mema
Νεοφερμένο μέλος
Όπως προανέφερα και στο τιτλό, νομίζω ότι ο γάτος μου έχει ταινίες. Χθες το βράδυ παρατήρησα ότι είχε ανορεξία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και γενικά είναι υποτονικός. Επίσης στο σημείο που κοιμάται παρατήρησα μικρούς λευκούς σβόλους που προέρχονται από τον πρωκτό του. Στον κτηνίατρο θα τον πάω αύριο το πρωί.
Για σήμερα, τι μπορώ να κάνω? Έχω ακόμη ένα γάτο. Πώς μπορώ να τον προστατεύσω για να μην κολλήσει και αυτός? Είναι επικύνδυνο για τον άνθρωπο αυτό? Πως μπορώ να καταλάβω αν έχω κολλήσει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπερα.αν ο γατος βγαινει εξω μπορει να κολλησει ταινια απο αλλες γατες.το χαπι που δινουμε για εσωτερικη αποπαρασιτωση σκοτωνει κ την ταινια.νομιζω δεν κολλαει στον ανθρωπο γιατι ειναι αλλο ειδος ταινιας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Αυτα τα αυγα σιγα σιγα αποκοπτονται και εξερχονται απο την γατα στο περιβαλλον μεσω των κοπρανων. Εκτος ,βεβαια απο τα κοπρανα μπορεις να τα βρεις κα στην βαση της ουρας της γατας η στην περιοχη του πρωκτου. Τα αυγα αυτα μοιαζουν με κοκκους ρυζιου .
Απο ταινια μπορει να μολυνθει μια γατα αν εχει ψυλλους και κατα την διαρκεια του καθαρισμου του τριχωματος της καταπιει εναν μολυσμενο απο αυτους. Ακομα μπορει να μολυνθει αν ειναι ελευθερη εξω και κυνηγαει ποντικια και γενικα μικρα τρωκτικα καθως μπορει ,εαν φαει το θηραμα της να καταπιει το παρασιτο , το οποιο πλεον θα αναπτυχθει στο εντερο της.
Παντως η ταινια σπανια προκαλει σοβαρα συμπτωματα.

Και για να μολυνθει ενας ανθρωπος θα πρεπει να καταπιει αυγα ταινιας

Οποτε αν τηρεις τους κανονες υγιεινης ο κινδυνος ειναι μηδαμινος

Και αυριο το πρωι στον κτηνιατρο ...μια ωραια αποπαρασιτωση και θα ειστε μια χαρα

mema
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Να'στε καλά!
Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου...Ενώ τους χορηγώ το χάπι ανά τρεις μήνες, αυτή τη φορά το παρέλειψα...και τώρα ταλαιπωρείται ο καημενούλης. Μάλλον από άλλες γάτες θα το κόλλησε. Υπάρχουν αρκετές έξω στην αυλή μου. Επικοινώνησα τηλεφωνικώς και με τον κτηνίατρο μας. Επιβεβαίωσε τα λόγια σας και αυτά που είχα διαβάσει στο διαδύκτιο. Μου πρότεινε λόγω της υποτονικότητας που νιώθει να του χορηγήσω ζαχαρόνερο για να τον βοηθήσω. Υπομονή μεχρι αύριο.....
Σας ευχαριστώ και πάλι!
kounelaki
Περιβόητο μέλος

mema
Νεοφερμένο μέλος
Πήγαμε στον κτηνίατρο σήμερα το πρωί. Δώσαμε χάπι και στα δύο γατιά, σε μία εβδομάδα θα το επανάλαβουμε και αυτό ήταν! Η ορεξή του επανέρχεται σιγά σιγά, και αρχίζει πάλι τα καμώματα του και τις σκανταλιές....από τις λίγες φορές που δεν του θυμώνω
! Και επειδή το πάθημα έγινε μάθημα, δεν ξεχνάμε να τους δίνουμε το χάπι τους ανα τρεις μήνες!
Καλό σας βράδυ

Pennylane
Τιμώμενο Μέλος

μαργαριταμου
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήγαινε στο γιατρό και ενημέρωσε κι εμάς σε παρακαλώ για να ξέρουμε.
fockos
Επιφανές μέλος
παιδια συγνωμη αν σας προκαλεσω αηδια....αλλα αυτο ταινια ειναι?
συγκρινέ το με αυτά
κατά την αφόδευση το έβγαλε
;
Δίνεις στον γάτο σου άψητο κρέας;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool