Νοσηλεία γάτας

Bijoux

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.476 μηνύματα.
Θα ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας και να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία.

Πριν από ένα μήνα περίπου, βρήκαμε με τον άντρα μου έναν γατούλη, ο οποίος ήταν σε πολύ άθλια κατάσταση. Σερνόταν, εξαιρετικά αδύναμος και το χειρότερο απ' όλα...η ουρά του ήταν μισοκομμένη. Η μισή κρεμόταν σάπια στο κάτω μέρος και η άλλη μισή με ένα τεράστιο οίδημα, αίμα και μύγες επάνω. Για να μην τα πολυλογώ, το θέαμα ήταν απελπιστικό! Χωρίς δεύτερη σκέψη μαζέψαμε το γατί (ευτυχώς ήταν πολύ συνεργάσιμο) και το πήγαμε στον κτηνίατρο. Η ουρά, εννοείται πως κόπηκε και επίσης στειρώθηκε. Ενθουσιασμένοι από τον γλυκύτατο χαρακτήρα του και τις περιγραφές του κτηνιάτρου, ο οποίος μας έλεγε ότι δεν είχε ξανασυναντήσει τόσο καλό και συνεργάσιμο γάτο (βρίσκεται ήδη ένα μήνα σε κλουβί με κολλάρο και δε διαμαρτύρεται καθόλου, αποφασίσαμε να τον υιοθετήσουμε, αν και η αρχική μας σκέψη ήταν να τον πάμε σε καταφύγιο ή να προωθήσουμε την υιοθεσία του. Το πρόβλημα ήταν τι θα γινόταν αν ο γατούλης είχε κάποια νόσο και μεταδιδόταν στα υπόλοιπα γατιά μου? Γι΄αυτό το λόγο, ζήτησα να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις για FelV και Aids των γάτων. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά:clapup:! Το πρόβλημα, όμως είναι ότι ο γάτος παραμένει ακόμα σε νοσηλεία, γιατί σύμφωνα με τον κτηνίατρο, η ουρίτσα δεν έχει ακόμα "κλείσει" και είναι πάρα πολύ αδύναμος (ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένος και αφυδατωμένος και του δίνει βιταμίνες). Είναι λογικό που τον κρατάει τόσο πολύ? Μήπως θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Μου είπε πριν από λίγες μέρες ότι θα χρειαστεί σίγουρα άλλες 2 εβδομάδες! Ευτυχώς τη διαμονή μου είπε ότι δεν θα μου τη χρεώσει. Λέτε να συμβαίνει κάτι άλλο που θα πρέπει να έχω υπόψιν μου?:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχην ενα τεραστιο μπραβο για την αποφαση σας.:D Επισης παρα πολυ καλα νεα που βγηκε αρνητικος στις εξετασεις.
Τωρα να σου πω την αληθεια,οντως παρα πολυ μου φαινεται και εμενα εναν μηνα..και να θελει και αλλες δυο βδομαδες.:worry:.Ομως απλα σου λεω την αισθηση μου,σαφεστατα και δεν μπορω να γνωριζω κατι παραπανω.
Το να τον παρεις και να τον πας σε δευτερο γιατρο ,αυτο βεβαια δεν γινεται.Μηπως ομως θα μπορουσες να παρεις τις εξετασεις του γενικα..και να πεις ολο το ιστορικο σε καποιον αλλον γιατρο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημητρα μου σαν τι αλλο να παιζει?
Νοσηλεια ειπες δε θα σου χρεωσει, αρα δεν μπορει να ειναι οικονομικος ο λογος.
Φανταζομαι οτι τον ξερεις και τον εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο (μιας κι εχεις αλλα 3 γατια).
Μηπως επειδη ακριβως γνωριζει οτι εχεις κι αλλες γατες στο σπιτι θελει να σου τον δωσει σε πολυ καλη
κατασταση ωστε να ανταπεξελθει στο νεο του περιβαλλον?
Εσυ στο κτηνιατρο μπορεις να πας να επισκεφτεις το γατουλι?
Δε νομιζω να συμβαινει κατι υποπτο, αλλα τι να σου πουμε κι εμεις, οπως ειπε και η Εφη απλα την αισθηση μας γραφουμε.
Εγω θα σου ευχηθω καλως να τον δεχτειτε:)

Παντως εγω καταννοω την απορια της Δημητρας.Εχω δει γατακια με σοβαροτατες εγχειρησεις και δεν εχουν νοσηλευτει τοσο καιρο.
Και επειδη απολυτη εμπιστοσυνη δεν εχω σε ΚΑΝΕΝΑΝ..σιγουρα θα ρωταγα και αλλον κτηνιατρο.:/:
Απλα Δημητρα μην πεις σε ποιον γιατρο το εχεις παει.

Εμπιστεύομαι τον κτηνίατρο! Μέχρι τώρα δεν έχω παράπονο! Τον έχω δει και το γατούλη! Φαίνεται μια χαρά, απλά είναι πολύ αδύνατος! Αναρωτιόμουνα απλά, όπως έγραψε πιο πάνω η Πουπουλίνα μήπως είναι και κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω. Γιατί αργεί τόσο πολύ να επουλωθεί το τραύμα στην ουρά?

Βρε κι εγω την κατανοω την απορια της:)
Δεν εχω ιδεα απο νοσηλειες, αλλα θυμαμαι αρκετες φορες να διαβαζω αγγελιες για χτυπημενα γατακια που νοσηλευτηκαν 1 μηνα ας πουμε.
Τωρα οντως εαν το σκεφτεσαι πολυ ισως θα μπορουσες να πας σε εναν ακομα κτηνιατρο για συμβουλη/γνωματευση.

Μπράβο Δημητρούλα για την απόφασή σας!:) Κάτι μου λέει ότι το πλασματάκι θα είναι πολύ ερωτεύσιμο...
Εγώ , αντί να αναρωτιέμαι μόνη μου, θα τον ρωτούσα... Πολύ ευγενικά και πολύ απλά, θα του εξέφραζα την απορία μου σχετικά με το χρονικό διάστημα της νοσηλείας... Δεν είναι κακό να ρωτήσεις..και εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικές βλέψεις, μια απλή- και καθόλου παρεξηγήσιμη- ερώτηση είναι!:)

Ρώτησα και μου είπε ότι επειδή ήταν υποσιτισμένος και αφυδατωμένος, αργεί πολύ να επουλωθεί το τραύμα από τον ακρωτηριασμό της ουράς και δεν παίρνει βάρος εύκολα. Επίσης είναι ένα γατί που δεν έχει αναπτυχθεί σωστά, ελλείψει τροφής, και φαίνεται μικρότερο από την ηλικία του (υπολογίζεται ενός έτους). Γι' αυτό και του δίνει τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες! Ανησυχώ μωρέ! Είναι πολύ γλυκός ο καλός μου! Τόσο ταλαιπωρημένο...που δε διαμαρτύρεται καθόλου μέσα στο κλουβί. Όταν τον επισκέπτομαι τρίβει πάνω στα κάγκελα το κεφαλάκι του να τον χαΪδέψω. Είναι ολόμαυρος και λέμε να τον φωνάζουμε Μάρκο. Όχι Μαύρος...Μάρκος! Εύχομαι να πάνε καλά όλα μέχρι το τέλος. Η έγνοια μου είναι μήπως κολλήσουν κάτι τα άλλα, μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που θα έπρεπε να ψάξω! Γιατί να αργεί τόσο?

xμ,βασικα τωρα που τα διευκρινησες αυτα,πιστευω οτι καλα κανει ο γιατρος.
Δεν εχει λογο να σου κρυψει κατι καταρχην,απλα οι γιατροι συνηθως δεν καθονται και να αναλυσουν τις εξηγησεις τους.Εφοσον ειναι τοσο ταλαιπωρημενος ο γατος..ισως φοβαται για περιπτωση μολυνσης πχ..,ακριβως επειδη επουλωνεται δυσκολα.Οποτε στο κλουβι ειναι πιο προστατευμενο..και τον παρακολουθει και επι τοπου κιολας.
Βασικα..μακαρι ολοι οι γιατροι να σκεφτονταν ετσι.
Περαστικα στον γατουλι Δημητρα..και ευχομαι να μην αργισει η ωρα που θα τον εχεις στην αγκαλια σου..:D

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα και με το καλό να τον έχουμε κοντά μας! Ελπίζω σύντομα να ανεβάσουμε και φωτό!

Γιατί δεν ρωτάς τον κτηνίατρο να σου πει τι συμβαίνει με το τραύμα του; Κάποια τραύματα όντως αργούν να επουλωθούν και εφόσον ο γατούλης είναι υποσιτισμένος και αδύνατος, το βρίσκω λογικό να αργεί να κλείσει η πληγή :/: Υπομονή και θα γίνει καλά ο μικρός :)

Ευχαριστούμε Ceres! Κι εγώ αυτό ελπίζω! Έτσι μου είπε ο γιατρός, ότι δεν κλείνει η πληγή λόγω του ότι από τον υποσιτισμό, ο γάτος δεν έχει αναπτυχθεί σωστά!

Τον καημενο γμτ..γυρευε τι πεινες θαν ειχε τραβηξει..:(:(:(
Ουφ...παλι ψυχοπλακωθηκα γμτ..να σκεφτομαι τοσα ζωακια εκει εξω..που ψαχνουν απεγνωσμενα για φαγητο...
Τεσπα...σημασια εχει οτι ο μικρος σας..βρηκε το καλυτερο σπιτι..και την καλυτερη φροντιδα!!:clapup:

Το τραγικό είναι ότι ο γατούλης περιφερόταν στην πύλη αθλητικών εγκαταστάσεων εδώ στη Ρόδο, αρκετό καιρό, με πολύ κόσμο να μπαινοβγαίνει, πολλούς νέους και γονείς που συνόδευαν τα παιδάκια τους στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Από τη μέσα πλευρά της πύλης εισόδου, υπήρχε κυλικείο, το οποίο σερβίρει σάντουιτς και ψήνει και σουβλάκια! Μα δε βρέθηκε ούτε ένας να ρίξει ένα μεζεδάκι?:( Στη συγκεκριμένη περιοχή ο γατούλης ήταν εγκλωβισμένος, γιατί γύρω δεν υπάρχουν οικίες και κάποιες για να τις πλησιάσεις πρέπει να διασχίσεις εθνική οδό! Mάλιστα σιχαίνονταν να τον πλησιάσουν γιατί η ουρά του κρεμόταν μισοσάπια. Είμαι σίγουρη ότι κάποιος κάφρος ή θα του τη μάγκωσε σε καμιά πόρτα, ή θα την πατήσανε με μηχανάκι...γεμάτος ο τόπος....από κάφρους!

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου και από μένα..
Η (μόνιμη) γατούλα που ταίζω στην αυλή μου, είχε το ίδιο πρόβλημα (υπάρχει αντίστοιχο θέμα).
Στα μέσα του Ιούλη και ενώ έλειπα σε (πολυήμερες) διακοπές, η μητέρα μου με ενημέρωσε πως η γάτα φέρει ένα κατακόκκινο τραύμα στα μέσα της ουράς της..Χωρίς δεύτερη σκέψη, προσπάθησαν να την πιάσουν για να την πάνε στον κτηνίατρο..Αλλά η Μπουμπού γνωρίζει και εμπιστεύεται μόνο εμένα..Και ιδιαίτερα τότε με το τραύμα αυτό, δεν εμπιστευόταν κανένα..Οπότε το να την πιάσουν, ήταν αδύνατο...Στη συνέχεια ένα κομμάτι από την ουρά έπεσε και λίγες μέρες μετά άλλο ένα κομμάτι..
Όταν γύρισα (μετά από απίστευτο κλάμα και τύψεις), προσπάθησα να την προσεγγίσω και πραγματικά μέσα σε 1 εβδομάδα με δέχτηκε όπως πριν..Λίγες μέρες μετά την πήρα και την πήγα στον κτηνίατρο. Την περίοδο εκείνη, το μικρό κομματάκι ουράς που είχε μείνει ήταν ΑΘΛΙΟ! Τρεις φορές πιο χοντρό (λόγω οιδήματος), με αίμα, πολύ πύον και πάρα πολλές βρωμιές...Και η Μπουμπού σε κατάθλιψη..
Να μην στα πολυλογώ, η εγχείρηση κράτησε 2 ώρες, την πήρα σπίτι, έμεινε 3 μέρες και μετά περδίκι..Μου ζητούσε να βγει απεγνωσμένα, και βγήκε(αλλά συνέχισε αντιβίωση):D Η όποια ουρίτσα είχε μείνει, δε μάτωσε καθόλου και επουλώθηκε απόλυτα! Τώρα δε (ένα μήνα μετά) είναι πολύ κεφάτη, τρέχει και πηδάει και δεν έχει κανένα πρόβλημα!
Οι τόσες μέρες νοσηλείας μου ακούγονται πολύ ακραιες..Θέλω να πω, αυτή η υποστήριξη δε θα μπορούσε να γίνει στο σπίτι?? Από την άλλη βέβαια, από τη στιγμή που γίνεται αφιλοκερδώς, θέλω να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή του κτηνιάτρου βασίζεται στη φιλοζωία του και μόνο και θέλει απλά να του προσφέρει το καλύτερο:) Άλλωστε δε μου περνάει κάποιος άλλος λόγος από το μυαλό (αν και γενικά είμαι αρκετά καχύποπτη:P)...
Καλώς ήρθε στη ζώη σας και εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!

Σ' ευχαριστούμε Έφη!

Εύχομαι να γίνει πολύ πολύ καλάαααα!:D

Δήμητρα μου θαυμάσια τα νέα σας!! Σώσατε ένα γατάκι από απίστευτο βάσανο. Τώρα πια θα χει αγάπη και ζεστασιά. :)
Από τη στιγμή που λες πως 1) τον κτηνίατρο αυτό τον εμπιστεύεσαι, 2) δεν θα σας χρεώσει την παραμονή του γατούλη στην κλινική και 3) σας έχει εξηγήσει γιατί θέλει να τον κρατήσει για 2 βδομάδες θα έλεγα πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αντίθετα μάλιστα θα πρεπε να σαι ήσυχη! Είναι σε καλά χέρια που τον φροντίζουν και τον επαναφέρουν σε τέλεια υγεία. Αυτό να σκέφτεσαι. Σίγουρα αφού ήταν υποσιτισμένος, δυνάμεις θα παίρνει σιγά σιγά και μια μόλυνση σε τέτοια περίπτωση θα ήταν πολύ πιθανή! Γι' αυτό καλύτερα να μείνει περιορισμένος, στην κλινική και σε έμπειρα χέρια. Όλα θα πάνε καλά. :)

Ριάνα σ' ευχαριστούμε πολύ, κι εγώ έτσι πιστεύω ότι είναι σε καλά χέρια!

Περιμένουμε την στιγμή που θα τον φέρετε στο σπίτι του για να το γιορτάσουμε μαζί σας! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back