Νεογέννητο

akrivi

Νεοφερμένο μέλος

Η Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα,

η γάτα μου γέννησε την Παρασκευή νωρίς το πρωί 2 γατάκια. Είναι η 4η γέννα της. Όλες τις προηγούμενες φορές θήλαζε κανονικά. Αυτή τη φορά έφυγε κατευθείαν από το σπίτι και γύρισε αργά το βράδυ και μόλις είδε τα γατάκια άρχισε να τα χτυπάει. Το Σάββατο το πρωί πήγα τα γατάκια στο γιατρό. Τους έδωσε γάλα και τα ζέστανε. Ώσπου να πάω σπίτι το ένα πέθανε. Το άλλο έμοιαζε κι αυτό ετοιμοθάνατο. Έχω πάρει ένα ηλεκτρικό μαξιλαράκι και έχω βάλει μια πετσετούλα από πάνω και το έχω εκεί σκεπασμένο. Κάθε 2 ώρες το ταϊζω με σύριγγα μια σκόνη που μου έδωσε η γιατρός. Λέγεται Instant Litterlac. Βράζω τη σύριγγα και το μπουκαλάκι που βάζω το γάλα. Επίσης μου έδωσε μια κρέμα δυναμωτική που λέγεται nurish UM cat και του δίνω λιγο κάθε πρωί. Τρώει κανονικά, δεν κλαίει καθόλου παρα μόνο το βράδυ που με ξυπνάει να το ταϊσω. Κάνει τσίσα του αλλά σήμερα έκανε πολύ κίτρινα και υγρά κακά.

Τι να κάνω για τη διάρροια; Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο;

Επίσης από την Τετάρτη θα λείπω 5 ώρες κάθε πρωϊ από το σπίτι. Θα αντέξει να χάνει ένα γεύμα;

Να προσθέσω ότι έχω προσπαθήσει να το πάρει η μαμά του. Μέχρι και βούτυρο έβαλα πάνω του αλλά τίποτα. Μόλις το βάζω κοντά της το γρυλίζει.

Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια
Ακριβή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τη διάροια να αραιώνεις τη σκόνη σε περισσοτερο νερό. Ενα κουταλακι του γλυκού σε 40 ml νερο. Μην ανησυχεις που θα λειπεις 5 ώρες απο Τετάρτη. Δε θα πεθάνει αν τρωει το ένα γευμα λιγο πιο αργα. Αλλά τη διάροια προσεξέ την, ειναι επικίνδυνη στα νεογέννητα. Καλη τυχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι,
φυσιολογική συμπεριφορά μάνας. Θα μπορούσε να το πνίξει κιόλας, ή να το φάει, προφανώς δεν το θέλει.
Θα πρέπει να αναλάβεις εσύ, μιας και είσαι υπεύθυνη για την γάτα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφαίρει το μικρό, αν χάνει ένα γεύμα. Ξέρω ότι σίγουρα θέλουν κάθε 2-3 ώρες τάισμα, και το βράδυ.:|

Είναι λογικό να κάνει διάρροια, προφανώς έχει παράσιτα, ή/και προκλήθηκε και απο την αλλαγή τροφής. Θα πρέπει να το πας στον Κτηνίατρο, να το δεί και θα σου προτείνει θεραπεία, υπάρχουν παστούλες για τα μικρά γατάκια.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, που όμως θα επηρεάσει ενδεχόμενα την υγεία του μικρού.
Η μάνα έχει εξεταστεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (aids- λευχαιμία?) Εάν όχι, πέρα ότιι ίσως να είναι φορές ή/και να νοσήσει θα το έχει μεταδώσει και στα/στο μικρό. Καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο να βρεί σπιτάκι αργότερα, αλλά και θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο.

Όχι τη Σιμπέλ (η γάτα) μόνο εμβόλια της έχω κάνει. Ούτε μου πέρασε από το μυαλό να την εξετάσω για AIDS!! Δεν θα το δώσω για υοθεσία το γατάκι. Μακάρι να ζήσει και θα το κρατήσω. Τόσα ξενύχτια..

Λουίζα χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ δίνω 1,5 κουταλάκι για 50ml. Θα μειώσω λίγο τη δόση της σκόνης.

Καλή τύχη, είναι μεγάλος άθλος να μεγαλώσει κανείς νεογέννητο.:redface:

Τα άλλα τα γατάκια απο τις 4 γέννες τα κράτησες και αυτά?:)

1η γέννα τέσσερα γατάκια, έδωσα ένα
2η γέννα 5 γατάκια, έδωσα 3
3η γέννα 5 γατάκια, έδωσα 3
4η γέννα 2 γατάκια, το ένα πέθανε το καημένο και το άλλο κοιμάται και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Υοθέτησα κι ένα νεογέννητο πέρισυ το καλοκαίρι που ήρθε στην αυλή μου.
Ζω στην εξοχή οπότε δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Έχω στειρώσει 2 θηλυκά, αλλά το ένα έπαθε κοίλη 2 φορές μετά τη στείρωση. Είχα κάνει και στη Σιμπέλ μια ένεση για αντισύληψη, αλλά μην το κάνετε ποτέ. Τρελλάθηκε η καημένη. Ένας θεός ξέρει τι έπαθαν οι ορμόνες της. Αγρίεψε πάρα πολύ και γυρνούσε τελείως σταβωμένη στην αυλή για 6 μήνες περίπου.

1η γέννα τέσσερα γατάκια, έδωσα ένα
2η γέννα 5 γατάκια, έδωσα 3
3η γέννα 5 γατάκια, έδωσα 3
4η γέννα 2 γατάκια, το ένα πέθανε το καημένο και το άλλο κοιμάται και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Υοθέτησα κι ένα νεογέννητο πέρισυ το καλοκαίρι που ήρθε στην αυλή μου.
Ζω στην εξοχή οπότε δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Έχω στειρώσει 2 θηλυκά, αλλά το ένα έπαθε κοίλη 2 φορές μετά τη στείρωση. Είχα κάνει και στη Σιμπέλ μια ένεση για αντισύληψη, αλλά μην το κάνετε ποτέ. Τρελλάθηκε η καημένη. Ένας θεός ξέρει τι έπαθαν οι ορμόνες της. Αγρίεψε πάρα πολύ και γυρνούσε τελείως σταβωμένη στην αυλή για 6 μήνες περίπου.

Να σου ζήσουν όλα.:)
Και εγώ εξοχή μένω, αλλά πλέον στειρώνω ότι μπορώ (αγοράκια - κοριτσάκια), γιατί χάθηκε η μπάλα....:/:

Η ένεση εκτός των άλλων κάνει ΚΑΙ καρκίνο...(δες ΕΔΩ) οπότε, ποτέ δεν το είδα σαν λύση αντισύλληψης....

Για τον καρκίνο δεν ήξερα ούτε με ενημέρωσε ο κτηνίατρος. Απλά είδα ότι το ζωάκι ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και δεν το ξανάκανα και άλλαξα και κτηνίατρο. Ξέρω τι εννοείς όταν λες ότι έχει χαθεί η μπάλα με τα γατιά. Πολλαπλασιάζονται με απίστευτους ρυθμούς...

Καλημερα και καλωσηρθατε!
Ελπιζω να τα καταφερει το μικρο σας...Ισως εχει οντως παρασιτα αν δεν ειχε αποπαρασιτωθει η μαμα πριν το ζευγαρωμα.
Πρεπει να αρχισετε της στειρωσεις και στα υπολοιπα,γιατι οπως ειπατε πολλαπλασιαζονται με γεωμετρικη προοδο.:/:Εχετε βρει καποιον αξιοπιστο γιατρο που να κανει καλες τιμες για πολλες γατουλες;

Για τον καρκίνο δεν ήξερα ούτε με ενημέρωσε ο κτηνίατρος. Απλά είδα ότι το ζωάκι ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και δεν το ξανάκανα και άλλαξα και κτηνίατρο. Ξέρω τι εννοείς όταν λες ότι έχει χαθεί η μπάλα με τα γατιά. Πολλαπλασιάζονται με απίστευτους ρυθμούς...

Ναι, έτσι κάνουν πολλοί, δεν ενημερώνουν για τις παρενέργειες, γιατί προφανώς δεν τους νοιάζει η υγεία του ζώου, απλά κοιτάνε το κέρδος, γιατί μια τέτοια ένεση μπορεί να γίνεται κάθε φορά ...(2 φορές τον χρόνο που συνήθως έχει οίστρο η γάτα) ενώ η στείρωση είναι μια φορά...:/::down:

Καλή τύχη στην αποστολή, και καλωσορίζατε και πάλι στην παρέα μας.:)

Eλπιζω το μικρό να τα καταφερει. Σημερα ρώτησα και τη φίλη μου που μεγαλωσε προσφατα νεογέννητα που κι εκεινα τους ειχε επιτεθεί η μαμα τους και μου είπε οτι μπορείς επισης να του δίνεις και λιγο γιαουρτακι για τη διαροια. Ελάχιστο στην ακρη του κουταλιού ανακατεμένο με το γάλα. Επισης η διαροια εκτος απο παράσιτα μπορει να σημαίνει οτι το παραταϊζεις..προσεξέ το κι αυτό.

:redface:Όχι γιαούρτι... (είναι απο αγελαδινό γάλα, και πολλά γατάκια είναι αλλεργικά..)και δεν είναι καλό και να αλλάζονται οι τροφές...

Κάνε την θεραπεία με την πάστα για τα παράσιτα, δίνε σταθερά το υποκατάστατο του μητρικού και θα στρώσει.

Γειά χαρά ξανά

Το πιτσιρικάκι δεν έχει κάνει κακά του όλη μέρα και τρώει του σκασμού. Από χθες το βράδυ δεν έχει κάνει τίποτα. Χθες είχε διάρροια και μετά τέρμα. Ρώτησα την κτηνίατρο και μου είπε να πάρω ένα μικρό θεμόμετρο να του βάλω λίγο αντισιπτικό και να το βάλω στον πωπό του. Το έκανα τίποτα. Το χτυπάω απαλά και με ζεστό βαμβάκι τίποτα. Στο μεταξύ κλαίει συνέχεια και το λυπάμαι το ψυχάκι ρε παιδί μου. Σταμάτησα να το ταϊζω στις 7 το απόγευμα και σκέφτομαι να μη του δώσω τίποτα μέχρι αύριο το πρωί που θα το πάω στο γιατρό. Μήπως έχετε καμμιά ιδέα;

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

Πολλες φορες βοηθα και το μασαζ στην κοιλιτσα...Με λιγο λαδακι για μωρα.

Του κάνω μασάζ, αλλά μόνο τσίσα του κάνει. Να τον ταϊσω ή θα σκάσει; Φοβάμαι μην πεθάνει και της πείνας.

Δε νομιζω να παθει τιποτα,απλα μην το παραταϊσετε.Η κοιλια του ειναι πρησμενη;

Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα πρησμένη. Λέω να το ταϊσω μια φορά πριν κοιμηθώ και μετά το πρωϊ. Τώρα πάντως κοιμάται ο μικρούλης. Μετά τον πόνο του θερμομέτρου εξαντλήθηκε :-) Κάτι είναι κι αυτό γιατί όλο το απογευμα έκλαιγε. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια moukelis

Δεν κανει τιποτα,μακαρι να τα παει καλα το μικρουλι και να μας πειτε ευχαριστα απο τη γιατρο.Καλο βραδυ.

Θέλει μασαζ, τριψηματάκι απαλό, όχι χτύπημα... στην περιοχή, αλλά και στην κοιλίτσα. Θέλει ώρα, και υπομονή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back