Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Εδώ κ μία εβδομάδα 'εχω βρει στην αυλή του σπιτιού μου ένα νεογέννητο ψιψίνι.Αγόρασα το ειδικό γάλα κ μπιμπερό το ταιζω κανονικά όπως κ το φροντίζω για να κάνει τις ανάγκες του.Από χθες το πρωί όμως δεν μπορεί να κάνει κακα του και παρότι κάνω ότι και τις άλλες μέρες δεν τα καταφέρνει.
Πείτε καμιά ιδέα τι να κάνω?:cat:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ παρα πολύ ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί εχουμε δεθεί πολυ μαζί του!!!!5-10' μετά το τάισμα θα το παίρνεις ανάσκελα στα χέρια σου και θα το χαιδεύεις στην κοιλίτσα του, χαμηλά με το δάχτυλο σου με φορά από το "πιπί" προς το στήθος του. Μόνο έτσι ενεργοποιούνται. Κι εγώ ήμουν ανίδεη μέχρι να νταντέψω το πρώτο μωράκι-γατάκι, και έκανα το λάθος να το χαιδεύω με φορά προς τα κάτω, αλλά θέλει έτσι όπως σου είπα.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
θα το προσπαθήσω και ελ΄πίζω να πάνε όλα καλα!~!~!

staman2
Περιβόητο μέλος

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
δεν μας λετε κι εμας την ιστορια του? Ετσι με ενα ανησυχω δεν ειναι και πολυ ευκολο να καταλαβουμε...για το γατακι μαλλον ανησυχει.μιλησες με κτηνιατρο??
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
για το γατακι μαλλον ανησυχει.μιλησες με κτηνιατρο??
Δεν έχω μιλήσει με κτηνίατρο .Το βρήκα πριν 1 βδομάδα πρέπει να ήταν 2-3 ημερών.Το τα'ι'ζω με ειδικό γάλα απλα δεν μπορεί να κάνει εύκολα κακά του.Του εκανα τώρα μασαζάκι και έκανε αλλά πολύ λίγα.
Επίσης θέλει να τρώει πααααααάρα πολύ και δεν ξέρω πόσο πρεπει και πόσο.
Πείτε μου αν ξέρετε συμβουλές!!!:cat:
Μωράκι είναι και είναι φυσικό να βγάζει μικρές ποσότητες όταν ενεργείται.
Μπορεί να τρώει πολύ γαλατάκι, αλλά φαντάσου όταν όλη αυτή η υγρή ποσότητα συμπυκνώνεται, βγαίνει μία πολύ μικρότερη στερεή μάζα.
Εσύ απλώς, κάθε φορά μετά το τάισμα να το χαιδεύεις με τον γνωστό τρόπο. Έτσι θα το έκανε και η μαμά του, οπότε είναι απόλυτα φυσική διαδικασία και δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι!
Εμένα με 2 μωράκια μου'χε τύχει να κάνουν 4-5 μέρες να κάνουν κακάκια... από το άγχος τους (που δεν ήξεραν πού βρίσκονται), γιατί έτρωγαν μια χαρά.
Είχα πανικοβληθεί τότε κι εγώ, αλλά πραγματικά δε χρειαζόταν.
Όλα θα πάνε καλά...
Περνάς την καλύτερη φάση και κοίτα να τη χαρείς, ε!
Φιλιά στο γατουδίνι σου ( είναι κοριτσάκι ή αγοράκι; )

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Δε χρειάζεται να ανησυχείς τόσο... πραγματικά δεν υπάρχει λόγος. Ο μόνος λόγος που ανησυχείς έτσι, είναι γιατί δεν έχεις εμπειρία! Πίστεψέ με...
Μωράκι είναι και είναι φυσικό να βγάζει μικρές ποσότητες όταν ενεργείται.
Μπορεί να τρώει πολύ γαλατάκι, αλλά φαντάσου όταν όλη αυτή η υγρή ποσότητα συμπυκνώνεται, βγαίνει μία πολύ μικρότερη στερεή μάζα.
Εσύ απλώς, κάθε φορά μετά το τάισμα να το χαιδεύεις με τον γνωστό τρόπο. Έτσι θα το έκανε και η μαμά του, οπότε είναι απόλυτα φυσική διαδικασία και δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι!
Εμένα με 2 μωράκια μου'χε τύχει να κάνουν 4-5 μέρες να κάνουν κακάκια... από το άγχος τους (που δεν ήξεραν πού βρίσκονται), γιατί έτρωγαν μια χαρά.
Είχα πανικοβληθεί τότε κι εγώ, αλλά πραγματικά δε χρειαζόταν.
Όλα θα πάνε καλά...
Περνάς την καλύτερη φάση και κοίτα να τη χαρείς, ε!
Φιλιά στο γατουδίνι σου ( είναι κοριτσάκι ή αγοράκι; )![]()
:greycat:Αν έχω καταλάβει σωστά αγοράκι είναι Leon τον βαφτίσαμε κ έχουμε χαζέψει κ εγω κ ο άντρας μου μαζί του.Να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει?Η κοιλίτσα του έχει γίνει τερααααααστια!Την προηγούμενη βδομάδα ήταν 100 γραμ, και τώρα είναι 200!!
Ειλικρινά ευχαριστώ πολυ!!:greycat:
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Να του δίνεις όσο θέλει, γιατί είναι στη full ανάπτυξη.
Θα σε παιδέψει λίγο τώρα που είναι νινάκι, αλλά θα δεις ότι αξίζει τον κόπο!
Σ' αυτή την ηλικία έχουν πολύ αστείο σωματάκι, ακριβώς λόγω της κοιλιάς που ε΄ναι συνήθως φουσκωμένη σαν μπαλονάκι!! Ειδικά όταν τρώνε... γίνονται βαρελάκια!! :-) :-) :-)
Αφού το ταίζεις καλό είναι επίσης σε 1-2' να το χτυπάς έχοντάς το μπρούμυτα στην πλατούλα του για να ρεύεται (επίσης κορυφαία στιγμή στην όλη υπόθεση του μεγαλώματος) - γελούσα πολύ με κάθε ρέψιμο!
Τι γαλατάκι του δίνεις; Μια πολύ καλή πρόταση είναι η σκόνη της Royal Canin - όλα τα γατιά μου τη λάτρεψαν!
Στείλε μας καμιά φωτό να το χαρούμε κι εμείς από δω βρε!
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Αχουυυυυυυυυ μωρέεεεεεεε!!!
Να του δίνεις όσο θέλει, γιατί είναι στη full ανάπτυξη.
Θα σε παιδέψει λίγο τώρα που είναι νινάκι, αλλά θα δεις ότι αξίζει τον κόπο!
Σ' αυτή την ηλικία έχουν πολύ αστείο σωματάκι, ακριβώς λόγω της κοιλιάς που ε΄ναι συνήθως φουσκωμένη σαν μπαλονάκι!! Ειδικά όταν τρώνε... γίνονται βαρελάκια!! :-) :-) :-)
Αφού το ταίζεις καλό είναι επίσης σε 1-2' να το χτυπάς έχοντάς το μπρούμυτα στην πλατούλα του για να ρεύεται (επίσης κορυφαία στιγμή στην όλη υπόθεση του μεγαλώματος) - γελούσα πολύ με κάθε ρέψιμο!
Τι γαλατάκι του δίνεις; Μια πολύ καλή πρόταση είναι η σκόνη της Royal Canin - όλα τα γατιά μου τη λάτρεψαν!
Στείλε μας καμιά φωτό να το χαρούμε κι εμείς από δω βρε!
Mόλις τελειώσει η σκονη που έχω θα προτιμίσω αυτήν που μου συστήνεις γατομαμά!
'Οσο για φωτο επείδη μόλις 'εχουμε μετακομίσει πρέπει να την βρω πρωτα!!!!φιλια!!!:kiss:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Είμαι πολύ χαρούμενη!!!

Μεγαλώνει

Άντε τέλειωνε με τις μετακομίσεις να ανεβάσεις καμιά φωτό να το δούμε πώς έγινε!!!
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Δυστυχώς το γλυκουλάκι μου πάει.
Ένω έτρωγα κ φαινόταν να παίρνει τα πάνω του προχθές το βράδυ αδιαθέτησε έκανε εμετό το γάλα σταμάτησε να τρώει έκλαιγε από τις 2 μέχρι τις 5 το πρωί που τον βούτηξα κ πήγα στο νοσοκομείο ζώων αλλά μου ξεψύχησε λίγο πριν το γιατρό.
Τον έθαψα στην αυλή μου αλλά δεν αντέχω αυτόν τον πόνο που νιώθω μέσα μου χωρίς αυτόν.είναι άδικο!!!!!
Πως είναι δυνατον?Έχω σκάσει!
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς το γλυκουλάκι μου πάει.
Ένω έτρωγα κ φαινόταν να παίρνει τα πάνω του προχθές το βράδυ αδιαθέτησε έκανε εμετό το γάλα σταμάτησε να τρώει έκλαιγε από τις 2 μέχρι τις 5 το πρωί που τον βούτηξα κ πήγα στο νοσοκομείο ζώων αλλά μου ξεψύχησε λίγο πριν το γιατρό.
Τον έθαψα στην αυλή μου αλλά δεν αντέχω αυτόν τον πόνο που νιώθω μέσα μου χωρίς αυτόν.είναι άδικο!!!!!
Πως είναι δυνατον?Έχω σκάσει!
Κριμα ρε γαμωτο
Δυστυχως ετσι ειναι τα μικρα,τη μια δειχνουν μια χαρα και τρωνε σαν τρελλα και την αλλη αποτομα κατι γινεται και ψαχνεσαι.Τα ιδια περασα προσφατα με 2 μωρα που ειχα βρει.Ημουν σχεδον πεπεισμενη,οτι ηταν το καινουριο μελος της οικογενειας,γιατι πηγαινε τοσο καλα,αλλα δυστυχως...
Δε μου έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο μέχρι τώρα... και μόνο σαν ιδέα με φρικάρει!...
Λυπάμαι πολύ, Όλγα, τουλάχιστον ήταν τυχερό όσο έζησε, που κάποιος το φρόντισε με αγάπη.
Μακάρι να υιοθετήσεις σύντομα κάποιο άλλο μικράκι.
Να είναι καλά η ψυχούλα του εκεί που έχει πάει....
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Γεια σας!
Κάθε πρωί που ταΐζω τις γατούλες στην αυλή κοιτάζω κ το μέρος που τον έθαψα και σκάω.Πως γίνεται βρε παιδί μου μέσα σε 2 βδομάδες να δεθούμε τόσο?
Με το που έμπαινα στο δωμάτιο πριν ακόμη ανοίξουν τα ματάκια του με καταλάβαινε.Μόλις άνοιξε κ τα μάτια του δεν τόλμαγα να κουνηθώ ήθελε συνέχεια αγκαλίτσες.Και ο λιονταρίνος μου μου χουρχουριζε,μου πιπίλιζε τα δάχτυλα γιατί ήταν κ πεινάλας.Από που νομίζετε ότι βγήκε το όνομα Λέων?Συντομία του Πειναλέων.....Χιούμορ....
Την Παρασκευή το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που έφαγε,κ έκανε εμετό,μετά έκατσα ξύπνια μέχρι τις 02:00 μαζί του. Κοιμηθήκαμε με τον γατούλη δίπλα μας μέχρι τις 05:00 κ τότε άρχισε να κλαίει.Τον πήρα επιτόπου κ έφυγα για το νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι.Στον δρόμο φουλ καλοριφέρ ζεστό μην κρυώσει κ πριν φτάσω πάειιιιιιιι!!!!
Συγνώμη αν σας κούρασα,είμαι απλά πολύ στενοχωρημένη.
'Όπου και να είσαι μικρό μου λιονταράκι να ξέρεις πως μου έκλεψες την καρδιά...
Η γατομαμά σου....
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας!
Κάθε πρωί που ταΐζω τις γατούλες στην αυλή κοιτάζω κ το μέρος που τον έθαψα και σκάω.Πως γίνεται βρε παιδί μου μέσα σε 2 βδομάδες να δεθούμε τόσο?
Με το που έμπαινα στο δωμάτιο πριν ακόμη ανοίξουν τα ματάκια του με καταλάβαινε.Μόλις άνοιξε κ τα μάτια του δεν τόλμαγα να κουνηθώ ήθελε συνέχεια αγκαλίτσες.Και ο λιονταρίνος μου μου χουρχουριζε,μου πιπίλιζε τα δάχτυλα γιατί ήταν κ πεινάλας.Από που νομίζετε ότι βγήκε το όνομα Λέων?Συντομία του Πειναλέων.....Χιούμορ....
Την Παρασκευή το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που έφαγε,κ έκανε εμετό,μετά έκατσα ξύπνια μέχρι τις 02:00 μαζί του. Κοιμηθήκαμε με τον γατούλη δίπλα μας μέχρι τις 05:00 κ τότε άρχισε να κλαίει.Τον πήρα επιτόπου κ έφυγα για το νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι.Στον δρόμο φουλ καλοριφέρ ζεστό μην κρυώσει κ πριν φτάσω πάειιιιιιιι!!!!
Συγνώμη αν σας κούρασα,είμαι απλά πολύ στενοχωρημένη.
'Όπου και να είσαι μικρό μου λιονταράκι να ξέρεις πως μου έκλεψες την καρδιά...
Η γατομαμά σου....
Δεν ξέρω αν αυτό που θα σου πω θα σε βοηθήσει, τα πολύ μικρά γατάκια πολύ συχνά χάνονται.. έτσι ξαφνικά

Πάρτο απόφαση κ αν αγαπάς τόσο τα γατάκια κ θέλεις να βοηθήσεις μια ψυχούλα κοίτα να υιοθετήσεις ένα μεγαλύτερο γατάκι. Μόλις σε κοιτάξει στα μάτια μια αδέσποτη ψυχούλα θα νιώσεις πόσο πολύτιμη είσαι γιάυτο. Θα γίνεις όλος του ο κόσμος. Και η πιθανότητες να το χάσεις είναι πολυ λίγες.
Αν εχεις χρόνο, θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στο Π.Φάληρο, μπες κ στο θέμα γάτες φλοίσβου https://www.mypetz.gr/threads/Γάτες-Φλοίσβου.224967/ και εκεί θα δεις πόσες ταλαιπωρημένες ψυχούλες υπάρχουν.

ίσως βρεις μια από αυτές να τις χαρίσεις όσα δεν πρόλαβες στο γατάκι σου.Φιλικα
Χριστίνα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool