Ξαφνική επιθετικότητα!

Απάντηση: Ο γάτος μου επιτίθεται ξαφνικά!

Εμένα πάλι του 'ρχεται όταν βραδιάζει. Όχι πάντα αλλά τα πρωινά ενώ είναι γατούλης μερικά βράδυα γίνεται πάνθηρας.

Το καλύτερο είναι πως με το ΜΗ και το Μηηη το δάγκωμα γίνεται γλύψιμο και το ύφος που παίρνει είναι όλα τα λεφτά..έε εντάξει ξεχάστηκα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηλία, προσπάιησε να παίζεις αρκετά μαζί του πριν πας για ύπνο το βράδυ ώστε να κουράζεται και να λιώνει στον ύπνο μετά μαζί με εσένα! :laugh:
Εάν το "ΜΗ" δεν αποδίδει όταν σε δαγκώνει, μπορείς να τον πιάνεις απαλά και να τον αφήνεις λίγο πιο πέρα, σταματώντας το παιχνίδι.
Ίσως με αυτόν τον τρόπο συνδέσει το δυνατό δάγκωμα με την παύση του παιχνιδιού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι του 'ρχεται όταν βραδιάζει. Όχι πάντα αλλά τα πρωινά ενώ είναι γατούλης μερικά βράδυα γίνεται πάνθηρας.

Το καλύτερο είναι πως με το ΜΗ και το Μηηη το δάγκωμα γίνεται γλύψιμο και το ύφος που παίρνει είναι όλα τα λεφτά..έε εντάξει ξεχάστηκα!
χαχαχα! Που τετοια τυχη! Εμενα μονιμα ειναι αγριμακι! Να φανταστεις πριν τον στειρωσουμε δεν μας αφηνε ουτε καν να τον αγγιξουμε! Τωρα ερχεται που και που και ξαπλωνει στην κοιλια μας και τριβεται.Οχι πολυ ομως!
Ειναι το πιο κακιασμενο γατι του κοσμου παντως αλλα τον λατρευουμε!
Φαντασου να μην τον στειρωναμε!Θα μας ετρωγε ολοκληρους ! Γενικα παντως ειναι το καραγκιοζακι του σπιτιου!
Ο μικρος εξω παντως ουδεμια σχεση! Μεγα χαδιαρης εκεινος! Ο γιατρος πριν λιγες μερες που τον πηγαμε να τον δει,τον φωναζε βαρεμενο! Ειναι πραγματι! Βαριεται την ζωη του και ας ζει εξω και ας ειναι μονο 4 μηνων ειναι βαρης και ασηκωτος!Μαμ και νανι και χαδια ειναι τπτ αλλο!

Παιδιά φτύστε να μην τον ματιάσουμε αλλά όχι μόνο ηρέμισε το γατί μου..Έχει γίνει..άλλος γάτος εντελώς! Τι τρυφεράδες κάνει, τι παιχνιδια.....Καλύτερα και από πριν...Τώρα βέβαια τον αφήνουμε και βγαίνει έξω στον κήπο και παίζει οπότε μπορεί να έχει ηρεμίσει και λόγω αυτού...Αλλά ειλικρινά...Δεν τον αναγνωρίζω ούτε εγώ τόσο καλός που έχει γίνει!

Πολύ θετική αυτή η εξέλιξη, φίλε Σπύρο! :D
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ θα τον πρόσεχα πολύ στο θέμα του κήπου.
Μήπως να σκεφτόσασταν να του πάρετε σαμαράκι;

Χαίρομαι πάρα πολύ Σπύρο μου μ' αυτή την εξέλιξη!!! :)

Ηλία, προσπάιησε να παίζεις αρκετά μαζί του πριν πας για ύπνο το βράδυ ώστε να κουράζεται και να λιώνει στον ύπνο μετά μαζί με εσένα! :laugh:
Εάν το "ΜΗ" δεν αποδίδει όταν σε δαγκώνει, μπορείς να τον πιάνεις απαλά και να τον αφήνεις λίγο πιο πέρα, σταματώντας το παιχνίδι.
Ίσως με αυτόν τον τρόπο συνδέσει το δυνατό δάγκωμα με την παύση του παιχνιδιού.

Απο παιχνίδι άλλο τίποτα. Με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, καταλαβαίνεις τί τραβάει ο καημένος. Αλλά παραδόξως υπομένει.Παραδόξως για γάτα μιλώντας, αν ήταν σκύλος δε θα το συζητούσα. Δεν έχει κάνει ποτέ τη παραμικρή κίνηση να γρατζουνίσει ή να δαγκώσει τα παιδιά ( με μας είναι πιό διαχυτικός ). Ιδίως τη μικρή ( 2 ετών ) που απ'ότι βλέπω μέρα με τη μέρα έρχονται όλο και πιό κοντά έχεις την αίσθηση πως την προσέχει.

Γενικά δε περίμενα σε γάτα οτι θα έβλεπα σκυλίσια συμπεριφορά. Να με περιμένει στη πόρτα όταν γυρίζω. Να κάθεται δίπλα μας και να δέχεται μόνο να δικά μας χάδια.

Και ναι, φυσικά, το ΜΗ οταν δεν αποδίδει συνοδεύεται απο απομάκρυνση και παύση παιχνιδιού.

Η γάτα αγρίεψε και μας επιτίθεται

Καλησπέρα, έχω ενα πρόβλημα με την γάτα μου και θα ηθελα την βοήθεια σας!.. Η γάτα μου είναι έξι χρόνων και την έχουμε απο γατάκι, είναι περσική, χαδιάρα, παιχνιδιάρα όχι πολύ κοινωνική αφού δέχεται χάδια μόνο απο εμένα και την αδερφή μου και όχι απο τους γονείς μου ενώ όταν έρχεται κάποιος ξένος στο σπίτι κρύβεται..
Χθες το απόγευμα η αδερφή μου έφερε ενα μεγάλο λουτρινο πιθηκο, με τον οποίο είχε τρέλα ο προηγούμενος μας γάτος, η Wendy τον κοίταζε μετα τον μυρισε και ξαφνικά αγριεψε παρά πολύ! Αρχισε να κυνηγάει την αδερφη μου σε σημείο που φοβήθηκε! Εκανε περίεργους θορύβους άνοιγε το στόμα της και έδειχνε τα δόντια της και έκανε και ενα περίεργο νιαουρισμα. Την αφήσαμε και μετα απο δυο περίπου ώρες είχε ηρεμήσει την πήρα κανονικά αγκαλιά την άφησα να μετα για να πιει νερό και μετα μόλις είδε την αδερφη άρχισε πάλι τα ίδια. Ο μπαμπάς μου νευριασε της φώναξε και την έδιωξε στην βεράντα. Εκει καθόταν για πολλές ώρες και μόλις κάποιος πλησίαζε στο τζαμι αγριευε! Εγω έκατσα έξω και αδιαφορούσα για αυτήν και αυτή δεν έκανε τίποτα.. Εμεινε έξω όλη την νύχτα (ποτέ δεν έχει κοιμηθεί έξω) κΙ το πρωί κατα τις 6 ήθελε να μπει μέσα βγήκα εγω έξω και έμπαινε αυτή την έβγαζα αλλα μόλις είδε την αδερφη μου πάλι τρελαθηκε... Τώρα είναι ακόμα στην βεράντα κάθεται μονη της και όταν βλέπει την αδερφη μου φρικαρει!!
Πήρα τηλέφωνο σε ενα νοσοκομείο ζώων και μου είπαν να την αφήσω μόνη της και αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά να την πάω και να την δούνε. Σας παρακαλώ έχει κάποιος κάποιο παρόμοιο περιστατικό; Δεν μπορώ να πιστέψω αυτήν την αλλαγή!! Ειναι τελείως διαφορετική γάτα! Δεν μας αφήνει ούτε να την πλησιασουμε..

Απάντηση: Η γάτα αγρίεψε και μας επιτίθεται

Τον λούτρινο πίθηκο τον εξαφανίσατε φαντάζομαι.:worry:

Πολύ πιθανόν να ισχύει το ακόλουθο σενάριο: Η γάτα μύρισε τον προηγούμενο γάτο στον λούτρινο πίθηκο, απελευθερώθηκε αδρεναλίνη στο κορμί της ετοιμάζοντάς την για άμυνα ή επίθεση, αλλά άλλο γάτο δεν είδε! Η αδερφή σου όμως, που βρισκόταν σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή δέχεται την επίθεση. Αυτή είναι η ονομαζόμενη re-directed aggression. Κι επειδή πρόκειται για μια πρωτόγνωρη συναισθηματική κατάσταση για την γάτα σας, η κάθε επαφή με την αδερφή σου από εκείνο το σημείο και μετά προκαλεί τα ίδια συναισθήματα, την ίδια αντίδραση. Η αδερφή σου από την άλλη έχει αρχίσει να μην εμπιστεύεται την γάτα, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την γάτα έτσι η ένταση μεταξύ τους μεγαλώνει.
Κανένα νοσοκομείο γάτων δεν μπορεί να κάνει τίποτα, κανένας κτηνίατρος. Χρειάζεται ηρεμία στο μέτωπο, και η αδερφή σου να αγνοήσει την οποιαδήποτε επίθεση από τη γάτα. Αν χρειαστεί να φοράει γάντια μέσα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι να επανέλθουν οι σχέσεις τους στο φυσιολογικό, τότε αυτό να κάνει. Μην θυμώσετε ξανά στη γάτα, απλά την στρεσάρετε εντείνοντας το πρόβλημα. Να θυμάστε ότι η αντίδραση της είναι ενστικτώδης και δεν κρύβει κανένα "ανθρώπινο" συναίσθημα. Και προς Θεού απαλλαγείτε από τον λούτρινο πίθηκο!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τον πιθηκο εννοείται πως τον πετάξαμε... Το απόγευμα αφήσαμε την πόρτα ανοιχτή και σιγά σιγα μπήκε μέσα μυρισε όλο το σπίτι είναι ακόμα φοβισμένη αλλα τώρα ανέβηκε στο κρεβάτι μου και με άφησε και να την χαιδεψω! Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο!!

Χαίρομαι πάρα πολύ :)
Το σημαντικότερο είναι να ηρεμήσετε όλοι σας ούτως ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα στην γατούλα ότι δεν κινδυνεύει

Η γάτα μου δεν είναι καλά

γεια σας! παρατηρησα μια συμπεριφορα στην γατα μου που δεν ειναι καθολου μα καθολου φυσιολογικη. Η ithil μου παντοτε ξαπλωνει και περιμενει να της χαιδευσω την κοιλιτσα της. Σημερα που πηγα να την χαιδευψω αρχισε να μου μουγκριζει και στο τελος με γρατζουνισε κανοντας μου "χουυυ". Σε οποιο αλλο μερος του σωματος της να την αγγιζα δεν εκανε τπτ , ομως πηγαινα προς την κοιλια της αντιδρουσε ασχημα. Τι λετε να φταει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολες οι γατες εχουν θεμα με την κοιλια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 304146_471500402907649_1228831999_n.jpg
    304146_471500402907649_1228831999_n.jpg
    20,2 KB · Εμφανίσεις: 56
Απάντηση: Η γάτα μου δεν είναι καλά

Πόσο είναι η γατούλα σου; Είναι γενικά πιο ψυχρή μαζί σου; Μήπως έγινε καμία αλλαγή; Αν παλιότερα καθόταν να τη χαϊδέψεις και τώρα δεν κάθεται μπορεί απλά να άλλαξε συνήθειες, αλλά αν γενικά έχει μια πιο ψυχρή συμπεριφορά μήπως κάτι άλλο της φταίει;

αν ειναι οντως τοσο αποτομη η αλλαγη ειναι πιθανο να ποναει σε εκεινο το σημειο. εκτος αν για καποιο λογο αλλαξε η συμπεριφορα της... ειναι στειρωμενη?

Απάντηση: Η γάτα μου δεν είναι καλά

Εχω την εντυπωση πως αν μεχρι τωρα την επιανες στην κοιλια ανετα κατι πρεπει να συμβαινει, ισως ποναει. Εχω μια γατα που δεν ανεχεται με τιποτα να την ακουμπησεις στην κοιλιτσα της, αλλα αυτο το εχει απο τοτε που την βρηκα δεν το απεκτησε ξαφνικα.

Γεια σε ολους και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Λοιπον η Ithil ειναι μια γατα που πολυ απλα δεν ξεκολαει απο πανω σου. Παντα κοιμομασταν μαζι , και παντα μονη της μου "εδειχνε" την κοιλιτσα της να την χαιδεψω και μαλιστα εκανε και πρ..πρ! Ειναι στυρωμενη. Απλα παραξενευτικα γιατι δεν εχει συμπεριφερθει ετσι ποτε. παντα απολαμβανε τα χαδια στην κοιλιτσα της :(. Την παρακολουθω στενα και αν δω κατι αλλο θα την παω αμεσως στον κτυνιατρο. θα το ειχα κανει μεχρι τωρα αλλα ειναι πολυ μακρια απο εκει που μενω. Φοβαμαι μηπως επαθε τπτ απο τα εμβολια που της εκανα (πενταπλο και λυσσας) , επειδη η συμπεριφορα αυτη ηταν μια μερα μετα τον εμβολιασμο.

Απάντηση: Βοήθεια! Ξαφνική επιθετικότητα!!

Καμμια φορα τα εμβολια τα ριχνουν λιγο τα γατια, προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα το εχω ακουσει απο αλλους και παντα προειδοποιουν και οι κτηνιατροι γι' αυτο. Παρακολουθησε την και αν δεις οτι επανερχεται πληρως τοτε μαλλον ηταν απο αυτο, αλλιως πηγαινε την κτηνιατρο εστω και προληπτικα να της ριξει μια ματια. Καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε δεν λενε!

Τι έχει πάθει; Ανησυχώ!!!

Η Σίσυ μου ειναι 1.5 ετους και μανούλα. Είναι μια γάτα που το χειμώνα είναι μέσα στο σπίτι τις περισσότερες φορες ενω το Καλοκαίρι περσσότερο εξω στον κήπο. Πάντα ομως με το κρεβατάκι της το φαγητό της κλπ. Φέτος είναι η πρώτη φορά που λείψαμε ολοι απο το σπίτι και αναγκαστηκά υποχρέωσα συγγενή που μενει στον απο πάνω οροφο να την ταίζει. Έπειτα απο 10 μερες αφού λείπαμε, ενημερώθηκα πως το γατί ουσιαστικά έκλαιγε στεκόταν απεναντι στο δρόμο κοιτώντας το μπαλκόνι και νιαούριζε. Δεν έτρωγε. Παραμόνο ελάχιστα. Τότε κατάλαβα οτι και οι γάτες έχουν συναισθήματα (συγχωρέεστε με αλλα μονο για τους σκύλους ηξερα). Οταν επέστρεψα η γάτα χάρηκε. Έφαγε του σκασμού και κοιμήθηκε κοντά μου. Αισθανόταν και πάλι ασφαλής και το ένιωθα. ομως ξαναέφυγα.... για 1 βδομαδα. Οταν πλεον επεστρεψα και επέστρεψε και ολη η οικογένεια, η γάτα έχει αγριέψει πολύ. Πάει και ορμάει χωρίς λόγο στα παιδιά της (που δεν την ενοχλούν στην τελική) και εγω για να την αγγίξω κάνω τάμα. Δέν πλησιάει έυκολα και κάποιες φορες ορμάει να δαγκώσει. Δείχνει να ζηλεύει που φροντίζουμε τα γατάκια;; Ανησυχώ πολυ γιατι σε 1-2 μηνες θα μετακομίσω και θέλω να την κάνω οικόσυτη στο σπίτι που θα πάω. Και φοβάμαι οτι δεν θα το καταφέρω. Την ετοιμάζω για στόιρωση. Πιστευετε να πέξει ρόλο; Να ηρεμίσει απο κάποια στιγμή και μετα; Προσπαθώ και εγώ να κάνω τα αδύντα δυνατά αλλα μάταια μέχρι στιγμής :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back