yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αλλα δεν σας κανει εντυπωση αυτη η ιστορια με τα βιντεο??Η προωθηση των εμπορικων συμφεροντων καποιων εταιρειων εχει προαγει την οπτικη διαστροφη στο επακρο ανθρωποι βιντεοσκοπουν βιασμους φονους ζωων και ανθρωπων χωρις κανεναν ενδιασμο τα ορια την φαντασιας και των εργων εχουν αρχισει να μπερδευονται επικυνδυνα.
Η δε καλιεργημενη απο τα μεσα ανασφαλεια για τον εαυτο που καθε εφηβος εχει και ακομα περισοτερο οι δηθεν μαγκες που για να αποδειξουν οτι αξιζουν κατι πρεπει νακανουν βιαια προκειμενου να νιωσουν ισχυροι πανω σε αδυναμα πλασματα. Η κοινωνια δημιουργει βιαια οικογενεια κι αυτη δημιουργει με τη σειρα της τον βιαιο εφηβο.
Να μην πω για την ανοχη απο την αστυνομια σε φαινομενα βιας εδω καποιος βαραει τη γυναικα του κι αυτοι το θεωρουν καυγαδακι κι απλα κανουν παρατηρηση. Η κοινωνια μας δεν χερει να προστατευει τα θεματα ουσιας της ανθρωπινης ζωης κι αντ αυτου ψαχνει να προστατευτει με οπλα και πυρηνικα τοσο τους κοβει....
quote=aspasiapef;17397]Γιατί, ξεχνάτε πριν 2-3 χρόνια σε κάποιο στρατόπεδο που είχαν βάλει φωτιά σ' ένα άμοιρο σκυλάκι που είχε βρει καταφύγιο εκεί και το τραβούσαν και βιντεο? Το είχε δίξει τότε στις ειδήσεις και είχε γίνει ψιλοχαμός. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αν είχαν τιμωρήσει τους κάφρους του στρατιώτες ή όχι....
[/quote]Όταν μια κοπέλλα βιάζεται και η απάντηση είναι "τα 'θελε", όταν μια μάνα απο τα αγόρια βγαίνει και λέει ότι άξιζε να πάθει ότι έπαθε, θεωρώντας φυσιλογικό σύμφωνα με τη δική της εκδοχή ο γυός της να κάνει έρωτα με άλλους τρεις στις τουαλέττες των σχολείων, με τρείς κοπέλλες να τον βιντεοσκοπούν, εκ των οποίων η μία αδελφή του και κόρης της και επτά να τον κυττάνε, όταν είναι γνωστό ότι ο βιασμός σαν πράξη σημαίνει την καταρράκωση απο τον πράττοντα την πράξη του θύματος και όταν είναι πράξεις απο ανθρώπους για ανθρώπους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν οι συμπεριφορές των ανθρώπων προς τα ζώα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι εαν δεν μάθουμε εμείς και εαν δεν μάθουμε και στα παιδιά μας να αγαπάνε το είδος τους δεν θα αγαπήσουνε κανένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου. Απόδειξη είναι ότι πασίγνωστοι για τη διαστροφή τους εγκληματίες είχαν παθολογική αγάπη για τα ζώα. Αλλά εαν δε μάθεις να αγαπάς και να σέβεσαι ανεξάρτητα είδους θα αγαπάς πάντα λειψά και θα υπάρχουν και αυτού του είδους οι αρρωστημένες συμπεριφορές.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα συμφωνήσω με την Ισμήνη.Δυστυχώς. Και λέω δθστυχώς γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημειο που τα παιδιά, οι έφηβοι επηρεάζονται περισσότερο από τον κοινωνικό τους περίγυρο παρά από την οικογένειά τους. "Κάνουν ο φίλοι μου τους μάγκες σκοτώνοντας ή βασανίζοντας ζωάκια? Το ίδιο θα κάνω κ εγώ." Θα μου πειτε αν το προεκτείνουμε παραπέρα θα δούμε ότι φταίει πάλι η οικογένεια που δεν έχει δώσει στο παιδί τις σωστές αρχές ώστε να μην επηρεαστεί από την παρέα.Oχι εγω λεω οτι πανε κατα σειρα προτερεοτητας: Kοινωνια, ΜΜΕ, εκπαιδευση, οικογενεια!
Πάντως εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση πως παιδιά απο την ίδια οικογένεια αναπτύσουν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες και μπορεί το ένα πχ να αγαπάει τα ζώα υπερβολικά κ το άλλο να τα βασανίζει. Και έχω παραδειγματα πολλά, γενικά, για διάφορες καταστάσεις και όχι μόνο για συμπεριφορά απέναντι σε ζώα ή ανθρώπους. Καταλήγω λοιπόν ότι τα παιδιά μάλλον επηρεάζονται από οτιδήποτε άλλο παρά από την οικογένεια τους.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ειναι εξαιρετικα σπανιο να υπαρχει βλαβη στον εγκεφαλο που προκαλει βιαιη συμπεριφιορα ακουστε που σας λεω, ειναι το επαγγελμα μου. εκτος αυτου αν εβλεπα οτιδηποτε μπροστα μοθ τετοιου ειδους μπορειτε να ειστε σιγουροι οτι ο κακουργος μεσα μου θα εβγαινε εξω μου αν μου πειραξει ζωακι κανεις θα παει απο τα χερια μου!!!! κι αν δε μπορω θα του κανω μεγαλο χουνερι.
Το οτι τα εξηγω δεν σημαινει οτι τα εγκρινω αλωστε δεν αναλαμβανω τετοιου ειδους ψυχοπαθεις η παρανοικους ( μου ρχεται να τους γδαρω)γιατι περι αυτου προκειται σαφεστατα ειναι διαταραγμενοι παρα πολυ και οι εφηβοι και οι ενηλικες.!!!!!
Πάντως εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση πως παιδιά απο την ίδια οικογένεια αναπτύσουν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες και μπορεί το ένα πχ να αγαπάει τα ζώα υπερβολικά κ το άλλο να τα βασανίζει
Και ποιος ειπε οτι τα παιδια μιας οικογενειας ειναι ιδια??
Μυθος!
Αλλο ρολο δινουν στο καθενα οι γονεις συνειδητα και υποσεινηδητα κι αλλο χαρακτηρα εχει κι απο τη φυση του το καθενα αναλογα με τη δσειρα γενησης εξισου διαφερουν απιστευτα τα μικρα τα μεσαια και τα μεγαλα.Εξισου πολλες φορες τα αδερφια αναπτυσουν αντιθετες συμπεριφορες ριζικα προκειμενου να υπαρξουν και να αισθανθουν διαφορετικοι σε οικογενειες που διατηρειται η εικονα οτι ολοι ειμαστε ενα η που οι γονεις δημιουργουν ανασφαλεια στα παιδια συγκρινοντας τα μεταξυ τους η με αλλα και υποτιμωντας τα και τα δυο η ενα απο τα δυο πχ.
ΠΣ.Προσωπικα ειμαι κατα της οπτικης κουλτουρας και της τηλεορασης δεν βλεπω προτιμω πιο ενεργητικους τροπους ενημερωσης
Ismini
Διάσημο μέλος
Η αναδειξη γινεται με τετοιο τροπο για να πουλησουν!Δεν σας κανει εντυπωση η βιαιη αναδειξη τετοιων γεγονοτων απο τα μεσα ενημερωσης ???Μεγαλοι τιτλοι προκλητικοι και υποτιμιτικοι καπως? Ενω θα μπορουσαν να χειριστουν το θεμα πιο αποτελεσματικα και ευαισθητα αυτοι θελουν απλα να σοκαρουν και πολλες φορες δημιουργουν και αμφιβολιες πχ το βημα αν διαβασατε για το βιασμο μιας αριστουχου μαθητριας ο τιτλος ηταν ΟΙ βιαστες μιασ βουλγαρας....και ο τροπος του σχολιασμου να μην πω...![]()
![]()
![]()
Το κερδος ειναι η υπερτατη αξια!
anabou
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Η κοινωνία όμως είμαστε εμείς όλοι. Δεν είναι κάτι που υπάρχει κάπου και μας αναγκάζει να κάνουμε οτιδήποτε κι εμείς είμαστε αδύναμοι μπροστά του. Πολλοί άνθρωποι μαζί πολλές οικογένειες μαζί κάνουμε μια κοινωνία. Αρα η οικογένεια είναι αδύναμη απέναντι…στον εαυτό της(; ) Ενα μέρος της κοινωνίας (μια οικογένεια) είναι αδύναμη απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας; Από τι είδους οικογένειες αποτελείται η κοινωνία, ώστε ένα νέο μέλος (μια καινούρια οικογένεια) είναι αδύναμο απέναντί της; Από πού έγινε η αρχή; Ποιος έκανε την αρχή και ακολούθησαν και άλλα μέλη της κοινωνίας γιατί, ήταν αδύναμα απέναντί του;Κατα τα αλλα εχω να πω σχετικα με το θεμα οικογενεια-κοινωνια, οτι η πρωτη διαθετει πολυ μικρες αμυνες απεναντι στη δευτερη.
Ποιος έκανε την αρχή με τα κινητά τηλέφωνα στα παιδιά, με αποτέλεσμα όλοι πλέον να λένε ότι, αγοράζουν κινητό στο παιδί τους επειδή βλέπει τα άλλα παιδιά και ζητάει; Εμφανίστηκαν μερικές χιλιάδες παιδιών από άλλο πλανήτη κι έκαναν τα γήινα παιδιά να θέλουν τηλέφωνο, και να νοιώθουν αδικημένα που δεν έχουν;Αλλα μας εμαθαν να θελουμε να τα βλεπουμε!
Οπως μας εμαθαν πχ. οτι το κινητο ειναι απαραιτητο στην καθημερινοτητα μας.
Ερωτηση: πως θα πεισω εγω το παιδι μου να μην θελει κινητο, οταν η πλειοψηφια των παιδιων στο σχολειο το χρησιμοποιει?
Μήπως η κοινωνία ήταν πάντα έτσι από τότε που άρχισε να υπάρχει; και πάντα με τις εξαιρέσεις της να προσπαθούν κόντρα στο ρεύμα; πχ τι άλλαξε από την εποχή του Χριστού έως σήμερα εκτός από την τεχνολογία; Αλλαξε τίποτα προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
https://www.mypetz.gr/posts/5250618/
Ismini
Διάσημο μέλος
Οι διαφημιστικες επεβαλαν τα κινητα στην πλειοψηφια ή οχι?
Eπισης γνωριζουμε τη λεξη "Προπαγανδα"?
Το πρωτο επισημο υπουργειο δημιουργηθηκε στη Γερμανια την περιοδο του Ναζισμου. Απο τοτε μεχρι σημερα εχει εξελιχθει και τελειοποιηθει. Η διαφημιση χρησιμοποιει μεθοδους της.
(Συμφωνω και με το βιβλιο "Ακου Ανθρωπακο" του Ραϊχ (κειμενο του παρεθεσες Θαναση). Αλλα δεν φταιει μονο ο ανθρωπακος....)
Πολυ φιλοσοφικο το ερωτημα για το εαν αλλαξε κατι απο την εποχη του Χριστου... Δεν θελω να το συζητησω παντως.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλώς ψάχνω(Συμφωνω και με το βιβλιο "Ακου Ανθρωπακο" του Ραϊχ (κειμενο του παρεθεσες Θαναση). Αλλα δεν φταιει μονο ο ανθρωπακος....)
Αν κάποιος αγοράζει ένα προϊόν μόνο επειδή γοητεύεται από το τεχνολογικό επίτευγμα, και εφευρίσκει ανάγκες που του καλύπτει το προϊόν, κάποια στιγμή θα καταντήσει παιχνιδάκι του μάρκετινγκ. Αν ένας άλλος τον μιμηθεί γιατί μετράει την αξία του με το τι έχει κι όχι με το τι είναι, (έχει αυτός να μην έχω εγώ; ίσα μ αυτόν αξία δεν έχω; ) νάτο το χάλι της κοινωνίας. Αρχίζει ο χορός, και παρασέρνει τους πάντες.
anabou
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
«ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ»
Για τις τράπεζες καλοί πελάτες θεωρούνται όσοι εξοφλούν με δόσεις τις πιστωτικές τους κάρτες. Στο λεξιλόγιο των τραπεζιτών αποκαλούνται «περιστρεφόμενες πόρτες» γιατί δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο του δανεισμού. Αντίθετα οι καλοπληρωτές που δεν αφήνουν υπόλοιπα στο τέλος του μήνα αποκαλούνται «ναυάγια» γιατί δεν χρεώνονται με τα υψηλότατα επιτόκια των δόσεων.!!
Τα μυστικά της πιστωτικής κάρτας και η άγνωστη ιστορία της είναι ένα μόνο από τα πολλά συναρπαστικά κεφάλαια του ντοκιμαντέρ για τον υπερδανεισμό των Ελλήνων, όπου αναλύεται το γιγαντιαίο κοινωνικό πείραμα που διεξάγεται στις μέρες μας: η μετατροπή της Ελλάδας από κοινωνία αποταμίευσης σε ένα έθνος υπερχρεωμένων και σκλαβωμένων από τα δάνεια καταναλωτών.
Για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει οι πολίτες να πειστούν να αγοράζουν προϊόντα όχι με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες αλλά τις υποσυνείδητες επιθυμίες τους. Η πρώτη μεγάλη διαφημιστική επιτυχία του ανθρώπου που θεωρείται ότι άλλαξε την όψη της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα ήταν ότι κατάφερε να διαδώσει το κάπνισμα στις γυναίκες.
Στα τέλη της δεκαετίας του 20, οι καπνοβιομηχανίες ζήτησαν από τον Εντουαρντ Μπερνές, ανιψιού του Σίγκμουντ Φρόιντ και ιδρυτή της σύγχρονης διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων να βρει τρόπους για την επέκταση της πελατείας τους. Το κάπνισμα εθεωρείτο ταμπού για τις γυναίκες που την ίδια εποχή αγωνίζονταν για ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Εφαρμόζοντας τις θεωρίες του θείου του, ιδρυτή της ψυχανάλυσης, ο Μπερνές ξεκίνησε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια παρουσιάζοντας τα τσιγάρα όχι ως ένα καταναλωτικό προϊόν αλλά ως «δάδα ελευθερίας» και κατάφερε να πείσει τον γυναικείο πληθυσμό ότι το κάπνισμα συμβόλίζε την χειραφέτηση των γυναικών!
Από τότε τα διαφημιστικά μηνύματα απευθύνονται όχι στη λογική, αλλά στο υποσυνείδητο μας.
Πηγή ΕΡΤ
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Πρέπει να γίνεις χοντρόπετσος στα σχόλια. Να μην ακούς κανέναν. Η 'κοινωνική κριτική' σπάει κόκκαλα, αλλά όχι και να πηγαίνουμε με το κεφάλι και να βουτάμε στο βάλτο που μας έχουν μάθει ότι αξίζει.
Υπάρχει η μειοψηφία που δείχνει ότι δεν είναι ακατόρθωτο να ζήσεις σύμφωνα με το μέσα σου και όχι τους έξω σου. Γι' αυτό δεν το δικαιολογώ.
Ismini
Διάσημο μέλος
"Δικαιολογω" και "εξηγω" ειναι διαφορετικες εννοιες.Γι' αυτό δεν το δικαιολογώ.
Εαν τα εξηγησουμε καποια πραγματα ειναι πιο ευκολο (οπως γραφει κι η Anabu) να τα αποφυγουμε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκεφτείτε μόνο το εξής απλό: Τη μουσική υπόκρουση μιας ταινίας. Βλέπουμε να διαδραματίζεται μια σκηνή, που στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να υπάρχει μουσική σε ένα τέτοιο γεγονός. Παρόλα αυτά όμως όχι μόνο δεν χαλάει η φυσικότητα της σκηνής, αντίθετα μάλιστα ενισχύει τη συναισθηματική φόρτιση.
Μουσική που την ακούμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Περνάει στο υποσυνείδητο.
anabou
Διάσημο μέλος
Επίσης η ιστορία με τις τράπεζες πάλι έχει δύο όψεις. Αν εγώ αμείβομαι πχ με τον βασικό μισθό και πάρω διακοποδάνειο για να πάω στην Χονολουλού δεν φταίει μόνο η τράπεζα. Φταίει και η τράπεζα που με ενέκρινε το δάνειο, φταίω όμως κι εγώ που αν και δεν έχω να φάω θέλει ο κ..ος μου Χονολουλού! Και τον επόμενο χρόνο που θα ξαναθέλω να πάω διακοπές θα πάρω άλλο διακοποδάνειο;
Πάνω σε αυτό το θέμα είχε κάνει μια πάρα πολύ ωραία εκπομπή το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα. Μάλιστα ανέφερε ότι στην Ελβετία αν κάποια τράπεζα σου δώσει δάνειο και εσύ αποδείξεις ότι σου το έδωσε παρόλο που ήξερε ότι δεν θα μπορούσες να το αποπληρώσεις είσαι υποχρεωμένος να επιστρέψεις μόνο το κεφαλαιο (δεν ξέρω αλλά για τα εδω δεδομένα εμένα μου μοιαζει ανέκδοτο). Επίσης σχολίασε τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά. Πριν από χρόνια μαστ ήταν η μονόπολη που μας μάθαινε την αποταμίευση, ενώ σήμερα στην αμερική είναι ένα παιχνίδι που έχεις μια πιστωτική κάρτα και στόχος σου είναι να αγοράσεις όσο το δυνατόν περισσότερα σε ένα εμπορικό κέντρο!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool