Οι έξω γάτες

myrtos

Δραστήριο μέλος

Η Αμαλια :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νέα Πεντέλη (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
Τι γίνεται με τις έξω γάτες. Ήτανε μια γάτα που δεν την ταΐζαμε καν μας γεννοβολάει και τα παρατάει . Τα μαζεύουμε και τους βρίσκουμε σπίτι. Αυτή δεν πιανότανε με τίποτα. Μετά από κάτι μήνες γεννοβολάει και μένει .Τα παιδία 4 τα κρατήσαμε έξω. Με τα χίλια ζόρια πιάνουμε και τα 5 για στείρωση. Τον ένα τον χάσαμε μετά την στείρωση κάτι στα πνευμόνια( τον είχα πάρει από τον γιατρό ) Ο άλλος έφυγε .Η μπουμπουλινα χάθηκε πριν κανένα μήνα υποψιάζομαι φόλα Ο Κανάρης πήγε σίγουρα από φόλα και τώρα έχω χάσει εδώ και 2 μέρες την μάνα Συνορεύω με 2 γείτονες που δεν θέλουν ζώα αλλά δεν τους κάνουν εσκεμμένα κακό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί βάζουν ποντικοφάρμακα και εγώ κλαίω γάτες. Και ρωτάω έτσι πάει με τις έξω γάτες? Από 5 καμία? Τις έχα πάνω από 2-3 χρόνια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ναι, έτσι πάει βρε Μύρτο...:(
Και από αυτά που διαβάζω εδώ στο forum επιβεβαιώνεται. Ειδικά σε περίπτωση που συνορεύεις με ανθρώπους που βάζουν φόλες ή αδιαφορούν.
Ο μπαμπάς μου π.χ. έχει πολλές έξω και παρόλο που κανείς δεν τις πειράζει, αντίθετα τις ταίζουν κι άλλοι, πολλές φορές οι γάτες πεθαίνουν από τα φάρμακα που ρίχνουν για τα ποντίκια, σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ .
Επίσης εάν δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα εμβόλια οι έξω γάτες πεθαίνουν κι από αρώστιες.
Για να μην μιλήσουμε για τον κίνδυνο νούμερο 1: αυτοκίνητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυστυχως ο μεσος ορος ζωης των αδεσποτων ειναι 3 χρονια...:(

mimikaki καλημερα!μας θυμασαι?τι κανει ο γατουλης σου?

καλημερα mimikaki μας θυμασαι?Ελπίζω να είσαι καλά ...εγω στη δουλεια πηξιμο

mimikaki καλημερα!μας θυμασαι?τι κανει ο γατουλης σου?

καλημερα!!!! που χαθηκες???ο φρου μου σημερα νιαουριζει αστσματητα λογο αερα!!! τι κανει το μωρο σου???:D :D

nadia πηγαινε στο τωρα που πηρα φορα μην χαλασουμε αυτο το θεμα!!!

Ενημερώστε γείτονες και λοιπούς πως υπάρχουν πλέον ποντικοφάρμακα που δεν κάνουν κακό σε αλλά ζώα , ακόμα και αν μια γάτα φάει δηλητηριασμένο ποντίκι .
Να μη βάζουν ότι βρουν μπροστά τους που συνήθως είναι φυτοφάρμακο , έλεος πια μ αυτή την κατάσταση από παιδί κλαίω γάτες γιατί κάποιοι θέλουν να «καθαρίσουν» ότι υπάρχει γύρω τους και να ζήσουν μόνοι.:mad:

Αφου οι γατες τρωνε τα ποντικια, τι τα θελουν τα ποντικοφαρμακα?

Καλά ντε; Γιατί άραγε;;; Η διπλανή και ερειπωμένη πολυκατοικία είναι γεμάτη ποντίκια. Κάθε μέρα η Mici μας φέρνει ποντικά μωρά, μεγάλα το ένα πίσω από το άλλο. Η γάτα είναι το καλύτερο ποντικοφάρμακο.
Όντως υπάρχουν ποντικοφάρμακα που δεν πειράζουν αλλά ζώα. Είχε βάλει τέτοια η συννυφάδα μου γιατί είχε γεμίσει το σπίτι της αρουραίους και εκεί γύρω υπήρχαν πολλές γάτες που τις φροντίζουν οι γείτονες.

εντωμεταξυ τα ποντικια ακομη και στη μυρωδια της γατας νιωθουν την απειλη και εξαφανιζονται!!!!

Ναι, στη χιο που ειχαμε την σαρδελα και τα μωρα της το καλοκαιρι εξω, ουτε ενα ποντικι δεν ειδαμε.
Και στο χωριο μου, δεν εχει ποντικια, αλλα κατι αρουραιους πιο μεγαλους και απο γατες.
Βεβαια δεν νομιζω να εφαγαν καποιον, αλλα μαλλον τους κυνηγουσαν!

Αφου οι γατες τρωνε τα ποντικια, τι τα θελουν τα ποντικοφαρμακα?
Εντάξει μη νομίζεις υπάρχουν κάτι αρουραίοι σε μέγεθος γάτας , . οι γάτες ασχολούνται με μικρότερα ποντικάκια. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους καταπολεμήσουν αλλά όχι με χρήση φυτοφαρμάκων πάνω σε σαλαμάκι και τυράκι. Η δύναμη των φυτοφαρμάκων είναι τέτοια που δε προλαβαίνεις να σώσεις το ζώο σου ακόμη και να είσαι μπροστά στο συμβάν . ο σκύλος μου κάποτε δάγκωσε δηλητηριασμένο αρουραίο και μόνο απ αυτό είχε πρόβλημα στο στόμα του μετά και κάναμε ειδικές πλύσεις εγκαύματα είχε πάθει σκεφτείτε για τη βαθμό δραστικότητας μιλάμε έχουν όλα αυτά που τις περισσότερες φορές από άγνοια ρίχνουν κάποιοι

Οι γάτες που ζουν έξω ασχολούνται και με αρουραίους. Στο χωριό στη Ρόδο υπήρχε μία γάτα (αδέσποτη που την ταΐζαμε αλλά δεν πιανόταν) και είχε πιάσει ουκ ολίγες φορές αρουραίους τεράστιους (βρίσκαμε τα κεφάλια μόνο :mpliaks:). Βέβαια γύρω από το σπίτι υπήρχαν θερμοκήπια και πέθανε από δηλητηριασμένο ποντίκι που έφαγε μάλλον, την πήγε ο θείος μου στον γιατρό αλλά δεν την προλάβανε.
Στο θέμα ποντίκια-ποντικοφάρμακο τώρα, υπάρχουν πολλοί που το προτιμούν από τις γάτες. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι ο ξυλουργός δίπλα μου γιατί λέει ότι οι γάτες του λερώνουν :mad:. Τι να πει κανείς για το μυαλό του αλλουνού;

Οι γάτες που ζουν έξω ασχολούνται και με αρουραίους. Στο χωριό στη Ρόδο υπήρχε μία γάτα (αδέσποτη που την ταΐζαμε αλλά δεν πιανόταν) και είχε πιάσει ουκ ολίγες φορές αρουραίους τεράστιους (βρίσκαμε τα κεφάλια μόνο :mpliaks:). Βέβαια γύρω από το σπίτι υπήρχαν θερμοκήπια και πέθανε από δηλητηριασμένο ποντίκι που έφαγε μάλλον, την πήγε ο θείος μου στον γιατρό αλλά δεν την προλάβανε.
Στο θέμα ποντίκια-ποντικοφάρμακο τώρα, υπάρχουν πολλοί που το προτιμούν από τις γάτες. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι ο ξυλουργός δίπλα μου γιατί λέει ότι οι γάτες του λερώνουν :mad:. Τι να πει κανείς για το μυαλό του αλλουνού;

Θέλει ο αξιότιμος κύριος ξυλουργός να το πει αυτό στον αστυνομικό υπηρεσίας μήπως;;;;;

Δεν παραδέχεται τίποτα, απλά λέει ότι δεν τις θέλει. Ευτυχώς μια φορά που είχε πέσει μέσα στο ξυλουργείο του ο Σάκης ήταν κλειστό και μας άνοιξε ο ιδιοκτήτης του και τον πήραμε.

Βλακείες!Άκου λερώνουν!!! Ο πατέρας μου που είχε ξυλουργικό εργοστάσιο είχε μαζέψει κάτι αδέσποτες γατούλες γι'αυτό ακριβώς το λόγο: για τα ποντίκια! Ίσα -ίσα που ήταν πολύ καθαρές. Ποτέ δε λέρωναν μέσα. Αναστασία αν ο εν λόγω κύριος ρίχνει ποντηκοφάρμακο, λεχε το νου στο Σάκη μη την ξανακάνει προς τα εκέι και τρέχετε!!!:down:

Ο Σάκης ευτυχώς δεν πάει εκεί. Ο ξυλουργός είχε βάλει ένα πλέγμα σε κάποιο σημείο για να μην μπαίνουν γατιά μέσα στο ξυλουργείο (σε εκείνο το σημείο είναι κάτι σαν αυλή είναι ανοιχτό από πάνω). Ο Σάκης πατούσε πάνω του για να πάει στο σινεμά και να πάει την βόλτα του (το σινεμά δεν λειτουργεί και ο άνθρωπος που το έχει έχει κι αυτός γάτες). Ε, μια μέρα το πλέγμα δεν άντεξε και ο Σάκης έπεσε μέσα. Ευτυχώς ήταν η μητέρα μου εδώ (εγώ κοιμόμουν) και τον πήραμε είδηση εγκαίρως. Τώρα έχουμε βάλει κάτι σα πέργκολα και δεν πατά στο πλέγμα του ξυλουργού.

Πάντως εγώ τόσα χρόνια στο σπίτι ποντίκι δεν έχω δει. Μάλλον η μυρωδιά του Σάκη ευθύνεται γιατί αν ο Σάκης συναντήσει ποντίκι μάλλον θα συμβεί αυτό που περιγράφει παρακάτω ο Αρκάς.

:lol: :lol: :lol: Καλόόόό! Λατρεύω τον Αρκά! Ο Σάκης πάει και σινεμά μόνος του? Και σινεφίλ λοιπόν!!! Ο δικός μας μόνο τηλεόραση παρακολουθεί...:redface:

Anabou πολλη πλάκα....:lol:
Ο Siva πάντως δεν μυρίζει αντιποντικοάρωμα. Μαλλον γι αυτο ειχαμε ποντίκια στο προηγούμενο σπίτι.:down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back