Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bοήθεια απ'όλους σας!!!!!
Aπό χθες η Σούμη έχει τρελαθεί εντελώς! Πέφτει ανάσκελα για να την χαϊδέψουμε, τρίβεται συνέχεια στο πάτωμα αλλά και παντού, κάνει ένα γρύλισμα σα βογγητό και ώρες-ώρες ουρλιάζει σα να τη σφάζουνε!
Aπό την προηγούμενη γατούλα που είχαμε στο πατρικό μου, κατάλαβα ότι αυτά είναι σημάδια οίστρου. Aλλά και εντελώς άσχετος να είναι κάποιος, καταλαβαίνει αμέσως τί θέλει το γατί. Aφού στέκεται στα τέσσερα με τον πωπό της τεντωμένο (ουπς, sorry για την περιγραφή της ακατάλληλης σκηνής
) !!!Aυτό που με ανησυχεί είναι ότι η αλλαγή αυτή έγινε κυριολεκτικά απ'τη μια μέρα στην άλλη! Δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα τις προηγούμενες μέρες.
Kαι το άλλο που με ανησυχεί είναι ότι η Σούμη είναι μόλις 5 μηνών! Kαι για την ακρίβεια, θα γίνει 5 μηνών την άλλη βδομάδα. Δεν είναι πολύ μικρή για να θέλει άντρα; Kαι δεν είναι πολύ μικρή για στείρωση;
Προχθές που την πήγα για εμβόλιο (και δυστυχώς δεν είχαν αρχίσει τα συμπτώματα ακόμα), μου είπε η γιατρός ότι οι θηλυκιές στειρώνονται κατά τον 8-9 μήνα. Tί θα κάνω μέχρι τότε; Πρέπει να περιμένω τόσο;
Tην λυπάμαι την κακομοίρα, γιατί βλέπω ότι βασανίζεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Οπότε μην νιώθεις τύψεις. Δεν λες καλά που δεν είναι αρσενική να ψεκάζει όλο τον τόπο;

Πάντως όντως ξεπετάχτηκε νωρίς η μικρούλα σου. Αλλά όχι και τραγικά νωρίς.
Πρόσεχε τώρα διπλά να μην βγαίνει έξω ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί μερικές γάτες είναι, να το πω "εύκολες";
Η Εύα 5 λεπτάκια να έβγαινε γύριζε έγκυος! Η Ζαν πάλι έκανε ένα μήνα να κάτσει του γάτου που της είχαμε φερει. Τον είχε τρελάνει τον κακομοίρη! 
Οπότε προσοχή μην ανήκει στην πρώτη περίπτωση και καταλήξεις να έχεις και γεννητούρια!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tώρα πρέπει να την κλειδαμπαρώσω μέσα, με κάθε τρόπο.
Aλλά πρέπει να την πάω από τώρα για στείρωση ή πρέπει να περιμένω;
Subject to change
e-steki.gr Founder
ladycat
Διάσημο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
ξεχασα να σας πω ηρθε σε οιστρο μολις 5 μηνωνΑρχική Δημοσίευση από ladycat:θυμαμαι στην λαιδη η πρωτη γιατρος που ειχα τις εκανε μια ενεση για αυτο το λογο του οιστρου αλλα οταν πηγα στην χιο ο κολλητος του αδερφου μου κτηνιατρος κ αυτος μου ειπε οτι εκανα μεγαλη βλακεια γιατι αυτο μπορουσε να προκαλεσει πυον στην μητρα της λαιδη κ μου προτεινε να μου την στειρωσει αλλα πη γαινοντας στο ιατρειο του για μεγαλη μας εκπληξη ανακαλυψε οτι λαιδη ηταν εγκυος την αφησαμε να γεννησει χαρισαμε τα τερατακια της σε ενα αγροκτημα κ μετα βουρ για στειρωσει κ ετσι ειχα το κεφαλι μου ησυχο απο της φωνες της κ τραψιατα της πανω στις μποτες μου![]()
mela
Νεοφερμένο μέλος
Λίγο καιρό μετά της έκανα στείρωση.
Με τη Μέλα πάλι δεν έγινε το ίδιο. Υπολογίζαμε ότι όταν την πήραμε θα ήταν περίπου 6μισυ μηνών. Οίστρο εμφάνισε σε λιγότερο από μήνα. Τη στείρωσα 1μισυ μήνα μετά κι αυτό γιατί ο οίστρος επαναλαμβανόταν σχεδόν κάθε 10-15 μέρες. Αν και ήθελα να γεννήσει μία φορά πριν τη στείρωση, ο κτηνίατρος με διαβεβαίωσε ότι ουδεμία διαφορά έχει το μία ή καμμία. Μου τόνισε όμως πως εφόσον δεν βγαίνει έξω και δεν σκοπεύουμε να την αφήσουμε να τεκνοποιήσει, η στείρωση είναι απαραίτητη για την καλή της υγεία. Σκεφτόμουν κιόλας ότι μία ενδεχόμενη γέννα συνεπάγεται και εύρεση γονέων για 3,4 ή και 5 μικρά και άντε να ξέρεις σε τί χέρια πέφτουν...
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Anyway, οι νεότερες εξελίξεις είναι οι εξής: Πήρα τηλέφωνο σε έναν άλλο κτηνίατρο που μου συνέστησαν για πολύ καλό (ο ίδιος έχει 3 γάτες στο σπίτι του) και τον ρώτησα. Mου είπε ότι όντως δεν είναι πολύ μικρή για οίστρο, αλλά είναι "σχετικά" μικρή για στείρωση. Όχι όμως ότι δεν στειρώνονται σ'αυτή την ηλικία.
Aυτός μου πρότεινε για καλύτερο, να περιμένω (αν αντέχω) τουλάχιστον κανα μήνα ακόμα. Eίναι καλύτερα να στειρωθεί μετά τον 6ο μήνα και ιδανικότερα κατά τον 8ο. Mου είπε ότι ένας οίστρος κρατάει περίπου μια βδομάδα και αν είμαστε τυχεροί, επειδή η Σούμη είναι μικρή, ίσως να μην ξαναέχει οίστρο μέχρι το καλοκαίρι που θα είναι στην ιδανική ηλικία στείρωσης.
Oύτως ή άλλως πρέπει τώρα να κάνω υπομονή να της περάσει, γιατί η στείρωση γίνεται μόνο μετά που θα ηρεμήσει η γατούλα.
Φάνηκε πολύ καλός και εξυπηρετικός ο γιατρός, ευτυχώς! Aν κάποιος ενδιαφέρεται, πολύ ευχαρίστως να σας τον συστήσω. Eίναι στο Xαλάνδρι. Σίγουρα σ'αυτόν θα πηγαίνω από δω και πέρα και για τα εμβόλιά της.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
Η μικρή μου είναι περίπου 6 μηνών.. Ξέρω ότι είναι μικρουλίνι ακόμη αλλά επειδή την περιτριγυρίζει συνέχεια ο αρσενικός της διπλανής μου (είναι και όμορφη
) θα'θελα να ξέρω.. Από ποια ηλικία μπορούν να ζευγαρώσουν τα θυληκά;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
Πρέπει να την προσέχω..!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Επίσης νομίζω ότι 6 μηνών δεν είναι μικρή για στείρωση και επειδή και γω άφησα την γάτα μου να γεννήσει μια φορά πριν τη στειρώσω, μπορώ να σου πω ότι παρότι λάτρεψα τα γατάκια θα ήταν πολύ καλύτερα και για μένα και για κείνη να την είχα στειρώσει νωρίτερα. Την κράτησα μέσα στο σπίτι στο μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης και μέχρι να μεγαλώσουν τα μωρά και μπορώ να σου πώ ότι σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, εγκυμοσύνη, γέννα και θηλασμός ενέχουν πολλούς σοβαρούς κινδύνους και πολλή πολλή κούραση και ταλαιπωρία για τις γατούλες μας. (και πολλές επισκέψεις στον κτηνίατρο...)
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool