moukelis
Επιφανές μέλος

Eμενα θα τη φερει ο κτηνιατρος μου,ειναι της ιδιας φιλοσοφιας με την orijen αλλα ψηνουν τις κροκετες των λαχανικων σε χαμηλοτερη θερμοκρασια χωριστα απο το κρεας για να μην καταστρεφονται τοσες βιταμινες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Την βρήκα σε ένα πετ σοπ...Eμενα θα τη φερει ο κτηνιατρος μου,ειναι της ιδιας φιλοσοφιας με την orijen αλλα ψηνουν τις κροκετες των λαχανικων σε χαμηλοτερη θερμοκρασια χωριστα απο το κρεας για να μην καταστρεφονται τοσες βιταμινες.

Είναι καλή δηλαδή??? Βέβαια φοβάμαι πάρα πόλυ να τους αλλάξω τροφή...για τους γνωστούς λόγους..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Εγω θα ελεγα να μην αλλαξεις και την τροφη τωρα...Απο οτι εχω δει καλη ειναι.
natalouko
Επιφανές μέλος
Όχι, μέχρι να ισιώσει δεν αλλάζω τίποτα...Εγω θα ελεγα να μην αλλαξεις και την τροφη τωρα...Απο οτι εχω δει καλη ειναι.

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόλις σήμερα έριχνα μια ματιά σε αυτή την τροφή και αναρωτιώμουνα που θα μπορούσα να τη βρώ. Μήπως μπορείς να μου πεις που τη βρήκες?Την βρήκα σε ένα πετ σοπ...Είναι καλή δηλαδή??? Βέβαια φοβάμαι πάρα πόλυ να τους αλλάξω τροφή...για τους γνωστούς λόγους..
![]()
natalouko
Επιφανές μέλος
Σε ένα πετ σοπ στο περιστέρι..Μόλις σήμερα έριχνα μια ματιά σε αυτή την τροφή και αναρωτιώμουνα που θα μπορούσα να τη βρώ. Μήπως μπορείς να μου πεις που τη βρήκες?

Αν σε βολεύει η περιοχή πες μου να σου στείλω διευθύνση και τηλ..

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Πηγαίνω πολύ συχνά στο Περιστέρι αν και δε μένω εκεί. Οπότε με βολεύει πάρα πολύΣε ένα πετ σοπ στο περιστέρι..Αν σε βολεύει η περιοχή πες μου να σου στείλω διευθύνση και τηλ..
![]()

Ναι στείλε μου!! Ευχαριστώ.
edit: Βέβαια έτσι όπως το φτάσαμε το θεματάκι μόνο σε οικονομική τροφή για στειρωμένες γάτες δεν αναφερόμαστε lol
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Πωπω καλε, το κεντησατε το θεμα! Παντως η ουρολιθιαση δεν εξαρταται μονο απο την τροφη ο βουλιτσος ενω την επαθε τωρα οτι και ναφαει δεν εχει ξαναπαθει τιποτα γιατι τρεχει και ειναι περισσοτερο με τα αλλα και στο μπαλκονι. το ειχε παθει οταν φοβοταν και καθονταν ολη μερα κατω απο το κρεββατι και μαμ και κρεββατι ηταν η ζωη του η μονη κινηση ηταν ν ανεβει κι επανω.
Πατως η Brekies δεν ειναι για στειρωμενα, εγω θα σου προτεινα κρατα αυτη που εχεις και οταν μπορεις ριχνε μεσα και λιγη χιλς οριτζεν η αλλη οτι καλυτερο μπορεις ετσι μαζι με αυτην θα τρωνε μιξ που θα χει και απο τις αλλες και κυριως χορτο για γατες
RINIO
Νεοφερμένο μέλος

Απο οσο γνωριζω, ολη η σειρα της Royal για ενηλικα κανει και για στειρωμενα.
Αυτη ηταν η απαντηση του αντιπροσωπου της Royal οταν τον ρωτησα τι τροφη πρεπει να τρωει γατος 10 ετων στειρωμενος και παχυσαρκος.
Δεν μας συνεστησε το sterilized , αλλα το light για να χασει βαρος και επεμεινε πως ολη η σειρα ενηλικων την Royal ενδεικνειτε για στειρωμενα.
moukelis
Επιφανές μέλος

Χμ...τοτε μπορει να μας εξηγησει γιατι βγαζουν χωριστο κωδικο για στειρωμενα;Και μαλιστα αλλον για στειρωμενα αρσενικα,κι αλλον για στειρωμενα θηλυκα;

RINIO
Νεοφερμένο μέλος

Νομιζω πως οι διαφορετικες τροφες για στειρωμενα αρσενικα και θηλυκα ειναι διαφορετικες μονο στην κτηνιατρικη σειρα της Royal.Κανω λαθος σε αυτο?
moukelis
Επιφανές μέλος

Οχι,δεν κανεις λαθος,μονο στην κτηνιατρικη σειρα τις εχουν,αλλα ποιος ο λογος να της εχουν,και αυτες και τη sterilised,αν κανουν ολες οσες ειναι για ενηλικες γατες;
RINIO
Νεοφερμένο μέλος

Το πρωτο που μπορω να υποθεσω ειναι πως ειναι και λιγο μαρκετιστικο το θεμα.
Η Royal ειδικα σαν εταιρεια εχει τρελλη ποικιλια τοσο στον σκυλο οσο και στην γατα.
Δηλαδη ενας ηλικιωμενος στειρωμενος γατος που πρεπει να χασει βαρος δεν πρεπει να φαει την light? Απο εκει ξεκινησε η συζητηση με τον αντιπροσωπο της εταιρειας, και μου ειπε πως ολη η σειρα ενδεικνειτε για στειρωμενες. Μια ερωτηση θα του την ξανακανω παντως μολις τον ξαναδω για να μας λυθει η απορια τι ισχυει τελικα!
moukelis
Επιφανές μέλος

Κανε του μια ερωτηση,γιατι και στα συστατικα αν δεις υπαρχει διαφορα,να δουμε τι θα σου πει.
DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ πάλι πήρα από το σουπερ μαρκετ την Purina την One (κάνει και για στειρωμένα) περίπου 5 ευρώ το 1.5 κιλό και την ανακατεύω με Whiskas (cat junk food) ξηρά που κοστίζει 6 ευρώ το 2κιλο. Τρώνε αρχοντικά. Που και που τους παίρνω και κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Και καθε μερα εχουν μεζε ενα φακελακι ρευστη τροφή whiskas (0,45 ευρώ έκαστο). Με το που το βλέπουν το φακελάκι και πριν το ανοιξω, χοροπηδάνε και σκούζουν!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγώ πάλι πήρα από το σουπερ μαρκετ την Purina την One (κάνει και για στειρωμένα) περίπου 5 ευρώ το 1.5 κιλό και την ανακατεύω με Whiskas (cat junk food) ξηρά που κοστίζει 6 ευρώ το 2κιλο. Τρώνε αρχοντικά. Που και που τους παίρνω και κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Και καθε μερα εχουν μεζε ενα φακελακι ρευστη τροφή whiskas (0,45 ευρώ έκαστο). Με το που το βλέπουν το φακελάκι και πριν το ανοιξω, χοροπηδάνε και σκούζουν!
δυστυχως..σημασια μακη μου δεν εχει αν τους αρεσει..και εμας μας αρεσουν τα "βρωμικα"..σημασια εχει τι θα παρουσιασουν μετεπειτα....ειναι γνωστο οτι οι τροφες των σ/μαρκετ...τυπου whiskas,friskies κλπ..ειναι οι χειροτερες...και τα προβληματα ερχονται αργοτερα...τι να σου πω...κανε οπως καταλαβαινεις..

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος

Friskies, Οne, Proplan τις βγαζει η ιδια εταιρεια (Purina).
whiskas βγαινει απο την Mars.
Το ότι κάτι πουλιέται στο super market δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ειναι και καλο. Εχω δει σε πετ σοπ να πουλανε αυτες τις τροφες και μαλιστα αρκετα πιο ακριβά.
Επισης, έχω παραδειγμα φιλης που ειχε ενα τελειο γατι, το ταιζε με τα καλυτερα (royal, orijen κλπ.) και πεθανε απο καρκινο. Γνωματευση γιατρού οτι φραινε οι τροφες που του εδινε. Ακομα, λενε ολοι να μην δινουμε μαγειρευτο φαι. Κι ομως, ξερω υγιεστατα γατια μεγαλης ηλικιας που τρωνε κυριως ανθρωπικο φαγητο.
Καποια ομως δεν τους τα δινω. π.χ. την απλη friskies. δεν ξέρω, αυτη δεν θελω να τους την δωσω με τιποτα.
Αν δεις τις νεες ρευστες applaws που εδιναν στην εκθεση, δεν ειχαν καμμια διαφορα απο ενα κανονικο ανθρωπινο φαι. μιλαμε για σκετο ψαρι που μοσχοβολουσε. τιμη λιανικης 1.20 το φακελακι. σορρυ, αλλα με 2 ευρω παιρνω διπλασια ποσοτητα τονου ριο μαρε και χαιρονται τα γατια μου πιο πολυ. δεν ξεχναω οτι ειναι τεραστια η βιομηχανια της ζωοτροφης, το μαρκετινγκ οργιαζει, τα ζωακια ειναι πλασματα που δεν μας μιλανε να ξερουμε τι εχουν και τι γνωμη εχουν και ετσι π.χ. μπορει να νομιζουμε οτι επειδη την ταδε τροφη την καταβροχθιζουν, ειναι καλυτερη για αυτα, ενω να το κανουνε επειδη εχει καποιο αρωμα ή καποιο συστατικο ωστε να καταναλωνεται πιο ευκολα και να αγοραζεις περισσοτερη, κατι που το εχω διαπιστωσει με τις ακριβες τροφες που τα γατια τις τρωνε με την μια-κατι οχι απαραιτητα κακο.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω δινω οριτζεν αλλα οταν ειχα ξεμεινει πηρα την active fit sensitive για στειρωμενα(5 ευρω τα 700γρ)
και φανηκε καλη παντως.....
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πρωτα απ' ολα, το οτι ορισμενες τροφες φτιαχνονται απο την ιδια εταιρεια δε σημαινει οτι ολες ειναι της ιδιας ποιοτητας. Αν ηταν ετσι, τοτε ολες θα ειχαν τα ιδια συστατικα και την ιδια τιμη.
Οι φτηνες τροφες συνηθως υπολειπονται σε θρεπτικα συστατικα, δεν εχουν τις απαραιτητες βιταμινες, εχουν λιγοτερες πρωτεϊνες, περισσοτερα δημητριακα, κλπ. Αυτα παντα με βαση τα συστατικα που γραφει πανω στη συσκευασια φυσικα. Δυστυχως ομως, το τι γραφει η συσκευασια ειναι ο μονος τροπος να ελεγξουμε, οσο ειναι δυνατον, τι τροφη δινουμε στις γατες μας.
Το να αναφερουμε παραδειγματα γατων που πεθαναν προωρα ενω ετρωγαν ακριβες τροφες ή αλλες που εζησαν πολυ τρωγωντας πχ ανθρωπινο φαγητο δε νομιζω οτι εχει νοημα. Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πηγαινουμε βασει της λογικης, η οποια λεει να δινουμε μια καλης ποιοτητας τροφη, να κανουμε δηλαδη οτι καλυτερο μπορουμε και απο κει και περα ελπιζουμε να πανε ολα καλα!
Αρνουμαι να δινω κακης ποιοτητας τροφης στις γατες μου επειδη καποια αλλη γατα εζησε πολλα χρονια τρωγοντας κακης ποιοτητας τροφη ή επειδη πιστευω οτι η ποιοτητα των τροφων δεν ειναι αναλογη της τιμης γιατι οι εταιρείες παιζουν παιχνιδια μαρκετινγκ (δε λεω, πιθανον ισχυει κιολας). Και επειδη εγω ανοιξα αυτο το post και επειδη τωρα τελευταια ψαχνω πολυ το θεμα τροφη, εχω καταληξει οτι τελικα η τιμη ειναι σχεδον παντα αναλογη της ποιοτητας (βασει των στοιχειων της ετικετας παντα).
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
συμφωνω απολυτα...απλα,εγω το ψαχνω αναμεσα και στις ακριβες...ειναι γνωστο βρε παιδια..οτι οι τροφες απο σ/μαρκετ ειναι οι χειροτςερες..τι λεμε τωρα..και στα μπουμπακια μου..σορυ αλλα δεν θα κανω τσιγκουνια...Πρωτα απ' ολα, το οτι ορισμενες τροφες φτιαχνονται απο την ιδια εταιρεια δε σημαινει οτι ολες ειναι της ιδιας ποιοτητας. Αν ηταν ετσι, τοτε ολες θα ειχαν τα ιδια συστατικα και την ιδια τιμη.
Οι φτηνες τροφες συνηθως υπολειπονται σε θρεπτικα συστατικα, δεν εχουν τις απαραιτητες βιταμινες, εχουν λιγοτερες πρωτεϊνες, περισσοτερα δημητριακα, κλπ. Αυτα παντα με βαση τα συστατικα που γραφει πανω στη συσκευασια φυσικα. Δυστυχως ομως, το τι γραφει η συσκευασια ειναι ο μονος τροπος να ελεγξουμε, οσο ειναι δυνατον, τι τροφη δινουμε στις γατες μας.
Το να αναφερουμε παραδειγματα γατων που πεθαναν προωρα ενω ετρωγαν ακριβες τροφες ή αλλες που εζησαν πολυ τρωγωντας πχ ανθρωπινο φαγητο δε νομιζω οτι εχει νοημα. Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πηγαινουμε βασει της λογικης, η οποια λεει να δινουμε μια καλης ποιοτητας τροφη, να κανουμε δηλαδη οτι καλυτερο μπορουμε και απο κει και περα ελπιζουμε να πανε ολα καλα!
Αρνουμαι να δινω κακης ποιοτητας τροφης στις γατες μου επειδη καποια αλλη γατα εζησε πολλα χρονια τρωγοντας κακης ποιοτητας τροφη ή επειδη πιστευω οτι η ποιοτητα των τροφων δεν ειναι αναλογη της τιμης γιατι οι εταιρείες παιζουν παιχνιδια μαρκετινγκ (δε λεω, πιθανον ισχυει κιολας). Και επειδη εγω ανοιξα αυτο το post και επειδη τωρα τελευταια ψαχνω πολυ το θεμα τροφη, εχω καταληξει οτι τελικα η τιμη ειναι σχεδον παντα αναλογη της ποιοτητας (βασει των στοιχειων της ετικετας παντα).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool