Ismini
Διάσημο μέλος
"To ξέρεις ότι οι γάτες μας, παίρνουν από εμάς στο χαρακτήρα;"
Επειδή κι εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό αυτό πολλές φορές θα ηθελα να το συζητήσουμε.
Ναι τα γατάκια γεννιούνται με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ομως πιστεύω ότι οταν απο μικρά ζουν με ανθρώπους εξελίσονται και διαμορφώνονται, συμφωνα με αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους.
Δηλαδή εκτός από τις καθημερινές μας συνήθειες, τα ωράρια μας, που τα μαθαίνουν πολύ γρήγορα, επηρεάζονται και από στοιχεία του δικού μας χαρακτήρα. Με λιγα λόγια "Δειξε μου τη γάτα σου, να σου πω ποιος εισαι"(

Επίσης κατά ποσο ισχύει το αντίστροφο; Αφου σιγουρα οι γατες μας μαθαίνουν πολλά πράγματα.
Βαζω και αυτη τη φωτογραφία. Αν και με σκυλιά, ειναι το πρώτο που μου ηρθε στο μυαλό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Για το πρώτο, θα παραπέμψω στην κινέζικη παροιμία (ΟΚ, από το ίντερνετ άρα όχι απόλυτα αξιόπιστη πηγή): Ευτυχισμένος ιδιοκτήτης, ευτυχισμένη γάτα. Αδιάφορος ιδιοκτήτης, αποτραβηγμένη γάτα.
Όσο για το δεύτερο τα ζώα μάς βοηθούν να βγάλουμε στην επιφάνεια στοιχεία του χαρακτήρα μας, όπως η τρυφερότητα, η μητρότητα (και για τα δυο φύλα), η διάθεση για παιχνίδι και η σαχλαμάρα, τα οποία η κοινωνία δεν μας επιτρέπει να εκδηλώνουμε - κι αυτό είναι από μόνο του καλό.
Με τα ζώα ανακαλύπτεις και πάλι τα απλά πράγματα, όπως τη χαρά του να βρίσκεσαι με κάποιον στον ίδιο χώρο, χωρίς καφέδες, χωρίς κουβέντες: αυτή είναι η βάση της συνύπαρξης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σίγουρα υπάρχει έντονη αλληλεπίδραση με τις γάτες μας και πιστεύω ότι με τον καιρό ο ένας παίρνει στοιχεία από τον άλλο. (Το ίδιο άλλωστε δε συμβαίνει και με τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί; )
Η Αρήθα βέβαια, μας έχει βγει πολύ τσαμπουκαλού και ανεξάρτητη, ενώ εμείς είμαστε περισσότερο "της προσκολλήσεως"
Ελπίζω με τον καιρό να γίνει έστω και λίγο πιο χαδιάρα...
Πάντως, στο γαϊδουρινό πείσμα μας έχει μοιάσει σίγουρα!!
:greycat:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Για το πρώτο, θα παραπέμψω στην κινέζικη παροιμία (ΟΚ, από το ίντερνετ άρα όχι απόλυτα αξιόπιστη πηγή): Ευτυχισμένος ιδιοκτήτης, ευτυχισμένη γάτα. Αδιάφορος ιδιοκτήτης, αποτραβηγμένη γάτα.
Ναι συμφωνώ. Αν και δεν ειναι απόλυτο. Δηλαδη ο "ευτυχισμένος" ιδιοκτήτης μπορεί να λείπει συνεχώς σε ταξίδια και να μενει η γατα μονη της κτλ.... Επισης θα μπορούσαμε να εχουμε και άλλα τετοια συμπεράσματα: νευρικός "ιδιοκτήτης"- αγριεμένη γάτα, φιλικός - κοινωνική γάτα, κτλ
Οσο για το οτι μας μαθαινουν πολλα ναι! Αλλα τοσο ωστε και να τους μοιάζουμε?
Πάντως το μόνο που μπορώ να δω στον εαυτό μου είναι ότι οι γάτες με έμαθαν να είμαι ήρεμη.
Επίσης ο Σιβα μοιάζει στο Δημο πολύ. Ακόμα και τα ίδια γουστα στο φαγητό εχουν! Τυχαιο; δεν ξερω...παντως ο ένας ειναι κολλημένος στον άλλο....
Οσο για την Αργυρώ εξελίσεται σε στριγγλίτσα... Ακομα και η φωνή της μοιάζει με αυτά τα παιχνιδάκια για σκύλους που τα ζουλάς και βγάζουν ήχο, αλλά στον κλαψιάρικο τόνο πάντα...
(Ελπίζω να μην ειμαι εγω ετσι...)
Κατά τα άλλα ειναι έξυπνη, κοινωνική και χαδιάρα.![]()
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Θα γίνω λίγο κακιά αλλά μιας και πρόκειται για κινέζικη παροιμία, θα έπρεπε να είναι : "Χορτάτος ιδιοκτήτης, φαγωμένη γάτα"Για το πρώτο, θα παραπέμψω στην κινέζικη παροιμία (ΟΚ, από το ίντερνετ άρα όχι απόλυτα αξιόπιστη πηγή): Ευτυχισμένος ιδιοκτήτης, ευτυχισμένη γάτα. Αδιάφορος ιδιοκτήτης, αποτραβηγμένη γάτα.

