Νυχτερινές "επισκέψεις"

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αϋπνίες!

Έχω ένα σοβαρό ερώτημα. Όλα καλά με τις γάτες, αλλά έμαθα ότι έχουν αϋπνίες τα βράδια.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως θα το κάνω να μη με ξυπνάει το βράδυ( ξυπνάω με το παραμικρό), :/: δεδομένου ότι ξυπνάω στις 5:40 το πρωί για να φύγω για δουλειά. Και αν δεν κοιμηθώ καλά αρρωσταίνω στην κυριολεξία με εμέτους και ζαλάδες...:/:
Υπάρχει κανένα κόλπο;

Να σημειώσω ότι θα το έχω στο διπλανό δωμάτιο από το υπνοδωμάτιό μου, που επικοινωνεί με ενδιάμεση πόρτα όμως. Σκέφτομαι να βάλω ύφασμα γούνα πάνω στο κάτω μέρος της πόρτας για να μην μου γρατσουνάει για να του ανοίξω. Θα νιαουρίζει συνέχεια όμως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω ένα σοβαρό ερώτημα. Όλα καλά με τις γάτες, αλλά έμαθα ότι έχουν αϋπνίες τα βράδια.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως θα το κάνω να μη με ξυπνάει το βράδυ( ξυπνάω με το παραμικρό), :/: δεδομένου ότι ξυπνάω στις 5:40 το πρωί για να φύγω για δουλειά. Και αν δεν κοιμηθώ καλά αρρωσταίνω στην κυριολεξία με εμέτους και ζαλάδες...:/:
Υπάρχει κανένα κόλπο;

Να σημειώσω ότι θα το έχω στο διπλανό δωμάτιο από το υπνοδωμάτιό μου, που επικοινωνεί με ενδιάμεση πόρτα όμως. Σκέφτομαι να βάλω ύφασμα γούνα πάνω στο κάτω μέρος της πόρτας για να μην μου γρατσουνάει για να του ανοίξω. Θα νιαουρίζει συνέχεια όμως;

Βάλτο από τη πρώτη στιγμή να κοιμάται εκεί που θέλεις εσύ...μη βάλεις ακόμα γούνα, περίμενε να δεις πως θα τα παει... τι ηλικία θα εχει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γάτες απο φύση τους είναι κυρίως νυχτόβια ζώα, οπότε αυτό που λές εσύ αυπνίες είναι το νορμάλ ωράριό τους! ;)

Ειδικά τώρα με την ζέστη κοιμούνται την ημέρα και ξυπνάνε μόλις δροσίσει. Οι γάτες κοιμούνται περίπου 17-18 ώρες το 24ωρο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι έχουν κουραστεί κατα την διάρκεια της ημέρας αρκετά, ώστε να κοιμηθούν όσο το δυνατόν πιο πολύ το βράδυ. Αλλά και πάλι υπάρχει πιθανότητα να μην πιάσει.

Μία άλλη λύση είναι να κλείσεις την πόρτα μόλις ξυπνήσει και να της απλώσεις τα παιχνίδια της να παίξει στο σαλόνι.. μέχρι να πάει η ώρα να σηκωθείς κανονικά. Εγώ αυτό έκανα.. :)

Άλλη λύση είναι να πάρεις άλλο γατάκι, και τέλος να κάνεις υπομονή να μεγαλώσει, που θα πιθανόν να ηρεμήσει.. και να κοιμάτε πιο πολύ . ;)

Μία άλλη λύση είναι να κλείσεις την πόρτα μόλις ξυπνήσει και να της απλώσεις τα παιχνίδια της να παίξει στο σαλόνι.. μέχρι να πάει η ώρα να σηκωθείς κανονικά. Εγώ αυτό έκανα.. :)

Μα κλειστή θα είναι η πόρτα όλη τη νύχτα για να μην με βλέπει. Απλά θα του έχω ένα πολύ αχνό φωτάκι νυχτός.
Είναι μεγάλο χωλ εκεί που θα το βάλω. Στο σαλόνι χωρίς την επίβλεψή μου δεν μένει, γιατί θα βρω κρόσσια το σαλόνι, ειδικά τώρα που είναι μωρό ( 1 και κάτι μηνών).
Τα παιχνίδια καλή ιδέα είναι, αλλά πρέπει να του αφήσω μόνο τα αθόρυβα.

Μα κλειστή θα είναι η πόρτα όλη τη νύχτα για να μην με βλέπει. Απλά θα του έχω ένα πολύ αχνό φωτάκι νυχτός.
Είναι μεγάλο χωλ εκεί που θα το βάλω. Στο σαλόνι χωρίς την επίβλεψή μου δεν μένει, γιατί θα βρω κρόσσια το σαλόνι, ειδικά τώρα που είναι μωρό ( 1 και κάτι μηνών).
Τα παιχνίδια καλή ιδέα είναι, αλλά πρέπει να του αφήσω μόνο τα αθόρυβα.
Το ότι θα είναι τόσο μικρό είναι καλό για να συνηθίσει γρήγορα. κι εμένα σ'αυτή την ηλικία η Καλυψώ έμαθε να κοιμάται στη κουζίνα...

Α! Χαίρομαι. Επί της ευκαιρίας, είναι γλύκες οι κούκλες σου.:)

Αφού ξυπνάς με το παραμικρό, καλύτερα να μην το έχεις στο διπλανό δωμάτιο το βράδυ. Ιδίως τις πρώτες μέρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κλαίει ή θα κάνει φασαρία (θα σταματήσει μόλις προσαρμοστεί).
Θα σου πρότεινα να το έχεις σε κάποιο άλλο δωμάτιο γι' αρχή και, μόλις συνηθίσει, του δίνεις το ελεύθερο να γυρίζει όπου θέλει το βράδυ.:)

Α! Χαίρομαι. Επί της ευκαιρίας, είναι γλύκες οι κούκλες σου.:)
Σε ευχαριστώ... ο ασπρούλης είναι αρσενικός... το λένε Μορφέα...
Πάντως μην αγχώνεσαι... αφού είσαι σίγουρη για την απόφασή σου να κοιμάται εκεί θα της επιβληθείς... ίσως για λίγες μέρες να αντιδράσει... εκεί πρέπει λίγο να κάνεις υπομονή... άλλωστε, γενικά με οποιαδήποτε είδους συγκατοίκηση δεν κάνουμε υπομονή? ;)

Πάντως εμένα τόσο καιρό αλώνιζε σε μικρό υπνοδωμάτιο και στο ενιαίο σαλονο-καθιστικο-τραπεζο-κουζίνα δεν μου έκανε ζημιές. Ούτε στα λιγοστά έπιπλα. Ούτε σκαρφάλωνε σε πάγκους κλπ. Στον καναπέ μόνο και στο ονυχοδρόμιό του.
Ακόμα και όταν τρέχει πηδάει κρύβεται δεν κάνει σκανταλιές.

Πάντως εμένα τόσο καιρό αλώνιζε σε μικρό υπνοδωμάτιο και στο ενιαίο σαλονο-καθιστικο-τραπεζο-κουζίνα δεν μου έκανε ζημιές. Ούτε στα λιγοστά έπιπλα. Ούτε σκαρφάλωνε σε πάγκους κλπ. Στον καναπέ μόνο και στο ονυχοδρόμιό του.
Ακόμα και όταν τρέχει πηδάει κρύβεται δεν κάνει σκανταλιές.
Είναι περσικό ε? Τα Περσικά φημίζονται για την ήρεμη φύση τους;)

Είναι ήρεμο όταν κοιμάται :) και κοιμάται πολύ :) αλλά κατά τα άλλα όταν δεήσει ο Θεός και ξυπνήσει από τον ύπνο τον βαρύ είναι ένα φυσιολογικό γατί που θέλει να εκτωνοθεί και να παίξει...

στην αρχή άμα σε αγαπήσει θα θέλει να έρθει μαζί σου μέσα στην κρεβατοκάμαρα, αν του κλείσεις την πόρτα θα κλαψουρίζει, θα κάνει γρατζουνάει το πάτωμα μπροστά, μέχρι και κουτουλιές μπορεί να βαράει στην πόρτα:P

αν όμως είσαι ανένδοτη θα συνιθήσει και θα ηρεμήσει:)

προσπάθησε να μην το αφήνεις καθόλου στην κρεβατοκάμαρα, αν το πάρεις μαζί σου για χουζούρεμα και χαδάκια κανά πρωινό Κυριακής πχ θα θέλει να μπαίνει μέσα συνέχεια

ένας από τους λόγους που θέλουν να μπαίνουν μέσα είναι ότι μας μυρίζουν ποιό έντωνα στην φωλιά μας οπότε άφηνε του κάποιο φορεμένο παλιό σου μπλουζάκι στο δικό του κρεβατάκι, και εμένα που δεν τους άφηνα τα έκλεβαν μόνοι τους, έχω βρει άπειρες φορές κάλτσες και μπλουζάκια μου στο κρεβατάκι τους:redface:

Ίσως το γατάκι, λόγω της ηλικίας του βασικά, να φοβάται στην αρχή μόνο του το βράδυ και να φωνάζει:/: Τότε τι θα κάνεις; Θα σου πάει η καρδιά να το αφήσεις μονάχο; Σκέψου το γιατί οι περισσότεροι ενδίδουν και αρχίζει η σταδιακή κατάληψη του κρεβατιού. Να του έχεις πολλά παιχνίδια, να παίζετε αρκετά πριν πάτε για ύπνο και νομίζω ότι σταδιακά θα μάθει τα ωράριά σου και θα είστε εντάξει;)

Υπάρχει κανένα κόλπο;

Τελικά υπάρχει κι άλλος άνθρωποσ στον κόσμο που το παθαίνει αυτό??????????????????????????????????????????Δεν είμαι η μόνη???Εγώ καλή μου ξυπνάω πολύ εύκολα!Ενα ψψψψψ να ακούσω έχω ξυπνήσει και το αποτέλεσμα το άλλο πρωί είναι τραγικό!!:/:

Τέσπα, εχω 2 γατάκια και τα 2 είναι πολύ παιχνιδιάρικα και ατακτα το βράδυ γενικά όλες οι γάτες ξεσαλώνουν καθότι νυκτόβια ζώα..Εγώ προς το παρόν τα κλείνω διπλα ακριβώς από το κρεββάτι μου σε μια σκηνούλα..Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά ηρεμούν λόγω της παρουσίας μου και κοιμούνται.Νιώθω πιο άνετα να με ξυπνάνε και να ξ'ερω τι έχουν παρά να τα κλείσω σε άλλο δωμάτιο!Τι κάνω εγώ για να αναπληρώνω τον ύπνο μου όσο μένουν στο δωμάτιο μου (θα μετακομίσω σε λίγο καιρό)???Όταν γυρνάω και βλέπω κάποια στιγμή ότι νυστάζουν και κλείνουν τα ματάκια τους στρώνομαι κι εγώ για ύπνο και κοιμόμαστε πολύ ήσυχα.Επίσης όταν αυτα κοιμούνται τα χαιδευω και πέφτω δίπλα τους και κοιμάμαι κι εγώ..Θα με ξυπνήσουν σίγουρα μετά από 1,2,3 ή 4 ώρες αλλά θα κοιμηθούμε πάρα πολύ ήσυχα!!!:D

Συγνώμη για το κατεβατό και την πολυλογία!!:redface:

Αφού ξυπνάς με το παραμικρό, καλύτερα να μην το έχεις στο διπλανό δωμάτιο το βράδυ. Ιδίως τις πρώτες μέρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κλαίει ή θα κάνει φασαρία (θα σταματήσει μόλις προσαρμοστεί).
Θα σου πρότεινα να το έχεις σε κάποιο άλλο δωμάτιο γι' αρχή και, μόλις συνηθίσει, του δίνεις το ελεύθερο να γυρίζει όπου θέλει το βράδυ.:)

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Σκέφτηκα να το βάζω το βράδυ στο μπροστά χωλ ( είναι άλλο δωμάτιο-έχω 2 χωλ στο σπίτι) για να μην με ξυπνάει. Έλα ντε που δίπλα στο χώλ της κρεβατοκάμαρας που θα είναι μόνιμα, είναι και η τουαλέτα που θα έχει την άμμο της.
Αν την βάλω σε άλλο δωμάτιο τη νύχτα που θα κάνει την ανάγκη της; Θα μετακομίζω την άμμο;
Άσε που θα μπερδευτεί αν της βάζω σε διαφορετικό σημείο τη λεκάνη με την άμμο και δεν θα μάθει να πηγαίνει.
Νομίζω δηλαδή ότι το ζώο θα μπερδευτεί.

Όταν γυρνάω και βλέπω κάποια στιγμή ότι νυστάζουν και κλείνουν τα ματάκια τους στρώνομαι κι εγώ για ύπνο και κοιμόμαστε πολύ ήσυχα.Επίσης όταν αυτα κοιμούνται τα χαιδευω και πέφτω δίπλα τους και κοιμάμαι κι εγώ..Θα με ξυπνήσουν σίγουρα μετά από 1,2,3 ή 4 ώρες αλλά θα κοιμηθούμε πάρα πολύ ήσυχα!!!:D

Εγώ όσο και να νυστάζω, αν κοιμηθώ μεσημέρι έστω και 10 λεπτά, το βράδυ θα πάει 3 η ώρα για να κοιμηθώ...οπότε άστο καλύτερα...

Αταξίες την νύχτα

Έχω αυτά τα δύο διαβολάκια αν και το αρχικό διαβολάκι είναι η Μίκα.:rolleyes: Είναι σαν ρολόϊ πως λειτουργεί η κατάσταση, με το που πέσω στο κρεβάτι και υπάρχει ησιχία αμέσως θα ανέβει στο τραπέζι, στον πάγκο της κουζίνας, πάνω στο ψυγείο όπου έχει ένα φυτό και το έχει κατασπαράξει.. Άσε που σπάει και πράγματα η ζαβολιάρα, και πεταγόμαστε μέσα στην νύχτα. Με το φυτό καταλαβαίνω πως πρέπει να προμιθευτώ το ιδικό γρασίδι για να το "βόσκει":lol: αλλά με το να ανεβαίνουν σε επιφάνειες που δεν θέλω πως το αντιμετοπίζω;:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με το που ανεβαίνει, θα φωνάζεις δυνατά ΜΗ και θα χτυπάς τα χέρια. Μα κάθε φορά όμως. Τη νύχτα, αποκλεισε την κουζίνα, αν γίνεται, να μην μπαίνει. Αν δεις και δεν πιάνει το ΜΗ, να έχεις πάντα πρόχειρο ένα ψεκαστήρι με νεράκι και να την ψεκάζεις στο προσωπάκι. Μια ,δυό, τρεις, θα συνδέσει την ανάβαση στο τραπέζι π.χ, με τη δυσάρεστη εμπειρία. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να σε βρει ούτε μια φορά υποχωρητική, αλλιώς, δεν θα σε πάρει σοβαρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωχ τα περασα και γω αυτα. τα ιδια και χειροτερα. για 3 μηνες δεν ηξερα τι εστι υπνος, για καποιο περιεργο λογο οταν πηγαινα να κοιμηθω εκανε ζημιες, επαιζε σα δαιμονισμενη, επεφτε πανω μου με μανια, μεχρι που τη στειρωσα και ηρεμησε πολυ. ειναι στειρωμενο ? ποσο ειναι ειπαμε?

εγω που τα περασα παντως, το μονο που με βοηθησε ηταν η στειρωση. πριν, ψεκαστηρια, αδειο κουτακι μπυρας με ψιλα μεσα (αυτο το φοβαται πολυ), ηλεκτρικη σκουπα η σκουπακι (οτι εχει κανεις) και πολυ υπομονη. βεβαια για να τα κανεις αυτα, πρεπει να εισαι και συ ξυπνια, υπομονη αυπνη γατομανα. σε νιωθω.:P

Παιδιά κι εγώ αντιμετωπίζω κάτι ανάλογο.. Η μικρή μου Μπαστέτ είναι ράτσας Ρωσική Μπλε - από ότι νομίζω δηλαδή από φωτογραφίες, εάν και έχω μπερδευτεί με τη ράτσα Κορατ - και το βράδυ πάντα από τις 3:30 έως και τις 4:30 ξυπνάει, τρέχει, ανεβαίνει στο γραφείο, στην βιβλιοθήκη, ακόμα και στην ντουλάπα.. Αφού επιμένει να τις ανοίξω την πόρτα (κλείνω την πόρτα για να μην έχει επαφή με την κουζίνα) πάει και περιμένει στο πιάτο της.. Εάν δεν τις βάλω να φάει και την βάλω πάλι στο δωμάτιο θα κάνει πάλι τα ίδια oπότε αναγκαστικά της δίνω να φάει..
Για να το αποφύγω, έβαλα την τουαλέτα της στο δωμάτιο μου, το νερό της και το πιάτο της με τροφή αλλά πάλι τα ίδια.. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ενώ έχουμε την λεκάνη της μέσα στο σπίτι, κάποιες φορές πάει και στο φυτό της μάνας μου.. Εάν το μάθει είπε ότι θα την πάει στο χωριό μου.. (γι αυτό το κρύβω αλλά έως πότε????) Και τέλος μου βγείτε κατά λάθος έξω από το σπίτι πριν κανένα μήνα και δεν ξέρω εάν είναι έγγειος γιατί την βρήκα με έναν γάτο και αυτός έρχεται κάθε βράδυ κάτω από το μπαλκόνι και νιαουρίζει... Αααα και τη μπορώ να κάνω με τις τρίχες τις????Plz θέλω βοήθεια...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back