Ξαφνική έντονη επιθετικότητα, SOS!

marina-sasa

Νεοφερμένο μέλος

Ο marina-sasa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
S.O.S. – ΒΟΗΘΕΙΑAAA…..
Κατ’ αρχήν καλημέρα σε όλους σας.
Ελπίζω τράβηξα την προσοχή σας αρκετά . Μακάρι να είχα ανακαλύψει το γατοsite αυτό νωρίτερα, θα είχα γλιτώσει από πολλά τρεχάματα, αλλά κάλλιο αργά…
Λοιπόν το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης που με απασχολεί αυτή τη στιγμή τρομερά και πιεστικά και απαιτεί άμεση λύση, έχει ως εξής:
Πριν 2 σχεδόν χρόνια, βρήκα μέσα σ ένα αυτοκίνητο, σ’ ένα πάρκινγκ, 6 νεογέννητα γατάκια. Ακόμα δεν είχαν ανοίξει τα μάτια τους καλά, ήταν πνιγμένα στους ψύλλους, και δεν ξέραμε κυριολεκτικά τι να τα κάνουμε. Η μάνα εξαφανισμένη, ο γιατρός μου διακοπές, ήταν περίοδος 15αύγουστου, Δε μπορούσα να βρω τίποτα. Εγώ έχω 2 σκυλάκια, από γάτες και μάλιστα νεογέννητες δεν έχω ιδέα.
Τέλος πάντων, παρ’ ότι επιστράτευσα όλη μου τη φαντασία, τελικά ένα ένα τα έχανα τα γατάκια. Μη τα πολυλογώ, έμεινε ένα, το οποίο θεώρησα κάτι σαν αποστολή σε ιερό πόλεμο, το πήρα σπίτι και άρχισα το εντατικό πρόγραμμα διάσωσης της αχάριστης γάτας, με την προοπτική αν επιζούσε, να την άφηνα μετά κάποιο καιρό εκεί που τη βρήκα, στην Πλάκα. Μέχρι την Σύρο την πήρα μαζί, στο βαλιτσάκι της μηχανής, γιατί δεν βρήκα κανέναν κτηνίατρο να την κρατήσει γιατί δεν μπορούσαν να την ταίζουν λεει.
Anyway, από ένα σακουλάκι κόκκαλα έγινε πραγματική γάτα, πού να την άφηνα μετά, είμαστε ακόμα μαζί, τη λένε Σάσα (από το Επιζήσασα), έχω εκτοπίσει τα σκυλάκια μου για χάρη της στο μισό σπίτι, και εδώ που θα έπρεπε να έχουμε το happy end και ζήσανε αυτοί καλά, έρχεται η πραγματικότητα και μας κάνει άνω κάτω.
Πριν 3 μήνες περίπου, καθόμασταν εγώ και η κόρη μου στο κομπιούτερ, σηκώνεται η μικρή να φύγει, και βλέπω τη Σάσα να ορμάει έξαλλη επάνω της. Περιττό να σας πώ πόσο τρομάξαμε, της φωνάζω, ορμάει προς εμένα και μου κάνει μια δαγκωνιά, νυχιά , δε ξέρω τι ήταν, μετά μολύνθηκε και ακόμα δεν έχει κλείσει, και ούτε πρόκειτα να φύγει ποτέ. Τρομάξαμε να βγούμε από το δωμάτιο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται και το γατάκι μου που με ακολουθούσε σαν σκυλάκι, έγινε τίγρης.
Είπα ότι ήταν κάτι περαστικό, ότι φοβήθηκε από κάτι, ότι τρόμαξε κλπ αν και ομολογώ ότι φοβήθηκα πάρα πολύ.
Τελικά δεν ήταν περαστικό, το έχει κάνει έκτοτε πολλές φορές, και νομίζω πυκνώνει η συχνότητα των επεισοδίων. Ξεκινάει κάνοντας το γνωστό αυτό που κάνουν οι γάτες, χι χι και ορμάει. Στην κόρη μου, στον φίλο μου, με μικρότερη ένταση, και τελικά σε μένα που μου φυλάει την σπέσιαλ περιποίηση. Τα πόδια μου είναι μέσα στις νυχιές, τα χέρια μου δεν το συζητώ, σαν τρόφιμος ψυχιατρείου σε θρίλερ είμαι.
Κατά τα άλλα είναι τρομερά εξαρτημένη από μένα. Σηκώνομαι, τρέχει από πίσω μου. Βγαίνω να πάω στην κουζίνα π.χ. και περιμένει πίσω από την πόρτα.
Είμαι σε αδιέξοδο αυτή τη στιγμή.
Ζητάω τη βοήθεια όποιου μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει, κι αν όχι να μου προτείνει κάποιος τι να κάνω. Δεν μπορώ ούτε να τη δώσω σε κανέναν με τέτοιο ιστορικό, αλλά ούτε και να την πετάξω βέβαια Φοβάμαι να κυκλοφορήσω στο σπίτι. Κάνω διαλογισμό προκειμένου να σηκωθώ να πάω στο άλλο δωμάτιο. Ακούγομαι σαν τρελή ίσως, αλλά σας διαβεβαιώ, δεν είμαι καθόλου. Έχω πλαντάξει στο κλάμα, δεν ξέρω ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!
Μαρίνα.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στειρωμενη η αστειρωτη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα. Η γατούλα σου είναι στειρωμένη? Αν όχι πολύ πιθανό να οφείλεται σε αυτό η επιθετικότητα της. ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι να έχει κάτι και να πονάει γιαυτό αντιδρά έτσι. Την έχετε παέι σε κάποιο γιατρό να τη δει?
Αν δεν είναι κάτι από αυτά τότε είναι θέμα συμπεριφοράς.
Κατι την έχει ενοχλήσει. Εχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά της τελευταία?

Αστείρωτη είναι.Λες να αλλάξει κάτι?

Πολύ πιθανόν να αλλάξει κάτι. Αλλη μια κοπέλα που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με τη γάτα της, η Βίκυ, μετά τη στείρωση ηρέμησε (η γάτα). Θα ψάξω να βρω το θέμα που είχε βάλει τότε. Η κατάσταση ήταν όπως και η δική σου.

Σίγουρα δεν πονάει. Το κάνει εκεί που κάθεται. Δηλαδή είναι μουρλή? Δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα ίδια άτομα είμαστε, όλοι της φέρονται καλά, συνέχεια αγκαλιά μου είναι, παραείναι θα έλεγα, μήπως ζηλεύει?
Η αλήθεια είναι οτι είναι κρεμασμένη επάνω μου.

δες εδώ

https://www.mypetz.gr/threads/Ευθανασία.219396/

Βεβαια η περίπτωση εκείνη ήταν λίγο διαφορετική. Η γάτα ήταν αγριμάκι αλλά με τη στείρωση παράγινε. Μετά ηρέμησε.
Ρώτα και τον κτηνίατρό σας. Αλλά ούτως η άλλως μια γάτα οικόσιτη πρέπει να στειρώνεται, αλλιώς βασανίζεται.

Βέβαια από μωρό με δάγκωνε και με γρατζούναγε οταν την είχα αγκαλιά, αυτό είναι η κατάληξη πάντα. Δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά από την αγκαλιά, πρέπει πρώτα να μου φάει τα χέρια. Αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και ποοοολύ τρομακτικό και δεν ξέρω τι να κάνω. 'Εχει και ένα κουκλάκι που της το είχα βάλει μαζί της από μωρό, το οποίο δε ξέρω τι νομίζει οτι είναι. Το πάει και το φέρνει, το κρύβει, το ανεβάζει στο κρεβάτι και κοιμάται κι εκείνο μαζί μας, μου το φέρνει μπροστά μου και όταν φεύγω γίνεται ο σπαραγμός Σάσας και μωρού της. Το βάζει στη μέση του σπιτιού και κλαίει.

αχ τα ιδια περναω κ εγω με την πατουνα μου τελικα στειρωση γρηγορα κ εγω αυτο σκοπευω να κανω

Οχι ειναι φυσική επιθετικοτητα της αστείροτης γάτας στειρωσε την και θα ησυχάσετε

Στειρωσε την, μονο καλο θα της κανει.
Ελπιζω ολα να πανε καλα!:)

Όπως σου είπαν και τα κορίτσια η στείρωση είναι το πρώτο βήμα για να επανακτήσετε την ηρεμία σας. Είναι και η εποχή τους τώρα κι αν την έχεις μέσα στο διαμέρισμα οι ορμόνες την έχουν τρελάνει.
Αν μάλιστα την αφήνεις να βγαίνει έξω θα έλεγα ότι κατά 90% είναι έγκυος και γι αυτό έχει γίνει τόσο επιθετική, προσπαθεί να διαφυλάξει τον χώρο της. Αν παρ' ελπίδα καταφέρεις να την κοιτάξεις κάτω από την κοιλιά (καθώς τρίβεται στο πάτωμα ή την ώρα που κοιμάται, γιατί να την πιάσεις λίγο δύσκολο απ' ότι καταλαβαίνω..) έλεγξε τις θηλές της. Άν έχουν γίνει ροζ σου την έκανε τη "ζημιά";)
Αν εκτός από την επιθετικότητα παρουσιάζει κι άλλα συμπτώματα, δεν τρώει δεν πίνει (ή τρώει και πίνει πολύ και συνέχεια), είναι ληθαργική ή δείχνει να πονάει τότε είναι θέμα υγείας και χρειάζεται επειγόντως κτηνίατρο.
Αν και μετά τη στείρωση έχεις πρόβλημα είναι θέμα συμπεριφοράς και πρέπει να βρεις τι την προκαλεί για να την αντιμετωπίσεις. Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Αγριάδα/tabid/161/Default.aspx

Βέβαια από μωρό με δάγκωνε και με γρατζούναγε οταν την είχα αγκαλιά, αυτό είναι η κατάληξη πάντα. Δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά από την αγκαλιά, πρέπει πρώτα να μου φάει τα χέρια. Αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και ποοοολύ τρομακτικό και δεν ξέρω τι να κάνω. 'Εχει και ένα κουκλάκι που της το είχα βάλει μαζί της από μωρό, το οποίο δε ξέρω τι νομίζει οτι είναι. Το πάει και το φέρνει, το κρύβει, το ανεβάζει στο κρεβάτι και κοιμάται κι εκείνο μαζί μας, μου το φέρνει μπροστά μου και όταν φεύγω γίνεται ο σπαραγμός Σάσας και μωρού της. Το βάζει στη μέση του σπιτιού και κλαίει.

Μην "ανθρωποποιείς" τόσο τα συναισθήματα της τρελόγατάς σου γιατί θα σε ζουρλάνει. Δείξ' της λίγη αδιαφορία και θα στρώσει. "Γρατζουνάς, μαντάμ; Ε, δεν ασχολούμαι μαζί σου".
Και η στείρωση όπως σου είπαν και οι άλλοι, πιστεύω πως θα βοηθήσει, σε συνδυασμό με τη δική σου αποφασιστική συμπεριφορά (έχω κι εγώ ένα θηλυκό στριμμενόγατο άλλο πράγμα, γι' αυτό σου μιλάω από πείρα).

Πάλι καλά που έφτασε 2 χρονών για να στα κάνει αυτά, αφού είναι ακόμα αστείρωτη... Και πολύ κράτησε! Η πατούνα της Φρόσως είναι πολύ μικρότερη και κάνει τα ίδια. Όπως έχουν πει πριν από μένα και όλοι οι υπόλοιποι, στείρωσέ την για να βρείτε την ησυχία σας και εσύ και η γατούλα!;) :happy: :)

marigo, Όχι σίγουρα δεν είναι έγκυος η κακομοίρα εκτός αν πρόκειται για περίπτωση παρθενογένεσης. Δεν έχει βγει από το σπίτι.Και δεν έχω πρόβλημα να την πιάνω, κρέμεται συνέχεια πάνω μου. Είναι ένα πολύ χαδιάρικο γατί, απλά έχει κάποιες κακές συνήθειες όπως το δάγκωμα, αλλά δεν είναι τίποτα αυτό, το αντιμετωπίζαμε. Η επιθετικότητα στα καλά καθούμενα είναι το πρόβλημα. Νιώθω σαν να έχω τον εξαποδώ μέσα στο σπίτι.Το κακό είναι οτι τίποτα δεν προμηνύει την επίθεση. Τη μια στιγμή είμαστε αγκαλιά και την επόμενη ορμάει σε όποιον σηκωθεί, μπει ή βγει ή κουνηθεί!! Το πρωί πίναμε καφέ στο κρεβάτι, γουρ γουρ ωραία και καλά, βγαίνει ο φίλος μου από το δωμάτιο, γυρίζει και ορμάει η γάτα όλεθρος, του τραβάει μια ελαφριά ευτυχώς δαγκωνογρατζουνιά και συνεχίζουμε τη μέρα μας... Αν βέβαια αυτό είχε γίνει στην κόρη μου, τώρα θα ήμουν με το μπεταντίν ανά χείρας, γιατι θα είχα μπει στη μέση, θα εξαγριωνόταν, και σαν καμικάζι θα όρμαγε στο αγαπημένο της θύμα, εμένα.Αυτά. Σε ζάλισα.

rotonda,
πολύ γέλασα με την υποτιθέμενη "αποφασιστική μου συμπεριφορά"... Έβλεπες τους "10 μικρούς Μήτσους" ? Άν ναι, θα θυμάσαι τον τύπο με τις ασκήσεις θάρρους που ε΄κανε προκειμένου να πείσει τον εαυτό του να διεκδικεί τα δικαιώματα του και να μην τον πατάνε? Ε, αυτό κάνω εγώ τους τελευταίους 3 μήνες προκειμένου να σηκωθώ και να πάω σε άλλο χώρο. Ο απόλυτος τρόμος από ένα ζωάκι μια σταλιά, που τις άλλες ώρες μου δίνει κουτουλιές και φιλάκια. Τι να πώ! Νιώθω γελοία!:blink:

aspasia,
μακάρι να είναι αυτό. Μακάρι να την κάνουμε, να πάει καλά, και να σταματήσει αυτό το βιολί, γιατί αλλιώς δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσω με ένα γιατρό που είναι και γνωστός μας, γιατί όταν το ανέφερα στην γιατρό που είχα τον τελευταίο καιρό, δε μου είπε και με μεγάλη βεβαιότητα οτι μπορεί να παίζει ρόλο η στείρωση.

Αν δεν σου είναι πολύ μακριά θα έλεγα να πας στον κ.Πάνο Παναγιωτόπουλο, στον ΑΙΛΟΥΡΟ που είναι στο Παλ.Φάληρο. Είναι πολύ καλός γιατρός, για να μην πω ο καλύτερος για γάτες. Υπάρχουν περιπτώσεις που φέρνουν τις γατούλες τους από Βόρεια Προάστεια. Δεν χάνεις τίποτα...;)
Στο site του, μπορείς να βρεις και πληροφορίες για θέματα υγείας και συμπεριφοράς. Ρίξε μια ματιά...

rotonda,
πολύ γέλασα με την υποτιθέμενη "αποφασιστική μου συμπεριφορά"... Έβλεπες τους "10 μικρούς Μήτσους" ? Άν ναι, θα θυμάσαι τον τύπο με τις ασκήσεις θάρρους που ε΄κανε προκειμένου να πείσει τον εαυτό του να διεκδικεί τα δικαιώματα του και να μην τον πατάνε? Ε, αυτό κάνω εγώ τους τελευταίους 3 μήνες προκειμένου να σηκωθώ και να πάω σε άλλο χώρο. Ο απόλυτος τρόμος από ένα ζωάκι μια σταλιά, που τις άλλες ώρες μου δίνει κουτουλιές και φιλάκια. Τι να πώ!

Απ' ό,τι κατάλαβα, οι επιθέσεις αρχίζουν μετά από κάποια φάση μεταξύ σας οικειότητας. Γι' αυτό λέω, όταν π.χ. πάει να σου ανέβει αγκαλιά, κάν' της ένα "άει χάσου μυρμηγκάκι!" και μην της το επιτρέψεις. Θα μείνει εμβρόντητη, θα δεις. Αλλά την αυστηρότητα δείξτ' την ΠΡΙΝ αρχίσετε τις οικειότητες, μετά είναι αργά...

Πάντως κι εγω θα συμφωνήσω με τα κορίτσια για τη στειρωση!!!
Είναι το πρωτο βήμα. Ας δοκιμάσεις, να δωσεις λίγο χρόνο μετα κι αν το προβλημα επιμένει, να δουμε.......
μακάρι όλα να πάνε καλα!!! Και μετα δοκιμαζουμε και κανενα ευχέλαιο!!!
:lol: :lol: :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back