Ξηροδερμία;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ11239

Νεοφερμένο μέλος

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ11239 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΑΤΟΦΙΛΟΙ:up: .ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΤΟ ΓΑΤΟΥΛΙΝΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΤΗ ΡΑΧΗ,ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ-ΠΥΤΗΡΙΔΑ.ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ
ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΠΑΝΙΟ-ΑΦΗΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΒΓΑΛΘΗΚΕ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ??:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλύτερα να μη χρησιμοποιείς σαμπουάν. Αν θες να πλένεις το γατάκι οπωσδήποτε, να το περνάς πότε πότε με υγρό πανί (μαλακά) και να το αφήνεις να καθαρίζεται μόνο του. Αυτό κάνω κι εγώ με τη Νιάρα. Δεν της αρέσει κανένα σαπούνι/σαμπουάν και κάπου διάβασα ότι βλάπτει κιόλας. Της έκανα κανονικό μπάνιο 2 φορές ως τώρα (μέσα σε 4 μήνες), δεν αφηνίασε αλλά δεν της άρεσε φυσικά... :redface:

Για την ξηροδερμία δεν είμαι ειδική να σου πω. Μόνο ο κτηνίατρος. Περίμενε λίγο, δες πώς θα πάει και μετά ρωτάς το γιατρό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΚΙ ΕΓΩ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 1,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ..

Γιωργο, καλωσήρθες στο site! Θα συνηστούσα να το έβλεπε ένας γιατρός, αν και δεν νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικο.. Κάτι παραπάνω θα ξέρει να σου πει σιγουρα... Στη βάση της ουράς είπες ε;; Χμμ... Δεν ξέρω...

Λίγο άσχετο: Μιας και μιλάμε για μπανιαρίσαματα, ρίξτε μια ματιά εδώ!!! :D
https://www.mypetz.gr/threads/Ανέκδοτα-κι-αστεία-κειμενάκια-με-θέμα-τις-γάτες.219066/ POST 22

Ax! Mε πρόλαβε πάνω που θα το έστελνα το είδα!!!

Εγώ μια φορά το μήνα τον κάνω μπάνιο με ειδικό σαμπουάν για να είναι καθαρός αλλά ο δικός μου κάθεται ήσυχος χωρίς να τον κρατάω συνέχεια.Lucky me!:)

για πείτε τι σαμπουάν χρησιμοποιείτε γιατί σκέφτομαι να του ρίξω κανά πλύσιμο να είναι καθαρός!

Εγώ της Genipharm.

Σε γενικές γραμμές δεν τον κάνω μπάνιο. Αν έχει γίνει λίγο χάλια προσπαθώ να τον καθαρίσω με στεγνό καθάρισμα. Αν κι αυτό αποτύχει... μπάνιο! Όχι ότι το απολαμβάνει κιόλας... μάλλον δεν μπορεί να κάνει αλλιώς! Σαμπουάν νομίζω τζόνσον για τα μωρά είχα χρησιμοποιήσει, δεν έπαθε τίποτα!

α τελικά μπορείς να τα κάνεις μπάνιο με τα κοινά σαμπουάν??

πάντως εγώ από ότι βλέπω χρειάζεται ένα μπάνιο που και που.

και για καθαριότητα, και για να μυρίζει καλύτερα.

Φαντάζεσται να βάλω αυτόν.... στο νερό για να τον μπανιάρο;;;;;;;;;;;:hmm: :hmm: :hmm:

Συνημμένα

• 27.JPG
    27.JPG
    35,8 KB · Εμφανίσεις: 59
πωπω ρε παιδί μου..

τα σαγόνια του καρχαρία είναι αυτή η γάτα! Θεός φυλάξοι!

αχαχαχαχαχαχαχ maxi2!!!!! Αυτός καταπίνει το σύμπαν!!

Ουυυ του καημένου του κροκοδειλάκι!!!(Παλιό καλό ανέκδοτο!)
Πάντως τη δικιά μου την έκανα μια φορά μπάνιο, την πρώτη μέρα που τη βρήκα και από τότε καθαρίζετε μόνη της!Και είναι πάντα καθαρή και η γούνα της τόσο στιλπνή!!!
Όσο για την ξηροδερμία της γάτας σου Γιώργο, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι το ανησυχητικό!

Και οι δικές μου γάτες έχουν ξηροδερμία εδώ και χρόνια και μάλιστα εμφανίζεται το καλοκαίρι. Η κατάσταση Βελτιώνεται όμως με το συχνό χτένισμα.

Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Φαντάζεσται να βάλω αυτόν.... στο νερό για να τον μπανιάρο;;;;;;;;;;;:hmm: :hmm: :hmm:
Ούτε που να το σκέφτεσαι! Εδώ ο δικός μου που είναι μαλθακός σε γενικές γραμμές και στο μπάνιο ξυπνά μέσα του το τέρας!

Στο κεφάλι του εκεί που είναι κάτω απο τα αφτιά έχει αραιή τρίχα...
Στην αρχή νόμιζα ότι έχει πρόβλημα ξηροδερμίας και θα καραφλιάσει.. (άσχετη)
Τελικά η κτηνίατρος είπε ότι σε πολλά γατιά είναι έτσι το κεφάλι τους...

Συνημμένα

• Αντίγραφο από DSC00455.JPG
    Αντίγραφο από DSC00455.JPG
    73,8 KB · Εμφανίσεις: 55
Ακριβώς το ίδιο νόμιζα για τη Σβούρα.
Αλλά δεν καράφλιασε ευτυχώς!
Πάνω από τα ματάκια της στο κεφάλι της έχει αραιό τρίχωμα...
:)

Νομίζω στις περισσότερες γάτες συμβαίνει αυτό. Ακόμα και ο Σάκης που είναι πολύ μαλλιαρός (έχει τρίχες μήκους περίπου 3 εκ ανάμεσα στα πατουσάκια του) σε αυτό το σημείο η γούνα του είναι ψιλοσιθρού!

Kαι η Σούμη έτσι ακριβώς είναι. Kάτω από τ'αυτάκια της το τρίχωμα είναι τόσο αραιό που φαίνεται το δέρμα της.
Στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι έχει πρόβλημα, αλλά τελικά είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Nομίζω πως όλοι οι πρωτάρηδες γατογονείς πρέπει να έχουμε περάσει αυτή την ανησυχία. Mην αισθάνεσαι άσχημα. Aπλά όλα τώρα είναι καινούρια και περνάς το γατάκι σου από το μικροσκόπιο. Eίναι λογικό.
H αγάπη και το μεγάλο ενδιαφέρον μας προς αυτά, τα κάνει όλα να φαίνονται ανησυχητικά στην αρχή.

Κι ο Χουζούρης είναι φαλακρούλης στο σημείο αυτό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μην ανησυχείς!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back