Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας - Ειδική τροφή & θεραπεία

Κι εμείς πήραμε αντιβίωση (ο αρσενικός μου γάτος νόσησε). Ο γιατρός μάς πρότεινε για 15 μέρες αποκλειστικά κλινική διατροφή για τη νόσο του ουροποιητικού (συγκεκριμένα RC urinary) και στη συνέχεια αυτήν την τροφή σε συνδυασμό με κονσέρβες. Δε μας μίλησε καθόλου για μαγειρευτο φαγητό... Περαστικά σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από ότι κατάλαβα ο κάθε κτηνίατρος λέει τα δικά του, εγω σημερα θα της μαγειρεψω λίγο κρεατάκι μιας και είναι τελείως νηστικια/ για τους γάτους μου είπε ο κτηνιάτρος είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Φάννυ, κι ένας δικός μου γατούλης παρουσίασε θέμα με το ουροποιητικό, κι εμείς το αντιμετωπίσαμε με αντιβίωση και με την τροφή που σου είπε η Φωτεινή για ένα διάστημα έπειτα από τη σύσταση του κτηνιάτρου (η συγκεκριμένη βοηθάει στη διάσπαση των κρυστάλλων). Πλέον κατά καιρούς του τη δίνω, δυστυχώς επειδή είναι ακριβή δεν μπορώ να του την αγοράζω τακτικά. Πάντως και σε μας είπε ο γιατρός και για μαγειρευτό φαγητό (αλλά και κονσέρβες) γιατί είναι σημαντικό να παίρνουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται. Πάντως παιδιά να πω ότι διαπίστωσα πως το νερό που παίρνουν από την υγρή τροφή δεν αναπληρώνεται με τίποτα από το νερό που θα πάνε να πιουν αν τρώνε κροκέτες...Και το λέω επειδή πρόσφατα που ένας γατούλης μου είχε τραυματιστεί στη γνάθο και τον είχα περιορισμένο για έναν μήνα ταίζοντάς τον μόνο με υγρή τροφή, αφού δε μπορούσε να μασήσει, μου έκανε τόση εντύπωση η ποσότητα των ούρων του...αφού καθημερινά έκανε σχεδόν όσα κάνουν 3 γατιά μαζί (που τρώνε κατά βάση κροκέτες)....
Γρήγορα περαστικά στη γατούλα σου!

σε ευχαριστω πολύ μαράκι, ευχομαι να γινει γρήγορα καλά η μικρούλα μου, σημερα όλη μέρα θέλει αγκαλια και χάδια! θα κανω ότι μου πει ο γιατρος μου, δεν έχω και άλλη επιλογή, μεθαύριο θα της τηγανισω σαρδελες

Χαχα, καλά θα κάνεις! Εγώ να σου πω την αλήθεια κατά καιρούς τους παίρνω σαρδέλες και τους τις κάνω νερόβραστες (λίγο βράσιμο θέλουν) και με λίγο λαδάκι έπειτα τις χωρίζω σε μεριδούλες και τις βάζω στην κατάψυξη (έτσι γλιτώνεις και το τηγάνισμα και παίρνουν και τα καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο ;) ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back