stellak
Διάσημο μέλος
Καλά στείρωση θα κάνω οπωσδήποτε, δεν θέλω να ξαναπεράσω εγκυμοσύνες, γέννες και τα σχετικά...
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Αυτό που είπες fru-fru για τους γάτους, επειδή κάποιοι τριγυρνάνε εδώ, υπάρχει κίνδυνος και όταν είναι εδώ η μαμά τους να πειράξουν τα μωρά;
Κίνδυνος και πολύ αυξημένος μάλιστα... Καλύτερα θα ήταν αν μπορούσες να έχεις γατούλα και γατάκια κάπου πιο προφυλαγμένα.

Και να της πεις ότι οι μωρομάνες δε σουρτουκεύουν, κάθονται στα παιδιά τους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
Αφού εχθές ήρθε η σουρτούκω μαμά και εκπλήρωσε τα καθήκοντά της μετά από μία ώρα την έκανε με ελαφρά... Σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα και πήγα να δώ την "οικογένεια" διαπίστωσα ότι τα 4 γατάκια είχαν γίνει... 3!!! Πάγωσα... Έψαξα τον κήπο μήπως το είχε μεταφέρει κάπου αλλού αλλά τίποτα!!! Τα υπόλοιπα 3 κοιμούνταν!!! Φαντάζομαι ότι θα ήταν χορτασμένα. Το μεσημέρι που επέστρεψα τα βρήκα να γκρινιάζουν και ΔΕΝ ήξερα τί να κάνω... Βέβαια και ενώ ήμουν πανικοβλημένος μετά από λίγο κοιμήθηκαν... Το απόγευμα πήγα σε έναν κτηνίατρο να τον ρωτήσω τί να κάνω και αν χρειάζεται να πάρω το ειδικό γάλα για να αναλάβω δράση εγώ.
Μου είπε ότι η μητέρα του θα το είχε μεταφέρει κάπου ξεχωριστά και με συμβούλευσε να πάρω μία σύριγγα και να τα ταίσω με κοινό γάλα. Είχα ήδη προσπαθήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά αρνούνταν πεισματικά!
Μετά τον κτηνίατρο προσπάθησα πάλι να τα ταίσω και ζήτημα αν ήπιαν 2-3ml γάλα. Ο γιατός μου είπε ότι θα πρέπει να πίνουν 3ml περίπου αλλά πολύ συχνά. Αφού έφαγαν ( ; ) τα έτριψα και έκαναν "τσίσα"...
Ελπίζω η μαμά τους να έρθει σήμερα το βράδυ διαφορετικά θα τα μεταφέρω μέσα στο σπίτι και θα τα αναλάβω εγώ.
Μια κυρία η οποία μένει στο διπλανό σπίτι και πήγα να την ρωτήσω αν το τέταρτο (και αγαπημένο μου) γατάκι είναι εκεί, μου είπε ότι είδε την μαμά το πρωί να "γκομενίζει" με τον μπαμπά των γατιών... Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε εχθές το βράδυ στον κήπο μου την περίμεναν 3 αρσενικοί οι οποίοι την ακολούθησαν όταν έφυγε... Έλεος... Τώρα γέννησε... Ελπίζω να έρθει και σήμερα το βράδυ να τα ταίσει και να τα καθαρίσει και να είναι καλά και το τέταρτο γατάκι...
Σας ευχαριστώ που είστε εδώ να ακούτε τον πόνο μου και να με υποστηρίζετε... Και εχθές με χαλαρώσατε απίστευτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ότι τώρα γέννησε δεν είναι απαραίτητο ότι θα την εμποδίσει να γκομενιάζει. Ίσα-ίσα, είναι πολύ συχνό γατούλες να ξαναμένουν έγκυες όσο ακόμα θηλάζουν (το ξέρω, το 'χω πάθει, που λένε). 
Αν τελικά κάνεις το "μπιμπερό", καλή επιτυχία και καλό σου κουράγιο!

costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Κατα τη γνώμη μου, οπωσδήποτε να τους δίνεις γάλα με μπιμπερό!
costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Οπότε καλύτερα αύριο πρωί μίλα με τον κτηνίατρο, μην το καθυστερήσεις... γιατί απ' ό,τι φαίνεται η "σουρτούκω" η μαμά είναι ανεύθυνη....!
Για την ώρα πάντως, πάρε βαμβάκι και βρέξτο σε χλιαρό χαμομηλάκι και πλύνε τα ματάκια τους να καθαρίσουν!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Μπράβο σου που τη νοιάζεσαι τόσο τη γατοοικογένεια. Συμφωνώ κι εγώ ότι το καλύτερο για τα μωρά θα είναι μάλλον να μετακινηθούν σε πιο προστατευμένο χώρο. Όμως, έχω σοβαρή ένσταση για το γάλα. Το αγελαδινό γάλα που πίνουμε εμείς είναι εντελώς ακατάλληλο για τα μωρά γατάκια και, όχι μόνο δεν τους δίνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, αλλά τους προκαλεί και διάρροια που μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρα.
Όλοι οι κτηνίατροι και τα περισσότερα πετ σοπ έχουν ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια (σε σκόνη συνήθως) που είναι πολύ πιο ασφαλές. Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να πάρεις ένα τέτοιο γάλα, αντί για το αγελαδινό, είναι κρίμα να πάει στράφι όλη η προσπάθειά σου.Για τη "σουρτούκω" μαμά γάτα, σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να την πιάσεις και να τη στειρώσεις, γιατί μια δεύτερη εγκυμοσύνη τόσο σύντομα θα είναι πολύ επιβαρυντική για την υγεία της. Αν πιάνεται και μπορέσεις να την πας σ' έναν κτηνίατρο, θα κάνεις μεγάλο καλό.
Καλά κουράγια για τη συνέχεια, εύχομαι όλα να πάνε καλά

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος

costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
Να σας κάνω και άλλη μία ερώτηση; Επειδή η μαμά τους έμενε στον κήπο μου, όταν αποφασίσει να γυρίσει υπάρχει περίπτωση να τα δεχτεί πίσω; Τουλάχιστον να πίνουν το καλύτερο για αυτά γάλα παρά όλες τις σκόνες του εμπορίου...
Συγγνώμη πάντως για όλα αυτά τα post αλλά αν και μεγάλωσα με ζώα, δεν είχαμε αντιμετωπίσει θέμα με γέννες γιατί τα σκυλιά μου ήταν αρσενικά και ο γάτος μου...γάτος... Μεγάλωσα μάλλον σε σεξιστική οικογένεια τώρα που το σκέφτομαι
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Αλλά επειδή είναι μάλλον άπειρη μαμά, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνεις εσύ τη νταντά. Όμως δεν είμαι σίγουρη για την ασφάλειά τους εκεί...

costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
Τα έχω μέσα πλέον και τους έχω βάλει και μπουκάλια με ζεστό νερό και κοιμούνται μακάρια... Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω τρελές τύψεις γιατί έπρεπε να τα είχα βάλει από εχθές μέσα για να είχα 4 και όχι 3 όπως τώρα... Πίστευα όμως ότι αν ήταν έξω το βράδυ θα μπορούσε η μαμά τους να τα θηλάζει και να τα προσέχει...
Αν και εχθές δεν είχα γάτους στο κήπο σήμερα όλο εδώ είναι και φωνάζουν!!! Μου έρχεται να φέρω τα σκυλιά μου να τους πουν κανά δυο σύμφωνα...
costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Νομίζω πως και η μαμά θα δεχτεί να μπει μέσα να τα ταΐσει, ιδίως αν τη δελεάσεις με καμιά λιχουδιά.Καλή τύχη με τη νέα σου οικογένεια.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ελπίζω να ειναι μια ήρεμη νύχτα και για σας και για τα μικρούλια!

costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος
costaspan2002
Νεοφερμένο μέλος

και να τσακώνονται... Βγήκα έξω, την άρπαξα και την έφερα μέσα στο σπίτι. Την έβαλα μέσα στην κούτα με τα μωρά αλλά βγήκε κατευθείαν και πήγε προς την πόρτα περιμένοντας να την βγάλω έξω. Τα μωρά όμως ξύπνησαν και άρχισαν να κλαίνε. Ράγισε η καρδιά της γάτας μάνας και πήγε στο κουτί και άρχισε να ταίζει και να περιποιείται τα μικρά της!!! Ακόμα μέσα την έχω και θα την βγάλω έξω όταν είναι να πάω για δουλειά στις 11. Τα μικρά θα μείνουν μέσα εννοείται... Χαλάλι το ξενύχτι που έκανα για πάρτι της... Η γατοοικογένεια κοιμάται στο κουτί της μέχρι τώρα...
moukelis
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool