kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Σκεφτομαι καποια στιγμη στο πολυ μακρινο μελλον να αποκτησω μια δευτερη γατα ρατσας
και αυτες οι 2 ρατσες μαρεσουν πολυ!!
Αλλα βλεπω οτι μοιαζουν πολυ.Ποιες ειναι οι διαφορες τους?
Ο χαρακτηρας τους ειναι τοσο καλος σαν της Περσιας?
Ευχαριστω εκ των προτερων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος
Eνώ οι Νορβηγικού Δάσους έχουν ίσιο προφίλ
Eλπίζω να βοήθησα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Oντως βοηθησες και σε ευχαριστω δεν την ειχα παρατηρησει αυτη τη διαφορα!!!
Παντως ειναι φοβερες και οι 2 ΓΑΤΕΣ με ολη τη σημασια της λεξεως
Αν και οι maine coon με τραβανε περισσοτερο για καποιο λογο
Μηπως γνωριζεις στοιχει του χαρακτηρα τους?
bunny
Περιβόητο μέλος
Για το χαρακτήρα τους δεν ξέρω να σας πω... Ίσως σας απαντήσουν οι εκτροφείς στο θέμα,ή μπορείτε να ψάξετε στο νετ

kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Εψαξα αλλα δεν βρηκαμε κατι θα περιμενω να μ απαντησει η Δωρα που ξερει πολυ καλα κ αν παρω γατακι απο εκεινη θ την παρω

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
και εγω ειμαι σε αυτο το διλειμμα. Προσωπικα τα κουνακια μου αρεσουν επειδη γινονται λιγο πιο μεγαλα απο τα νορβηγικου δασους και μου αρεσει το σπασιμο στη μυτη τους οταν βλεπεις το προφιλ τους. Απο την αλλη τα νορβηγακια μου αρεσουν πολυ γιατι εχουν φανταστικο τριχωμα. Φουντωνουν παρα πολυ τον χειμωνα και φαινονται σαν αρκουδες. Μου αρεσει επισης το ισιο μουσουδι τους οταν τα βλεπω απο μπροστα (σε προφιλ δεν μου αρεσει και τοσο). Οσο πιο ισιο ειναι τοσο πιο πολυ μοιαζουν με λιονταρακια. Μου αρεσουν εξισου και οι 2 ρατσες. Πιστευω πως εχουν και παρομοιο χαρακτηρα. Το σιγουρο ειναι οτι εχουν αυτο το αγριο υφακι που θυμιζει οτι προκειται για γατες αγριες και οχι οικοσιτες. Επισης νομιζω πως και οι 2 ειναι φυσικες ρατσες και δεν προεκυψαν απο διαστραυρωσεις και πειραματισμους, οποτε ειναι και πιο γερες. Μια παρομοια ρατσα ειναι και αυτη της σιβηριας που με ενδιαφερει επισης
Παντως εχω μια ταση προς τα νορβηγακια. Δεν ξερω γιατι, αλλα μου φαινονται πιο ηρεμα και επιβλητικα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Συνοπτικα,οι κυριοτερες διαφορες τους ειναι οι εξης:Τα νορβηγακια εχουν κεφαλι σχηματος ισοσκελους τριγωνου,με ισιο προφιλ.Τα μεην κουν εχουν τετραγωνη μουσουδα,οπου ξεχωριζει εμφανως το μετωπο απο τη μουσουδα.Αυτό φαίνεται και από το προφίλ,και όταν βλέπει κανείς τη γάτα από μπροστά.Eπισης,τα κουν εχουν πιο μεγαλες βασεις στα μουστακια.
Μεην Κουν:
Νορβηγικού Δάσους:
Το σωμα των κουν ειναι πιο ορθογωνιο,ενω των νορβηγων πιο τετραγωνο.
Μεην Κουν:
Νορβηγικού Δάσους:
Υπαρχει διαφορα στο τριχωμα,καθως τα κουν εχουν φουλαρι,ενω τα νορβηγακια χαιτη και γυρω απο το σβερκο,σαν λιονταρακια.
Μεην Κουν:
Νορβηγικού Δάσους:
Υπάρχουν κι άλλες διαφορές,όπως το μεγεθος των αυτιών,το σχήμα των ματιων κτλ. αλλα νομιζω αυτες ειναι οι πιο χοντρικες,για να τα ξεχωριζει καποιος.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
και εγω ειμαι σε αυτο το διλειμμα. Προσωπικα τα κουνακια μου αρεσουν επειδη γινονται λιγο πιο μεγαλα απο τα νορβηγικου δασους και μου αρεσει το σπασιμο στη μυτη τους οταν βλεπεις το προφιλ τους. Απο την αλλη τα νορβηγακια μου αρεσουν πολυ γιατι εχουν φανταστικο τριχωμα. Φουντωνουν παρα πολυ τον χειμωνα και φαινονται σαν αρκουδες. Μου αρεσει επισης το ισιο μουσουδι τους οταν τα βλεπω απο μπροστα (σε προφιλ δεν μου αρεσει και τοσο). Οσο πιο ισιο ειναι τοσο πιο πολυ μοιαζουν με λιονταρακια. Μου αρεσουν εξισου και οι 2 ρατσες. Πιστευω πως εχουν και παρομοιο χαρακτηρα. Το σιγουρο ειναι οτι εχουν αυτο το αγριο υφακι που θυμιζει οτι προκειται για γατες αγριες και οχι οικοσιτες. Επισης νομιζω πως και οι 2 ειναι φυσικες ρατσες και δεν προεκυψαν απο διαστραυρωσεις και πειραματισμους, οποτε ειναι και πιο γερες. Μια παρομοια ρατσα ειναι και αυτη της σιβηριας που με ενδιαφερει επισηςΠαντως εχω μια ταση προς τα νορβηγακια. Δεν ξερω γιατι, αλλα μου φαινονται πιο ηρεμα και επιβλητικα.
Aυτο μαρεσει και εμενα πολυ!!!φαινεται ποσο γερες ειναι!!!Ειναι γατες γαταρες δλδ!!!!
Λες εχω γατα και εννωεις λιονταρακι!!!Ειδικα αυτο το τριχωμα που εχουν και ο 2 ειναι ολα τ λεφτα!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Συνοπτικα,οι κυριοτερες διαφορες τους ειναι οι εξης:Τα νορβηγακια εχουν κεφαλι σχηματος ισοσκελους τριγωνου,με ισιο προφιλ.Τα μεην κουν εχουν τετραγωνη μουσουδα,οπου ξεχωριζει εμφανως το μετωπο απο τη μουσουδα.Αυτό φαίνεται και από το προφίλ,και όταν βλέπει κανείς τη γάτα από μπροστά.Eπισης,τα κουν εχουν πιο μεγαλες βασεις στα μουστακια.
Μεην Κουν:
![]()
![]()
Νορβηγικού Δάσους:
![]()
![]()
![]()
![]()
Το σωμα των κουν ειναι πιο ορθογωνιο,ενω των νορβηγων πιο τετραγωνο.
Μεην Κουν:
![]()
![]()
![]()
Νορβηγικού Δάσους:
![]()
![]()
![]()
Υπαρχει διαφορα στο τριχωμα,καθως τα κουν εχουν φουλαρι,ενω τα νορβηγακια χαιτη και γυρω απο το σβερκο,σαν λιονταρακια.
Μεην Κουν:
![]()
![]()
![]()
Νορβηγικού Δάσους:
![]()
![]()
![]()
Υπάρχουν κι άλλες διαφορές,όπως το μεγεθος των αυτιών,το σχήμα των ματιων κτλ. αλλα νομιζω αυτες ειναι οι πιο χοντρικες,για να τα ξεχωριζει καποιος.

τι να πω εγω τωρα????Ρισπεκτ αυτο θα πω!!!!Εισαι φοβερη!!!Σε ευχαριστω πολυ με καλυψες απολυτα!!

moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν κανει τιποτα.Οσο για το χαρακτηρα,δεν εχω ζησει με κουν και δεν ξερω να σου πω,θα σου τα πει καλυτερα η Νεκταρια,που ζει μαζι τους χρονια.Τα νορβηγακια ειναι πολυ τρυφερες γατες,χωρις ομως να ειναι κρεμασμενες πανω σου,οπως τα σιαμ.Ζητουν δηλαδη επιμονα το ανθρωπινο χαδι και τη συντροφια (η Breena σε "εμβολιζει" με τη μυτη της κι ο ΥοΥο μολις καταλαβει οτι χαϊδευεις ανεβαινει πανω σου και ζυμωνει γουργουριζοντας,καλα,για την Ηλενια δε μιλαω,στην εκθεση να φανταστεις ολη την μερα σχεδον ηταν εξω απο το κλουβακι,με ενα σωρο κοσμο γυρω της,και γενικα οσα νορβηγακια εχω γνωρισει ειναι πολυ περιεργα και κοινωνικα) αλλα θα παιξουν και μονα τους,δεν ειναι αναγκη συνεχως να ασχολεισαι μαζι τους (αν κι εσυ δε θα μπορεις να ξεκολλησεις,οχι αυτα
).Το χαρακτηριστικο τους ειναι οτι προσαρμοζονται πανευκολα,να φανταστεις τα δικα μου ταξιδευαν απο τις 12 το μεσημερι,με αυτοκινητο,αεροπλανο,και μας αφησαν να τα παρουμε σπιτι κατα τις 10 το βραδυ.Μολις τους ανοιξαμε τα κλουβακια στο σπιτι της Αναστασιας (που εχει και τη σιχ τσου που σου αρεσει) αγνοησαν το γεγονος οτι ειχαν κανει τοσο ταξιδι,και ηταν σε ενα δωματιο με τοσους ξενους και μυρωδιες απο αλλα ζωα,και η Breena αρχισε να εξερευνει αμεριμνη το χωρο,ενω ο ΥοΥο αρχισε να παιζει με τον κυβο του Σεβαχ σαν να μην ετρεχε τιποτα.
Η Ηλενια ταξιδεψε με τραινο,αεροπλανο,και ολο το βραδυ με αυτοκινητο,χωρις σταση,εμεινε σεε μας μερικες μερες,κι οταν την πηγαμε στο νεο της σπιτι,εφαγε το φαγητο της γατοσυγκατοικου της της Ολιας,ηπιε το νερο της,επαιξε με τα παιχνιδια της,και ανενοχλητη ανεβηκε στον καναπε και κοιμηθηκε πανω στη Θενια (που ειχε γνωρισει εκεινη τη μερα) ανασκελα.Οσο και να μεγαλωσουν,τους αρεσει το παιχνιδι και ωρες ωρες κανουν σαν αν ειναι γατακια μηνων (καποιοι τις αποκαλουν "γατες Πητερ Παν"
),τα πηγαινουν πολυ καλα με αλλα ζωα και δεν γινονται βιαια παρα μονο οταν τα φτασεις στο αμην.Ιωβεια υπομονη,και μεγαλη προσαρμοστικοτητα,αυτο τα κανει πολυ "ευκολα" ζωα αν εχει καποιος τετραποδη,ή διποδη οικογενεια.Αυτα,αν εχεις καποια αλλη απορια,ρωτα με.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τελικα ο Yogi δεν φαινεται να ειναι χαλβας αλλα ειναι

moukelis
Επιφανές μέλος
Eιναι,επρεπε να τον δεις στν εκθεση Ηρω,εμπαιναν ολοι στο τετραγωνο μας για να τον χαϊδεψουν οπως ηταν ξαπλωμενος στο ραφακι του,εκτος κλουβιου.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αυτό θα μπορούσε να είναι κ πρωτερημα μια που θα μπορούσε να εξαλείψει ασθένειες κ τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν οι διαφοες φυλές κατασκευασμένες, διασταυρωμένες ή μη. Αλλά η λαιμαργία του ανθρώπου για το χρήμα εχει οδηγήσει τα πράγματα στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνσηΕπισης νομιζω πως και οι 2 ειναι φυσικες ρατσες και δεν προεκυψαν απο διαστραυρωσεις και πειραματισμους, οποτε ειναι και πιο γερες.

moukelis
Επιφανές μέλος
Οντως Ελενα,ο ανθρωπος μπροστα στο χρημα δεν υπολογιζει τιποτα,αν ολοι φροντιζαν να αποκλειουν απο την εκτροφη τους κληρονομικες ασθενειες θα ειχαν εξαλειφθει πλεον...Αντιθετως,προτιμουν να διασταυρωνουν γατουλες με προβλημα,και να το ρισκαρουν,κι ετσι εξαπλωνονται περισσοτερο.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
υπαρχουν ακομα και απλα πραγματα που πιστευω πως δεν επρεπε να γινουν. Για παραδειγμα οι περσικες με το κοντο μουσουδι εγιναν ετσι λογω selective breeding. Γιατι ομως αποφασισαν να μετατρεψουν την doll face persian στη μορφη που βλεπουμε σημερα με το κοντο μουσουδι; Ετσι οπως ειναι εχει απειρα προβληματα με την γναθο, στραβα δοντια, μπλοκαρισμενα tear ducts, δακρυα, και ενα σωρο αλλα προβληματα. Δυσκολευονται ακομα και να φανε. Πιστευω πως θα ηταν καλυτερα αν οι διασταυρωσεις που εκαναν ηταν πιο κοντα στο φυσικο της:
Για να επιστρεψω στο θεμα, καποιοι πιστευουν πως η maine coon προηλθε απο την νορβηγικου δασους. Λεγεται μαλιστα οτι οταν ηρθαν απο την ευρωπη οι αποικοι, εφεραν μαζι τους και γατες νορβηγικου δασους και στην πορεια εξελιχθηκαν και προσαρμοστηκαν στο κλιμα της αμερικης (της πολιτειας Maine για την ακριβεια). Σε καποια σημεια μοιαζουν αρκετα αυτες οι 2 ρατσες, αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω και τι οχι

moukelis
Επιφανές μέλος
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
υπαρχουν ακομα και απλα πραγματα που πιστευω πως δεν επρεπε να γινουν. Για παραδειγμα οι περσικες με το κοντο μουσουδι εγιναν ετσι λογω selective breeding. Γιατι ομως αποφασισαν να μετατρεψουν την doll face persian στη μορφη που βλεπουμε σημερα με το κοντο μουσουδι; Ετσι οπως ειναι εχει απειρα προβληματα με την γναθο, στραβα δοντια, μπλοκαρισμενα tear ducts, δακρυα, και ενα σωρο αλλα προβληματα. Δυσκολευονται ακομα και να φανε. Πιστευω πως θα ηταν καλυτερα αν οι διασταυρωσεις που εκαναν ηταν πιο κοντα στο φυσικο της:
![]()
Για να επιστρεψω στο θεμα, καποιοι πιστευουν πως η maine coon προηλθε απο την νορβηγικου δασους. Λεγεται μαλιστα οτι οταν ηρθαν απο την ευρωπη οι αποικοι, εφεραν μαζι τους και γατες νορβηγικου δασους και στην πορεια εξελιχθηκαν και προσαρμοστηκαν στο κλιμα της αμερικης (της πολιτειας Maine για την ακριβεια). Σε καποια σημεια μοιαζουν αρκετα αυτες οι 2 ρατσες, αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω και τι οχι![]()
H δικια μου η περσιας σε ποια κατηγορια ανηκει?

Εχουν πολλα κοινα ισως πολυ παλια να ηταν μια ρατσα ποιος ξερει?Οσο για τα χρηματα δυστηχως αυτο ευθυνεται για ολα τ ασχημα που σημβαινουν

moukelis
Επιφανές μέλος

Παντως ειναι γνωστο οτι η νορβηγικου δασους ειναι τοσο παλια φυλη,που αναφερεται ακομα και στη σκανδιναβικη μυθολογια.Οι Βικινγκς επαιρναν μαζι τους τετοιες γατες στα ταξιδια τους,οποτε μπορει να εχουν διασταυρωθει με τοπικες γατες σε διαφορες περιοχες.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Κ πιστευω πως ολες οι γατες εχουν ΄'μαγικες'' ικανοτητες
Οτι ζουν αναμεσα σε 2 κοσμους..
moukelis
Επιφανές μέλος
*************************Norwegian Forest Cat************************************************** Maine Coon Cat*****************
HEAD ------------------Triangular------------------------------------------ Wedge shaped with a square muzzle
PROFILE ----------------Straight ------------------------------------------------------ Gentle curve
EYES -----------------Almond Shaped--------------------------------------------- Large, wide open
EARS----------- Outer edge of the ear follows --------------------Set high on top of the head,
----------------the line of the head down to the chin, ------------not more than an ears width apart
----------------------completing the triangle
BODY------------------- Medium in length---------------------------------------- Long, rectangular square in appearance
LEGS--------------------- Hind legs higher----------------------------------------- Medium in length than front legs
TAIL------------- Long and bushy, as long as the body------------ Long and flowing, as long as the body
COAT --------------- Distinctive double coat, ----------------------------Silky, shaggy, uneven coat
------------------long guard hairs covering a-----------------------------with a slight undercoat
--------------------- woolly undercoat
RUFF--------------When mature a profuse ruff ---------------------- Moderate frontal ruff
---------------------develops around the neck ------------------------develops around the neck
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool