spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ένα γατούλη κούκλο,στειρωμένο,περίπου ενός έτους..Και αρκετά δραστήριο και παιχνιδιάρη..Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες μέρες είχα κάτι προβλήματα και έπρεπε να απουσιάζω πολλές ώρες από το σπίτι. Από τότε άρχισαν τα βράδια μου να γίνονται "κόλαση"..Παρότι του αφιερώνω χρόνο για χάδια και παιχνίδια τα βράδια όχι μόνο ξυπνά αλλά έρχεται και μου δαγκώνει τα πόδια και με ξυπνάει..Από το βλέμμα του υποθέτω πως θέλει παιχνίδια αλλά ο ύπνος μου πλέον δεν υπάρχει..Και δε παίρνει από "λόγια".Τον έβαλα στη γατοφόρο δίπλα μου αλλά δεν απέδωσε με τίποτα...
Κάθε βράδυ ζω την ίδια κατάσταση..Κάθε μιάμιση ώρα πετάγομαι...
Βέβαια μου λέρωσε και 2 φορές εκτός αμμολεκάνης αλλά διορθώθηκε αμέσως αυτό το θεματάκι..Περιμένω τις απόψεις σασ...Έχω χάσει τον ύπνο μου.
ΣΣ.Μια φορά τον έβγαλα εκτός κρεβατοκάμαρας αλλά επί μία ώρα βρόνταγε τη πόρτα..

Είναι πεισματάρης ο ψιψινέλ..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
αλλά μόνο για λίγο καιρό μέχρι να μάθει. Αν υποχωρείς, η κατάσταση θα χρονίσει. Θυμάμαι περιπτώσεις ανθρώπων από δω που ο γάτος τούς ξυπνούσε το βράδι για χρόνια, οπότε να ξέρεις τι σε περιμένει αν δεν πατήσεις πόδι τώρα.
Αυτή τη μέθοδο εφάρμοσα με επιτυχία στο δικό μου γάτο που είναι εξίσου αγύριστο κεφάλι. Μόνο σ' αυτό έπιασε όμως. Στα υπόλοιπα, υποχώρησα εγώ.

Λογικά μόλις περάσουν τα προβλήματα σου, θα σε χαίρεται περισσότερο και θα σταματήσει τα νυχτερινά βασανιστήρια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Και εμένα κάνουν πάρτυ το βράδυ, και το τέρας μου απαιτεί και τάισμα στις 4, το πρωί.... τα αφήνω και σφυράνε....

Μια δύο... τώρα τα "ρύθμισα" στις 7-7.30 το πρωί, που έτσι και αλλιώς σηκώνομαι.

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τώρα πάλι κοιμάται το άτιμο..
Φυσικά αν κοιμάτε όλη μέρα... θα σε φάει το βράδυ!!!

Αν είσαι σπίτι, ξύπνα τον, και παίχτε, λαχάνιασε τον, ζούλα τον ή κάνε ότι θέλεις, αλλά να ΜΗΝ κοιμάτε!!!
Η ζέστη βοηθάει στο να κοιμούνται όλη μέρα... και να οργιάζουν το βράδυ ή νωρίς το πρωί, που έχει ακόμα δροσιά...

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Φυσικά αν κοιμάτε όλη μέρα... θα σε φάει το βράδυ!!!
Αν είσαι σπίτι, ξύπνα τον, και παίχτε, λαχάνιασε τον, ζούλα τον ή κάνε ότι θέλεις, αλλά να ΜΗΝ κοιμάτε!!!
Συμφωνώ, ξύπνα τον τώρα να δει τη γλύκα.

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος
spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
)Δεν έχει να κάνει η σφαλιαρίτσα ή ότι άλλη τιμωρία...Θα τον κλείσεις ΕΞΩ απο την κρεβατοκάμαρα το βράδυ ή και όχι... αλλά ΔΕΝ θα κουνηθείς όταν θα αρχίσει τα κόλπα.. -δεν υπάρχει το γατί-.
Αδιαφορία. Γύρνα απο την άλλη.Δεν υπάρχουν "τα μούτρα" κλπ.. που σου κρατάει η γάτα.. αυτά είναι δικά μας φρούτα, και είναι οι δικές μας τύψεις.... Εσύ, τον αφήνεις να σε καβαλάει, και ή θα το κάνει πλέον για πάντα, και θα χειροτερεύει όσο πάει ή θα πρέπει εσύ να γίνεις το αφεντικό του σπιτιού.
Είναι "μανούλες" οι γάτες στο να μας καβαλάνε...

Βγάλε το μαστίγιο, φόρα και τις μπότες.. και επέβαλε "Γερμανικό Σύστημα".

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
γειά σας πάλι
πριν γίνω μέλος του forum, είχα διαβάσει ένα θέμα που αφορούσε στα νυχτερινά γρατσουνίσματα, την ώρα του ύπνου.. τότε που το γατάκι αρχίζει τα τρελά παιχνίδια του ενώ εμείς θέλουμε να ξεκουραστούμε... ήθελα να απαντήσω τί έκανα εγώ με τη μουσταρδούλα αλλά δε μπορώ να εντοπίσω το θέμα αυτό και έτσι ανοίγω ένα καινούργιο.
στις πρώτες μέρες της συμβίωσής μας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν πολύ ήσυχη και εξερευνητική (χωρίς να την κάνει κλειστή) το βράδυ έπαιρνε μια άλλη διάσταση η διάθεσή της και γινόταν πολύ παιχνιδιάρα με γρατσουνιές στα πόδια και επιθέσεις, φαντάζομαι παιχνιδιάρικες που έβρισκαν ωστόσο τον στόχο τους
ανακάλυψα δύο λύσεις:
1) την έβαλα στην γατο-θήκη της, δίπλα από εμένα ώστε να καταλάβει ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα είναι δύσκολα γιατί με 3 ώρες ύπνο δεν αποδίδεις την ημέρα σου και μετά
2) σκεπάστηκα με πάπλωμα, ώστε να βρω προστασία από τα νυχάκια της. το πάπλωμα δούλεψε πολύ καλά γιατί κατάλαβε ότι τα παιχνίδια της δεν έβρισκαν άλλο τον στόχο τους!ήταν κάπως δύσκολο να το διαπεράσει και έτσι εγκατέλειψε τις βραδυνές της ασχολίες...

μου προτείναν να κόψω τα νυχάκια της αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους επεμβάσεις... είναι καλή μια τέτοια στάση; έτσι κι αλλιώς τώρα δεν αντιμετωπίζουμε άλλο νυχτερινές περιπετειούλες!
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Το καλο ειναι οτι εχω να ξαναδω σαμιαμιδι απο τοτε που την εχουμε... Βεβαια ειναι και ο τυπος της γατας αλλα αν μου πεις τι ρατσας ειναι η γατουλα σου θα καταλαβω κατα καποιον τροπο.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
η μουσταρδούλα δεν είναι κάποια συγκεκριμένη ράτσα, για να της δώσω το όνομα, ανήκει στην γενική κατηγορία της γάτας, αν μπορώ να το θέσω έτσι. στο βιβλιάριό της γράφει DSH, που δεν κατάλαβα τί σημαίνει και ήθελα να το ρωτήσω και αυτό.

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αλλο το κοψιμο νυχιων και αλλο η επεμβαση για να του βγαλεις ολα τα νυχια..το κοψιμο δεν γινεται σε ολοκληρο το νυχι γιατι εχει νευρα και θα αιμορραγισει αν το κοψεις περισσοτερο. οι περισσοτεροι τα κοβουν 1 φορα την εβδομαδα, και ειναι καλο γιατι καθαριζουν και απο τα μικροβια που κουβαλουν. αφου δεν ξερεις πως να της τα κοψεις , καλο θα ηταν την πρωτη φορα να πειτε του κτηνιατρου να της τα κοψει για να δειτε πως γινεται, μην επιχειρησετε μονοι σας χωρις να ξερετε. ελπιζω να βοηθησα
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
δε σκοπεύω καθόλου να της κόψω τα νυχάκια, ούτε για αστείο δεν θα το δοκίμαζα μόνη μου, εδώ τις τσιμπλίτσες με δυσκολία τις καθαρίζουμε με το βαμβακάκι, φοβάμαι μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα
αν κανείς δεν κόψει τα νυχάκια από τη γάτα είναι κακό, τη στιγμή που η τεχνική πάπλωμα λειτουργεί και φαντάζομαι ότι σε λίγο καιρό θα ξεφορτωθούμε και το πάπλωμα γιατί θα της γίνει συνήθειο; ή είναι καλό για την υγεία της; το χρειάζεται;
την παρασκευή θα κάνουμε την πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο μαζί για ένα γενικό check up! είναι καλό να γίνει αυτό, από τη στιγμή που έχει τα εμβόλιά της ήδη;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
ευχαριστώ πολύ!η μουσταρδούλα έχει δύο ονυχοδρόμια, ένα τεράστιο που είναι το κρεβάτι μου (και την αφήνω αφού δεν χαλάει, είναι το υλικό τέτοιο, σαν ένα είδος υφάσματος με τρίχα,που αυτή το ευχαριστιέται) και ένα μικρό, το οποίο το πήρα με τα γατοπροικιά της και τότε δεν είχα καταλάβει ότι δεν είναι σταθερό γιατί δεν το είχα φανταστεί. ωστόσο το χρησιμοποιεί και αυτό.
οπότε με το check up πάμε και για νυχοκοψιματάκι! εύχομαι να μην είναι δύσκολη η διαδικασία για το γατάκι..
starter
Δραστήριο μέλος
Αυτά στη θεωρία γιατί στην πράξη θα πρέπει να συνεργαστεί το γατάκι για να το κάνεις. Αν είναι καλότροπο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν πάλι όχι θα δεις τι θα κάνεις. Επίσης καλό είναι να μην της κόψεις τα νύχια απο τα πίσω ποδαράκια γιατί τα χρησιμοποιούν για να φρενάρουν. Τα δικά μου όταν τα κόψαμε κάναν κάτι θεικά σπινιαρίσματα στο πάτωμα !!! Αλλωστε τα πίσω μεγαλώνουν πιο αργά και έχουν μεγαλύτερη φθορά οπότε δεν χρειάζεται.
Καλή επιτυχία

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool