Ντροπή!

ilovemax

Νεοφερμένο μέλος

Ο ilovemax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!
Διαβαζοντας θελησα να αναφερω μια ασχημη ιστορια που μου ειπε μια πρωην συναδελφος..
Αυτη ητανπολυ ζωοφιλη οπως ελεγε κ λατρευε τις γατες.Αυτο δεν αρεσε στουσ γονεις της γι αυτο η μητερα της την αναγκασε να βαλει τρια νεογεννητα γατακια σε μια σακουλα κ να τα χτυπαει με μια πετρα μεχρι να πεθανουν οταν αυτη ηταν μικρη.Δεν μπορεσα να φανταστω οτι το εκανε.Δεν της ξαναμιλησα.Πως γινεται να κακοποιουνται ετσι ασχημα τα ζωα?Αν καποιον τον ενοχλουν ας κανει σαν ν α μην υπαρχουν.Δεν υπαρχει ελλειψη κτηνιατρων αλλα ψυχιατρων για τετοιους ανθρωπους που βγαζουν απωθημενα σε αθωα πλασματα.
Ειναι ντροπη να λεμε πως αυτοι λεγονται ανθρωποι κ εχουν ψυχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικα ντροπη!!!
Οπως εχω ξαναπει, ενα παιδι απο την παρεα μου στη Χιο, εχει σκοτωσει δεκαδες γατες με πολυ φρικιαστικους τροπους. Ενας απο αυτους ειναι αυτος που εφαρμοσε η μητερα της φιλη σου.
Ο εν λογω "φιλος" μου, δεν νιωθει καθολου τυψεις που σκοτωνει τις γατες, ισα-ισα που ευχαριστιετε. Και κατα τ'αλλα ειναι μια χαρα παιδι. Εννοω οτι δεν εχει ουτε προβληματα συμπεριφορας, ουτε τιποτα ψυχολογικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά εγώ έχω ακούσει κι έχω ζήσει τα χειρότερα όταν ήμουν μικρή. Από τον αδελφό μιας συμμαθήτριας μου στο γυμνάσιο που μου είχε πει ότι ο αδελφός της τάιζε τα αδέσποτα γατάκια σαλάμι με σπασμένες καρφίτσες μέσα, μέχρι τον πεθαμένο εδώ και χρόνια πλέον -δόξα τω θεώ!- γείτονά μου κτηνίατρο που έπνιγε τα νεογέννητο γατάκια σε κουβά με νερό! Επίσης, θυμάμαι μια εποχή που ήμουν μικρή που όλες οι γάτες στην γειτονιά ήταν μονόφθαλμες και κοψονούρες! Σίγουρα κάποιος "καλός" γείτονας τις είχε βάλει στόχο...:mad: :mad: :mad:

Πάντως απ' ότι μου έχει πει η μαμά μου εγώ από μικρή έκανα "αντίσταση" σε τέτοιες περιπτώσεις. Μου 'χει πει ότι όταν ήμουν 2-3 ετών και έπζα στον κήπο, είχα δει τον μεγαλύτερο ξάδελφό μου να κλωτσάει μια γάτα και πριν τον περιλάβει η μαμά μου του είχα πετάξει το γυάλινο μπιμπερό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον πάνε νοσοκομείο! Τη γλύτωσε με μερικά ράμματα και διάσειση:lol:

Αυτός ο ξάδελφος τώρα, έχει σπίτι του γάτα και της έχει αδυναμία, οπότε μάλλον το πήρε το μάθημά του μικρός:up:

Ο εν λογω "φιλος" μου, δεν νιωθει καθολου τυψεις που σκοτωνει τις γατες, ισα-ισα που ευχαριστιετε. Και κατα τ'αλλα ειναι μια χαρα παιδι. Εννοω οτι δεν εχει ουτε προβληματα συμπεριφορας, ουτε τιποτα ψυχολογικα.
Εχει….εχει…
Ανάγκη ψυχολόγων υπάρχει όσο λίγοι το αντιλαμβάνονται

Παιδια άτομα που είναι ικανά να λειτουργήσουν έτσι, έχουν πρόβληματα ψυχικών διαταραχών και όντως δεν αισθάνονται τυψεις γενικότερα στη ζωή τους. Δυστυχως κυκλοφορούν αναμεσά μας! :down: :( Φοβερό ειναι!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να σκοτώσει βασανίζοντας με τόσο νοσηρούς τρόπους ένα ζώο. Δεν καταλαβαίνω την λογική τους, με ποιον τρόπο σκέφτονται. Αν δεν συμπαθείς ένα ζώο αγνόησέ το γιατί πρέπει να το σκοτώσεις και μάλιστα βασανίζοντάς το;

Δυστυχως αυτα υπαρχουν ιδιως στα παιδια πριν τα 7 χρονια που δεν εχουν μπει στην ηλικια της λογικης.
Το καθε παιδακι ακομη και τα φυσιολογικα εχει και σαδιστικα ενστικτα οπως και ο καθε ανθρωπος δυνητικα μπορει να σκοτωσει και να βασανισει .

Στην πραγματικοτητα αυτα τα ενστιχτα εμφανιζονται μονο οταν η οικογενεια ελειτουργει βιαια λεκτικα η σωματικα στο παιδι και δυστυχως τα ζωα ειναι το πρωτο αδυναμο θυμα που βρισκουν οπως και τα μικρα παιδια για τουσ μεγαλους στην κοινωνια που ζουμε. Ετσι το παιδι ταυτιζομενο με τον θυτη γονεα μαθαινει οτι ειναι καλο κι ευχαριστο να ξεφορτωνεταιι τα συναισθηματα του σκοτωνοντας και βασανιζοντας.

Ολοι μπορει νατο χουμε σκεφτει τετοιοι ανθρωποι και παιδια δυστυχως το κανουν πραξη λογω παντελης ελειψης συναισθηματος και ηθηκης ετσι τους εχουν μεγαλωσει δυστηχως.

Προσωπικα δεν αναλαμβανω τετοιου ειδους ασθενεις γιατι ως φιλοζωη μου ρχεται να τους σκοτωσω επιτοπου και γενικα τους αποφευγω σαν το διαολο.

Αλλα δε σας κανει εντυπωση οτι και οι κυβερνησεις πολλες φορες δρουν σαδιστικα??? βλεπε αιχμαλωτους υποθαλψη εμποριας λευκης σαρκος οργανων μικρων παιδιων κλπκλπ? ολα αυτα υπαρχουν εξισου και ειναι μη συναισθηματικα και ψυχρα τελειως σαν η ζωη να μην εκτιμαται καθολου ασε που εχω ακουσει οτι εκαψαν εναν αλβανο σε σκουπιδοντενεκε αυτο δεν ειναι αντιστοιχο σε ανθρωπο??

πωπω τι να πω το μονο πραγμα που μπορω να εκφρασω ειναι την λυπη μου για τετοιους ανθρωπους λυπαμε πραγματικα χρηζουν ψυχιατρικης βοηθειας κ υποστηριξης

Περισυ νομιζω καποιοι "φιλαθλοι" πυρπολησαν ζωντανο ενα σκυλι...
Τελος παντως αλλη αντιμετωπιση πρεπει να εχουν τα παιδια και αλλη η ενηλικες οταν προβαινουν σε τετοιες βιαιες πραξεις.
Νομιζω οτι για τους ενηλικες δεν υπαρχει προοπτικη βελτιωσης παντως.

Γιατί, ξεχνάτε πριν 2-3 χρόνια σε κάποιο στρατόπεδο που είχαν βάλει φωτιά σ' ένα άμοιρο σκυλάκι που είχε βρει καταφύγιο εκεί και το τραβούσαν και βιντεο? Το είχε δίξει τότε στις ειδήσεις και είχε γίνει ψιλοχαμός. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αν είχαν τιμωρήσει τους κάφρους του στρατιώτες ή όχι....:mad:

Όταν μια κοπέλλα βιάζεται και η απάντηση είναι "τα 'θελε", όταν μια μάνα απο τα αγόρια βγαίνει και λέει ότι άξιζε να πάθει ότι έπαθε, θεωρώντας φυσιλογικό σύμφωνα με τη δική της εκδοχή ο γυός της να κάνει έρωτα με άλλους τρεις στις τουαλέττες των σχολείων, με τρείς κοπέλλες να τον βιντεοσκοπούν, εκ των οποίων η μία αδελφή του και κόρης της και επτά να τον κυττάνε, όταν είναι γνωστό ότι ο βιασμός σαν πράξη σημαίνει την καταρράκωση απο τον πράττοντα την πράξη του θύματος και όταν είναι πράξεις απο ανθρώπους για ανθρώπους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν οι συμπεριφορές των ανθρώπων προς τα ζώα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι εαν δεν μάθουμε εμείς και εαν δεν μάθουμε και στα παιδιά μας να αγαπάνε το είδος τους δεν θα αγαπήσουνε κανένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Απόδειξη είναι ότι πασίγνωστοι για τη διαστροφή τους εγκληματίες είχαν παθολογική αγάπη για τα ζώα. Αλλά εαν δε μάθεις να αγαπάς και να σέβεσαι ανεξάρτητα είδους θα αγαπάς πάντα λειψά και θα υπάρχουν και αυτού του είδους οι αρρωστημένες συμπεριφορές.:confused:

Εγώ καταλαβαίνω όταν μου περιγράφουν γιαγιάδες και ηλικιωμένοι άνθρωποι το πως σκότωναν γατιά και σκυλιά στα χωριά χωρίς καμία τύψη, γιατί γι' αυτούς τα ζώα αυτά αποτελούσαν εργαλείο. Σκυλιά φύλακες-συνοδοί και γάτες που ξεπαστρεύουν τα ποντίκια.
Οπότε μπορώ να μπω στη λογική τους ότι όπως έσφαζαν την κότα, σκότωναν και τα γατάκια γιατί δεν είχαν χώρο, δεν τα θέλανε κλπ κλπ

Αυτό που με σοκάρει είναι να ακούω νέους ανθρώπους σήμερα να συμπεριφέρονται με αυτούς τους τρόπους σε ζώα...Το βρίσκω τραγικό. Αλλά όπως αναφέρει και η Νερίνα παραπάνω, ίσως όλο αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ηθικής παρακμής του ανθρώπινου γένους...ή έστω μεγάλων ομάδων του, για να μη μας βάλω όλους στο ίδιο σακούλι.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί όταν βρίζουμε κάποιον τον λέμε "ζώο". Τα ζώα σκωτόνουν για να φάνε και να επιβιώσουν και έχουν κανόνες συμπεριφοράς που σπάνια τους σπάνε. Όταν οι "ανθρωποι" κακοποιούν σεξουαλικά ακόμα και τις κόρες ή τις αδελφές τους, στη φύση τα μωρά που γεννιούνται μετά από αιμομιξία δεν επιβιώνουν. Αυτό κάτι σημαίνει έτσι δεν είναι?

Όταν μια κοπέλλα βιάζεται και η απάντηση είναι "τα 'θελε", όταν μια μάνα απο τα αγόρια βγαίνει και λέει ότι άξιζε να πάθει ότι έπαθε, θεωρώντας φυσιλογικό σύμφωνα με τη δική της εκδοχή ο γυός της να κάνει έρωτα με άλλους τρεις στις τουαλέττες των σχολείων, με τρείς κοπέλλες να τον βιντεοσκοπούν, εκ των οποίων η μία αδελφή του και κόρης της και επτά να τον κυττάνε, όταν είναι γνωστό ότι ο βιασμός σαν πράξη σημαίνει την καταρράκωση απο τον πράττοντα την πράξη του θύματος και όταν είναι πράξεις απο ανθρώπους για ανθρώπους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν οι συμπεριφορές των ανθρώπων προς τα ζώα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι εαν δεν μάθουμε εμείς και εαν δεν μάθουμε και στα παιδιά μας να αγαπάνε το είδος τους δεν θα αγαπήσουνε κανένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Απόδειξη είναι ότι πασίγνωστοι για τη διαστροφή τους εγκληματίες είχαν παθολογική αγάπη για τα ζώα. Αλλά εαν δε μάθεις να αγαπάς και να σέβεσαι ανεξάρτητα είδους θα αγαπάς πάντα λειψά και θα υπάρχουν και αυτού του είδους οι αρρωστημένες συμπεριφορές.:confused:

Η αποψη μου ειναι οτι δεν μαθαινονται ολα απο την οικογενεια. Διοτι και η οικογενεια εντασεται σε ενα ευρυτερο πλαισιο που λεγεται κοινωνια (με αξιες, προτυπα κτλ).
Οσον αφορα την "παθολογικη αγαπη" που ειχαν καποιοι διεστραμενοι εγκληματιες για τα ζωα: η παθολογικη αγαπη δεν ειναι αγαπη! Κανει κακο, αντιθετα με την κανονικη!
Ποιους εννοεις?

Επισης ενα ενδιαφερον αρθρο βρισκεται εδω: https://www.metrogreece.gr/pdf/2112006.pdf, στη σελιδα 4. (Διαβαστε το:| . Δεν εχει αμμεση σχεση με τα ζωα βεβαια, αλλα με την κοινωνια μας.)

πρωτα απο την οικογενεια ξεκιναει και κατ επεκταση παιζουν ρολο και τα υπολοιπα Να σου πω ενα παραδειγμα πως να πω εγω ο γονιος το παιδι μου να μην καπνιζει αν εγω η ιδια καπνιζω ? Δεν ειναι μονο τα λογια ειναι και το παραδειγμα και ολα μαζι δυστυχως βαζουν τα παιδια στο λουκι Ακομα και στο λουκι να σκοτωνουν ζωα Το ειδαν απο καποιον ξεφωρτοθηκαν τα μωρα μιας γατας γιατι θα ηταν πολλα Για ενα παιδι δεν θελει πολλα να δει και να φτασει στην υπερβολη. Η φαντασια τους οργιαζει και η λογικη ειναι κατι που θα το αποκτησουν στην πορεια παιρνοντας μαθηματα απο την οικογενεια ,σχολειο ,κοινωνια.

Πιστεύω πως σίγουρα δεν μαθαίνονται όλα από την οικογένεια αλλά όλα ξεκινάνε από εκεί ..

Θυμάμαι όταν ήμουν κι εγώ δημοτικό είχαμε τους λεγόμενους "μαγκάκους" που τυρρανούσαν άμοιρα αδέσποτα και μιμούμενη πήγα μια φορά να κάνω κι εγώ το ίδιο (αν και τρομερά φιλόζωη από μωρό παιδί).. Όταν με είδε η μητέρα μου, μου είπε ένα παραμυθάκι για ένα παιδάκι που όταν ήταν μικρό σκότωνε βατραχάκια και ο Θεός τον έκανε βατραχάκι .. Από τότε δεν ξαναπείραξακανένα ζωάκι ούτε για αστείο .. !!

Δεν ξέρω από τι είδους οικογένειες βγαίνουν αυτά τα παιδια.. :mad: Πραγματικά σοκάρομαι..!! Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε πιο αυστηρούς νόμους.. Να δεις πως συμμορφώνονται όλοι.. Θέλουν δεν θέλουν..

Σ' ένα βιβλίο κάποτε είχα διαβάσει ότι όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να βασανίζει ένα μικρό γατάκι ή να σκοτώνει ένα μικρό πουλάκι, να ξέρεις ότι όταν θα έρθει η ώρα που θα είσαι ανύμπορος ή αβοήθητος σαν αυτά τα ζωάκια, έτσι ακριβώς θα σου φερθεί.. Και έτσι ακριβώς είναι..

Ο άνθρωπος που δεν δείχνει έλεος και αγάπη σε ένα μικρό ζωάκι που το μόνο που ζητάει είναι ένα πιάτο φαγητό και αγάπη, πως θα αγαπήσει έναν άνθρωπο που έχει σαφέστατα περισσότερα και πιο σοβαρά μειονεκτήματα;;;

Μα η οικογενεια Γιωτα δεν ειναι αυθυπαρκτη! Και οι γονεις, μεγαλωσαν απο αλλους γονεις κτλ... Και ΟΛΟΙ αυτοι μεγαλωσαν σε μια κοινωνια! Με τις αξιες της, την ηθικη της κτλ...Ομως η πλειοψηφια των ανθρωπων ακολουθει προτυπα και συμπεριφορες που διαμορφωνονται απο το ευρυτερο κοινωνικο πλαισιο.
Διαφωνεις με το αρθρο? (εγω δεν μπορω να τα διατυπωσω τοσο σωστα....)
(Και δεν αναφερομαι στο τσιγαρο, ή στο βασανισμο ζωων αλλα σε αυτα που γραφει κυριως η Νερινα με αφορμη τον βιασμο).

το θεμα αυτο του βιασμου εχει πολλες προεκτασεις αν το αναλυσουμε εδω θα ειμαστε off topic Αλλα αυτο ακριβως λες και συ ξεκιναει απο την οικογενεια και οι ηθικες αξιες της κοινωνιας μας απο κει ξεκινησαν και παιζουν ολα ρολο απο τα μικρα μεχρι τα μεγαλα

Oχι εγω λεω οτι πανε κατα σειρα προτερεοτητας: Kοινωνια, ΜΜΕ, εκπαιδευση, οικογενεια!
Και δεν νομιζω οτι ειναι off topic γιατι και η αγαπη προς τα ζωα, εχει να κανει με την καλιεργεια και την παιδεια.
Και η καλιεργεια και η Παιδεια ξεκινουν απο την οικογενεια αλλα δεν σταματουν εκει.
Πανω απο ολα βρισκεται και η ηθικη, οι αξιες της κοινωνιας μας!

Γιατί, ξεχνάτε πριν 2-3 χρόνια σε κάποιο στρατόπεδο που είχαν βάλει φωτιά σ' ένα άμοιρο σκυλάκι που είχε βρει καταφύγιο εκεί και το τραβούσαν και βιντεο? Το είχε δίξει τότε στις ειδήσεις και είχε γίνει ψιλοχαμός. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αν είχαν τιμωρήσει τους κάφρους του στρατιώτες ή όχι....:mad:

Δεν σας κανει εντυπωση η βιαιη αναδειξη τετοιων γεγονοτων απο τα μεσα ενημερωσης ???Μεγαλοι τιτλοι προκλητικοι και υποτιμιτικοι καπως? Ενω θα μπορουσαν να χειριστουν το θεμα πιο αποτελεσματικα και ευαισθητα αυτοι θελουν απλα να σοκαρουν και πολλες φορες δημιουργουν και αμφιβολιες πχ το βημα αν διαβασατε για το βιασμο μιας αριστουχου μαθητριας ο τιτλος ηταν ΟΙ βιαστες μιασ βουλγαρας....και ο τροπος του σχολιασμου να μην πω...:mad: :mad: :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back