπάρχει περίπτωση να τα δεχτεί πίσω; Τουλάχιστον να πίνουν το καλύτερο για αυτά γάλα παρά όλες τις σκόνες του εμπορίου...

Συγγνώμη πάντως για όλα αυτά τα post αλλά αν και μεγάλωσα με ζώα, δεν είχαμε αντιμετωπίσει θέμα με γέννες γιατί τα σκυλιά μου ήταν αρσενικά και ο γάτος μου...γάτος... Μεγάλωσα μάλλον σε σεξιστική οικογένεια τώρα που το σκέφτομαι :hmm:...

ORMILAK νομίζω λέγεται το γάλα, παρολαυτά σε βλέπω να τα καταφέρνεις. Η μαμα αν τα έχεις πιάσει και αν αργήσει να ξανάρθει δύσκολα θα τα δεχτεί πίσω...τα πήρες μέσα τελικά? Αν τριγυρίζουν γάτοι στη γειτονιά θα ήταν σοφό να τα "σπιτώσεις"...:P

Πιστεύω ότι θα τα δεχτεί. Ήδη στα έχει αφήσει να τα φροντίζεις. :PΑλλά επειδή είναι μάλλον άπειρη μαμά, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνεις εσύ τη νταντά.
Όμως δεν είμαι σίγουρη για την ασφάλειά τους εκεί...:hmm:

Η μαμά τους είναι πολύ φιλική και με άφηνε να τα πιάνω και ενώ ήταν εδώ... Μπορεί να είναι "του δρόμου" αλλά την μέρα την έβαζα στο σπίτι και κοιμόταν πάντα στον κήπο! Σπάνια έφευγε και έλειπε μέρες ολόκληρες μόνο τις μέρες του οίστρου!
Τα έχω μέσα πλέον και τους έχω βάλει και μπουκάλια με ζεστό νερό και κοιμούνται μακάρια... Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω τρελές τύψεις γιατί έπρεπε να τα είχα βάλει από εχθές μέσα για να είχα 4 και όχι 3 όπως τώρα... Πίστευα όμως ότι αν ήταν έξω το βράδυ θα μπορούσε η μαμά τους να τα θηλάζει και να τα προσέχει...
Αν και εχθές δεν είχα γάτους στο κήπο σήμερα όλο εδώ είναι και φωνάζουν!!! Μου έρχεται να φέρω τα σκυλιά μου να τους πουν κανά δυο σύμφωνα...

Όντως είναι άπειρη, είναι η πρώτη της γέννα... Η μαμά τους με είχε υιοθετήσει το καλοκαίρι και ήταν γατάκι τότε... Όπως και να έχει, και να έρθει πάλι, θα μπαίνει στο σπίτι να τα θηλάζει. Τα γατάκια δεν θα τα αφήσω να βγούν από το σπίτι μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά...

Αυτό είναι το ιδανικό!:) Νομίζω πως και η μαμά θα δεχτεί να μπει μέσα να τα ταΐσει, ιδίως αν τη δελεάσεις με καμιά λιχουδιά.
Καλή τύχη με τη νέα σου οικογένεια.

Μπράβο σου,είσαι πολύ υπεύθυνος γατομπαμπάς!
Ελπίζω να ειναι μια ήρεμη νύχτα και για σας και για τα μικρούλια!:)

Σας ευχαριστώ για τις ευχές αλλα κυρίως σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις συμβουλές....Είστε καταπληκτικοί!!!

Καλημέρα... Έχω καλά νέα... Το πρωί στις 5 ξύπνησα από νιαουρίσματα αρσενικών γάτων από την αυλή μου. Επειδή έκαναν τρομερή φασαρία βγήκα να τους διώξω! Είδα λοιπόν 8-9 γάτους να έχουν περικυκλώσει την ... μαμά:up::up::up: και να τσακώνονται... Βγήκα έξω, την άρπαξα και την έφερα μέσα στο σπίτι. Την έβαλα μέσα στην κούτα με τα μωρά αλλά βγήκε κατευθείαν και πήγε προς την πόρτα περιμένοντας να την βγάλω έξω. Τα μωρά όμως ξύπνησαν και άρχισαν να κλαίνε. Ράγισε η καρδιά της γάτας μάνας και πήγε στο κουτί και άρχισε να ταίζει και να περιποιείται τα μικρά της!!! Ακόμα μέσα την έχω και θα την βγάλω έξω όταν είναι να πάω για δουλειά στις 11. Τα μικρά θα μείνουν μέσα εννοείται...
Χαλάλι το ξενύχτι που έκανα για πάρτι της... Η γατοοικογένεια κοιμάται στο κουτί της μέχρι τώρα...

Μπράβο,εντάξει,δε θα πάθει και τίποτα.Μόνο μην την πιέζεις πολύ,μη φύγει και δεν έρθει ξανά για να την "αρπάξεις"...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back