Ντροπή!

Επίσης η ιστορία με τις τράπεζες πάλι έχει δύο όψεις. Αν εγώ αμείβομαι πχ με τον βασικό μισθό και πάρω διακοποδάνειο για να πάω στην Χονολουλού δεν φταίει μόνο η τράπεζα. Φταίει και η τράπεζα που με ενέκρινε το δάνειο, φταίω όμως κι εγώ που αν και δεν έχω να φάω θέλει ο κ..ος μου Χονολουλού! Και τον επόμενο χρόνο που θα ξαναθέλω να πάω διακοπές θα πάρω άλλο διακοποδάνειο;
Ο σκοπός είναι να σε κάνουν να θέλεις πράγματα παράλογα χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Πάνω σε αυτό το θέμα είχε κάνει μια πάρα πολύ ωραία εκπομπή το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα. Μάλιστα ανέφερε ότι στην Ελβετία αν κάποια τράπεζα σου δώσει δάνειο και εσύ αποδείξεις ότι σου το έδωσε παρόλο που ήξερε ότι δεν θα μπορούσες να το αποπληρώσεις είσαι υποχρεωμένος να επιστρέψεις μόνο το κεφαλαιο (δεν ξέρω αλλά για τα εδω δεδομένα εμένα μου μοιαζει ανέκδοτο)
Κι εδώ αν δεν είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους δεν σου δίνουν δάνειο. Αλλά αυτό περιλαμβάνει ως γνωστόν και κατασχέσεις περιουσιών. Εννοείς υποθέτω ότι στην Ελβετία το θα τα πάρει σημαίνει χωρίς να χρειαστεί κατάσχεση. Η Ελβετία λειτουργεί αλλιώς. δεν αποκλείεται κι εδώ να γίνει κάποτε έτσι. Εξαρτάται από το τι συμφέρει κάθε φορά. Τις πιστωτικές κάρτες που μοιράζουν σαν τραπουλόχαρτα, είναι στο πλαίσιο του κάποιου ρίσκου. (που λέει ο λόγος) αυτές που δεν θα πληρωθούν από τους κατόχους τους θα πληρωθούν από τους άλλους.

Πριν από χρόνια μαστ ήταν η μονόπολη που μας μάθαινε την αποταμίευση, ενώ σήμερα στην αμερική είναι ένα παιχνίδι που έχεις μια πιστωτική κάρτα και στόχος σου είναι να αγοράσεις όσο το δυνατόν περισσότερα σε ένα εμπορικό κέντρο!!!
Να λοιπόν τα μηνύματα στο υποσυνείδητο και η διαπαιδαγώγηση. Να πως μαθαίνει ο άνθρωπος να θεωρεί τα αυτονόητα και τα αδιανόητα.

Νέα τάξη πραγμάτων. Η αποταμίευση αντικαταστάθηκε από τη συνεχή κατανάλωση γιατί τώρα αυτό συμφέρει. Τότε η τράπεζα, είχε κέρδος από την αποταμίευση ή αρκούνταν σε ότι είχε. τώρα χρειάζονται άλλα πράγματα. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι για το δικό μας καλό. Φασούλι το φασούλι δεν γεμίζει το σακούλι και το αντίθετο είναι μύθος. Για να γεμίσει το σακούλι πριν φύγει κανείς απ αυτή τη ζωή, θα πρέπει να πέφτουν μέσα με τη σέσουλα τα φασούλια.

Από πού ξεκινήσαμε, και φτάσαμε στις τράπεζες:)
Καλησπερα σε ολους!
Διαβαζοντας θελησα να αναφερω μια ασχημη ιστορια που μου ειπε μια πρωην συναδελφος..
Αυτη ητανπολυ ζωοφιλη οπως ελεγε κ λατρευε τις γατες.Αυτο δεν αρεσε στουσ γονεις της γι αυτο η μητερα της την αναγκασε να βαλει τρια νεογεννητα γατακια σε μια σακουλα κ να τα χτυπαει με μια πετρα μεχρι να πεθανουν οταν αυτη ηταν μικρη.Δεν μπορεσα να φανταστω οτι το εκανε.Δεν της ξαναμιλησα.Πως γινεται να κακοποιουνται ετσι ασχημα τα ζωα?Αν καποιον τον ενοχλουν ας κανει σαν ν α μην υπαρχουν.Δεν υπαρχει ελλειψη κτηνιατρων αλλα ψυχιατρων για τετοιους ανθρωπους που βγαζουν απωθημενα σε αθωα πλασματα.
Ειναι ντροπη να λεμε πως αυτοι λεγονται ανθρωποι κ εχουν ψυχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από πού ξεκινήσαμε, και φτάσαμε στις τράπεζες:)

Ναι, μόνο που όοοολα αυτά δεν πήγαν στο off-topic :hmm:

Θέλω να πω, έτσι γίνεται στις ζωντανές συζητήσεις, όταν συμμετέχουν πολλοί θα ειπωθούν πολλά και θα πάει αλλού το πράγμα. Δεν είναι κακό! Αρκεί να μη γίνονται "διακρίσεις" και να μην επεμβαίνουν ισοπεδωτικά κάποιοι κατά πώς οι ίδιοι επιθυμούν...

Το κακό με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ off-topic που δημιουργήθηκε (και δεν ήταν κιόλας, γιατί τουλάχιστον το δικό μου post που πήγε εκεί εξακολουθούσε να λέει και για ταφή ή όχι ζώων) είναι ότι είναι "κλειδωμένο", δηλ. δεν μπορεί κανείς να συμπληρώσει κάτι εκεί.
Άρα φως φανάρι ότι αντί να κλειδωθεί το αρχικό θέμα πήγαν και κλείδωσαν τα τελευταία 3 μηνύματα.
Τακτικές... :lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ένα φέρνει το άλλο σε μια συζήτηση και ένα θέμα είναι μια μεγάλη αλυσίδα με πολλούς κρίκους. Πηγαίνοντας από τον ένα κρίκο στον άλλο απομακρύνεται κανείς από τον αρχικό αλλά δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι έχει φύγει από το θέμα. Επίσης κάποια σχόλια και μηνύματα μπορεί να είναι απλά παρενθέσεις μέσα στο όλο θέμα που κάποια στιγμή κλείνουν και γίνεται επιστροφή σ αυτό.
Εφόσον ψάχνουμε αιτίες, επόμενο είναι να προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλους τους κρίκους μιας αλυσίδας. Αν αναφερθεί ένα γεγονός και ειπωθεί ένα συμπέρασμα ένα σκεπτικό για διαπαιδαγώγηση πχ, επόμενο είναι να ακολουθήσουν πολλά και να πάει μακριά η συζήτηση γιατί ένα σωρό πράγματα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. αλλιώς θα είναι σαν να γυρνάμε σ ένα δωμάτιο γύρω-γύρω χωρίς να ανοίγουμε την πόρτα να δούμε αν, και τι μπορεί να συμβαίνει έξω και που επηρεάζει το μέσα.
Όταν θίγουμε ένα θέμα, τις περισσότερες φορές θίγουμε το αποτέλεσμα μιας κατάστασης, η οποία κατάσταση δημιουργήθηκε μέσα από κάποιες διαδικασίες. Λογικό είναι να θέλουμε να βρούμε τις διαδικασίες και να τις εξερευνήσουμε μπαίνοντας έτσι στη διαδικασία που λέγεται ΄΄κοινωνώ΄΄.

Σωστά......

Όπως έχω ξαναπεί η κουβέντα είναι σαν το καγκουρό. Πηδά πότε από δω και πότε από κει! Είναι κακό αυτό;

Όταν ήμουν στο λύκειο ο φιλόλογός μας μας μίλησε για τον κόσμο της διαφήμισης με την έννοια ότι εξιδανικεύει τα πάντα, παρουσιάζει έναν ιδεατό κόσμο, τονίζει τα πλεονεκτήματα του προϊόντος που διαφημίζεται και αγνοεί πλήρως τα μειονεκτήματά του. Μετά ακολούθησε συζήτηση για όλα αυτά και το συμπέρασμα σε γενικές γραμμές ήταν ότι τον καταναλωτισμό δεν είναι εφικτό να τον αποφύγουμε καθώς ζούμε σε άκρως καταναλωτική κοινωνία.
Εννοούσε ότι εσείς κι αυτός δεν είναι εφικτό να αποφύγετε τον καταναλωτισμό;
Τι καταναλώνετε που σας υποχρεώνει η κοινωνία και δεν μπορείτε να το αποφύγετε;

Εννοούσε ότι η κοινωνία καταναλώνει γιατί ζει σε καταναλωτική κοινωνία;
Υπάρχει μια κοινωνία μέσα στην οποία ζει μια άλλη και η πρώτη υποχρεώνει τη δεύτερη να καταναλώνει; Και που είναι αυτή η κοινωνία;

Κάθε φορά που συγκεντρώνονται μικρές ομάδες ανθρώπων, λένε ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την υπερκατανάλωση γιατί ζουν σε καταναλωτική κοινωνία. Αν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθεί η κοινωνία όλη σε ένα μέρος τι θα έλεγε άραγε; Με μια φωνή όλοι θα φώναζαν ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση γιατί ζουν σε καταναλωτική κοινωνία; Πλάκα θα είχε.

Ο ένας υποχρεώνει ή παρασέρνει τον άλλον να καταναλώσει; Εγώ εσένα εσύ εμένα;

Μπα… μάλλον ο κάθε ένας ξεχωριστά είναι εθισμένος στην υπερκατανάλωση, και δικαιολογείται οτι καταναλώνει γιατί ζει σε καταναλωτική κοινωνία για να μην νοιώσει το βάρος της ευθύνης του. Του αρέσει αλλά για να μην νοιώθει ενοχές ρίχνει το φταίξιμο στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας και με ήσυχη συνείδηση αφού άλλοι φταίνε υπερκαταναλώνει. ή του έχει γίνει σαν αλκοολισμός και για να μην το παραδεχτεί ισχυρίζεται ότι τον υποχρεώνουν οι άλλοι.

Το μήνυμα ότι τον καταναλωτισμό δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε γιατί ζούμε σε καταναλωτική κοινωνία, ωθεί στην με ήσυχη τη συνείδηση υπερκατανάλωση.

Όλα είναι κτισμένα πάνω σ ένα ψέμα. Γιαλαντζί ντουνιάς

"ή του έχει γίνει σαν αλκοολισμός και για να μην το παραδεχτεί ισχυρίζεται ότι τον υποχρεώνουν οι άλλοι."
Και εμένα η Γιώτα με έφερε σε αυτή τη κατάσταση!:eek:

Χικ! εγω την συμβουλη σου ακολουθησα!χικ!

Γιώτα πάω για ύπνο, αύριο έχω παιδικό πάρτυ και θα υπερκαταναλώσω ενέργεια. Γυναίκες καληνύχτα και σε εσάς!:happy:

Η αληθεια ειναι πως περιπτωσεις σαν κι αυτες που αναφερατε ειναι πολυ συχες .Και ειδικα στο χωριο μου .Τις προαλλες ειδα ενα νεαρο να πιανει μια γατα απο την ουρα και να τησερνει ;;;;Το κακομοιρο το ζωακι οπως ηταν φυσικο νιαουριζε πολυ δυνατα και προσπαθουσε να ξεφυγει .Η θελα να'ξερα αυτος δεν εχει καμια συναισθηση οτι το ζωο υποφερει.Πως γινεται ενας ανθρωπος να ειναι τοσο σκληρος κι ακαρδος;;;;;;;;;;;;:(

Η αληθεια ειναι πως περιπτωσεις σαν κι αυτες που αναφερατε ειναι πολυ συχες .Και ειδικα στο χωριο μου .Τις προαλλες ειδα ενα νεαρο να πιανει μια γατα απο την ουρα και να τησερνει ;;;;Το κακομοιρο το ζωακι οπως ηταν φυσικο νιαουριζε πολυ δυνατα και προσπαθουσε να ξεφυγει .Η θελα να'ξερα αυτος δεν εχει καμια συναισθηση οτι το ζωο υποφερει.Πως γινεται ενας ανθρωπος να ειναι τοσο σκληρος κι ακαρδος;;;;;;;;;;;;:(
Πιθανον να ηθελε να κανει επιδειξη μαγκιας σε αλλους βλαχους!:mad: :mad: :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back