ruko
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Εσεις το κανετε; (Ή μονο εγω εχω το "πρόβλημα";"
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ωωωωωωωωχχ!!Πάντως εγω εχω πάθει από τη αρχη το εξής: Exω συνδέσει σχεδόν απόλυτα τη φάτσα της γάτας που βλέπω στο avatar με αυτον που την εχει. Οταν μαλιστα καποιος περιγραφει αρκετα τη γατα/ες του εγω βγαζω συμπεράσματα για εκεινον αρχικά.
Εσεις το κανετε; (Ή μονο εγω εχω το "πρόβλημα";")
Εγώ δηλαδή είμαι τσαμπουκάς και μαυροτσούκαλο και σκαρφαλώνω όλη την ώρα στα ξένα μπαλκόνια;;;
Ωχ ωχ ωχ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ωωωωωωωωχχ!!Εγώ δηλαδή είμαι τσαμπουκάς και μαυροτσούκαλο και σκαρφαλώνω όλη την ώρα στα ξένα μπαλκόνια;;;
![]()
![]()
Ωχ ωχ ωχ...
Σε τσακώσαμε!!!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
μεχρι στιγμης,δεν μπορω να πω οτι η Τσικι μας μοιαζει...ειναι γατα με προσωπικοτητα.μονο τα περιεργα ωραρια μου εχει παρει
με σκυλους κι εγω το'χω παρατηρησει πιο πολυ.ισως γιατι εκεινοι επηρεαζονται περισσοτερο απο τους ιδιοκτητες τους?
Ismini
Διάσημο μέλος
Ωωωωωωωωχχ!!Εγώ δηλαδή είμαι τσαμπουκάς και μαυροτσούκαλο και σκαρφαλώνω όλη την ώρα στα ξένα μπαλκόνια;;;
![]()
![]()
Ωχ ωχ ωχ...
Οχι απλά μου έχει κολήσει ότι σου αρέσει η soul....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλά Ισμήνη, η περίπτωσή σου είναι βαριά!!!Πάντως εγω εχω πάθει από τη αρχη το εξής: Exω συνδέσει σχεδόν απόλυτα τη φάτσα της γάτας που βλέπω στο avatar με αυτον που την εχει. Οταν μαλιστα καποιος περιγραφει αρκετα τη γατα/ες του εγω βγαζω συμπεράσματα για εκεινον αρχικά.
Εσεις το κανετε; (Ή μονο εγω εχω το "πρόβλημα";")
Πάντως κι εγώ νομίζω ότι οι γάτες μας μας μοιάζουν. Είναι του αράγματος και την χαλαρωτικής αγκαλιάς!!
Και σίγουρα όσο περισσότερο θα ζουν μαζί μας τόσο πιο πολλά δικά μας στοιχεία θα παίρνουν!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
΄με σκυλους κι εγω το'χω παρατηρησει πιο πολυ.ισως γιατι εκεινοι επηρεαζονται περισσοτερο απο τους ιδιοκτητες τους?
Απλά εκδηλώνονται πιο "πληθωρικά" απο τις γατες. Οι οποιες ναι μεν ειναι εκδηλωτικες αλλα σε άλλη κλίμακα.
Στους σκύλους ναι το βλέπεις αμέσως.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αρα ειχα δίκιο! Ασε Κατερίνα με εσένα έχω διχαστεί...Πέπε ή Ποκίτο?Καλά Ισμήνη, η περίπτωσή σου είναι βαριά!!!![]()
![]()
![]()
Πάντως κι εγώ νομίζω ότι οι γάτες μας μας μοιάζουν. Είναι του αράγματος και την χαλαρωτικής αγκαλιάς!!Και σίγουρα όσο περισσότερο θα ζουν μαζί μας τόσο πιο πολλά δικά μας στοιχεία θα παίρνουν!

ruko
Διάσημο μέλος
Πάντως, μια γνωστή μου είχε ένα λυκόσκυλο το οποίο είχε μεγαλώσει από κουτάβι μαζί με το γάτο τους το Τζίμη που ήταν πολύ μαφία. (Τζίμης ο Τίγρης)
Το σκυλί επηρεάστηκε τόσο από την ισχυρή προσωπικότητα του γάτου, που υιοθέτησε γατίσιες συμπεριφορές. Μάλιστα ερχόταν και σου τριβότανε σαν γάτα! Πολύ συγκινητικό, αλλά όχι πάντα ευχάριστο, γιατί μιλάμε για ένα θηρίο να σε ρίξει κάτω για την πλάκα του.

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαλαρά Πέπε! Ενώ ο φίλος μου είναι πιο Ποκίτο!Αρα ειχα δίκιο! Ασε Κατερίνα με εσένα έχω διχαστεί...Πέπε ή Ποκίτο?![]()
Ismini
Διάσημο μέλος
Πάει το χασα....

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα χτες μου ειπε ο καλος μου οτι η Αργυρω ειναι στριμμένη γιατί μου έμοιασε. Και ταλαιπωρεί το Σιβα (που μοιάζει σε εκείνον και είναι καλό παιδί....)
Πάει το χασα....![]()

anabou
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool