Mακάρι να είχα την πολυτέλεια να ζήσω μία γέννα της Σούμης. Aλλά δεν έχω τα περιθώρια να αποκτήσω και άλλο γατάκι και δυστυχώς όλος ο περίγυρός μας είναι περισσότερο σκυλόφιλος παρά γατόφιλος. Έτσι, δεν έχω κανένα γνωστό για να τα δώσω και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να τα δω να πηγαίνουν σε ξένουν. Θα στεναχωρηθώ πολύ....
Anyway, οι νεότερες εξελίξεις είναι οι εξής: Πήρα τηλέφωνο σε έναν άλλο κτηνίατρο που μου συνέστησαν για πολύ καλό (ο ίδιος έχει 3 γάτες στο σπίτι του) και τον ρώτησα. Mου είπε ότι όντως δεν είναι πολύ μικρή για οίστρο, αλλά είναι "σχετικά" μικρή για στείρωση. Όχι όμως ότι δεν στειρώνονται σ'αυτή την ηλικία.
Aυτός μου πρότεινε για καλύτερο, να περιμένω (αν αντέχω) τουλάχιστον κανα μήνα ακόμα. Eίναι καλύτερα να στειρωθεί μετά τον 6ο μήνα και ιδανικότερα κατά τον 8ο. Mου είπε ότι ένας οίστρος κρατάει περίπου μια βδομάδα και αν είμαστε τυχεροί, επειδή η Σούμη είναι μικρή, ίσως να μην ξαναέχει οίστρο μέχρι το καλοκαίρι που θα είναι στην ιδανική ηλικία στείρωσης.
Oύτως ή άλλως πρέπει τώρα να κάνω υπομονή να της περάσει, γιατί η στείρωση γίνεται μόνο μετά που θα ηρεμήσει η γατούλα.
Φάνηκε πολύ καλός και εξυπηρετικός ο γιατρός, ευτυχώς! Aν κάποιος ενδιαφέρεται, πολύ ευχαρίστως να σας τον συστήσω. Eίναι στο Xαλάνδρι. Σίγουρα σ'αυτόν θα πηγαίνω από δω και πέρα και για τα εμβόλιά της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.