MENILOU
Νεοφερμένο μέλος
Η MENILOU αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
01-10-08
16:50
Καλησπέρα σε όλους!!!
Είμαι 7μιση μηνών έγκυος. Έχω ένα γατούλη που είναι τώρα 1μιση χρονών. Τον είχα βρει κοντά στο σπίτι μου σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν ήταν μωράκι και από τότε είμαστε αχώριστοι. Ακόμα και όταν μου έλεγαν όλοι να μην έχω πολλές επαφές με τον Φρίξο μου λόγω τοξοπλάσματος εγώ κοιμόμουν αγκαλιά μαζί του. Δεν έπαθα τίποτα.
Σε δύο μήνες περίπου θα γεννήσω και έχω ένα μικρό άγχος με το τι πρέπει να κάνω όταν θα έρθει το νέο μέλος στο σπίτι. Δεν θέλω να περιορίσω τον γατούλη μου σε κάποιο δωμάτιο απλά φοβάμαι μήπως κάνει κακό στο μωρό. Και με προβληματίζει και το θέμα των μικροβίων. Έχει κάποια κοπέλα εμπειρία πάνω στο θέμα να με συμβουλέψει τι ακριβώς πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Είμαι 7μιση μηνών έγκυος. Έχω ένα γατούλη που είναι τώρα 1μιση χρονών. Τον είχα βρει κοντά στο σπίτι μου σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν ήταν μωράκι και από τότε είμαστε αχώριστοι. Ακόμα και όταν μου έλεγαν όλοι να μην έχω πολλές επαφές με τον Φρίξο μου λόγω τοξοπλάσματος εγώ κοιμόμουν αγκαλιά μαζί του. Δεν έπαθα τίποτα.
Σε δύο μήνες περίπου θα γεννήσω και έχω ένα μικρό άγχος με το τι πρέπει να κάνω όταν θα έρθει το νέο μέλος στο σπίτι. Δεν θέλω να περιορίσω τον γατούλη μου σε κάποιο δωμάτιο απλά φοβάμαι μήπως κάνει κακό στο μωρό. Και με προβληματίζει και το θέμα των μικροβίων. Έχει κάποια κοπέλα εμπειρία πάνω στο θέμα να με συμβουλέψει τι ακριβώς πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Sof αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
01-10-08
16:56
Exoυμε συνονόματα γατιά!
Κατ'αρχήν καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με έναν πόνο.
Δεν είμαι ειδική - όσο άλλοι εδώ μέσα - στις γάτες.
Αλλά μπορώ να σου πω τι έκανα εγώ στην εγκυμοσύνη για να νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια για το μωρό.
Όπως και εσύ - κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - δεν είχα κανένα άγχος.
Για το μετά όμως, φώναξα έναν επιπλοποϊο και μου έφτιαξε μια ξύλινη πόρτα (σαν σαλούν πόρτα φαντάσου) που απομόνωνε ένα μέρος του σπιτιού.
Είχα σκοπό λοιπόν, να έχω κλειστή τη πορτούλα αυτή ώστε να μην περιορίζει τον γάτο μου σε ένα δωμάτιο αλλά και να είμαι βέβαιη πως δεν έχει πρόσβαση στο παιδικό δωμάτιο.
Δεν ξέρω πως ειναι το σπίτι σας μέσα, εμάς μας το έλυνε το πρόβλημα η πόρτα.
Δεν κόστισε πολλά λεφτά και ήταν αρκετά λειτουργική.

Κατ'αρχήν καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με έναν πόνο.

Δεν είμαι ειδική - όσο άλλοι εδώ μέσα - στις γάτες.
Αλλά μπορώ να σου πω τι έκανα εγώ στην εγκυμοσύνη για να νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια για το μωρό.
Όπως και εσύ - κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - δεν είχα κανένα άγχος.
Για το μετά όμως, φώναξα έναν επιπλοποϊο και μου έφτιαξε μια ξύλινη πόρτα (σαν σαλούν πόρτα φαντάσου) που απομόνωνε ένα μέρος του σπιτιού.
Είχα σκοπό λοιπόν, να έχω κλειστή τη πορτούλα αυτή ώστε να μην περιορίζει τον γάτο μου σε ένα δωμάτιο αλλά και να είμαι βέβαιη πως δεν έχει πρόσβαση στο παιδικό δωμάτιο.
Δεν ξέρω πως ειναι το σπίτι σας μέσα, εμάς μας το έλυνε το πρόβλημα η πόρτα.
Δεν κόστισε πολλά λεφτά και ήταν αρκετά λειτουργική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
01-10-08
17:00
Να το χαίρεσαι το Φριξάκι MENILOU (και το μωράκι σου επίσης) 
Δεν έχω εμπειρία στο θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να περιορίσεις το γατούλη σε ένα δωμάτιο. Απλώς να μην τον αφήνεις στο δωμάτιο του μωρού.
Όσο για την καθαριότητα, το θέμα είναι οι τρίχες πιο πολύ και όχι τα μικρόβια, εφόσον το γατάκι είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο και δεν βγαίνει έξω. Και οι τρίχες, με συχνό σκούπισμα με την ηλεκτρική και με τακτικό βούρτσισμα του γάτου νομίζω πως μπορούν να ελεγχθούν ικανοποιητικά.
Αν διαβάζεις αγγλικά, ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για τη συνύπαρξη γάτας και μωρού υπάρχει εδώ.

Δεν έχω εμπειρία στο θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να περιορίσεις το γατούλη σε ένα δωμάτιο. Απλώς να μην τον αφήνεις στο δωμάτιο του μωρού.
Όσο για την καθαριότητα, το θέμα είναι οι τρίχες πιο πολύ και όχι τα μικρόβια, εφόσον το γατάκι είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο και δεν βγαίνει έξω. Και οι τρίχες, με συχνό σκούπισμα με την ηλεκτρική και με τακτικό βούρτσισμα του γάτου νομίζω πως μπορούν να ελεγχθούν ικανοποιητικά.
Αν διαβάζεις αγγλικά, ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για τη συνύπαρξη γάτας και μωρού υπάρχει εδώ.
Fotini
Διάσημο μέλος
Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η mandeson αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 268 μηνύματα.
01-10-08
17:34
Μενιλού, να σου ζήσει ο γατουλίνος σου και με το καλό να υποδεχθείς το νέο μέλος της οικογένειάς σου!
Προσωπική εμπειρία δεν έχω, ωστόσο, πρόσφατα γέννησε η κολλητή μου που έχει τρεις γάτες και δύο σκύλους και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι με τη δική σου υπεύθυνη στάση, τη φροντίδα και την προσοχή σου, όλοι θα είσαστε μία χαρά... Κατ' αρχήν, σίγουρα μην περιορίσεις τον γατάκο σε ένα μόνο δωμάτιο...Το ψυχολογικό σου το έχω σίγουρο: λόγω ασθένειας της θείας μου είχαν περιορίσει τη γατούλα της σε ένα δωμάτιο και μετά από κάποιους μήνες παρουσίασε συμπτώματα λοιμώδους περιτονίτιδας...Καμία σχέση...Είχαν πέσει όλοι οι δείκτες της λόγω του άγχους του αποκλεισμού και του εγκλεισμού και της απομάκρυνσής της απόοικεία πρόσωπα και περιβάλλον...Για ευθανασία την είχαν και έχουν περάσει 5 χρόνια ...
Καλό είναι να ρωτήσεις έναν έμπειρο κτηνίατρο (προσοχή, όχι παιδίατρο!) για το πώς ακριβώς πρέπει να φερθείς και τι να κάνεις, όπως και να σου λύσει όλες τις απορίες σου ....Ο κ. Πάνος από τον Αίλουρο για παράδειγμα είναι ένα τέτοιο πρότυπο κτηνιάτρου, συν το ότι θα σου μιλήσει για το μύθο του τοξοπλάσματος (που πιο πιθανό είναι να το κολλήσεις από κρέας, ωμά λαχανικά και δεν συμμαζεύεται παρά από γάτα)...
Και ως συμπλήρωμα στις πολύτιμες πληροφορίες που σου συνέστησαν τα κορίτσια, αν έχεις e-mail , μετά χαράς να σου στείλω ένα ωραιότατο κείμενο με φωτογραφίες για τη συνύπαρξη ζώων και μωρών...Είναι για όλες τις μέλλουσες μανούλες....
Καλό σου απόγευμα
Προσωπική εμπειρία δεν έχω, ωστόσο, πρόσφατα γέννησε η κολλητή μου που έχει τρεις γάτες και δύο σκύλους και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι με τη δική σου υπεύθυνη στάση, τη φροντίδα και την προσοχή σου, όλοι θα είσαστε μία χαρά... Κατ' αρχήν, σίγουρα μην περιορίσεις τον γατάκο σε ένα μόνο δωμάτιο...Το ψυχολογικό σου το έχω σίγουρο: λόγω ασθένειας της θείας μου είχαν περιορίσει τη γατούλα της σε ένα δωμάτιο και μετά από κάποιους μήνες παρουσίασε συμπτώματα λοιμώδους περιτονίτιδας...Καμία σχέση...Είχαν πέσει όλοι οι δείκτες της λόγω του άγχους του αποκλεισμού και του εγκλεισμού και της απομάκρυνσής της απόοικεία πρόσωπα και περιβάλλον...Για ευθανασία την είχαν και έχουν περάσει 5 χρόνια ...

Καλό είναι να ρωτήσεις έναν έμπειρο κτηνίατρο (προσοχή, όχι παιδίατρο!) για το πώς ακριβώς πρέπει να φερθείς και τι να κάνεις, όπως και να σου λύσει όλες τις απορίες σου ....Ο κ. Πάνος από τον Αίλουρο για παράδειγμα είναι ένα τέτοιο πρότυπο κτηνιάτρου, συν το ότι θα σου μιλήσει για το μύθο του τοξοπλάσματος (που πιο πιθανό είναι να το κολλήσεις από κρέας, ωμά λαχανικά και δεν συμμαζεύεται παρά από γάτα)...
Και ως συμπλήρωμα στις πολύτιμες πληροφορίες που σου συνέστησαν τα κορίτσια, αν έχεις e-mail , μετά χαράς να σου στείλω ένα ωραιότατο κείμενο με φωτογραφίες για τη συνύπαρξη ζώων και μωρών...Είναι για όλες τις μέλλουσες μανούλες....
Καλό σου απόγευμα

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
03-10-08
13:28
Με το καλό να έρθει ο μωράκι σου. Στην ηλικία σου απόκτησα κι εγώ το πρώτο μου παιδί, μου έτυχε και γκρινιάρα και ξυπνούσα τρεις τέσσερις φορές τη νύχτα για δύο χρόνια, μέχρι που γέννησα και το δεύτερο και έμεινα ξάγρυπνη τις νύχτες για άλλα τρία χρόνια. Στα λέω αυτά, γιατί, το γατάκι σου, μπορείς να το εκπαιδεύσεις από τώρα , ώστε με τον ερχομό του μωρού να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Οπωσδήποτε, μην το κλείσεις σε ένα δωμάτιο ή στο μπαλκόνι. Αν είναι ευγενικός και καλά εκπαιδευμένος και δεν ανεβαίνει σε τραπέζια, πάγκο κουζίνας κλπ ,δεν θα δυσκολευτείς να τον μάθεις να μην ανεβαίνει στην κούνια του μωρού. Με το μωρό θα είσαι σε όλο το σπίτι, να το ταΐσεις, να το πλύνεις, να το αλλάξεις. Το γατί θα θέλει να συμμετέχει παρατηρώντας και μυρίζοντας. Όσο γρηγορότερα εξοικειωθεί με τη μυρωδιά του μωρού, τόσο το καλύτερο. Φυσικά, εννοείται, πρέπει να σκουπίζεις καθημερινά για τις τρίχες. Οι οδηγίες στο τεύχος του ΓΑΒ είναι σοφές, αλλά, μην τρομάξεις και σου φανούν όλα δύσκολα. Έχεις να μάθεις και πώς θα υποδεχθείς και πώς θα φροντίσεις και το μωράκι σου. Εσύ ξέρεις το γατάκι σου, πόσο εύκολα μπορείς να του μάθεις ΤΩΡΑ κάποια πράγματα. Η πιο σοφή συμβουλή είναι: Ό,τι αλλαγές θέλεις να κάνεις ενόψει του μωρού και αφορούν στο γατάκι, άρχισε από τώρα σταδιακά και όλα θα πάνε τέλεια. Με το καλό να έχεις το μωράκι σου και το γατάκι σου, θα δεις, ο ένας θα είναι για τον άλλο το αγαπημένο τους παιγνίδι (το μωρό του γατιού και το γατί του μωρού).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum