Νεο-άστεγοι!!!!

eirinaki84

Δραστήριο μέλος

Η eirinaki84 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 581 μηνύματα.

μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση???

πολύ άσχημες εποχές!!!!

μια βόλτα να κάνεις στο κέντρο το βλέπεις πια μπροστά σου!!!!:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: νέο άστεγοι!!!!

Αυτα ειναι........ πληρώνουμε αυτά που τρώγανε οι πολιτικοί μας κι ο κάθε διαπλεκόμενος και πελάτης απο το 1828 και μετά , εμείς!!:mad::(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: νέο άστεγοι!!!!

ακριβώς εμείς!!!!

δεν ξέρω τι θα γίνει και τι μας περιμένει ακομα!!!!
ξέρω όμως ότι ούτε καν αντιδράμε πια.....
τι μας συμβαίνει??? τι άλλο έχουμε να χάσουμε???

τπτ!!!! δεν έχουμε θυμό μέσα μας???

Απάντηση: Nέο-άστεγοι!!!!

Μαλλον αντοχές δεν εχουμε........
Ολη αυτή η προπαγάνδα οτι υπάρχουν και χειρότερα , εχει κάνει όλους μας φοβισμένους κι απογοητευμένους.....
Δυστυχώς δεν υπάρχει κι απο πουθενά η έμπνευση, το κίνητρο να αγωνιστείς για κάτι, πέρα απο τον εαυτό μας, αφου όλοι όσοι δημιούργησαν ολο αυτό το νέο ελληνικό κράτος-ζητιάνο ήταν οι πολιτικοί που ψηφίζαμε τόσα χρόνια και τα τσιράκια τους.
Η επανάσταση πλεον πιστεύω οτι θα γίνει απο ομάδες που εχουν άλλη συνείδηση για την ισοτητα ,την ισονομια, τη δικαιοσυνη , την οικολογια και τον τρόπο ζωής παρα απο πολιτικά σχήματα περασμένων δεκαετιών.
Εμεις να μην τρώμε την σαββουρα που μας πετάνε απο τα Μ.Μ.Ε καθημερινά και να δυναμώσουμε, οτι ηθική μας έχει μείνει, να μην γίνουμε ωφελιμιστικά τομάρια κι εαυτούληδες.

https://www.klimaka.org.gr/2_2.htm αν ξαναδεις αστεγο, μπορεις να τον ενημερωσεις για τα διαφορα προγραμματα που τρεχουν(που μπορει να φαει, να κοιμηθει, να προμηθευτει ρουχα) ενα απο αυτα τα προγραμματα κανει και η εταιρεια που δουλευω εγω....

αχ!!!! το διάβασα μου φάνηκε πολύ καλό!!!

έχω χρόνια συνεργαστεί με μη κυβερνητικούς οργανισμούς για διάφορα θεματα σε καιρους που δεν υπήρχε αναγκη όσο τωρα εννοω!!!!

στο δικό σας πρόγραμμα υπάρχει τρόπος να βοηθήσουν και κοινοι πολίτες π.χ σαν εμένα?? διότι ενδιαφέρομαι να το κάνω και στην πράξη...;)
δεν κανουμε , που δεν κάνουμε τπτ τουλάχιστον ας βοηθάμε την κατάσταση :P
αν ξερεις πες μου!!!

Μαλλον αντοχές δεν εχουμε........
Ολη αυτή η προπαγάνδα οτι υπάρχουν και χειρότερα , εχει κάνει όλους μας φοβισμένους κι απογοητευμένους.....
Δυστυχώς δεν υπάρχει κι απο πουθενά η έμπνευση, το κίνητρο να αγωνιστείς για κάτι, πέρα απο τον εαυτό μας, αφου όλοι όσοι δημιούργησαν ολο αυτό το νέο ελληνικό κράτος-ζητιάνο ήταν οι πολιτικοί που ψηφίζαμε τόσα χρόνια και τα τσιράκια τους.
Η επανάσταση πλεον πιστεύω οτι θα γίνει απο ομάδες που εχουν άλλη συνείδηση για την ισοτητα ,την ισονομια, τη δικαιοσυνη , την οικολογια και τον τρόπο ζωής παρα απο πολιτικά σχήματα περασμένων δεκαετιών.
Εμεις να μην τρώμε την σαββουρα που μας πετάνε απο τα Μ.Μ.Ε καθημερινά και να δυναμώσουμε, οτι ηθική μας έχει μείνει, να μην γίνουμε ωφελιμιστικά τομάρια κι εαυτούληδες.

βασικά έχεις δίκιο και εγώ νομίζω ότι οι αντοχές μας φταίνε....και κυρίως ότι πια δεν έχουμε που να πιστέψουμε.......από και εκεί θα ξεκινούσαν όλα......

ανοίγουμε τις τηλεοράσεις μας , ακουμε αγχωνόμαστε και μετά παγώνουμε....

αν πάλι κατέβεις σε καμιά πορεία απογοητεύεσαι χειρότερα γιατι αυτό που έχουν καταφέρει είναι να μας κάνουν να φαγωθούμε κ μεταξύ μας!!!!:mad::worry:
ανησυχώ!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
αχ!!!! το διάβασα μου φάνηκε πολύ καλό!!!

έχω χρόνια συνεργαστεί με μη κυβερνητικούς οργανισμούς για διάφορα θεματα σε καιρους που δεν υπήρχε αναγκη όσο τωρα εννοω!!!!

στο δικό σας πρόγραμμα υπάρχει τρόπος να βοηθήσουν και κοινοι πολίτες π.χ σαν εμένα?? διότι ενδιαφέρομαι να το κάνω και στην πράξη...;)
δεν κανουμε , που δεν κάνουμε τπτ τουλάχιστον ας βοηθάμε την κατάσταση :P
αν ξερεις πες μου!!!

Βεβαιως και υπαρχουν τροποι, διαθεση μονο χρειαζεται! :D κι αφου εχεις τοτε σουπερ! απο εθελοντισμο, να βοηθας στους ξενωνες που τους φιλοξενουν, μεχρι το πιο απλο που ολοι μπορουμε να κανουμε, να μαζευουμε ρουχα, κουβερτες, ακομα και φαγητα και να τα πηγαινουμε εκει.....επισης, καθε χρονο, γινεται το sleep out... δες βιντεακι....:D
https://www.youtube.com/watch?v=NHaa0KoiEFo

Επισης γινεται κι αλλο προγραμμα.... προληψη αυτοκτονιας και ειναι η μονη εταιρεια στην Ελλαδα που εχει γραμμη προληψης και οοοολοι το κανουν εθελοντικα.... αυτες να δεις πως εχουν αυξηθει....:(
https://www.youtube.com/watch?v=r8r7IX_QzVo&feature=related

Τελευταία επεξεργασία:
https://www.klimaka.org.gr/2_2.htm αν ξαναδεις αστεγο, μπορεις να τον ενημερωσεις για τα διαφορα προγραμματα που τρεχουν(που μπορει να φαει, να κοιμηθει, να προμηθευτει ρουχα) ενα απο αυτα τα προγραμματα κανει και η εταιρεια που δουλευω εγω....

Αυτο ειναι πολυ σημαντικό και σημαντική κινηση.
Συγχαρητήρια , θα κοιταξω κι εγώ να το διαδώσω και να βοηθήσω.
Mακάρι κι άλλοι παιδιά να λειτουργούσαν έτσι και να μην κοιτάγανε ποιον πολιτικό θα ψηφίσουνε για να τους βάλει σε μια θέση στο δημόσιο.
Χρειάζεται αγώνας για να μην γίνεις απο άνθρωπος, κτήνος....

Θέλω να κάνω like και δεν μπορώ, τα χεράκια ειναι απενεργοποιημένα.:/::(

;) Δεν ξέρω παιδιά...νιώθω κουβάρι συναισθημάτων...
Η απογοήτευση έχει αρχίσει να γίνεται τρόμος... Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν θα γίνω νεοάστεγη , δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα πια...
Πλέον δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, πλέον όλα είναι ρευστά...
Όχι για όλους -πάντα θα υπάρχουν προνομιούχοι- , απλά δεν ανήκω σ'αυτούς...
Όταν κάποτε γινόταν λόγος για τη γενιά των 700 ευρώ με κάπως χλευαστικές αναφορές -θεωρώντας τα λίγα,
και πλέον δίνεις κώλο για να έχεις μια δουλίτσα και να παίρνεις ό,τι σου δώσουν,
και κάνεις τούμπες ακόμα και γ'αυτό αυτό το κοκκαλάκι που θα σου πετάξουν για να σε ξεγελάσουν , τί να λέμε.....
Όταν το να ανάβεις καλοριφέρ θεωρείται πολυτέλεια, τί να λέμε....
Όταν το να πας για ένα καφέ το σκέφτεσαι....

Και έπειτα νιώθεις ότι είναι θράσος να κλαίγεσαι για το καλοριφέρ και για τον καφέ σου, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι και φαγητό...

Αν θέλω να είμαι δίκαιη δεν είναι σωστό να βρίζω μόνο αυτούς τους χαμένους από πάνω,αλλά πρέπει να αναλογιστώ και τις δικές μου ευθύνες που τους φήφιζα... Έχω μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό που συμβαίνει...

Η αλληλεγγύη γίνεται έκκληση και επιτακτική ανάγκη, αλλά πώς μπορεί να ευδοκιμήσει αλληλεγγύη σε μια εποχή που πολύ βάναυσα προσπαθούν να φυτέψουν μέσα μας το ¨ο θάνατός σου η ζωή μου¨... Αλληλεγγύη θα υπάρξει, προφανώς από μια μειοψηφία φοβάμαι...
Οι μειοψηφίες όμως δεν κάνουν τις ανατροπές...

Το να αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις δεν είναι λύση, αν και δεν είμαι διατεθειμένη να επιτρέψω στον κάθε @αριόλη δημοσιογράφο να με πείθει μέρα με την μέρα ότι αργοπεθαίνω ...

:redface: Τι να σας κάνω, ανοίξατε το θεματάκι και σε μέρα που πήγα στον ΟΑΕΔ , και είμαι ακόμα πιο μπριζωμένη από τις υπόλοιπες... :P
Αααει σιχτίρ με τους @ούστηδες όλους!

Περίσσευμα δεν υπάρχει πια, αλλά όταν η αλληλοβοήθεια γίνεται από το υστέρημα έχει μεγαλύτερη αξία ...

Η απογοήτευση έχει αρχίσει να γίνεται τρόμος... Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν θα γίνω νεοάστεγη , δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα πια...
Όταν κάποτε γινόταν λόγος για τη γενιά των 700 ευρώ με κάπως χλευαστικές αναφορές -θεωρώντας τα λίγα,
και πλέον δίνεις κώλο για να έχεις μια δουλίτσα και να παίρνεις ό,τι σου δώσουν,
και κάνεις τούμπες ακόμα και γ'αυτό αυτό το κοκκαλάκι που θα σου πετάξουν για να σε ξεγελάσουν , τί να λέμε.....

Και έπειτα νιώθεις ότι είναι θράσος να κλαίγεσαι για το καλοριφέρ και για τον καφέ σου, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι και φαγητό...

Αν θέλω να είμαι δίκαιη δεν είναι σωστό να βρίζω μόνο αυτούς τους χαμένους τους από πάνω, πρέπει να αναλογιστώ και τις δικές μου ευθύνες που τους φήφιζα... Έχω μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό που συμβαίνει...

Η αλληλεγγύη γίνεται έκκληση και επιτακτική ανάγκη, αλλά πώς μπορεί να ευδοκιμήσει αλληλεγγύη σε μια εποχή που πολύ βάναυσα προσπαθούν να φυτέψουν μέσα μας το ¨ο θάνατός σου η ζωή μου¨... Αλληλεγγύη θα υπάρξει, προφανώς από μια μειοψηφία...

Το να αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις δεν είναι λύση, αν και δεν είμαι διατεθειμένη να επιτρέψω στον κάθε @αριόλη δημοσιογράφο να με πείθει μέρα με την μέρα ότι αργοπεθαίνω ...

:redface: Τι να σας κάνω, ανοίξατε το θεματάκι και σε μέρα που πήγα στον ΟΑΕΔ , και είμαι ακόμα πιο μπριζωμένη από τις υπόλοιπες... :P

Περίσσευμα δεν υπάρχει πια, αλλά όταν η αλληλοβοήθεια γίνεται από το υστέρημα έχει μεγαλύτερη αξία ...

:worry::console::'(:'( θα περασει κι αυτο.... που θα παει......... συμφωνω οτι ολοι εχουμε τις ευθυνες μας.... αλλα καποιοι εχουν παραπανω απο αλλους! τι να πω τωρα..... τα λογια ειναι κενα..... οι πραξεις ειναι που μετρανε..... γι αυτο καθε πρωι αντι για λεφτα δινε ενα τοστ η κατι σε φαγωσιμο στο φαναρι..... εγω που πια τα σκεφτομαι πολυ τα λεφτα αυτο κανω......

Αυτο ειναι πολυ σημαντικό και σημαντική κινηση.
Συγχαρητήρια , θα κοιταξω κι εγώ να το διαδώσω και να βοηθήσω.
Mακάρι κι άλλοι παιδιά να λειτουργούσαν έτσι και να μην κοιτάγανε ποιον πολιτικό θα ψηφίσουνε για να τους βάλει σε μια θέση στο δημόσιο.
Χρειάζεται αγώνας για να μην γίνεις απο άνθρωπος, κτήνος....

Θέλω να κάνω like και δεν μπορώ, τα χεράκια ειναι απενεργοποιημένα.:/::(

λογοκρισία και εδω??? χαχαχαχαχα!!! πλάκα κάνω!!!:clapup::clapup::clapup:

έτσι είναι η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας, και τι πιο ωραίο και πιο δυνατό από το να βοηθάς τον συνανθρωπό σου που έχει μεγαλύτερη ανάγκη και τη στιγμή που θα έχεις και συ εξίσου πρόβλημα!!!:worry:
να σου πω την αλήθεια πλεόν δεν με ενδιαφέρουν πλεόν οι πολιτικοί , μονοι μας πρέπει να αλλάξουμε και κυρίως να θυμόμαστε που και πού τι θα πεί αξιοπρέπεια!!!:/::/: ελευθερία:/::/::/::/: αλληλεγύη!!!:/::/:

Βεβαιως και υπαρχουν τροποι, διαθεση μονο χρειαζεται! :D κι αφου εχεις τοτε σουπερ! απο εθελοντισμο, να βοηθας στους ξενωνες που τους φιλοξενουν, μεχρι το πιο απλο που ολοι μπορουμε να κανουμε, να μαζευουμε ρουχα, κουβερτες, ακομα και φαγητα και να τα πηγαινουμε εκει.....επισης, καθε χρονο, γινεται το sleep out... δες βιντεακι....:D
https://www.youtube.com/watch?v=NHaa0KoiEFo

Επισης γινεται κι αλλο προγραμμα.... προληψη αυτοκτονιας και ειναι η μονη εταιρεια στην Ελλαδα που εχει γραμμη προληψης και οοοολοι το κανουν εθελοντικα.... αυτες να δεις πως εχουν αυξηθει....:(
https://www.youtube.com/watch?v=r8r7IX_QzVo&feature=related

οκ έγινε .....κάποια στιγμή θα σου στείλω μήνυμα (προσωπικό) γιατί με ενδιαφέρουν και τα 2. :D:D:D
πολυ!!!

Αν θέλω να είμαι δίκαιη δεν είναι σωστό να βρίζω μόνο αυτούς τους χαμένους από πάνω,αλλά πρέπει να αναλογιστώ και τις δικές μου ευθύνες που τους φήφιζα... Έχω μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό που συμβαίνει...

Η αλληλεγγύη γίνεται έκκληση και επιτακτική ανάγκη, αλλά πώς μπορεί να ευδοκιμήσει αλληλεγγύη σε μια εποχή που πολύ βάναυσα προσπαθούν να φυτέψουν μέσα μας το ¨ο θάνατός σου η ζωή μου¨... Αλληλεγγύη θα υπάρξει, προφανώς από μια μειοψηφία φοβάμαι...

έτσι ακριβώς είναι μαρινακι μου!!!!

δεν είπα να αποφεύγουμε την τηλεόραση απλά μου την δίνει η κινδυνολογία και όλο αυτό το ανούσιο μπλα μπλα μπλα....είναι βαρετό , προκλητικό και ΑΝΟΥΣΙΟ.
σίγουρα φταίμε όλοι αλλά μην γελιόμαστε όλα αυτά δεν γίνονται επειδή φταίξαμε αλλά επείδη εσκεμμένα μας κάνανε να φταίμε και τώρα εσκεμμένα μας εξαθλιώνουν......τυχάιο?? δεν νομίζω.....

εγώ δεν γίνεται κακά τα ψέμματα να έχω το ίδιο μερίδιο ευθύνης με όλους τους υπόλοιπους , εγώ δεν τους ψήφισα ποτέ, ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου ......ούτε φοροδιαφεύγαμε ποτέ!!!!!
πάντα προσωπικά συμμετείχα σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις , συνευλεύσεις, αλλά τότε ήμασταν παράλογοι και η μειοψηφία!!!

δεν με ενδιαφερουν πια όλα αυτά μόνο να βοηθήσω όποιον δυσκολεύεται γιατί αυρίο ίσως να μαστε όλοι στην ίδια θέση ίσως και εγω!!!:mad:

οκ έγινε .....κάποια στιγμή θα σου στείλω μήνυμα (προσωπικό) γιατί με ενδιαφέρουν και τα 2. :D:D:D
πολυ!!!

Οπότε θες!

Οσο κρατάμε κάποιες αρχές κι αξίες ανθρώπινες, είμαστε καλά έστω και γιά την δική μας ισορροπία.
Το θέμα και η μάχη είναι να μην χρεοκοπήσουμε τον εαυτό μας, αφού ζούμε σε μια χώρα που έχει ηδη χρεοκοπήσει οικονομικά πλέον, γιατί σαν συλλογική συνείδηση έχει χρεοκοπήσει εδώ και δεκαετίες.
Μακάρι να έχουμε την δύναμη να παλέψουμε ότι έρχεται και ήρθε, γιατί ανεργία, οαεδ, εκμετάλλευση, σαββούρα δεν παλεύονται!:/:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
το σαν Συλλογική Συνείδηση έχουμε χρεοκοπήσει ήταν πολύ εύστοχο!!!!
:P

σας διαβασα ολους προσεκτικα.οντως ειναι δυσκολα τα πραγματα,αλλα προσπαθω κι οφειλω δλδ στα παιδια,στα γατια και στον εαυτο μου να ειμαι αισιοδοξη.κι οποτε πεφτω,προσπαθω να σηκωνομαι και να χαμογελω.κι ο νικος ανεργος απ τον δεκεμβρη κι ακομα φως δε βλεπω για δουλεια κι ανησυχω,ελαιοχρωματιστης ειναι και μεχρι περσυ μια χαρα δουλευε,αλλα το βλεπω θετικα,κανει και κρυο,που να τρεχεις βρε αδελφε να βαφεις?χαχα.
αποφευγω να βλεπω τηλεοραση(ο νικος ολη μερα βλεπει και με νευριαζει):mad:.αυτο το στυλ μου τη δινει που προβαλουν τα πραγματα,εδω μια βροχη θα ρηξει και το λενε λες και θα ρθει η καταστροφη του κοσμου,χαχαχαχα!!!!
εχω μαθει να φτιαχνω μονη μου οσα μπορω και να μην τ αγοραζω,πχ κρεμες προσωπου,γλυκα κουταλιου,φυτευω κι ολας παροτι ψιλοασχετη,ε θα μαθω που θα παει?χαχαχα
η νεφελιτσα μαθαινει να πλεκει,απ το ιντερνετ εγω δεν εχω ιδεα απο πλεκτα,χαχαχα οτι μαθαινουμε καλο ειναι,και γενικα ειμαστε σε μια φαση που δεν πεταμε τιποτα,ολα τα ανακυκλωνουμε,τα ξαναχρησιμοποιουμε,τα μεταλασουμε σε κατι αλλο και γελαμε πολυ,καλη καρδια ρε παιδια και χιουμορ,οσο μπορουμε,εμεις οι ελληνες εχουμε μεχρι τελευταια στιγμη.
ΥΓ.απο φαι μια φορα εχω κανει καβατζα,ενα μπουτι απ τη μια κι ενα απ την αλλη,ε δε θα ναι 20 κιλα το ενα?χαχαχαχα με φτανει να περασω κανα 6μηνο στη διαιτα,καλο θα μου κανει μωρε,ευτυχως φαγαμε καλα το 11:P.
καλη δυναμη σ ολους!!!!

Όλοι είμαστε εν δυνάμη άστεγοι, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πως θα έρθουν τα πράγματα στη ζωή μας... Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω και ακούω κόσμο που θέλει πραγματικά να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη (με οποιδήποτε τρόπο ο καθένας μπορεί)...
Τα πράγματα ίσως γίνουν πολύ χειρότερα, το θέμα όμως είναι να μην το βάζουμε κάτω και επιτέλους να προσπαθήσουμε όλοι μας "να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο". Μόνο έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει, μόνο έτσι θα καταφέρουμε πολλά..

Πέσανε όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων πλέον....
Να τους χαιρόμαστε γιά την κατάργηση του βασικού μισθού και το 1,5 εκατομμύριο άνεργους.
Αυτά που φάγανε για δεκαετίες για να έχουν τις βίλες, τις λιμουζίνες,τα ταξίδια, τις υπηρέτριες, τα κολέγια και όλη την πολυτελή ζωή τόσα χρόνια, το πληρώσαμε εμείς με το πιο δραματικό τρόπο.
Αυτοί την ίδια ζωή θα συνεχίσουν να κάνουν!!:mad::mad:

έτσι είναι......όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτή την θέση........
γιαυτο βοηθώντας τον δίπλα σου βοηθάς και εσένα!!!

κουράγιο ρενάκι , θάρθουν και καλύτερες μέρες!!!!:P:P:P

ελπίζω!!! πρέπει!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back