Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας(ΝοΚΟΓ - Ειδική τροφή & θεραπεία)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
γεια σας, επειδη και ο δικος μου γατουλης εχει τ ιδιο προβλημα, αιμορραγικη κυστιτιδα και αποφραξη ουριθρας, δεν μπορω λογω οικονομικων προβληματων να του δινω τισ hill's κανουν 30ευρω! μπορει να τρεφεται με μαγειρευτο φαγητο; αναλατο;; :hmm: :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας, επειδη και ο δικος μου γατουλης εχει τ ιδιο προβλημα, αιμορραγικη κυστιτιδα και αποφραξη ουριθρας, δεν μπορω λογω οικονομικων προβληματων να του δινω τισ hill's κανουν 30ευρω! μπορει να τρεφεται με μαγειρευτο φαγητο; αναλατο;; :hmm: :hmm:
απ' ο,τι γνωριζω δεν μπορεις ο,τι τρως εσυ να το δινεις και στο γατακι σου...πολλα απο τα φαγητα που τρωμε εμεις περιεχουν ουσιες οι οποιες ειναι απαγορευτικες για το γατι....8α πρεπει λοιπον να βρεις συνταγες καταλληλες για γατακια που εχουν αντιστοιχο προβλημα...αλλα πραγματικα 8εωρω οτι 8α σου στοιχισει πολυ παραπανω οικονομικα το να μαγειρευεις...επιπλεον hills εδινα και εγω μεχρι προσφατα στην γατουλα μου...η σακουλα των 2kg (δεν 8υμαμαι ακριβως την τιμη της) μου κρατουσε ενα μηνα και η γατα μου ετρωγε παραπανω απ' οσο επρεπε κανονικα....οποτε αν οπως λες οι hills κανουν 30 ευρω σου βγαινει περιπου 1ευρω την ημερα....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν να διευκρινήσω ότι ΔΕΝ γνωρίζω αν επιστρέπεται να τρώει μαγειρευτό με το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.
Αν όμως επιτρέπεται και μπορείς με συμβουλές κτηνιάτρου να φτιάξεις μια δίαιτα κατάλληλη για τον γατούλη σου... (δεν είναι μόνο τα αλατοπίπερα είναι και η περιεκτικότητα των τροφών σε φώσφορο, μαγνήσιο κλπ)
πρέπει είσαι διατεθειμένη να του μαγειρεύεις χώρια, χωρίς κρεμμύδια, λάδια, μπαχάρια κλπ, καις λοιπόν εξτρα ρεύμα στην κουζίνα σου,
πρέπει να συνυπολογίσεις ότι αντί για 60 γρ κροκέτες, μαγειρευτό φαγητό πχ κοτόπουλο με ρύζι θα τρώει τουλάχιστον τη διπλάσια ποσότητα για να χορτάσει.
Οπότε δεν φαίνεται να σε συμφέρει οικονομικά... :hmm:

Θα σου στοιχίσει ΠΟΛΥ πιο ακριβά, η κάθε επίσκεψη στον Κτηνίατρο, ο καθετηριασμός, το ξεβούλωμα, οι αντιβιώσεις, η ταλαιπωρία και το άγχος το δικό σου και του γατιού σου....

Με τις σωστές κροκέτες πιθανότατα, θα προλάβεις το κακό, ίσως να το βελτιώσεις, και στην τελική θα σου βγεί και πιο οικονομικά. (Λογικά το αγαπάς το γατάκι σου, και δεν θέλεις να πάθει κάτι...)

Πληροφοριακά, δεν ξέρω και αν υπάρχουν οι συγκεκριμένες κροκέτες σε μεγαλύτερη συσκευασία... αλλά οι μεγάλες συσκευασίες είναι πιο οικονομικές ανα κιλό, απο τις ίδιες μικρές. Ίσως να σε συμφέρει και αυτό.

Πες, θα δίνω 50ε τον μήνα για την αγάπη μου... (που λιγότερα θα είναι...) Πές ότι δεν θα πας 1 κομμωτήριο, θα ελαττώσεις το τσιγάρο, δεν θα πάρεις περιοδικά...και άλλα... πιστεύω ότι το γατάκι σου το αξίζει...:redface:

σιγουρα.. και πανω απ'ολα προεχει η υγεια του, αν ειναι να τον καλυπτουν αυτες οι κροκετες και να σταματησει αυτο το προβλημα που εχει, ας κοστιζουν οσο θελουν.. γιατι εχω και αλλους δυο γατουλιδες στειρωμενους και ο ενας ξεκινα και εμφανιζει προβληματα και δεν θελω να υποφερει επειδη οι κροκετες κοστιζουν λιγο παραπανω..:cry: :cry:

δεν το συζητω! απλα και πρωτα ετρωγε κροκετες για την προληψη και ομως ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ απ'αυτο, και το επιασε και βραδυ και τις 2 φορες, ηταν μια απαισια κατασταση γιατι δυστυχως δεν υπαρχουν ανθρωποι.. σκεφτονται μονο το χρημα.. γι'αυτο σκεφτομουν να του τις κοψω, αλλα δεν το διακινδυνευω.. γιατι εχω και αλλα δυο στειρωμενα.. οποτε οτι ειναι καλυτερο για την υγεια του!!!:D :D

δεν το συζητω! απλα και πρωτα ετρωγε κροκετες για την προληψη και ομως ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ απ'αυτο, και το επιασε και βραδυ και τις 2 φορες, ηταν μια απαισια κατασταση γιατι δυστυχως δεν υπαρχουν ανθρωποι.. σκεφτονται μονο το χρημα.. γι'αυτο σκεφτομουν να του τις κοψω, αλλα δεν το διακινδυνευω.. γιατι εχω και αλλα δυο στειρωμενα.. οποτε οτι ειναι καλυτερο για την υγεια του!!!:D :D
μην αγχωνεσαι...σκεψου οτι ο κτηνιατρος 3ερει καλυτερα για το γατακι...και πραγματικα 8α ειναι πολυ δυσκολο για εσενα να φτιαχνεις φαγακι καταλληλο για το μικρο σου...:)
ο κτηνιατρος σου δεν σου εδοσε το κινητο του ωστε αν παρουσιαστει προβλημα οποιαδηποτε στιγμη να τον καλεσεις????:hmm:

Καλησπέρα σας!:)
Συγχαρητήρια για το άρθρο! Δυστυχώς πριν από 4 μέρες και ο δικός μου γατούλης παρουσίασε την ασθένεια:(. Άρων άρων τον έτρεχα στον γιατρό Δευτέρα πρωΐ και ο καϊμένος ούρλιαζε και έτρεμε σαν το ψάρι από τον πόνο. Ο γιατρός αφού του χορήγησε ηρεμιστικό, του πέρασε τον καθετηρα και μόλις άρχισε να βγαίνει το αίμα... εβαλα τα κλάματα δεν άντεξα... :( ο γιατρός είπε πως ο Αζραέλος είναι πολύ μικρός (μόλις 1 χρονών) για να παρουσιάσει αυτήν την ασθένεια και πως πιθανότατα θα του εμφανίζεται στη ζωή του συχνά. Μας έδωσε φάρμακα και μαζί με τα φάρμακα μας έδωσε την αντίστοιχη τροφή για την πρόληψη της δημιουργίας της πέτρας από την Royal Canin. Όμως ο γατούλης μου εδώ και 4 μέρες δεν την έχει αγγίξει καθόλου. Ανησυχώ γιατί δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη τροφή που δεν αγγίζει αλλά ακόμα και από κονσέρβα μόνο το ζουμάκι γλύφει λίγο και τα παρατάει όλα και πάει για ύπνο. Νερό πίνει αύθονο... αλλά από φαγητό τίποτα :/: Φυσικά ακόμα πονάει το πουλάκι μου και όταν έρχεται αγγαλιά τρέμει και ζητάει χάδια στην κοιλίτσα του. Είναι η ανορεξία σύμπτωμα αυτής της ασθένειας? Η θα πρέπει να τον πάω και σε άλλο γιατρο?

(Δεν έχω ενημερώσει ακόμα το τόπικ του Αζραέλ γιατί μόλις σήμερα μετά από πολύυυυ καιρό έχουμε επιτέλους ιντερνετ, αλλά θα το κάνω πολύ σύντομα:redface:)

Αντιβίωση σας έδωσε? Θέλει μεν 1-2 μέρες για να δράσει, άλλά το ότι 4 μέρες δεν τρώει.. δεν είναι καλό. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξει χωρίς φαί, και αν το κάνει απλά απο πείσμα...

Θα σου έλεγα να τον πας και σε άλλον γιατρό... Αν δεν τρώει ακόμα ίσως θα πρέπει να πάρεις τις ειδικές κονσέρβες τις αντίστοιχες, και να τον ταΐσεις με σύριγγα με το ζόρι.

Περαστικά.

Ίσως θέλει και ορό...

κονσερβες, τελος η ξηρα τροφη και να πινει ΠΟΛΛΑ υγρα. Βραζε ψαρι ή κοτοπουλο (χωρις αλατι) και ανακατευε το ζουμακι με την κονσερβα. Θα του κανει καλο. Αν μπορεις να του βαζεις μερικες κουταλιες νερακι στην κονσερβα αντι για ζουμακι παλι καλο θα κανει. Ειχα βρει ενα θαυμασιο αρθρο (απο την hills μαλιστα) που ελεγε τι να κανεις οταν η γατα σου εχει τετοιο προβλημα. Θα το ψαξω να στο δωσω

Καλημερα σας ξανά.
Σήμερα τον ξαναπήγα στον γιατρό (στον ίδιο γιατρό) γιατί θεό τον έκανα τον Αζραέλ αλλά και πάλι τίποτα από φαγητό.. τα πάντα του έδωσα από ψάρι βραστό που το λάτρευε μέχρι και από κάθε γεύση από τις κονσέρβες που πρωτιμά. Ο γιατρός του ξαναέβαλε καθετήρα διότι παρόλα τα φάρμακα (αντιβίωση και διουρητικό) είχε πρόβλημα στην ούρηση (περνάει πολή ώρα στην τουαλέτα προσπαθώντασ να ουρίσει). Ευτυχώς τα ούρα του ήταν πεντακάθαρα και ούτε ίχνος πέτρας (άρα η αγωγή έκανε την δουλειά της). Τώρα για την ανορεξία του... ο γάτος έχασε μόνο 300 γραμμάρια από την Δευτέρα και τα περισσότερα ήταν υγρά γιατί όπως λέει ο γιατρός το διουρητικό προκαλεί ελαφριά αφυδάτωση εαν ο γάτος δεν πίνει πολύ νερό. Είπαμε να σταματήσουμε τα φάρμακα για 2-3 μέρες να δούμε μήπως αυτά του έφεραν ανορεξια, του έκανε μια ένεση με αντιβιωτικό να είναι καλυμένος αυτές τις μέρες και θα τον ξαναπάω από Δευτέρα να τον ξαναδεί.

Ένα πράγμα μου εξήγησε πως υπάρχει μια μικρή περίπτωση η πέτρα να δημιούργησε πρόβλημα στα νεφρά του πρίν κατέβει και μπλοκάρει την ουρήθρα του και να παρουσιάσει νεφρική ανεπάρκεια. Ελπίζω και εύχομαι να μην έγινε αυτό γιατί ο υπέρηχος και όλες οι εξετάσεις είναι πανάκριβες και δεν γνωρίζω τι είδους θεραπεία υπάρχει γι'αυτό. Αλλά υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα του οικονομικού το οποίο με περιορίζει αφάνταστα.

Όσον αφορά τον γιατρό. Τον συγκεκριμένο τον γνωρίζω όλη μου την ζωή, έχει σώσει πάρα πολλά σκυλάκια/γατάκια συμπεριλαμβανομένου ενώς δικού μου σκυλιού και εφόσον δεν βρίσκομαι πλέον Θεσσαλονίκη για να έχω πολλές επιλογές και δεν εμπιστεύμαι τους άλλους γιατρούς εδώ, θα δώ πως θα πάει και αναλόγως θα αποφασίσω να πάω τον γατούλη μου σε άλλο γιατρό στην θεσσαλονίκη (πράγμα δύσκολο γιατί θα πρέπει να ταξιδέψω με λεωφορείο και τον γάτο ΔΕΝ τον βάζω στις αποσκευές.)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας κορίτσια! Κάντε κι εσείς μια ευχούλα να γίνει καλά ο γατούλης μου και εύχομαι κανένα γατούδι να μην πάθει τίποτα το παρόμοιο ποτέ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτές τις μέρες έψαξα πάρα πολύ στο ιντερνετ και η παρακάτω διεύθυνση περιγράφει ακριβώς πως ήταν ο Αζραέλ.

https://hubpages.com/hub/Urinary-Blockage-in-Male-Cats

Χθές βράδυ και σήμερα είναι σαφώς καλύτερα ο γατούλης, δεν περνάει ώρα στην τουαλέτα, πίνει πολύ νερό, κοιμήθηκε το βράδυ μαζί μας όπως το συνήθιζε με τα γουργουρίσματά του να σταματάνε μόνο όταν αποκοιμηθεί και ακόμα καταδέχτηκε να πιεί και το ζουμάκι από τα ψαράκια που του έκανα πρωί πρωί(κάτι είναι κι αυτό θεέ μου). Φυσικά αυτή τη στιγμή κοιμάται χωμένος στην κουβέρτα μας. Μόνο που το τρέμουλο συνεχίζει και υπάρχει και αναζητά αγγίγματα στην κοιλιά του (σαν να λέει "μαμά εκεί πονάω" και να μου πιέζει τα χέρια με τα ποδαράκια του).

Παρόλα αυτά σήμερα το πρωί έσπαγα το κεφάλι μου ξεφυλλίζοντας το βιβλιάριο του Αζραέλ μέχρι που έπεσε το μάτι μου στην ημερομηνία που πρέπει να πάρει το χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα (30 του μήνα). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο (πιθανότατα όχι) γιατί από όσα διάβασα η ανορεξία του συνδέεται απόλυτα με το τι έχει αλλά θα κάνω ένα τηλέφωνο τον γιατρό καλού κακού.

Ελπίζω μέχρι το βραδάκι να έχει βάλει κάτι στο στομαχάκι του.

ευχομαι να το ξεπερασει γρηγορα. Υπομονη και θα γινει περδικι και θα αρχισει να τρωει κανονικα. Για το χαπι αποπαρασιτωσης μην ανησυχεις. Μπορεις να το δωσεις και αργοτερα, δεν υπαρχει προβλημα. Το πιο σημαντικο τωρα ειναι να φαει ο γατουλης.

Ουρολογικό Σύνδρομο της Γαλής (ειδική τροφή , θεραπεία).

Γεια σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο φόρουμ, πριν μερικές μέρες ο γάτος μου εμφάνισε την νόσο που αναφέρω στον τίτλο θέματος. Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επέμβαση διότι ο γάτος το παλεύει να κατουρήσει από μόνος του , ο κτηνίατρος που ασχολήθηκε μαζί του μας είπε να τον ταΐζουμε για έναν μήνα ξηρά και κονσέρβα της εταιρίας Hill την σειρά s/d η οποία είναι ειδική για την διάλυση των λίθων. Η τραγική αλήθεια είναι ότι δεν πολύ ασχολούμουν με την διατροφή του και πιστεύω ότι το πρόβλημα προέκυψε από το άγχος και την ξηρά τροφή που του έδινα. Τον ταΐζαμε καθημερινά Purina ξηρά τροφή για στειρωμένα και κονσέρβες. Ετυχε να διαβασω το συγκεκριμενο ποστ https://www.mypetz.gr/threads/Ποια-...οφή-για-γάτες-που-ζουν-μέσα-στο-σπίτι.228933/ και μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα αρκετά, δεν περίμενα η διατροφή μιας γάτας να είναι τόσο περίπλοκο θέμα. Κατέληξα ότι γενικά η ξηρά τροφή δεν βοηθάει και θέλω να ρωτήσω από την στιγμή που ίσως να φταίει και μόνο η ίδια η τροφή γιατί μου πρότειναν να τον ταΐζω και πάλι ξηρά.? Αυτή την στιγμή θα συνεχίσω να του δίνω της Hills διότι δεν βρήκα θεραπευτική από κάποια άλλη εταιρία αν γνωρίζει κάποιος ας μου γράψει εδώ η να στείλει ένα pm. Τώρα από εκεί και έπειτα λέω να του αγοράζω της Orijen ή Royal Canin , ο κτηνίατρος λέει και πάλι για Hills c/d σειρά η οποία βοηθάει στο να μην ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα. Διάβασα επίσης για ωμές διατροφές και διάφορα τέτοια που μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρον αλλά χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο άσε που δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να ασχοληθώ τόσο πολύ. Βέβαια θα μου πεις τότε γιατί το φυλάκισες μέσα ένα τεράστιο κλουβί για τις δίκες σου ανάγκες αλλά τι να κάνουμε και εμείς μέσα σε ένα μεγαλύτερο κλουβί ζούμε. Αυτά από έμενα ελπίζω να μην σας κούρασα και σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλή ανάρρωση σε όλα τα άρρωστα ζωάκια.
Φιλικά Γιωργής.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ουρολογικό Σύνδρομο της Γαλής (ειδική τροφή , θεραπεία).

απ τα γραφομενα σου νιωθω οτι αισθανεσαι τυψεις,αλλα πιστεψε με δε φταις εσυ,υπαρχουν γατες που μπορει να τρωνε τα παντα και να μην παθουν ποτε αυτη την παθηση,αντιθετα αν εχουν την ταση για ουρολογικο συνδρομο γατας,πρεπει να προσεχεις πολυ με την τροφη τους κι εγω θα ελεγα ν αποφευγεις την ξηρα τροφη,αλλα παλι γιατρος δεν ειμαι.εχασα μωρο γατακι απ αυτη τη παθηση,δεν μπορεσα να κανω τιποτα στην περιπτωση του δεν επερνε ουτε καν καθετηρα για ν ανακουφηστει.οσο για το οτι τον εκλεισες σ ενα κλουβι οπως λες και φανταζομαι ενοεις το σπιτι σου,ολοι το περναμε αυτο,αλλα πιστεψε με απ το να ειναι στο δρομο ειναι καλλυτερα κοντα σου.συνεχισε να του δινεις την τροφη που σου ειπε ο γιατρος και δεν μας κουραζεις καθολου,οτι θες εδω ειμαστε.εγω να δεις ποσο τους εχω κουρασει ολους πολλες φορες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back