ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μόνο ο γιατρός απο κοντά, με τις ανάλογες εξετάσεις θα μπορέσει να βγάλει αποτέλεσμα και θεραπεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Εύχομαι όμως να είναι κάτι απλό, χτύπημα, δηλητηρίαση ή κάτι τέτοιο. Περαστικά!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα ιδια συμπτωματα είχε μια γατα μου οταν επαθε εγκεφαλικο γιατι σφηνωσε το κεφαλι της σε καγκελα..περαστικά γρηγορα!Σήμερα το πρωί η γάτα μου παρουσίασε αστάθεια στο βάδισμα ,τρεμούλιασμα στο κεφάλι και συνεχές κούνημα των κορων των ματιών της.Θα την πάω το μεσημέρι που θα σχολάσω στον κτηνίατρο(αδύνατον να πάρω άδεια σήμερα).έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;δεν υπάρχει περίπτωση να χτύπησε και αν ήταν επιληψία θα έβγαζε αφρούς .τι λέτε;

ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Athens_K
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο σύντροφός μου και μου είπε ότι η μικρή μου γατούλα έτρεχε πάνω κάτω και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Θα την πάω στο κτηνίατρο μόλις επιστρέψω σπίτι αλλά πριν από αυτό θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος τι είναι επιληπτικό σοκ πως καταλαβαίνεις ότι μια γάτα πάσχει από επιληψία και τι συνέπειες έχει. Έψαξα για απάντηση σε ένα βιβλίο που έχω αλλά δε βρίκα κάτι. PLZ HELP. Το γατάκι είναι μόλις 4 μηνών έχει αποπαρασιτωθεί σωστά (γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό).
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα σας και από εμένα.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο σύντροφός μου και μου είπε ότι η μικρή μου γατούλα έτρεχε πάνω κάτω και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Θα την πάω στο κτηνίατρο μόλις επιστρέψω σπίτι αλλά πριν από αυτό θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος τι είναι επιληπτικό σοκ πως καταλαβαίνεις ότι μια γάτα πάσχει από επιληψία και τι συνέπειες έχει. Έψαξα για απάντηση σε ένα βιβλίο που έχω αλλά δε βρίκα κάτι. PLZ HELP. Το γατάκι είναι μόλις 4 μηνών έχει αποπαρασιτωθεί σωστά (γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό).
Μπορεί να είναι επιληπτικό σόκ, μπορεί και δηλητηρίαση μπορεί και κάτι άλλο... μόνο ο Κτηνίατρος μπορεί να το δεί τί είναι, και να αντιδράσει κατάλληλα.
Ειδικά αν είναι δηλητηρίαση, πρέπει να γίνει θεραπεία άμεσα.

Περαστικά εύχομαι.

Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Γράφω από Θεσσαλονίκη. Στις 27/1/2012 αγόρασα ένα γατούλη 4,5 μηνών από Pet Shop. Μη με βρίζεται για αυτό, τα έχω ακούσει. Αφού συμφώνησα για την αγορά, μέσα στο Pet, υπήρχε κτηνιατρείο, η κτηνίατρος το είδε, τον εξέτασε, το στόμα, τα αυτιά, προβλήματα κίνησης κλπ. Του έκανε βιβλιάριο, και του έκανε εμβόλιο και του έδωσε αντιπαρασιτικό χάπι, Όλα καλά, ο γατούλης ήταν ζωηρότατος, όλο περιέργεια να εξερευνήσει το χώρο. Και στο σπίτι όλα καλά για 3-4 μέρες με μόνο θέμα, ότι ενώ είχε πάει στην αμμοδόχο, τα έκανε και έξω. Μετά άρχισε να μην είναι τόσο καλά. Είχε διάρροιες και παντελής απώλεια όρεξης και φυσικά έντονη ακεφιά και ζάρωνε. Τον πήγα στην παραπάνω Κτηνίατρο, αρχίσαμε ενέσεις και ενέσεις. Αυτό για 2-3 ημέρες.
Μία φίλη που ανήκει σε στη Γατοομάδα Θεσσαλονίκης, μου σύστησε έναν πραγματικά πολύ καλό γιατρό, ο οποίος μάλιστα είναι και στη γειτονιά μου. Πήγα, μου είπε ότι ίσως ήταν ίωση που την είχε από το Pet, ξεκινήσαμε αγωγή με υγρή αντιβίωση και αντιεμετικό για 2 μέρες. Περάσαμε 3-4 ημέρες ζόρικα γιατί αναγκαζόμουν να τον ταίζω με το ζόρι και ήταν πολύ άκεφος. Μετά όμως από αυτές τις ημέρες, ο γατούλης άρχισε να αναρρώνει, άρχισε να τρώει και να βρίσκει το κέφι του. Όλα καλά, η χαρά μας ήταν μεγάλη.
Λίγες μέρες όμως μετά, αρχίσαμε να τον βλέπουμε να περπατάει κάπως περίεργα σαν να πηγαίνει λίγο περισσότερα κουνιστά στο πίσω μέρος του σώματός του και φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί άρχισε πλέον να παραπατάει και να γλιστράει. Επίσης είχε και κάποιο περίεργο τρεμούλιασμα στο κεφάλι κάποιες φορές .....
Ξανά στον γιατρό. Είχε και λίγο πυρετό. Ο γιατρός αφού τον εξέτασε μου είπε ότι ίσως να έχει λοιμώδη περιτονίτιδα (αν θυμάμαι καλά το όνομα), ή τοξόπλασμα ή ακόμα και Aids των γατών, αλλά με μικρότερες πιθανότητες ή ένα πλήθος άλλων αιτιών και νευρολογικής φύσης.
Μου είπε ότι : ή κάνουμε εξετάσεις, οι οποίες θα έχουν κόστος ή κάνουμε δοκιμή με αντιβίωση (12 ημέρες) και κορτιζόνη (3 ημέρες). Προτίμησα την αντιβίωση.
Δυστυχώς η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου και ο γατούλης δεν μπορεί να συμμαζέψει το πίσω μέρος του σώματός του. Αρχίζει και περπατάει σχετικά δύσκολα, πέφτει εύκολα, άλλες φορές κάνει αρκετά μέτρα χωρίς να πέσει δεξιά -αριστερά. Προσπαθώ να βρω τον γιατρό σήμερα Κυριακή και ίσως να τον πάω αργά το βράδυ στο ιατρείο, αν πάει και ο γιατρός....
Περιττό να πω τι μας έχουν κοστίσει όλα αυτά όχι μόνο σε χρήματα, αλλά πολύ περισσότερο σε ψυχική οδύνη, με ένα ζωάκι που δεν το έχουμε ούτε μήνα και έχω βαρεθεί να τρέχω στα κτηνιατρεία .....
Σκέφτομαι να πάω στο κατάστημα και να τους απειλήσω, αλλά θέλω πρώτα να τον ξαναδεί ο γιατρός.
ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Ξέχασα να πω είναι περσικής ράτσας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γαμώτο αλήθεια λυπάμαι πολύ.. Ξέρω ότι είναι δύσκολο οικονομικά αλλά εγώ θα σου πρότεινα εξετάσεις. Τα πειράματα μέχρι αποτελέσματος μπορεί να σου στοιχίσουν πολύ περισσότερο μέχρι να έχεις αποτέλεσμα και να βλάψεις και το γατάκι ακόμα περισσότερο. Να του δείχνετε αγάπη και ας έχετε κουραστεί πολύ. Φαντάζομαι και θέλω να ελπίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο. Έχω ακούσει ότι τα pet shop δίνουν κάτι σαν εγγύηση pedigree η κάτι τέτοιο.. Σου έχουν δώσει γιατί αν όχι μάλλον είναι από ένα κλασικό εκτροφείο της κακιάς ώρας

Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς δεν μου έδωσαν Pedigree. Δεν ήθελα να πάω σε κατάστημα, αλλά δεν έβρισκα από ιδιώτες, ούτε μπορούσα να δώσω πάρα πολλά χρήματα κλπ.
Μάλλον έχουμε να κάνουμε με εκτροφείο της κακιάς ώρας με τα γνωστά προβλήματα......
Περιττό να πω πόσο έχουμε στεναχωρηθεί. Μία εβδομάδα (συνολικά) ήταν καλά !!!!!
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα ......
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν αντέχετε οικονομικά κάνετε τις εξετάσεις... Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Υπάρχει και ένας γιατρός στο forum που μπορείς να ζητήσεις την άποψη του.(κατηγορία Γιατρέ, αρρώστησε?) Άλλα από το pet shop μην περιμένεις και πολλά.. Κάνε κάποιο διακανονισμό με τον κτηνίατρο για να δώσεις σιγά σιγά τα χρήματα. Και αυτός άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα είναι θα καταλάβει. Να μας κρατάς ενήμερους... Και εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά..
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
πολύ λυπάμαι για το ζωάκι, ειλικρινά! Εύχομαι να βρεθεί ο καλύτερος γιατρός γι' αυτό, να γίνει γρήγορα καλά και να σας χαρίσει όμορφες στιγμές, γιατί πραγματικά τα περσάκια είναι πολύ ξεχωριστά! Ίσως να μπορούσατε να απευθυνθείτε και στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.
Περαστικά στο γατούλη!
Citycat
Νεοφερμένο μέλος
Ζήτησα την άποψή του γιατρού του site πριν λίγο.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον
aggeliki84
Νεοφερμένο μέλος
Είναι πολύ στενάχωρες αυτές οι καταστάσεις και χρειάζονται υπομονή και κουράγιο. Θα συμφωνήσω όμως κι εγώ ότι το καλύτερο είναι να γίνουν εξετάσεις (και για τους δυο σας). Νομίζω πως αγωγές οι οποίες δεν αποδίδουν τελικά γιατί οι αιτία δεν έχει διαγνωστεί, αφενός κοστίζουν αδίκως κι αφετέρου, ίσως ταλαιπωρούν ή ακόμα δρουν αντίθετα στο πρόβλημα του γατούλη σας. Καταλαβαίνεις καθόλου αν πονάει; Πονάει η κοιλίτσα του ας πούμε ή σου φαίνεται καθαρά νευρολογικό πια το θέμα; Δεν είμαι φυσικά κτηνίατρος, αλλά σκέφτηκα ότι οι διάρροιες και οι εμετοί δεν σχετίζονται απαραιτήτως με το νευρολογικό πρόβλημα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να τα ξεπεράσει όλα σύντομα με το μικρότερο δυνατό κόστος για εκείνο και για εσάς (ψυχικό κυρίως)!
Στο petshop προτείνω να πας και να πεις τι συμβαίνει και κυρίως να τους ζητήσεις να σου πουν αν υπάρχει κάποιο άλλο ζωάκι μολυσμένο από οτιδήποτε. Υπήρχαν αδερφάκια του από την ίδια γέννα μήπως στο ίδιο κλουβάκι; Δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι ειλικρινείς φυσικά, αλλά αν μία στις 100 είναι, ίσως αυτό βοηθήσει να βρεις τι συμβαίνει με τον γατούλη σου. Καταλαβαίνω την αναστάτωση, αλλά σίγουρα προέχει να γίνει καλά και η απόδοση ευθυνών ας ακολουθήσει πιο μετά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool