Νεογέννητο γατάκι (δεν κουνάει τα πίσω ποδαράκια)

nopilou

Νεοφερμένο μέλος

Η Νόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Παλαιό Φάληρο (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους.
Πρίν από δυο μέρες ακριβώς μια γατα γριούλα γέννησε 4 πανέμορφα γατάκια. Τα τρία δυστυχώς τα έπνιξε γιατί δεν μπορούσε να τα θρέψει και το τέταρτο η σκυλίτσα μου η Αθηνά (ροντβάιλερ!!!) το έσωσε τελευταία στιγμή. Το πήρε στο στόμα της μαζί με τον πλακούντα και μου το έφερε στα πόδια μου. Το έχω λοιπόν δυο μέρες τώρα στο σπίτι και τα χω παίξει από το άγχος. Σε γενικές γραμμές μάλλον πάει καλά αν και εχθές έκανε μόνο μια φορά κακά του αλλά θα δούμε....αλλά αυτό που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι ότι δεν κουνάει καθόλου τα πίσω ποδαράκια του. Τα μπροστινά είναι πολύ "ενεργητικά" αλλά τα πίσω καθόλου!!! Είναι Φυσιολογικό???? Μήπως το τραυμάτισε η Αθηνά???
Να σημειώσω ότι όταν το βρήκα το πήγα αμέσως στον κτηνίατρο και δεν μου είπε κάτι για τα ποδαράκια του παρόλο που τα εξέτασε.
Σας ευχαριστώ.
Νόπη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις. Μπορεί να το τραυμάτισε η σκυλίτσα σου, μπορεί και να είναι από τη γέννησή του έτσι. Πρέπει να μεγαλώσει λίγο για να βγάλεις συμπεράσματα. Φρόντισε προσωρινά να μην έχει επαφή με την Αθηνά γιατί έχει πολύ μεγάλη δύναμη και μπορεί να το τραυματίσει. Φαντάζομαι για το πώς να το μεγαλώσεις σου μίλησε ο κτηνίατρος. Καλή του τύχη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις. Μπορεί να το τραυμάτισε η σκυλίτσα σου, μπορεί και να είναι από τη γέννησή του έτσι. Πρέπει να μεγαλώσει λίγο για να βγάλεις συμπεράσματα. Φρόντισε προσωρινά να μην έχει επαφή με την Αθηνά γιατί έχει πολύ μεγάλη δύναμη και μπορεί να το τραυματίσει. Φαντάζομαι για το πώς να το μεγαλώσεις σου μίλησε ο κτηνίατρος. Καλή του τύχη:)

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
Ναι η Αθηνά δεν έχει καμμιά επαφή με τη μικρούλα/λη γιατί δεν ξέρω καθόλου πώς θα αντιδράσει και γενικά δεν τα πάει καλά με τις γάτες και μου κάνει εντύπωση πώς το έσωσε!!!
Αναρωτιέμαι αν παραμείνει έτσι το μικρούλι??? Μια γάτα που δεν κουνάει τα πίσω πόδια της??? Και αν δεν μπορεσει να επιβιώσει με την Αθηνά φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να θέλει κάποιος ένα γατάκι που δεν είναι "υγιές"... Αλλά από ότι κατάλαβα (ή θέλω μάλλον να καταλάβω)...μπορεί και να αρχίσει να τα κουνάει μεγαλώνωντας?
Ας ελπίσω ότι όλα θα πάνε καλά γι αυτό.

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημο. Μπορεί να είναι παροδικό. Στις μεγάλες γάτες για τέτοιου είδους προβλήματα δίνουν κορτιζόνη. Αυτό όμως είναι νεογέννητο. Περίμενε καμιά εβδομάδα και αν όντως δεν κουνήσει καθόλου τα πίσω ποδαράκια του πήγαινε και σε άλλον κτηνίατρο. Αλλά ακόμα και αν το πρόβλημα είναι μόνιμο μην απελπιστείς, υπάρχουν αγγελίες για ζωάκια με αναπηρίες και μερικά από αυτά υιοθετούνται.

Μάλλον φαντάζομαι οτι το γατάκι είναι πολύ μικρό για να εκτιμηθεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα.Αυτά ακόμη ίσα που μπουσουλάνε τις πρώτες ημέρες και ίσως να σου φαίνεται οτι υπάρχει πρόβλημα.Πάντως νομίζω οτι πρέπει να μεγαλώσει λίγο για να ψάξει κάποιος εάν υπάρχει πρόβλημα.Για την ώρα έχετε το κάπου ζεστά και να τρώει,γιατί μπορεί απλά να είναι πολύ αδύναμο.Εύχομαι όλα να πάνε καλά!:)

...H μιρκούλα είναι ήδη τεσσάρων ημερών και πάμε για την πέμπτη μέρα μας, ζωηρή και φαγανή αλλά νομίζω ότι τα ποδαράκια της τα πίσω όχι απλά δεν τα κουνάει αλλά δεν τα αισθάνεται καν!!!! Έχω πανικοβληθεί και στεναχωριέμαι μήπως δεν κάνω κάτι καλά....μήπως έπρεπε να την έχω πάει ήδη στο γιατρό!!!
Τα μπροστινά πόδια είναι πολύ κινητικά και ζωηρά ενω τα πίσω είναι "νεκρά".
Είναι κρίμα κάνει τόσο κόπο να κρατηθεί στη ζωή χωρίς τη μάνα της....

Θα συμβούλευα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από κάποιο γιατρό, εφόσον σε ανησυχεί το γεγονός ότι δεν κινεί τα πίσω πόδια του το γατάκι.
Οπότε πήγαινε σε ένα γιατρό, εξέφρασε του τις ανησυχίες σου και τρέλανε τον στις ερωτήσεις!
Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά με το μικρό μαχητή!

Καλημέρα σε όλους και όλες. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για το μικρό μόλις 8 ημερών πια γατάκι...
Την πήγα στο γιατρό γιατί πρήστηκε άσχημα η κοιλίτσα της στην αριστερή μεριά και φοβήθηκα (πέρα από το πρόβλημα με τα ποδαράκια της)
Της έβγαλε ακτινογραφίες και είπε ότι είναι σπασμένη η σπονδυλική στήλη κάτω χαμηλά (και για αυτό δεν τα αισθάνεται) και ότι μάλλον η κοιλιά είναι πρισμένη γιατί έχει παράσιτα ή κάνει κατακράτηση ούρων και κοπράνων εξαιτίας των σπασμένων σπονδύλων και φυσικά είναι πολύ μικρό για ότιδήποτε ακόμη και για να πάρει φάρμακο για τα παράσιτα!!!!
Έχετε καμμιά ιδέα για τό τί να κάνω? Μήπως να πάω και σε άλλο γιατρό? Ξέρετε περιπτώσεις που να μπορούν μετά από καιρό να περπατήσουν?

Το γατάκι στο βίντεο κτυπήθηκε από αυτοκίνητο κι έμεινε παράλυτο. Μετά από φυσιοθεραπεία (κολύμπι) η νευρολογική ζημιά άρχισε να επανορθώνεται.

Για τα παράσιτα σίγουρα κάποια στιγμή θα μπορεί να γίνει κάτι. Αν ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα προς το παρόν να το μεγαλώσω, κρατόντας το ζεστό, δίνοντας του την κατάλληλη τροφή και φροντίζοντας να ενεργείται. Μετά θα το αποπαρασίτωνα και θα φρόντιζα να το βοηθήσω να ξεπεράσει την αναπηρία του μέχρι ενός σημείου.
Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά για το γατάκι!!

Καλημέρα,
Από χθές το γατάκι μου δεν πάει καλά (μάλλον...) και το πιο σπουδαίο είναι ότι το σκυλί μου άρχισε σιγά σιγά να το δέχεται.... και αποφάσισα ακόμη και ανάπηρο να είναι να μην το δώσω αλλά να το κρατήσω!
Δεν τρώει σχεδόν καθόλου και κοιμάται συνέχεια. Σήμερα από τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 7.30 που έπρεπε να φύγω για δουλεία, έφαγε μόνο 2 γραμμάρια και αυτά σκάρτα. Πρίν από λίγο μου είπε η φίλη μου που μένουμε μαζί ότι έφαγε 3 gr.
Άλλαξα και γάλα μήπως έφτεγε αυτό αλλά και πάλι τίποτε... και το πιο ίσως ανησυχητικό είναι ότι έχει αρχίσει και κάνει πολύ συχνά κακά του και μόνο του. Τη νύχτα έκανε 3 φορές και άλλες τρεις τωρα το πρωί.
Φυσικά και τηλεφώνησα στο γιατρό (και όχι μόνο σε έναν) και η απάντηση είναι μία: δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε ακόμη είναι πολύ μικρό!!!!
Αυτά. Απλά ήθελα κάπου να τα πώ να ξεσπάσω γιατί είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε τη στεναχώρια και τη θλίψη μου.

κατ' αρχήν, εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά με το γατάκι.

