Οδηγίες προς ναυτιλλομένους γάτους!!!

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Backdrop είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 986 μηνύματα.
Καλησπέρα!!!

Προχθές βρήκα μια πανέμορφη γατούλα μόλις 3μηνών όπως μας είπε και η κτηνίατροσ!!

Θ'ελω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους.... Χρειάζεται να της κάνω εξετάσεις αίματος? Ήταν αδέσποτο .... εντωμεταξύ έχει ψύλλους και η γιατρός της έβαλε μια αμπούλα στην πλάτη της αλλά ακόμη ξύνεται και έχουν περάσει 3 μέρες... αφήστε που την χτενίσαμε και βρήκαμε πολλά αυγά!!
Χρειάζομαι συμβουλές!!!!!

Υ.Γ. την έχουμε στο υπνοδωμάτιο και που και που ανοιγουμε την ντουλάπα... υπάρχει περίπτωση να έχουμε τιποτα ανεπιθυμητούς επισκέπτες μέσα στα ρούχα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Οδηγίες προς ναυτιλομένους γάτους!!!

Οι εξετασεις αιματος γινονται για να δουμε την υγεια της γατας,επισης οταν εχουμε και αλλη γατα στο σπιτι.Θελω να πω,οτι ειναι για την δικια της υγεια.Μην φοβαστε για εσας.:)Καλο θα ηταν να της κανεις,αλλα οκ..ομολογω οτι εγω οταν πηρα τον μπουκακο μου δεν του εκανα,γιατι ότι και να είχε θα τον κραταγα.
Οσον αφορα τους ψυλλους,εφοσον της εβαλε αμπουλα εισαι καλλυμενη.Ναι..κανουν καποιες μερες να πεθανουν ολα.Απλα μην την κανετε μπανιο,πρεπει να δρασει το φαρμακο.
Οσον αφορα την ντουλαπα,κοιτα κατι...τιποτα δεν αποκλειεται με τις γατουλες,.Εμενα εχουθν μπει,αλλα οκ..οταν ανοιγω,κοιταω κιολας.
Να την χαιρεστε.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι εξετασεις αιματος γινονται για να δουμε την υγεια της γατας,επισης οταν εχουμε και αλλη γατα στο σπιτι.Θελω να πω,οτι ειναι για την δικια της υγεια.Μην φοβαστε για εσας.:)Καλο θα ηταν να της κανεις,αλλα οκ..ομολογω οτι εγω οταν πηρα τον μπουκακο μου δεν του εκανα,γιατι ότι και να είχε θα τον κραταγα.
Οσον αφορα τους ψυλλους,εφοσον της εβαλε αμπουλα εισαι καλλυμενη.Ναι..κανουν καποιες μερες να πεθανουν ολα.Απλα μην την κανετε μπανιο,πρεπει να δρασει το φαρμακο.
Οσον αφορα την ντουλαπα,κοιτα κατι...τιποτα δεν αποκλειεται με τις γατουλες,.Εμενα εχουθν μπει,αλλα οκ..οταν ανοιγω,κοιταω κιολας.
Να την χαιρεστε.:D

Σ'ευχαριστώ!!!
:clapup:

Ωραία θα ρωτήσω την κτηνίατρο πόσο έχουν οι εξετάσεις... Για εκείνη θέλω κυρίως τις εξετάσεις σε περίπτωση που έχει κάτι να τη φροντίσουμε! Μου έχουν πει ότι οι φιλοζωικές κάνουν εμβόλια και εξετάσεις ισχύει?
Οπότε να μην ανησυχώ για τα αυγά... δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσουν και άντε πάλι από την αρχή ... σκέφτηκα να της βάλω το frontline σε μορφή σπρέι που το έχει μία φίλη αλλά φοβάμαι μην "ξεπουπουλιαστεί" το γατί με τόσα χημικά πάνω του!!!:worry:

Αχχχ... αυτά!!
thanks again!!!:P

Aν δεν φυγουν θα πρεπει παλι να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου.Ποτέ δεν βαζουμε και πιπετα και φροντλαιν μαζι.:)
Οι φιλοζωικες παντως φροντιζουν για τα αδεσποτα.Το δικο σου πλεον ειναι δεσποζομενο.:)

Μπράβο σου που μάζεψες το γατάκι! Να ξέρεις ότι με σωστή φροντίδα, σύντομα θα έχει μια ζηλευτή γούνα και θα σφίζει από υγεία! Ότι και να χει το καϋμένο θα είναι από την ταλαιπωρία. Ακόμα και ένα ανθρώπινο μωρό πεταμένο στα σκουπίδια θα ήταν σε άθλια κατάσταση.
Αυτό το ταξίδι που ξεκινήσατε με το γατάκι σου θα είναι πανέμορφο! Γιατί του έσωσες τη ζωή. Το δέσιμο σας θα μεγαλώνει σταδιακά μέχρι που θα γίνετε ένα. :)
Για τους ψύλλους καλύτερα να συμβουλευτεις τον κτηνίατρο. Μην βάλεις δηλαδή εσύ ξανά φάρμακο και μάλιστα διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποίησε εκείνος. Είναι καλά να γίνει μια αγωγή. Εκείνος λοιπόν θα σου πει πότε θα χρειαστεί να την επανελάβετε. Μην ανησυχείς, θα ψοφήσουν.
Φαντάζομαι πως θα την έχει δει, θα της έχει καθαρίσει τα αυτάκια της, θα της έχει κάνει και εσωτερική αποπαρασίτωση, έτσι;

Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες ότι ότι οι εξετάσεις αφορούν την υγεία της γάτας κι είναι καλύτερο να γίνονται όταν πρόκειται κάποιος να πάρει και δεύτερο γατάκι, ώστε να δει αν μπορεί να επιτευχθεί η υγιής συμβίωση και των δύο γατιών στον ίδιο χώρο.
Το γεγονός όμως ότι θες να κάνεις εξετάσεις στο γατάκι ούτως ή άλλως δείχνει μια υπευθυνότητα κι αγάπη από τη μεριά σου κι αυτό είναι προς τιμήν σου! :)
Όσον αφορά τους ψύλλους, το φάρμακο θέλει κάποιες μέρες μέχρι να δράσει επαρκώς και να πεθάνουν οι ψύλλοι και τα αυγά.
Μπορείς να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο, όμως, εάν ανησυχείς ώστε να είσαι καλυμμένη. ;)
Καλώς ήλθε στη ζωή σου λοιπόν το μικρό! :clapup:

To μικρό μας.....

561459_254299964679935_2066714832_n.jpg

Παιδιά σας ευχαριστώ!!!! Μας έχει ξετρελάνει όλους!!!!!!! :yahoo::yahoo:

Ρώτησα και την κτηνίατρο σήμερα και όλα είναι ενταξει!! Δεν έχει ψύλλους κι ούτε αυγά και είναι υγιέστατη !!:clapup:

Συνημμένα

• 561459_254299964679935_2066714832_n.jpg
    47,1 KB · Εμφανίσεις: 63
  • 561459_254299964679935_2066714832_n.jpg
    47,1 KB · Εμφανίσεις: 63
Μα φαίνεται και υγιέστατη και είναι και κούκλα!!! Να την χαίρεστε :)

Καλησπέρα!!!!

i'm back!!! Χρειάζομαι συμβουλες!!!

Εχω τη μικρή σπίτι αλλά επειδή τη ψιλομαλώνω νομίζω πως δεν με θέλει ή τουλάχιστον προτιμάει τα άλλα μέλη της οικογένειας!!!!
Έχουν 2 φίλες γάτες και μου έχουν πει 2 τρόπους να τη μαλώσω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πιάνει στο να με θέλει και η γάτα!!!Ο ένας είναι να την ταρακουνάω να της φωνάζω και να την πετάω με φόρα στο πάτωμα... το έκανα μια δυο φορές αλλά δεν μου άρεσε ως ιδέα! Μια άλλη φίλη μου είπε να την πιάνω να την μαλώνω και να της ρίχνω μια δυο ελαφρές σφαλιάρες στον πωπό.... χμμμ... δεν ξέρω΄.... το δοκίμασα να πω την αλήθεια μου και αυτό αλλά νιώθω πως έτσι δεν θα με θέλει στο τέλος η μικρή!!!
Πώς να την μάθω να μην πηγαίνει στις γλάστρες?? Θέλω να βγάλω την άμμο της στο μπαλκόνι αλλά από τη μια έχουμε γλάστρες και από την άλλη φοβάμαι μην πηδήξει στους δίπλα!

:help:

Καλησπέρα!!!!

i'm back!!! Χρειάζομαι συμβουλες!!!

Εχω τη μικρή σπίτι αλλά επειδή τη ψιλομαλώνω νομίζω πως δεν με θέλει ή τουλάχιστον προτιμάει τα άλλα μέλη της οικογένειας!!!!
Έχουν 2 φίλες γάτες και μου έχουν πει 2 τρόπους να τη μαλώσω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πιάνει στο να με θέλει και η γάτα!!!Ο ένας είναι να την ταρακουνάω να της φωνάζω και να την πετάω με φόρα στο πάτωμα... το έκανα μια δυο φορές αλλά δεν μου άρεσε ως ιδέα! Μια άλλη φίλη μου είπε να την πιάνω να την μαλώνω και να της ρίχνω μια δυο ελαφρές σφαλιάρες στον πωπό.... χμμμ... δεν ξέρω΄.... το δοκίμασα να πω την αλήθεια μου και αυτό αλλά νιώθω πως έτσι δεν θα με θέλει στο τέλος η μικρή!!!
Πώς να την μάθω να μην πηγαίνει στις γλάστρες?? Θέλω να βγάλω την άμμο της στο μπαλκόνι αλλά από τη μια έχουμε γλάστρες και από την άλλη φοβάμαι μην πηδήξει στους δίπλα!

:help:

Για τους τρόπους με τους οποίους την μαλώνεις ελπίζω να trollάρεις. Για τις γλάστρες οστόσο εμείς έχουμε βάλει πέτρες και σταμάτισε να πηγαίνει.

Καλησπέρα Lizsa! :)
Ο καλύτερος τρόπος για να "συνετίσεις" μια γάτα και να την αποτρέψεις από κάποια άσχημη συμπεριφορά ή από διάφορες σκανταλιές, είναι να της λες ένα "Όχι" με σταθερή κι ήρεμη φωνή και να την απομακρύνεις απαλά από το σημείο που βρίσκεται, ακουμπώντας την κάπου αλλού.
Μπορεί να χρειαστεί μερικές επαναλήψεις αυτό αλλά στα δικά μου έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε μεγάλο ποσοστό. :)
Επίσης, καλό είναι αυτό να γίνεται μέσα στα πρώτα λεπτά από τη στιγμή που κάνει τη σκανταλιά - το καλύτερο είναι εκείνη τη στιγμή - διότι εάν περάσει αρκετή ώρα, η γάτα δεν θα μπορέσει να συνδέσει αυτήν την αποτροπή με τη συμπεριφορά της. ;)

Το να τη χτυπάς ελαφρά ή να την πετάς με φόρα στο πάτωμα, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται κι ίσως έχει διάφορες δυσάρεστες επιπτώσεις. :)
Σχετικά με τις γλάστρες, μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή του JKaradakov με τις πέτρες στη γλάστρα.
Επίσης, μπορείς να περιφράξεις το μπαλκόνι ώστε να μην ανησυχείς μήπως πηδήξει από το μπαλκόνι.
Εάν θέλεις, διάβασε το θέμα Περίφραξη μπαλκονιού; ώστε να πάρεις μερικά tips. :)

Για τους τρόπους με τους οποίους την μαλώνεις ελπίζω να trollάρεις. Για τις γλάστρες οστόσο εμείς έχουμε βάλει πέτρες και σταμάτισε να πηγαίνει.

Tι εννοεις ( trollareis) ??:worry:

Δεν ειμαι υπερ του να μαλωνεις με τετοιον τροπο ενα γατι, γι αυτο ρωτησα γνωμες .... Δοκιμασα και τους δυο τροπους αλλα ειδα οτι δεν μου ταιριαζουν! Πρεπει ωστοσο να βρω μια λυση στο να μην βγαζει τις ακαθαρσίες από την άμμο και να μην παίζει μαζί τους μέσα στο σπίτι!:hmm::hmm:

P.S.Η αρνητικη ειναι απο κεκτημένη ταχύτητα.....

Πανευκολη ειναι η λυση και εχει αναφερθει πιο πανω.Απλα βαζεις πετρες στις γλαστρες και ξενοιαζεις.:)
ΥΓ.Το πεταγμα με δυναμη στο πατωμα,ειναι κακοποιηση βασικα.Δεν λεω οτι το εκανες επιτηδες,αλλα μαλλον λαθος συμβουλες σου δινουν οι φιλες σου.:/:

Καλησπέρα Lizsa! :)
Ο καλύτερος τρόπος για να "συνετίσεις" μια γάτα και να την αποτρέψεις από κάποια άσχημη συμπεριφορά ή από διάφορες σκανταλιές, είναι να της λες ένα "Όχι" με σταθερή κι ήρεμη φωνή και να την απομακρύνεις απαλά από το σημείο που βρίσκεται, ακουμπώντας την κάπου αλλού.
Μπορεί να χρειαστεί μερικές επαναλήψεις αυτό αλλά στα δικά μου έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε μεγάλο ποσοστό. :)
Επίσης, καλό είναι αυτό να γίνεται μέσα στα πρώτα λεπτά από τη στιγμή που κάνει τη σκανταλιά - το καλύτερο είναι εκείνη τη στιγμή - διότι εάν περάσει αρκετή ώρα, η γάτα δεν θα μπορέσει να συνδέσει αυτήν την αποτροπή με τη συμπεριφορά της. ;)

Το να τη χτυπάς ελαφρά ή να την πετάς με φόρα στο πάτωμα, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται κι ίσως έχει διάφορες δυσάρεστες επιπτώσεις. :)
Σχετικά με τις γλάστρες, μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή του JKaradakov με τις πέτρες στη γλάστρα.
Επίσης, μπορείς να περιφράξεις το μπαλκόνι ώστε να μην ανησυχείς μήπως πηδήξει από το μπαλκόνι.
Εάν θέλεις, διάβασε το θέμα Περίφραξη μπαλκονιού; ώστε να πάρεις μερικά tips. :)

Οκ!!! Σ'ευχαριστώ!!
Η αλήθεια είναι πως αυτό δοκίμαζα εδώ και λίγες μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη μικρή μου! Με ακούει και δεν επαναλαμβάνει τις περισσότερες αταξίες της!!!:P

Πανευκολη ειναι η λυση και εχει αναφερθει πιο πανω.Απλα βαζεις πετρες στις γλαστρες και ξενοιαζεις.:)
ΥΓ.Το πεταγμα με δυναμη στο πατωμα,ειναι κακοποιηση βασικα.Δεν λεω οτι το εκανες επιτηδες,αλλα μαλλον λαθος συμβουλες σου δινουν οι φιλες σου.:/:

Να πω την πικρη μου αλήθεια και εγω αρχισα να βλέπω με άσχημο μάτι τις συμβουλές αυτές όταν έβλεπα την Ήρα να δυσανασχετεί ... :mad:..............
Ναι όντως καλή ιδέα φαίνεται... Θα κοιτάξω μέσα στην εβδομάδα να βάλω μερικές πετρούλες...

Tι εννοεις ( trollareis) ??:worry:

Στην αργκό σημαίνει αστιεύεσαι. Για το παιχνίδι με τις ακαθαρσίες πρώτη φορά το ακούω. :hmm: Αλλά νομίζω πως μπορείς να εφαρμόσεις το ίδιο σύστημα που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back