Ξύσιμο στα αυτιά

evelynkar

Διακεκριμένο μέλος

Η evelynkar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7.591 μηνύματα.
τις τελευταιες μερες (5-6) η bailey εχει μεγαλη φαγουρα στα αυτια, και ενοχλειται καπως οταν της τα κοιταζω..εχουνε κοκκινισει πολυ απο το ξυσιμο:/:
πριν 8 μερες οταν πηγαμε στο γιατρο στην κυπρο, πηρε δειγμα απο τα αυτια της και το ελεγξε για ψωρα, οπου δεν ειδε κατι, αλλα προληπτικα της εκανε μια ενεση γι αυτο.
στα αυτια της εχει λιγο κερι, μπορει να ειναι απο αυτο? εσεις με τι προιον τους καθαριζετε τα αυτια?
ξερω οτι μπορει να σχετιζεται και με αλλεργια, αλλα δεν της αλλαξα κατι στην διατροφη της τον τελευταιο καιρο(παντα ειχε μια φαγουρα αλλα τωρα εγινε πολυ πιο εντονη)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λογικα αν ειχε ψωρα δεν θα φαινοταν; Νομιζω εχουν κατι μαυρακια στα αυτια τους :hmm: Ισως να ξυνεται λογω αλλεργιας. Ο ναρουτο πριν λιγες μερες ειχε ξυσει το αυτι του τοσο πολυ που το ματωσε (εξωτερικη πλευρα ομως). Του ηταν κοκκινο για λιγες μερες και μετα του περασε. Δεν εχω ιδεα γιατι το εξυσε τοσο πολυ. Τα αυτακια μας δεν τα καθαριζουμε γιατι τα καθαριζει μονος του και ειναι πεντακαθαρα :P. Μηπως αλλαξαν τιποτα στην τροφη και την επιασε παλι η αλλεργια; :|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και των δικών μου τα αυτιά είναι καθαρά χωρίς να χρειάζεται να τα καθαρίσω εγώ. Μόνο του μικρού μου τα αυτάκια είχαν λίγες βρωμίτσες μέσα όταν τον είχα πρωτοβρεί (που ήταν έτσι κι αλλιώς ολόκληρος σε μαύρο χάλι) και τότε του τα είχα καθαρίσει με βαμβάκι και λίγο baby oil, αλλά δεν ξαναχρειάστηκε ποτέ...:hmm:

Εγω τους τα καθαριζω που και που με βαμβακι.Μου ειχε πει ο γιατρος οτι επιτρεπεται το baby oil,αρκει να μην εχει νοτισει πολυ το βαμβακι ωστε να μη σταξει μεσα στο αυτι.Συνηθως παντως ειναι πολυ καθαρα,και χτες που καθαρισα της Breena για την εκθεση δεν ειχαν τιποτα.

η ψωρα στον Σιανρο εκδηλωθηκε ως ξηροδερμια και κατι σαν σπυρακια..οχι με μαυρακια..και τα εξυνε..:/:και ειχαν κοκκινησει και ψιλοματωσει..εγω τους τα καθαριζω μια φορα τον μηνα περιπου αλλα και παλι δεν βγαζουν τιποτα..

Για καθαρισμό των αυτιών ρώτα τον κτηνίατρο έχουν ειδικό υγρό για τα αυτάκια και επίσης μπορείς να βρεις κ εδώ
https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137000385&LastAdd=137000385

χθες της τα καθαρισα με λιγο ελαιολαδο σε βαμβακι, και φαινεται να ανακουφιστηκε λιγο, αλλα νομιζω εχει και πιο βαθια που εγω φοβαμαι να της τα καθαρισω μπας και της κανω ζημια..γιαυτο θελω καποιο ειδικο φαρμακο ..
ελενα δεν μου ανοιγει το σαιτ, μπορεις να μου πεις πως λεγεται? :)

Εμένα(σαν ειδική ωρυλά γατιών πλέον:P) γνώμη μου είναι να μην της βάλεις κανένα φάρμακο, παρά μόνο φυσιολογικό ορό. αν έχει κάποια μόλυνση και χωρίς να δείτε και να σιγουρευτείτε ότι το τύμπανο δεν έχει κάτι, καλύτερα να μην της βάλεις κάτι, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ζημιά.

πως ελεγχεις αν το τυμπανο ειναι ενταξει? και τι συμπτωματα εχει?

μονο εξωτερικά τα καθαρίζουμε τα αυτάκια ποτέ πιο μέσα. τώρα αν βλέπεις ότι ξύνεται πολύ μπορείς να πάρεις την αμπουλα για τα παράσιτα την stronghold να αραιώσεις με λίγο νερό κ να ρίξεις με σύριγγα λίγο στο κάθε αυτάκι για την περίπτωση που έχει παράσιτα. Το σάιτ λεγεται plus4u.gr κ θα πας στην ενότητα για τις γάτες-εξοπλισμός σελ. 2

μονο εξωτερικά τα καθαρίζουμε τα αυτάκια ποτέ πιο μέσα. τώρα αν βλέπεις ότι ξύνεται πολύ μπορείς να πάρεις την αμπουλα για τα παράσιτα την stronghold να αραιώσεις με λίγο νερό κ να ρίξεις με σύριγγα λίγο στο κάθε αυτάκι για την περίπτωση που έχει παράσιτα. Το σάιτ λεγεται plus4u.gr κ θα πας στην ενότητα για τις γάτες-εξοπλισμός σελ. 2
μου ανοιξε το σαιτ τωρα, ευχαριστω ελενα:) αποπαρασιτωση εσωτερικη-εξωτερικη εκανε πριν 8 μερες, δεν θα τα επιανε αν ειχε κατι? σημερα ειναι πολυ καλυτερα..:)

μου ανοιξε το σαιτ τωρα, ευχαριστω ελενα:) αποπαρασιτωση εσωτερικη-εξωτερικη εκανε πριν 8 μερες, δεν θα τα επιανε αν ειχε κατι? σημερα ειναι πολυ καλυτερα..:)
αν έχει κάτι στο αυτάκι ίσως χρειαστεί κάποια ενίσχυση δεν ξέρω εγώ στο μικρό έτσι έκανα έβαλα από μία σταγονίτσα πίσω από το αυτί εξωτερικα κ εσωτερικά αφού καθάρισε τα αυτάκια με το υγρό ο γιατρός ρήξαμε αραιωμένη με νερό stronghold. Όμως είσαι σίγουρη ότι έχει κάτι ή απλά ξύνεται

αν έχει κάτι στο αυτάκι ίσως χρειαστεί κάποια ενίσχυση δεν ξέρω εγώ στο μικρό έτσι έκανα έβαλα από μία σταγονίτσα πίσω από το αυτί εξωτερικα κ εσωτερικά αφού καθάρισε τα αυτάκια με το υγρό ο γιατρός ρήξαμε αραιωμένη με νερό stronghold. Όμως είσαι σίγουρη ότι έχει κάτι ή απλά ξύνεται
ξυνεται, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι..απο τον καιρο που την πηρα εχει μια φαγουρα στο προσωπο, και τις τελευταιες μερες εγινε πιο εντονη, και τα αυτακια και τα 2 κοκκινισαν απο το ξυσιμο. οποτε πηγαινα να τα κοιταξω την ενοχλουσε πολυ..οποτε υπεθεσα οτι ειναι κατι εσωτερικο..

πως ελεγχεις αν το τυμπανο ειναι ενταξει? και τι συμπτωματα εχει?
O γιατρός μόνο με το ωτοσκόπιο(μάλλον δεν το λέω σωστά:redface:)

και εγω μονο με φυσιολογικο ορο τα καθαριζω..εβελυν δεν πας μια βολτα στην κτηνιατρο να την δει?:/:

Τι έπαθε το baileyακι???:hmm::hmm:Μπορεί ο κνησμός να οφείλεται και σε αλλεργία???:hmm::hmm:

και εγω μονο με φυσιολογικο ορο τα καθαριζω..εβελυν δεν πας μια βολτα στην κτηνιατρο να την δει?:/:
ειμαι λιγο αρρωστη αυτες τις μερες, εχω και διαβασμα και δεν το βλεπω να τα καταφερω να την παω μεχρι την αλλη βδομαδα:/:
Τι έπαθε το baileyακι???:hmm::hmm:Μπορεί ο κνησμός να οφείλεται και σε αλλεργία???:hmm::hmm:
ναι ναταλια μου μπορει, αλλα δεν της αλλαξα κατι στη διατροφη της..μονο οτι τρωει απο την young female που εχω εδω, ενω στην κυπρο η ιδια τροφη ηταν λιγο διαφορετικη στην οψη..δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο..
θα την παρακολουθησω ακομη λιγες μερες..

Εβελυν όπως σου ειπαν κ τα κορίτσια καλύτερα να πας στο γιατρό να τον κοιτάξει αφού επιμένει τόσο πολύ η φαγούρα κ να τον εξετάσει

Η Καραμελα ματωσε το αυτακι απο το ξυσιμο και οταν ειχαμε παει στον κτηνιατρο δεν ειδε κατι, ισως ειναι λεει επειδη ειχε περασει στις αρχες ωτιτιδα και καποιες φορες θελει επαναληψη η θεραπεια, μου ειπε οτι μπορω να συνεχισω να της τα καθαριζω με το Epi-Otic και αν συνεχιστει η φαγουρα να την ξαναπαω.
Ομως επειδη η ξανθοκουκλα εχει και αλλεργια μηπως εχει σχεση αυτο με τη φαγουρα που την πιανει και οχι καποιο προβλημα στα αυτια τελικα;:hmm:

Παιδια μη ριχνετε ΤΙΠΟΤΑ υγρο μεσα στο αυτακι,οι γατες ειναι πολυ επιρρεπεις σε ωτιτιδες,καλυτερα να της κανει οτι χρειαζεται ο γιατρος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back