- ούτε λίγο banminth δεν μπορεί να πάρει, ε;;;
- μήπως δεν είναι σκουλήκια το πρήξιμο της κοιλίτσας του αλλά είναι επειδή δεν κάνει εύκολα/καλά κακά του; το βοηθάς να κάνει κακά του; δηλ. με κάποιο βαμβάκι;
- το ότι κάνει τώρα, τακτικά κακά, μήπως είναι "εκτόνωση" και άρα, θα ξεπρηστεί η κοιλίτσα του;
- γάλα του δίνεις ειδικό για μωρά, ναι;
- μήπως να το ξαναπάς σε ένα γιατρό;

Τελευταία επεξεργασία:
κατ' αρχήν, εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά με το γατάκι.

- ούτε λίγο banminth δεν μπορεί να πάρει, ε;;;
- μήπως δεν είναι σκουλήκια το πρήξιμο της κοιλίτσας του αλλά είναι επειδή δεν κάνει εύκολα/καλά κακά του; το βοηθάς να κάνει κακά του; δηλ. με κάποιο βαμβάκι;
- το ότι κάνει τώρα, τακτικά κακά, μήπως είναι "εκτόνωση" και άρα, θα ξεπρηστεί η κοιλίτσα του;
- γάλα του δίνεις ειδικό για μωρά, ναι;
- μήπως να το ξαναπάς σε ένα γιατρό;

...ναι δυστυχώς μου είπαν ότι δεν μπορεί να πάρει τίποτε ...
Όσον αφορά στα κάκά του, ναι το βοηθουσα πάντα με βαμβάκι και χλιαρό νεράκι ακόμη και τώρα το κάνω και φυσικά η τροφή του είναι ειδική για γάτες!!!
Να το ξαναπάω στο γιατρό λες.... Φοβάμαι ότι και να το πάω πάλι δεν θα μου πεί και τίποτε σπουδαίο! τα κλασικά: Εϊναι μικρό, δεν εχει πιει πρωτόγαλα, δεν έχει αντισώματα και άρα δεν μπορούμε να του δώσουμε όυτε παστίλια για τα παράσιτα, ούτε αντιβίωση ούτε τίποτε αντε το πολύ πολύ κανα φαρμακάκι για την πέψη. Τί να κάνω να του δώσω από μόνη μου λίγη αντιβίωση μήπως και πάρει τα πάνω του???? Τί να κάνω?????? (ρητορική περισσότερο η ερώτηση αλλά και όλες οι συμβουλές δεκτές)

να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΕ μόνη σου, Νόπη, γιατί μπορεί να του κάνεις κακό αντί για καλό. Θα σου πρότεινα να το πας σε ένα γιατρό πάλι. Μέρα με τη μέρα, μεγαλώνει και ίσως κάτι νέο να μπορεί να κάνει/πει ο γιατρός αν το βλέπει. Εγώ τουλάχιστον, αυτό κάνω. Και μάλιστα, άσχετα με την εμπειρία από ζώα, κάθε φορά πάω κάθε νέο στο γιατρό για να είμαι σίγουρη πως γίνεται το καλύτερο.
Εκεί στο Φάληρο (που βλέπει πως μένεις) έχει ένα πολύ καλό Κέντρο για Γάτες - εκεί το πας;

Να ψάξεις να βρεις μια γάτα που γέννησε... οικόσιτη γάτα.. να τρίψεις λίγο το χέρι σου επάνω στη γούνα της και μετά να τρίψεις λιγάκι το γατάκι για να πάρει τη μυρωδιά της. Μετά, με τρόπο να βάλετε το γατάκι ανάμεσα στα άλλα (τα δικά της). Πολύ πιθανόν είναι να το δεκτεί και να το θηλάσει... ξέρω πως ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά έχω ακούσει περίπτωση που έπιασε το κόλπο.
Το γατάκι, το χεις ζεστό; Δηλαδή με ζεστή μπουκάλα τυλιγμένη μέσα σε κάλτσα κοντά του; Κάποιο ρολόι κοντά να του θυμίζει τους κτύπους της καρδιάς της μανούλας του;

Νόπηκαλή δύναμη κ μπράβο σου που προσπαθείς για το γατάκι! Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά, να μεγαλώσει σωστά, ε κι ακόμη κ να μην είναι τόσο κινητικό αφού θα έχει εσένα να το φροντίζεις, ούτε που θα το προσέξει :)
Η Feline έχει δίκιο, στο Φάληρο είναι κ ο περίφημος Αίλουρος ειδικός για γάτες. Αν δεν το έχεις πάει, μήπως αξίζει άλλη μια προσπάθεια να το πας εκεί ή μήπως να πάρεις τηλέφωνο να του πεις την ιστορία; www.ailouros.gr

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back