elvenstar
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
joanna20
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Avril Lavigne
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχας να πω οτι εγω στα γατακαι μου δινω νερο απο την βρυση αλλα εχουμε βαλει ειδικο μηχανισμο που φιλτραρει το νερο. Μπορεις να κανεις αυτο και εσυ ετσι ωστε να εισαι σιγουρη. Καποτε ειχα διαβασει οτι το νερο της βρυσης προκαλει καρκινο στις γατες. Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι η αληθεια αυτη. Το φιλτρο παντος δεν κοστιζει πολύ και μπορεις να χρησημοποιεις αυτο το νερο ΚΑΙ στο μαγειρεμα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το ΚΟΡΠΗ έχει μαγνήσιο κάτω από 1% εγώ αυτό δίνω στα δικά μου γατάκια (κ εγώ από αυτό πίνω βέβαια). Γιατί πραγματικά αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι επικίνδυνα για ουρολιθιάσεις στα αρσενικά γατάκια
και επανερχομαι στο γνωστο θεμα.............μολις γυρισα απο το σουπερ μαρκετ ,πηγα να παρω κορπη,και λεω,ας κοιταξω τις τιμες του μαγνησιου...οι τιμες στις καινουργιες παρτιδες ειναι αυξημενες,γραφει μαγνησιο 1.95..........αρα,οταν εγω εβλεπα πριν απο μερικους μηνες στο κορπη να γραφει μαγνησιο 3.5 και καποιοι εβλεπαν 0.95,δεν ηταν λαθος οι ετικετες( οπως ειχαμε βγαλει το συμπερασμα με τον γουργουρακο) αλλα οντως οι τιμες του μαγνησιου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ!!!!!!!!!!! που σημαινει οτι πρεπει να κοιταμε καθε φορα τις τιμες...και ναι μεν η τιμη 1.95,δεν ειναι και υπερβολικη,αλλα το 3.5 που εβλεπα εγω πριν απο καποιους μηνες ειναι πολυ υψηλη!!!
ωραια...........και τωρα εγω,τι νερο να τους δινω??? σκεφτομαι,τελικα μηπως ειναι καλυτερα να τους δινω,εμφιαλομενο μεν,αλλα οχι μεταλλικο( γιατι τα μεταλλικα ειναι εμπλουτισμενα με μεταλλα) το απλο επιτραπεζιο.που ειδα οτι εχουν χαμηλες τιμες μαγνησιου...το προβλημα ειναι οτι ειναι οντως καλα νερα αυτα???

elvenstar
Επιφανές μέλος
Για πια νερά λες απλά επιτραπέζια; δεν έχουν σύνθεση να κοιτάξεις αν είναι καλά ή όχι. Εγώ πάντως το ΚΟΡΠΗ που παίρνω συνεχίζει να έχει μαγνήσιο 0.95και επανερχομαι στο γνωστο θεμα.............μολις γυρισα απο το σουπερ μαρκετ ,πηγα να παρω κορπη,και λεω,ας κοιταξω τις τιμες του μαγνησιου...οι τιμες στις καινουργιες παρτιδες ειναι αυξημενες,γραφει μαγνησιο 1.95..........αρα,οταν εγω εβλεπα πριν απο μερικους μηνες στο κορπη να γραφει μαγνησιο 3.5 και καποιοι εβλεπαν 0.95,δεν ηταν λαθος οι ετικετες( οπως ειχαμε βγαλει το συμπερασμα με τον γουργουρακο) αλλα οντως οι τιμες του μαγνησιου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ!!!!!!!!!!! που σημαινει οτι πρεπει να κοιταμε καθε φορα τις τιμες...και ναι μεν η τιμη 1.95,δεν ειναι και υπερβολικη,αλλα το 3.5 που εβλεπα εγω πριν απο καποιους μηνες ειναι πολυ υψηλη!!!
ωραια...........και τωρα εγω,τι νερο να τους δινω??? σκεφτομαι,τελικα μηπως ειναι καλυτερα να τους δινω,εμφιαλομενο μεν,αλλα οχι μεταλλικο( γιατι τα μεταλλικα ειναι εμπλουτισμενα με μεταλλα) το απλο επιτραπεζιο.που ειδα οτι εχουν χαμηλες τιμες μαγνησιου...το προβλημα ειναι οτι ειναι οντως καλα νερα αυτα???![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Λοιπόν στα κατιόντα Βίκος Mg++ 3,4 και Ζαγόρι Mg++ 5,64
Και τα δύο αγοράστηκαν πρόσφατα σε εξάδες απο το Lidl και Aldi Αριδαίας, αντίστοιχα.

Ποτέ δεν κοιτούσα αυτές τις τιμές
,θεωρούσα ότι αφού έχουν την έγκριση από το Χημείο του κράτους θα βρίσκονται στα επιτρεπτά όρια.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις τιμές Μαγνησίου?

ιβανα
Επιφανές μέλος
Διαβάζοντας τα post σας, πήγα να ελέξω το εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε αυτήν την στιγμή στο σπίτι.
Και τα δύο αγοράστηκαν πρόσφατα σε εξάδες απο το Lidl και Aldi Αριδαίας, αντίστοιχα.
Ποτέ δεν κοιτούσα αυτές τις τιμές,θεωρούσα ότι αφού έχουν την έγκριση από το Χημείο του κράτους θα βρίσκονται στα επιτρεπτά όρια.
Τι ακριβώς συμβαίνει με τις τιμές Μαγνησίου?![]()
νικη, νομιζω το υψηλο μαγνησιο κανει ουρολιθιασεις στα αρσενικα γατακια
ας μας πει καποιος πιο ειδημων σιγουραΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Διαβάζοντας τα post σας, πήγα να ελέξω το εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε αυτήν την στιγμή στο σπίτι.
Ποτέ δεν κοιτούσα αυτές τις τιμές,θεωρούσα ότι αφού έχουν την έγκριση από το Χημείο του κράτους θα βρίσκονται στα επιτρεπτά όρια.
κουμπαρουλα,οι στειρωμενες γατες και κυριως οι αρσενικες εχουν προβλημα με το μαγνησιο,πρεπει,το νερο που πινουν να εχει οσο το δυνατον λιγοτερο για να μην παθουν ουρολιθιαση!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
νικη, νομιζω το υψηλο μαγνησιο κανει ουρολιθιασεις στα αρσενικα γατακιαας μας πει καποιος πιο ειδημων σιγουρα
Εγώ τώρα τελευταία δεν τους βάζω πιά εμφιαλωμένο νερό γιατί παρατήρησα ότι σχηματίζει ακόμη περισσότερο και πιό εύκολα πέτρα στα τοιχώματα απ'οτι το βρύσης.Εχω κοχυλάκια και μικρά βοτσαλάκια(πλυμένα καλά) στο δοχείο τους και έτσι φιλτράρεται το νεράκι τους.

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να βάλεις φίλτρο στην βρύση.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ κουμπαρούλακουμπαρουλα,οι στειρωμενες γατες και κυριως οι αρσενικες εχουν προβλημα με το μαγνησιο,πρεπει,το νερο που πινουν να εχει οσο το δυνατον λιγοτερο για να μην παθουν ουρολιθιαση!!!![]()
, ευτυχώς που δεν τους δίνω πιά εμφιαλωμένο.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Το ότι είναι ανεβασμένο το μαγνήσιο αυτό δεν σημαίνει ότι το νερό δεν είναι καλό ίσα ίσα όμως υπάρχουν περιπτώσεις ασθενειών όπως άνθρωποι που υποφέρουν από τα νεφρά τους που δεν επιτρέπονται τα υψηλά ποσοστά μαγνησίου, το ίδιο ισχύει κ για τις γάτες κ ειδικά στα αρσενικα ειδικά τα στειρωμένα που πρέπει να προσέχουμε να είναι χαμηλά τα ποσοστά γιατί υπάρχει κίνδυνος ουρολιθίασης αλλά κ γενικότερα για τα νεφράΔιαβάζοντας τα post σας, πήγα να ελέξω το εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε αυτήν την στιγμή στο σπίτι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγώ τώρα τελευταία δεν τους βάζω πιά εμφιαλωμένο νερό γιατί παρατήρησα ότι σχηματίζει ακόμη περισσότερο και πιό εύκολα πέτρα στα τοιχώματα απ'οτι το βρύσης.Εχω κοχυλάκια και μικρά βοτσαλάκια(πλυμένα καλά) στο δοχείο τους και έτσι φιλτράρεται το νεράκι τους.
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να βάλεις φίλτρο στην βρύση.![]()
δεν γινεται,γμτ...ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακαταλληλο το νερο,τα φιλτρα ειναι για συγκεκριμενα πραγματα,αλλα με την προυποθεση να ειναι ποσιμο,εμας δεν ειναι ποσιμο!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το ότι είναι ανεβασμένο το μαγνήσιο αυτό δεν σημαίνει ότι το νερό δεν είναι καλό ίσα ίσα όμως υπάρχουν περιπτώσεις ασθενειών όπως άνθρωποι που υποφέρουν από τα νεφρά τους που δεν επιτρέπονται τα υψηλά ποσοστά μαγνησίου, το ίδιο ισχύει κ για τις γάτες κ ειδικά στα αρσενικα ειδικά τα στειρωμένα που πρέπει να προσέχουμε να είναι χαμηλά τα ποσοστά γιατί υπάρχει κίνδυνος ουρολιθίασης αλλά κ γενικότερα για τα νεφρά
ναι,καλε...εγω δεν λεω οτι ειναι ακαταλληλο το νερο για τους ανθρωπους,ισα-ισα,ειναι απο τα καλυτερα,απλα λεω για τα νεφρα της γατας μας,πρεπει να μην επαναπαυομαστε οτι ειναι παντα χαμηλες οι τιμες στο κορπη,γιατι βγαινουν και παρτιδες με πιο υψηλες...αυτο λεω

elvenstar
Επιφανές μέλος
Καλέ δεν είπα ότι το είπες απλά απάντησα στην Νίκηναι,καλε...εγω δεν λεω οτι ειναι ακαταλληλο το νερο για τους ανθρωπους,ισα-ισα,ειναι απο τα καλυτερα,απλα λεω για τα νεφρα της γατας μας,πρεπει να μην επαναπαυομαστε οτι ειναι παντα χαμηλες οι τιμες στο κορπη,γιατι βγαινουν και παρτιδες με πιο υψηλες...αυτο λεω![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλέ δεν είπα ότι το είπες απλά απάντησα στην Νίκη![]()
ενταξει.............νομιζω οτι ...τωρα...συννενοηθηκαμε!!!!!!!!!!!!!!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Το ερώτημαμετά από όλα αυτά, είναι τι νεράκι να τους δώσω ,ειδικά για τον Αρη?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool