Ξέρετε σε τι μπορεί να οφείλεται;..

kwstas2113293

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kwstas2113293 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 157 μηνύματα.
Έχω εδώ και 3 μήνες ένα γατάκι αρκετά φιλικό προς τους ανθρώπους,αλλά ταυτόχρονα και αρκετά φοβισμένο με τους παντός είδους ηχους.Ειχα και στο παρελθόν αρκετές φορές γάτες για κατοικίδια άλλα αυτό πρώτη φορά το βλέπω.. Ενώ είναι αρκετά "κοινωνικό",τρομάζει πολύ εύκολα με τους θορυβους.Δηλαδη αν σου πέσει κάτι κάτω,αν μιλήσεις κάποια στιγμή λίγο απότομα,αν βάλεις λίγο δυνατά τη μουσική αρχίζει να τρέχει και κρύβεται στο πιο ασφαλές σημείο που μπορεί να βρει πολλές φορές νιαουριζοντας...
ξέρει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό;Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ξεπεράσει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε, εσύ και το γατάκι σου! :)
Δε νομίζω να οφείλεται σε κάτι παθολογικό ο φόβος του, είναι μάλλον θέμα χαρακτήρα. :hmm:Δεν έγραψες τι ηλικία έχει, ίσως αν είναι μικρό να ξεπεράσει το φόβο του μεγαλώνοντας...
Ρίξε μια ματιά κι εδώ, μήπως βρεις κάτι που σου φανεί χρήσιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεί να το ξεπεράσει μεγαλώνοντας, μπορεί και πάλι όχι. Εμένα ο γάτος μου είναι πολυ φοβιτσιάρης είναι 3 ετών πια και δεν μπορεί τις φωνές, τους ξαφνικούς θορύβους και είχε παλιότερα την ίδια αντίδραση με τον δικό σου (μέχρι και το σήμα ειδήσεων της ΝΕΤ φοβόταν):lol:, δηλαδή πήγαινε να κρυφτεί. Τώρα με τους δυνατούς θορύβους κοιτάζει εμάς να δει αν έχουμε και εμείς αναστατωθεί ή αν του φωνάξαμε για κάτι. Αν καταλάβει ότι δεν τρέχει τίποτα ηρεμεί...ελπίζω ότι και ο δικός σου μεγαλώνοντας θα εξελιχθεί έτσι. Μην σε ανησυχεί όμως, είναι χαρακτήρες και χαρακτήρες. Η γατούλα μου ας πούμε είναι ατρόμητη, σε σημειο να την μαλώνω και να μην το καταλαβαίνει:)

Κι εγω συμφωνω ειναι θεμα χαρακτηρα αλλα εχω ακουσει στην γερμανια οτι η ομοιοπαθητικη με stramonium και η αρωματοθεραπεια με το rescue remedy εχουν βοηθησει πολλες γατες να ειναι λιγοτερο φοβισμενες... δεν εχουν παρενεργειες και δε χανεις τιποτε να δοκιμασεις. Γενικα παντως δοκιμασε να το χαιδευεις και να ερχεται κοσμος στο σπιτι τωρα που ειναι μικρο και να τους το δινεις να το χαιδευουν και να μαθει να κοινωνικοποιειται τωρα που ειναι μικρο εαν δεν αλλαξει τωρα θα του μειναι κουσουρι μετα και θα ειναι σαν τον βουλιτσο μου που εμφανιζεται μονο στη μαμα του και ολα τα αλλα τα φοβαται.

Το rescue remedy το συστήνω κι εγώ. Δεν χάνεις τίποτα. Μερικές σταγόνες στο νεράκι.

Κι εγω συμφωνω ειναι θεμα χαρακτηρα αλλα εχω ακουσει στην γερμανια οτι η ομοιοπαθητικη με stramonium και η αρωματοθεραπεια με το rescue remedy εχουν βοηθησει πολλες γατες να ειναι λιγοτερο φοβισμενες... δεν εχουν παρενεργειες και δε χανεις τιποτε να δοκιμασεις. Γενικα παντως δοκιμασε να το χαιδευεις και να ερχεται κοσμος στο σπιτι τωρα που ειναι μικρο και να τους το δινεις να το χαιδευουν και να μαθει να κοινωνικοποιειται τωρα που ειναι μικρο εαν δεν αλλαξει τωρα θα του μειναι κουσουρι μετα και θα ειναι σαν τον βουλιτσο μου που εμφανιζεται μονο στη μαμα του και ολα τα αλλα τα φοβαται.

Υπαρχει τεοιο πραγμα; Ειναι επικυνδινο; Ο Φελιξ ειναι ετσι. Οτι ακουει σαλταρει. Να το δοκιμασω δηλαδη; Δεν ειναι χημικο;

Κοίτα, το ομοιοπαθητικό δεν το ξέρω καθόλου.
Το rescue remedy το δίνω χρόνια στον Ραούλ γιατι, από οτι κατάλαβα, επειδή κυρίως τρομάζει πολύ εύκολα γίνεται και πολύ επιθετικός με άσχημο τρόπο.
Δεν ειμαι σίγουρη οτι δουλεύει. Αυτο που ξέρω σίγουρα ειναι οτι ο Ραούλ ειναι πολύ καλύτερα απο οτι ήταν πριν 7 χρόνια που ξεκίνησε το "πρόβλημά" του. Αυτο βέβαια μπορεί να οφείλεται και στο πώς τον χειρίζομαι σε συνδυσμό με το ότι έχει μεγαλώσει και αισθάνεται κι αυτός πιο ασφαλής συνολικότερα.
Το μονο σίγουρο ειναι οτι του έφτιαξε το τρίχωμα, σε αυτο είχα δει αλλαγή. Είναι κοκταιλ απο φυτά, καθόλου χημικό.
Δεν το έχουν ολα τα φαρακεία και δεν είναι και πολύ φτηνο, αλλά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

εμενα ο γατουλης μου τρομαζει ιδιαιτερα με τον θορυβο που κανει η ηλεκτρικη σκουπα,ενω η ταρταρουγα ειναι ατρομητη.μην ανησυχεις ειναι θεμα χαρακτηρα γατιου.η δικη μου αποψη ειναι οτι οταν φοβαται θα πρεπει να το αφηνεις να ηρεμει και οταν βγαινει απο την κρυψωνα του να το χαιδευετε και να μην το αφηνετε μονο του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back