Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Πριν από ένα μήνα περίπου, βρήκαμε με τον άντρα μου έναν γατούλη, ο οποίος ήταν σε πολύ άθλια κατάσταση. Σερνόταν, εξαιρετικά αδύναμος και το χειρότερο απ' όλα...η ουρά του ήταν μισοκομμένη. Η μισή κρεμόταν σάπια στο κάτω μέρος και η άλλη μισή με ένα τεράστιο οίδημα, αίμα και μύγες επάνω. Για να μην τα πολυλογώ, το θέαμα ήταν απελπιστικό! Χωρίς δεύτερη σκέψη μαζέψαμε το γατί (ευτυχώς ήταν πολύ συνεργάσιμο) και το πήγαμε στον κτηνίατρο. Η ουρά, εννοείται πως κόπηκε και επίσης στειρώθηκε. Ενθουσιασμένοι από τον γλυκύτατο χαρακτήρα του και τις περιγραφές του κτηνιάτρου, ο οποίος μας έλεγε ότι δεν είχε ξανασυναντήσει τόσο καλό και συνεργάσιμο γάτο (βρίσκεται ήδη ένα μήνα σε κλουβί με κολλάρο και δε διαμαρτύρεται καθόλου, αποφασίσαμε να τον υιοθετήσουμε, αν και η αρχική μας σκέψη ήταν να τον πάμε σε καταφύγιο ή να προωθήσουμε την υιοθεσία του. Το πρόβλημα ήταν τι θα γινόταν αν ο γατούλης είχε κάποια νόσο και μεταδιδόταν στα υπόλοιπα γατιά μου? Γι΄αυτό το λόγο, ζήτησα να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις για FelV και Aids των γάτων. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά
! Το πρόβλημα, όμως είναι ότι ο γάτος παραμένει ακόμα σε νοσηλεία, γιατί σύμφωνα με τον κτηνίατρο, η ουρίτσα δεν έχει ακόμα "κλείσει" και είναι πάρα πολύ αδύναμος (ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένος και αφυδατωμένος και του δίνει βιταμίνες). Είναι λογικό που τον κρατάει τόσο πολύ? Μήπως θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Μου είπε πριν από λίγες μέρες ότι θα χρειαστεί σίγουρα άλλες 2 εβδομάδες! Ευτυχώς τη διαμονή μου είπε ότι δεν θα μου τη χρεώσει. Λέτε να συμβαίνει κάτι άλλο που θα πρέπει να έχω υπόψιν μου?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επισης παρα πολυ καλα νεα που βγηκε αρνητικος στις εξετασεις.Τωρα να σου πω την αληθεια,οντως παρα πολυ μου φαινεται και εμενα εναν μηνα..και να θελει και αλλες δυο βδομαδες.
.Ομως απλα σου λεω την αισθηση μου,σαφεστατα και δεν μπορω να γνωριζω κατι παραπανω.Το να τον παρεις και να τον πας σε δευτερο γιατρο ,αυτο βεβαια δεν γινεται.Μηπως ομως θα μπορουσες να παρεις τις εξετασεις του γενικα..και να πεις ολο το ιστορικο σε καποιον αλλον γιατρο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Νοσηλεια ειπες δε θα σου χρεωσει, αρα δεν μπορει να ειναι οικονομικος ο λογος.
Φανταζομαι οτι τον ξερεις και τον εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο (μιας κι εχεις αλλα 3 γατια).
Μηπως επειδη ακριβως γνωριζει οτι εχεις κι αλλες γατες στο σπιτι θελει να σου τον δωσει σε πολυ καλη
κατασταση ωστε να ανταπεξελθει στο νεο του περιβαλλον?
Εσυ στο κτηνιατρο μπορεις να πας να επισκεφτεις το γατουλι?
Δε νομιζω να συμβαινει κατι υποπτο, αλλα τι να σου πουμε κι εμεις, οπως ειπε και η Εφη απλα την αισθηση μας γραφουμε.
Εγω θα σου ευχηθω καλως να τον δεχτειτε

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και επειδη απολυτη εμπιστοσυνη δεν εχω σε ΚΑΝΕΝΑΝ..σιγουρα θα ρωταγα και αλλον κτηνιατρο.

Απλα Δημητρα μην πεις σε ποιον γιατρο το εχεις παει.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν εχω ιδεα απο νοσηλειες, αλλα θυμαμαι αρκετες φορες να διαβαζω αγγελιες για χτυπημενα γατακια που νοσηλευτηκαν 1 μηνα ας πουμε.
Τωρα οντως εαν το σκεφτεσαι πολυ ισως θα μπορουσες να πας σε εναν ακομα κτηνιατρο για συμβουλη/γνωματευση.
marina289
Περιβόητο μέλος
Κάτι μου λέει ότι το πλασματάκι θα είναι πολύ ερωτεύσιμο...Εγώ , αντί να αναρωτιέμαι μόνη μου, θα τον ρωτούσα... Πολύ ευγενικά και πολύ απλά, θα του εξέφραζα την απορία μου σχετικά με το χρονικό διάστημα της νοσηλείας... Δεν είναι κακό να ρωτήσεις..και εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικές βλέψεις, μια απλή- και καθόλου παρεξηγήσιμη- ερώτηση είναι!

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν εχει λογο να σου κρυψει κατι καταρχην,απλα οι γιατροι συνηθως δεν καθονται και να αναλυσουν τις εξηγησεις τους.Εφοσον ειναι τοσο ταλαιπωρημενος ο γατος..ισως φοβαται για περιπτωση μολυνσης πχ..,ακριβως επειδη επουλωνεται δυσκολα.Οποτε στο κλουβι ειναι πιο προστατευμενο..και τον παρακολουθει και επι τοπου κιολας.
Βασικα..μακαρι ολοι οι γιατροι να σκεφτονταν ετσι.
Περαστικα στον γατουλι Δημητρα..και ευχομαι να μην αργισει η ωρα που θα τον εχεις στην αγκαλια σου..

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Υπομονή και θα γίνει καλά ο μικρός 
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ουφ...παλι ψυχοπλακωθηκα γμτ..να σκεφτομαι τοσα ζωακια εκει εξω..που ψαχνουν απεγνωσμενα για φαγητο...
Τεσπα...σημασια εχει οτι ο μικρος σας..βρηκε το καλυτερο σπιτι..και την καλυτερη φροντιδα!!

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Στη συγκεκριμένη περιοχή ο γατούλης ήταν εγκλωβισμένος, γιατί γύρω δεν υπάρχουν οικίες και κάποιες για να τις πλησιάσεις πρέπει να διασχίσεις εθνική οδό! Mάλιστα σιχαίνονταν να τον πλησιάσουν γιατί η ουρά του κρεμόταν μισοσάπια. Είμαι σίγουρη ότι κάποιος κάφρος ή θα του τη μάγκωσε σε καμιά πόρτα, ή θα την πατήσανε με μηχανάκι...γεμάτος ο τόπος....από κάφρους!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η (μόνιμη) γατούλα που ταίζω στην αυλή μου, είχε το ίδιο πρόβλημα (υπάρχει αντίστοιχο θέμα).
Στα μέσα του Ιούλη και ενώ έλειπα σε (πολυήμερες) διακοπές, η μητέρα μου με ενημέρωσε πως η γάτα φέρει ένα κατακόκκινο τραύμα στα μέσα της ουράς της..Χωρίς δεύτερη σκέψη, προσπάθησαν να την πιάσουν για να την πάνε στον κτηνίατρο..Αλλά η Μπουμπού γνωρίζει και εμπιστεύεται μόνο εμένα..Και ιδιαίτερα τότε με το τραύμα αυτό, δεν εμπιστευόταν κανένα..Οπότε το να την πιάσουν, ήταν αδύνατο...Στη συνέχεια ένα κομμάτι από την ουρά έπεσε και λίγες μέρες μετά άλλο ένα κομμάτι..
Όταν γύρισα (μετά από απίστευτο κλάμα και τύψεις), προσπάθησα να την προσεγγίσω και πραγματικά μέσα σε 1 εβδομάδα με δέχτηκε όπως πριν..Λίγες μέρες μετά την πήρα και την πήγα στον κτηνίατρο. Την περίοδο εκείνη, το μικρό κομματάκι ουράς που είχε μείνει ήταν ΑΘΛΙΟ! Τρεις φορές πιο χοντρό (λόγω οιδήματος), με αίμα, πολύ πύον και πάρα πολλές βρωμιές...Και η Μπουμπού σε κατάθλιψη..
Να μην στα πολυλογώ, η εγχείρηση κράτησε 2 ώρες, την πήρα σπίτι, έμεινε 3 μέρες και μετά περδίκι..Μου ζητούσε να βγει απεγνωσμένα, και βγήκε(αλλά συνέχισε αντιβίωση)
Η όποια ουρίτσα είχε μείνει, δε μάτωσε καθόλου και επουλώθηκε απόλυτα! Τώρα δε (ένα μήνα μετά) είναι πολύ κεφάτη, τρέχει και πηδάει και δεν έχει κανένα πρόβλημα! Οι τόσες μέρες νοσηλείας μου ακούγονται πολύ ακραιες..Θέλω να πω, αυτή η υποστήριξη δε θα μπορούσε να γίνει στο σπίτι?? Από την άλλη βέβαια, από τη στιγμή που γίνεται αφιλοκερδώς, θέλω να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή του κτηνιάτρου βασίζεται στη φιλοζωία του και μόνο και θέλει απλά να του προσφέρει το καλύτερο
Άλλωστε δε μου περνάει κάποιος άλλος λόγος από το μυαλό (αν και γενικά είμαι αρκετά καχύποπτη
)...Καλώς ήρθε στη ζώη σας και εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Από τη στιγμή που λες πως 1) τον κτηνίατρο αυτό τον εμπιστεύεσαι, 2) δεν θα σας χρεώσει την παραμονή του γατούλη στην κλινική και 3) σας έχει εξηγήσει γιατί θέλει να τον κρατήσει για 2 βδομάδες θα έλεγα πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αντίθετα μάλιστα θα πρεπε να σαι ήσυχη! Είναι σε καλά χέρια που τον φροντίζουν και τον επαναφέρουν σε τέλεια υγεία. Αυτό να σκέφτεσαι. Σίγουρα αφού ήταν υποσιτισμένος, δυνάμεις θα παίρνει σιγά σιγά και μια μόλυνση σε τέτοια περίπτωση θα ήταν πολύ πιθανή! Γι' αυτό καλύτερα να μείνει περιορισμένος, στην κλινική και σε έμπειρα χέρια. Όλα θα πάνε καλά.

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool