ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Πέρα από τα λάθη που μπορεί να έγιναν στη διάρκεια της ζωής του στο θέμα διατροφής, υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες τροφές σε ξηρή ή υγρή μορφή για γαστρίτιδα..Αλλά κοστίζουν περισσότερο από τις κοινές τροφές..Και εάν θυμάμαι ο μικρούλης σου δεν έχει δοντάκια για να μασήσει ξηρά..Άρα θέλει κονσερβάκι για γαστριτιδα..Για πόσο όμως?
αυτο ηθελα να μαθω,υπαρχει τετοιο κονσερβακι που λες?και που να το παραγγειλω?οσο για το ποσο που ρωτας μαλον για παντα απο δω και περα.εκτος κι αν μαγειρευω κοτοπουλο,η ψαρι,η συκωτι ειδικα για κεινον,το λιωνω,και για συμπληρωμα βιταμινες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο ηθελα να μαθω,υπαρχει τετοιο κονσερβακι που λες?και που να το παραγγειλω?οσο για το ποσο που ρωτας μαλον για παντα απο δω και περα.εκτος κι αν μαγειρευω κοτοπουλο,η ψαρι,η συκωτι ειδικα για κεινον,το λιωνω,και για συμπληρωμα βιταμινες.
Από την εταιρία Hill's υπάρχει αυτό
https://petneeds.gr/vmchk/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CF%83%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B5%CF%82/HILLS-PRESCRIPTION-DIET/I/D-FELINE-85gr-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9.html
και αυτό με τα περισσότερα γραμμάρια
https://petneeds.gr/HILLS-PRESCRIPTION-DIET/I/D-FELINE-156gr.html
Η Royal βγάζει την Gastrointestinal που είναι το ίδιο περίπου και δε διαφέρει σε τιμή..Δεν ξέρω όμως που μπορείς να τη βρεις μέσω ιντερνετ.
Ίσως να υπάρχουν και άλλες αλλά εγώ αυτές γνωρίζω και ειδικά η πρώτη (παρ'οτι δε συμπαθώ τη Hill's) κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε διάρροιες και εμετούς..Στο λέω από εμπειρία..Αλλά είναι ακριβούτσικες..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
σ ευχαριστω παρα πολυ,θα ενημερωσω και τον γιατρο και θα το παραγγειλω,δε ξερεις ποσο χαρουμενη ειμαι που κανουμε αυτη τη κουβεντα,αν με ρωτουσες πριν μερικες μερες πιστευα οτι θα πεθαινε το πατσινακι,τοσο χαλια ηταν.εχει να κανει εμετο απο προχτες και περνει τα πανω του,θελω να παρει βαρος ομως,εχει γινει κοκαλο,τωρα που σου γραφω με ζυμωνει χεχεχε!!!!!!!!!!
Και εμένα η δικιά μου το ίδιο

Εγώ προσωπικά σε όσα γατάκια το έχω δώσει έχει δουλέψει άριστα..Αλλά τα ταιζα αποκλειστικά με αυτά για κάποιο διάστημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση..Εάν το πρόβλημα είναι παθολογικό δεν ξέρω τι γίνεται τότε..Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι και έτσι να είναι θα τον ανακουφίσει σίγουρα! Ρώτα και τον κτηνίατρό σου και θα δεις τι θα σου πει
Καλή τύχη στον "παππούλη" σου
Hlianna
Διάσημο μέλος
γενικως της ρογιαλ ειναι πιο ελκυστικες

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
αν παραγγειλεις hills παρηγγειλε στην αρχη μικρη ποσοτητα γιατι ειναι πολλα ζωα που δεν την τρωνε..οποτε μη πραγγειλεις πολλες κονσερβες και στο τελος δεν εχεις τι να τις κανεις!
γενικως της ρογιαλ ειναι πιο ελκυστικες![]()
όντως!αν τις βρεις κάπου online.Αλλιως αν στις φέρει κτηνίατρος εκει που είσαι...
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
απλα δε θελω να πειραξω τα λεφτα για τις στειρωσεις των 4 γατιων,ευχομαι δλδ να μην χρειαστει,προτεραιοτητα εχει ομως ο πατσινο.
γιουλακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καρδιά μπορείς να δίνεις όσο θέλεις. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτεροΤα ψητά είναι καλύτερα γιατί χάνεται λιγότερη ταυρίνη. Μπορείς να δίνεις και βραστά με το ζουμί τους ή μπορείς να βράζεις κόκκαλα και να βάζεις τα ψητά κρέατα με το ζωμό από τα κόκκαλα στο μπλέντερ και να τα αλέθεις για να προσλαμβάνει περισσότερο νερό με την τροφή της όπως επίσης και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον ζωμό (πχ συνδετικό ιστό, μεταλλικά στοιχεία κτλ). Μπορείς επίσης να προσθέτεις και 1-2 αυγά ανα κιλό κρέατος - οι κρόκοι ωμοί, τα ασπράδια μαγειρεμένα. Από βιταμίνες μπορείς να προσθέτεις 35mg βιταμίνη Β και 180mg βιταμίνη Ε ανά κιλό κρέατος. Αν ταΐζεις ποικιλία τροφών, δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Εναλλακτικά μπορείς να της δίνεις πολυβιταμινούχα πάστα κάπου κάπου. Μπορείς να της δίνεις και άλλες τροφές που τρώτε και της αρέσουν κάπου κάπου... εγώ δίνω στον δικό μου μια κουταλιά πουρέ όταν κάνω για μένα, μπιφτέκι, τυρί και ότι άλλο του αρέσει (για λιχουδιά-συμπλήρωμα και όχι ως βασική διατροφή
). Απλά πρόσεχε μην έχουν κρεμμύδι, κτλ. Δίνε και λίγο ελαιόλαδο αν το τρώει. Εγώ του δίνω 2 κουταλιές της σούπας ανά 1.5 κιλό ωμής τροφής. Τα λίπη μη τα βγάζεις από τα κρέατα, ούτε την πέτσα από την κότα. Είναι πολύ σημαντικά και περιέχουν πολλές βιταμίνες! Μη ξεχνάς επίσης να βάζεις λίγο ιωδιούχο αλάτι στα κρέατα.
Με υπερκαλυψες

Σ'ευχαριστω παρα παρα πολυυυυυ
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Εβαλα σε μια κατσαρολα ενα στηθος κοτοπουλου (με πετσα και κοκαλο), νερο μεχρι να καλυφθει, ενα κλωναρι δενδρολιβανο φρεσκο και λιγο θαλασσινο αλατι. Τα εβρασα και προς το τελος προσθεσα ενα καροτακι και 1-2 μικρες γλυκες πατατες σε κομματακια και 1-2 κουταλιες καστανο ρυζι (την επομενη φορα δε θα βαλω). Οταν εβρασαν ολα, αφαιρεσα το δενδρολιβανο, χτυπησα στο μπλεντερ το καροτο και την πατατα με λιγο ζουμι και τα ξαναεριξα στην κατσαρολα. Ξεψαχνισα το κοτοπουλο σε μετριου μεγεθους κομματια (εφαγα κι εγω λιγο
) και χωρισα αυτην τη "σουπα" σε δυο ταπερ. Περισσεψε καποιο ζουμι με το οποιο γεμισα παγοκυστες. Για βραδινο εφαγαν απο ενα γευμα κι εχουν περισσεψει αλλα 4 περιπου. Η αντιδραση ηταν αρκετα καλη (αν εξαιρεσουμε το οτι επρεπε να ταισω την Τριτη στο στομα) και το ζουμακι τους αρεσε πολυ. Θα δοκιμασω και στο φουρνο κατι αντιστοιχο την επομενη φορα. Κι αν δω οτι τρωνε με ευχαριστηση θα αρχισω να τους μαγειρευω πιο συχνα με την προσθηκη συμπληρωματων
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Τωρα αν φτιαξεις κατι τετοιο για 1-2 φορες την εβδομαδα μπορεις να μη βαλεις αλατι, φανταζομαι παιρνουν αρκετο απο τις κροκετες τους

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Η' αν του μυρίζει κάτι που τρώμε από φαγητό μας και του δώσω ίσα ίσα ένα κομματάκι θα έχει κανένα πρόβλημα?

αυτό γίνεται σπάνια και η ποσότητα που λέω είναι όσο το νυχάκι μου!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας πούμε αυτό για τα μανιτάρια δεν το ήξερα,όχι ότι θα του έδινα όυτε που θα το σκεφτόμουν!
το βρήκα,το βρήκα!!
https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης ζωμό του δίνουμε μια φόρα τη μέρα για να τρώει αρκετά υγρά μια και έτσι πρέπει σύμφωνα με αυτά που διαβάζω,επειδή δεν πίνουν γενικά πολύ νερό οι γάτες (και το θέλουν για τα νεφρά) και δεν έχω σκοπό να του δώσω ποτέ κονσέρβα η' υγρή τροφή αλλου τύπου.
Και τέλος για να τον κάνουμε να πίνει πολύ νερό και καθαρό φιλτραρισμένο,του φτιάξαμε ένα μικρό συντριβάνι,θα ανεβάσω σχετικό βίντεο στο θέμα με την οικονομική κρίση,μια που είναι ένα εύκολο tip που μας στοίχισε μόνο 15 ευρώ τα υλικά και μερικά λεπτά από το χρόνο του Πέτρου να το συναρμολογήσει.Στην αγορά το πιο οικονομικό έχει περίπου 30 ευρώ το λιγότερο και είναι πλαστικό,ώπου πλαστικό σημαίνει και βακτηρίδια.Και το homemade είναι ανοξείδωτο.
Ετσι το βλέπει και σαν παιχνίδι και πίνει συνέχεια!

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Για πόσο όμως?