Νυχτερινές "επισκέψεις"

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Φαί!

Καλέ μου φίλε
νομίζω οτι η λύση θα ήταν το φαί.
όσο πιο αργά τόσο καλύτερο.
γενικά τα γατιά κάνουν τρέλλες το βράδυ, ειδικά αμα πεινάνε.
Βέβαια το κάθε γατί έχει τις ιδιοτροπιες του.
Ο Μικ μου, ο αδερφός του δικού σου γάτου, έρχεται κατα τις 5.30 με 6.00 και μου αρπάζει το στόμα και πιπλάει σαν να ήταν μπιμπερό, η ακόμα καλύτερα η μαμά του.....:baby:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα με ξυπνάει κάθε μέρα κατά το ξημέρωμα να τον βγάλω στο μπαλκόνι και να τον ταίσω (κοιμόμαστε μαζί στην κρεβατοκάμαρα). Δεν νιαουρίζει αλλά αρχίζει να πηγαίνει πάνω κάτω, να μου δαγκώνει τα πόδια και τέτοια.
Όταν τον άφησα με τον φίλο μου μερικές μέρες βέβαια μου είπε οτι δεν σηκώθηκε ουτε μια φορά το βράδυ για το Ραούλ: Όταν άρχιζε να γίνεται ανήσυχος τον αγνοούσε πλήρως. Όπως μου είπε, χασμουριόταν επιδεικτικά στα μούτρα του και γύριζε πλευρό. Οπότε και ο Ροαύλ καταλάβαινε οτι δεν έχει ελπίδα και ξανακοιμόταν.
Βέβαια ο Ραούλ ειναι και 7 χρονώνω και έχει καταλάβει καλά που τον παίρνει και που οχι και φέρεται αναλογως.
Για τις δικές σας περιπτώσεις παιδια, που απο οτι κατάλαβα ειναι μικρά, απλά προσπαθήστε για αρχή να καταλάβετε τι τους φταίει. Πεινάνε; Βαριούνται; Φοβούνται; Θέλουν απλά προσοχή;
Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα έχετε στην κρεβατοκάμαρα μαζί σας, με φαγητό στο πιατάκι τους, οποτε να αποκλείσετε την πείνα και το οτι ειναι μονα τους και γκρινιάζουν. Επίσης το παιχνίδι πριν τον υπνο και να μην το αφήσετε να κοιμηθεί πολλές ώρες το απογευμα μπορεί και να δουλέψει.
Αν ολα αυτα εξασφαλιστούν και είμαστε σίγουροι οτι το γατάκι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και πονάει, τότε ειναι απλά κακομαθημένο! Έχει καταλάβει οτι κλαψουρίζοντας θα πάρει αυτό που θέλει και το εφαρμόζει. Οπότε στην περίπτωση αυτή δοκιμάστε να το αγνοήσετε. Cat' Miaow, δεν μπορείς να τον περιορίσεις στο δικο σου δωμάτιο οταν κοιμάστε ωστε να ζαλίζει μονο εσένα και να μπορέσεις να τον μάθεις να ειναι πιο φρόνιμος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν άρχιζε να γίνεται ανήσυχος τον αγνοούσε πλήρως. Όπως μου είπε, χασμουριόταν επιδεικτικά στα μούτρα του και γύριζε πλευρό.

ΧΑ!

Πάντως παρατήρησα ότι σήμερα το πρωι μετά από δύο ώρες που ξεσάλωσε όταν του άνοιξα φακελάκι(αυτό με τα ζουμιά) που του αρέσει, σχεδόν σταμάτησε να κλαίει. Στο μπολάκι του υπήρχε βέβαια φαί , κροκέτες αλλά φαίνεται ήθελε πιο προσεγμένο πρωινό.

Θα πρέπει να κάνω αναπροσαρμογή στο φαί, τέρμα πια το απόγευμα, αργά το βράδι και φακελάκι θα του δίνω.

Ο μύρτος δεν είναι μωρό είναι ενήλικας και στειρωμένος. Πέρασε όλα τα βράδια του καλοκαιριού έξω και εγώ με χάπια. :blink:Τώρα που πιάνουν τα κρύα ξαναμαζεύεται και πάνω στο κρεβάτι μου ο κύριος:P αλλά κατά τις 4 430 μιαουυυυυυυυυυ. :mad:Το ίδιο κάνει και της μαμάς μου. :confused:Τι να πω.. Και μου βάζει και τις φωνές το βράδυ να πάμε για ύπνο μαζί:P

Μήπως ειναι λίγο κακομαθημένος ο κύριος;; Μάλλον τον έχετε παραχαιδέψει λίγο....:)

Παντως κι εγω, επειδη τα ταιζω μολις ξυπνησω αν κοιμηθω λιγο παραπανω αντιμετωπιζω πορεια διαμαρτυριας στο κρεβατι μου. :/::/:

Παντως κι εγω, επειδη τα ταιζω μολις ξυπνησω αν κοιμηθω λιγο παραπανω αντιμετωπιζω πορεια διαμαρτυριας στο κρεβατι μου. :/::/:
:lol::lol::lol:Κι εγω μια απο τα ιδια.Φυσικα εστρωσε απο τοτε που ελεγα πως δεν με αφηνει να κοιμηθω καθολου[η απλα το πηρα αποφαση εγω:blink:]Αλλα,αν δεν το παρακανω με τον υπνο κι εγω ειναι καλη,δεν με ενοχλει.Βεβαια με το που ακουει το ξυπνητιρι τρεχει στα μουτρα μου και με γλυφει μεσα στην καλη χαρα,σαν να λεει απο μεσα της ΄΄αντε επιτελους σηκω΄΄Μονο αν παει 10 10και κανα Σαββατο και κοιμαμαι ακομα,ενοχλει πριν ξυπνησω[λογικο]

Παιδιά και εγώ αυτό έχω πάθει. Το περιέργο είναι ότι μέχρι πρότινος δεν είχα πρόβλημα ιδιαίτερο γιατί ξύπναγε κάπως αργά και δεν έκλαιγε.

Τώρα όμως έχει εγερτήριο στις 5 μπορεί και νωρίτερα και δεν σταματάει το κλάμα. Όποτε για να μην ξυπνήσει τους πάντες στο σπίτι σηκώνομαι και εγώ του ανοίγω για την ταράτσα, αλλά αυτός δεν ικανοποιείται ούτε με αυτό μπαινοβγαίνει κλαίγοντας όποτε πρέπει να σηκωθώ και εγώ για να ασχοληθώ. Μάλιστα θέλει συνεχές παιχνίδι γιατί μετά αρχίζει το μουαααααααααααου.

Προσπαθώ να τον κρατάω ξύπνιο το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά μάλλον είμαι πολύ καλός μαζί του και αυτός ρίχνει ανεκδιήγητους ύπνους.Αν επιβάλλω πιο "αυστηρό" πρόγραμμα θα κοιμάται περισσότερο το βράδι ;
Ή αν δεν του δίνω φαι το απόγευμα αλλά μόνο αργά το βράδι προτού την ώρα του ύπνου ; Δουλεύει αυτό ;

Παιδιά οποιαδήποτε συμβουλή παρακαλώ πείτε την. Το άλλο που αναφέρετε να αδιαφορώ και να κάνω πως κοιμάμαι απλώς δεν δουλεύει στην περίπτωση μου, πάει στα δωμάτια των άλλων και κλαίει και μέτα βρίζουν έμενα.

Μια άλλη λύση βέβαια είναι να του ανοίγω στην ταράτσα και να κλείνω την πόρτα αλλά αυτό δεν το κάνω αν δεν βάλω 3 μέτρα καλαμωτή γύρω γύρω γιατί φοβάμαι.

Εχε του παντα φαγακι μην τον ταιζεις σε συγκεκριμενες ωρες και παρτου ενα δευτερο γατακι το συντομωτερο

Εχε του παντα φαγακι μην τον ταιζεις σε συγκεκριμενες ωρες

Πάντα έχει φαί, σήμερα ξύπνησε στις 4.30 (έσπασε ρεκόρ!). Δεν είναι το φαί μάλλον το πρόβλημα.

και παρτου ενα δευτερο γατακι το συντομωτερο

Αυτό θα βοήθησει ; ή θα έχω χωρωδία εις διπλούν τα χαράματα ;

Να σημειώσω ότι οι πορείες στο κρεβάτι (και εν γένει οι πορείες) δεν έχουν τίποτα το κακό, τα κλάματα είναι το πρόβλημα.

------

Θα δοκιμάσω να του κάνω σπιτάκι έξω στην ταράτσα και να τον περιορίσω εκ νέου στο δωμάτιο μου. Το δωμάτιο μου επικοινωνεί με την ταράτσα. Έτσι:
α.όταν ξυπνάει δεν θα πηγαίνει κάτω που είναι τα δωμάτια των άλλων.Γιατί το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο ότι ξυπνάει έμενα όσο και τους άλλους. Του είχα παλιότερα καλαμωτή στην εσωτερική σκάλα αλλά την αφαίρεσα τώρα θα του βάλω μια πάλι για τα βράδια.

β.όταν ξυπνάει και του ανοίγω να τον αφήνω στην ταράτσα κλείνοντας την πόρτα έχοντας ένα ζεστό σπιτάκι ώστε να μην ξεπαγιάσει κίολας,(τουαλέτα εξωτερική έχει μια γλάστρα).

Κοιτα, ναι, μου ακούγεται λογικο να θέλει να βγαίνει έξω τα χαράματα. Κι ο δικος μου το κάνει χειμώνα καλοκαίρι. Γύρω στο ξημέρωμα (οχι 4.40 βέβαια...) ακούει μάλλον και τα πουλιά που ξυπνάνε και θέλει να βγει στο μπαλκονι.
Του έχω κι εγώ ένα ειδικο σπιτάκι για χαμηλή θερμοκρασία αλλά το χρησιμοποιεί πάρα μα πάρα πολύ σπάνια. Του βάζω σε μια καρέκλα ένα ζεστο ριχτάρι και κάθεται εκει και ρεμβάζει.
Οποτε τώρα μου έκανε κλικ, μάλλον αυτο θα φταίει και στον δικο σου, θελει να βγει να πάρει αέρα! Ειναι και νεαρός ακομα οποτε το απαιτεί και πιο έντονα. Λογικο ειναι μωρέ, το μπαλκονι ειναι για αυτα μεγάλη υπόθεση.

Δοκίμασέ το και πες μας!

Μυρτος

:PΜήν ανησυχείς, όλα το κάνουν κάποια στιγμή, άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο.

Και ο δικός μου ο Αστέρης που είναι 3, και στειρωμένος (αρα ήσυχος:lol:..... και καλά) το πρώι θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του να μας ξύπνήσει στις 5 στις 6, άλλοτε για δύο τρείς βδομάδες σερί και μέτα το κόβει.

Σημειωτέον,ότι φαγητό υπάρχει, τώρα το καλοκαίρι είχε και πρόσβαση στο μπαλκόνι/σκάφη του χωρίς να χρείαζεται να σηκωθούμε, αλλά..... προτιμάει να μας ξυπνήσει καλά καλά με επιθέσεις , με δαγκώματα επειδή θέλει χάδια τις περισσότερες φορές και όταν πια σηκωθούμε να δούμε τί θέλει , τον έχουμε χαϊδεψει πολλάκις, τον έχουμε βγάλει και από το δωμάτιο αλλά το νιαουουοουουου........γρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.......... εξακολουθεί, κατα τις 7 -7,30 δηλάδη την πέφτει ο άτιμος για ύπνο και κοιμάται όλη την ημέρα!!!!!!!!!

Ώς γνωστόν οι γάτες κοιμούνται ένα 12ωρο. Πρέπει λοιπόν να παρατήρησεις τις ώρες που κοιμάται το γατί, (γιατί αν κοιμάται 12 ώρες την μέρα, την έβαψες) κάνει την μέρα - νύχτα και λογικό είναι να θέλει προσοχή και παιχνίδι το βράδυ.

Έμεις αυτό κάναμε,:up: ελέγχαμε τις ώρες που κοιμάται, και την ημέρα όσο ήταν δυνατό προσπαθήσαμε να τον απασχολούμε,και συνήθησε.
Βέβαια απο καιρο σε καιρό το παρουσιάζει ξανά αλλά του περνάει.

Ώς γνωστόν οι γάτες κοιμούνται ένα 12ωρο. Πρέπει λοιπόν να παρατήρησεις τις ώρες που κοιμάται το γατί, (γιατί αν κοιμάται 12 ώρες την μέρα, την έβαψες) κάνει την μέρα - νύχτα και λογικό είναι να θέλει προσοχή και
Μ
Μόνο 12ωρο;! Εγώ νομίζω παραπάνω.
Αλλά συμφωνώ στα υπόλοιπα.
Έχω παρατηρήσει οτι ο δικός μου ξυπνάει την αυγή περίπου. Επιπλέον, κοιμάται πολύ καλύτερα το βράδυ αν παίξουμε λιγη ώρα λιγο πριν πάμε για ύπνο.

Πήρα μια καλαμωτή από την Καλαμοπλεκτική 2 μέτρα και χοντρή ώστε να κλείνει την εσωτερική σκάλα. Ακριβή ήταν πάντως. Την κλέινω το βράδι , εντάξει τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση απλώς του ανοίγω στην ταράτσα που επικοινωνεί με το δωμάτιο μου και συνεχίζω τους ύπνους μου εγώ , κάποια στιγμή ο Χιούι βαριέται και έρχεται πάλι μέσα. Σχέδον αμέριμνους ύπνους ρίχνω πλέον πλην κατά τις 5 με 6 όπου απλώς σηκώνομαι και του ανοίγω. Τον έχω παρατηρήσει δεν κάνει τίποτες περίεργο μόνος.

Πάντως πρέπει να προσέχω ένα πράγμα μην ενηλικωθεί απότομα , πότε είναι για στείρωση είπαμε μετά τον 8ο μήνα ; Υπάρχουν ενδείξεις να προσέχω ;

Σε ένα άρθρο διάβασα για 6ο μήνα ; !!! ρε παιδιά τι μήνα στειρώνουν τον αρσενικό ;

Υ.Γ. Τάνια ο αδερφός του γάτου μου ο Μικ πως έχει γίνει ; έχεις φώτο ;

Το δικό μου το τέρας έχει απλωθεί σαν τραχανάς, σ'όλο το κρεβάτι και δεν έχει χώρο να πέσω κι εγώ :mad::mad:

Aυτά κάνει στην αδελφή μου ο Φρίσμπυ ο 17μισάχρνος γερος μας. Το τι φωνες μεσα στη νύχτα... Ειναι για ακομα περισότερη σημασία:/: Παρεα και χάδια. Εμεις το ρίξαμε στη γεροντική παραξενιά. Τώρα ποιος ξυπνάει μεσα στη νύχτα για τετοια;
Τώρα θυμήθηκα οτι και η Ζιζέλ είχε περάσει ψυχολογικά κάποτε και εσκουζε σαν να πονάει. Οχι δεν ποναγε. Αβυσος η ψυχή της γάτας...

Η δικιά μου κάνει κάτι τέτοια!!! υποχόνδρια γάτα :lol::lol:

Πρώτα απο όλα θα ήθελα να χαιρετήσω όλες τις φίλες και τους φίλους στο φόρουμ! Πραγματικά με χαροποιεί αφάνταστα το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με ευαισθησίες και τόση αγάπη για τους μικρούς μας φίλους...!;)

Έχω προσωπικά την ευτυχία να ζώ μαζί με τον κύριο (τσιντσιλά περσίας) της παρακάτω φωτογραφίας τον οποίο λατρεύω κυριολεκτικά (και κατ'επέκταση τον έχουμε κακομάθει εγώ και η μητέρα μου σε απίστευτο βαθμό). Σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι είναι πέρα για πέρα αξιολάτρευτος σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικότητάς του αλλά αντιμετωπίζουμε ένα μοναδικό και συγκεκριμένο πρόβλημα κάθε νύχτα εδώ και 3 χρόνια για το οποίο θα ήθελα την συμβουλή σας.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πώς το συγκεκριμένο γατί (υποψιάζομαι καθαρά απο κακομαθημενιά:) και σε καμία περίπτωση απο πρόβλημα υγείας) -ΔΕΝ- τρώει ποτέ κανονικές ποσότητες φαγητού σαν όλες τις νορμάλ γάτες του κόσμου ώστε να φάει 2-3 φορές την ημέρα και να χορτάσει,αλλά αρέσκεται να τρώει μικρές ποσότητες 20 φορές την ημέρα. Με κάθε "νιάου" τρέχει αυτομάτως η μητέρα μου και το ταίζει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι καθημερινά έρχεται τσαμπουκαλεμένο να μας ξυπνήσει κατα τις 4:30 τα ξημερώματα προκειμένου να φάει (ελάχιστα) και μάλιστα αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θέλει ενώ έχει ένα τιγκαρισμένο πιάτο ξηράς τροφής διαθέσιμο. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω τι ακριβώς πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Έχει συμβεί σε καποιον απο σάς κάτι παρόμοιο? Πληροφοριακά,ο γάτος δέν πρέπει να βγαίνει ποτέ εκτός σπιτιού ούτε είναι στειρωμένος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• mpempis_copy2.jpg
    mpempis_copy2.jpg
    13,7 KB · Εμφανίσεις: 29
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον πραγματικά πανέμορφο γατούλη σου!:)

Για το πρόβλημα που αναφέρεις, η λύση είναι μία και φαντάζομαι την έχεις ήδη μαντέψει: μην υποχωρείτε. Κλείνετε την πόρτα και μην σηκώνεστε να τον ταΐσετε, όση φασαρία και να κάνει (πάρτε κι ένα ζευγάρι ωτασπίδες καλού-κακού).:P Μια άλλη ιδέα είναι να τον περιορίζετε π.χ. στο μπάνιο, αν κάνει πολλή φασαρία ή, αν μάθει να κάθεται ήσυχος, να του δίνετε τις λιχουδιές του το πρωί σαν επιβράβευση.

Επειδή, αυτό συνεχίζεται τρία χρόνια τώρα, θα πάρει αρκετό καιρό να κόψει αυτή την κακή συνήθεια, αλλά αν δείξετε πυγμή, θα τα καταφέρετε.

Να συμπληρώσω ότι πολλές γάτες προτιμούν τα πολλά μικρά γεύματα, δεν είναι ιδιοτροπία του δικού σου. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του να τρώει σε σταθερές ώρες είναι ότι μπορείς να ελέγχεις αν έχει όρεξη, επειδή η απώλειά της είναι το πρώτο σύμπτωμα πολλών παθήσεων. Όμως αυτό είναι δευτερεύον για την ώρα, φρόντισε να του μάθεις να μην σας ξυπνάει τα βράδια και, αν θέλεις, τον εκπαιδεύεις αργότερα να έχει σταθερά ωράρια φαγητού.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα ο δικός μου με ξυπνά στις πέντε με τα νιάου του ή με δαγκώματα ή με γλυψιές και ανάμεσα στα άλλα αποζητά να του ανανεώσω την τροφή στο μπώλ του (βέβαια εγώ του ρίχνω όλη την τροφή το πρωί και τρώει όσο θέλει) και να του ανοίξω την μπαλκονόπορτα.... Και μένα περσίας... Αλλά δεν νομίζω να είναι χαρακτηριστικό του είδους.... ΑΠό ότι μου είπαν όλες οι γάτες ξυπνάνε μόλις χαράξει...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back