Οι δύο γάτες μου μαλώνουν!

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Η Λουκρητία μου αν και είναι πολύ ήρεμη και φιλική γάτα με τους ανθρώπους (ειδικά από τότε που στειρώθηκε), δεν ανέχεται κανένα άλλο γατί...Όταν ήταν μικρή βέβαια ήταν αυτή το θύμα των "μεταλλαγμένων" αδέσποτων της γειτονιάς (τεράστιοι ημιάγριοι γάτοι). Όταν ήταν επτά μηνών μάλιστα ένας γάτος της δάγκωσε το ποδι, έκανε απόστημα και τη συνέχεια οι περισσότεροι την ξέρετε (κτηνίατρος, εγχείρηση, αντιβίωση κτλ). Ωστόσο από τότε που γέννησε οι όροι έχουν αντιστραφεί άρδην!
Δεν μπορεί να πλησιάσει ουτέ καν μικρό γατάκι το σπίτι και η κυρία το κυνηγάει μέχρι τελικής πτώσης! Συνήθως γυρνάει πίσω αλώβητη αλλά χτες το πρωί γύρισε με γρατσουνιές στ αυτιά, στο στόμα και μικρή ευτυχώς δαγκωνιά στην ουρα:/:. Μάλλον την πήρε ξώφαλτσα αυτή την φορά ο άλλος γάτος γιατί δεν μοιάζει να έχει πρηστεί ή να είναι ερεθισμένο αλλά πάλι θα έχω την έννοια της μερικές μέρες για να δω πως πάει. Ελπίζω να μην χρειαστούμε πάλι κτηνίατρο:(.
Και πεστε μου εσείς ρε παιδιά, όταν δεν την είχα στειρώσει τσακωνόταν γιατί είχε οίστρο, όταν είχαμε τα μωρά στο σπίτι προστάτευε τα μωρά.. Τώρα στειρωμένη και καλοταϊσμένη γατούλα τι δουλειά έχει να μπλέκει σε καβγάδες;!!:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαλλον παρα τη στειρωση τα ενστικτα παραμενουν. Κι ο δικος μας τα ιδια με τα αλλα γατια. Μαλιστα εχει και το συνηθειο να οριοθετει την περιοχη του κανοντας τσισα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μίτσυ ακόμα και τώρα που είναι γριούλα αν δει άγνωστο γάτο το κυνηγά μέχρι τελικής πτώσης. Παρόλο που είναι στειρωμένη και όλη της τη ζωή μένει μέσα σε σπίτι. Το αστείο είναι ότι πάντα επιστρέφει νικήτρια ακόμα και τώρα! Η στείρωση δεν άλλαξε τον χαρακτήρα της καθόλου!

Γατοξεμαλλιάσματα!

Η Μπιζου,ενω στην αρχη δεν ασχολιοταν καθολου με τον Ραμση-μαλιστα εκεινος δυσανασχετουσε και ζηλευε-πλεον τον εχει τρελλενει στο κυνηγημα και τις φαπες,κι οχι μονο τις κλασσικες,τις ακινδυνες.Πιανονται σωμα με σωμα και ουρλιαζει ο Ραμσης,τον εχει ταραξει τον καημενο.Αυτη το βλεπει σαν παιχνιδι,εκτονωνεται αλλα ο Ραμσης-που γενικα θελει κ την ησυχια του ως κλασσικο περσικο-τα'χει δει ολα ο φουκαρας,εχει απελπιστει,και μαζι του κι εγω με την κατασταση.
Τον εχω απο το Πασχα κι ακομα δεν τα εχουνε βρει,τι θα γινει;;;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ: Γιατί έτσι ξαφνικά; τι έπαθε η Μπιζού; Ναι μωρα κ καημένος ο Ραμσης θα έχει πρόβλημα γιατί τα περσακια δεν μπορούν ούτε τους καυγάδες ούτε τα τσακώματα:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρήκε καινούργιο παιχνίδι η ζουζού μου φαίνεται;);)Ο Ραμσής είναι πιο ήσυχος και μάλλον θέλει η Μπιζούδω πιο ενεργή συμμετοχή στις τρέλλες της:confused:

το κακό είναι ότι επειδή τα περσάκια είναι πολύ ευαίσθητα σε τέτοιες καταστάσεις να μην πάθει κατάθλιψη το γατάκι κ σταματήσει κ το φαγητό:(

Ναι ρε γμτ,ηταν πολυ κατσουφης σημερα,ουτε για χαδια δεν ερχοταν,στεναχωρηθηκε κ αγχωθηκε ο καημενος,ειχε ενα βλεμμα...:(
Εχω βγαλει βιντεο για να δειτε,καποια στιγμη θα το ανεβασω.
Γιατι ετσι΄ομως;Του πηρε τον αερα κ το εκμεταλλευεται;;;

Τα περσάκια Νονικά μου δεν λειτουργουν όπως τα άλλα γατάκια δεν τίθεται θέμα να του πάρει τον αέρα είναι πολύ ήρεμα γατάκια κ δεν τους αρέσουν οι διενέξεις ή οι τσακωμοι είναι τα γατάκια που τρώνε κοιμούνται κ αν θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους κ να παίξεις έχε καλώς αν όχι δεν θα σε ενοχλήσουν γι να παίξεις με το ζόρι ή θα σε ενοχλήσουν. θέλουν την επαφή τους αρέσει το παιχνίδι αλλά δεν είναι πιεστικα επίσης τους αρέσει το ήρεμο περιβάλλον εκεί που ζουν. Δεν θέλουν ένταση κ τσακωμους στον χώρο τους. Ισως γι αυτό ο καημενουλης είναι στεναχωρημένος.:(:(:(:(

Το ξερω,τι να κανω;;;
Στην αρχη της επιτιθοταν αυτος,γι'αυτο λεω οτι του πηρε τον αερα.
Τι να κανω τωρα;;;;

Μήπως να τους χώριζες για ένα διάστημα κ να τους ξαναφέρεις σιγά σιγά πάλι μαζί; Δεν ρωτάς κ την Γιασμιν που είναι πιο ειδική σε θέματα συμπεριφοράς; Εγώ πάντως να σου πω την αλήθεια το Πικατσου δεν το αφήνω να έρχεται σε επαφή με τα περσάκια γιατί τα βασανιζει πολύ κ ο Μπατμαν έχει κόψει το φαγητό κ νομίζω πως είναι δυστηχισμένος κ φοβισμένος γι αυτό τον λόγο κ έτσι έχω χωρίσει το σπίτι στα 2 στο μισο το πίκατσου κ στο άλλο μισό τα περσάκια

Δε εχω εξτρα δωματιο για να τα χωρισω:(,αλλα και παλι θα επρεπε να τον στριμωξω σ'ενα δωματιακι,κριμα ειναι.
Εκει που ηταν ολα οκ τωρα με αναστατωσαν ρε γμτ!

Σημερα αναγκαστηκα να τον βουτηξω απο την Μπιζου,να τον παρω αγκαλια και να τον κραταω πανω μου μεχρι να την πεσει η Μπιζου για υπνο,δεν τον αφηνει σε ησυχια...:mad::(

Το ίδιο αντιμετωπίζω κι εγω με τη bianka και τον πουρπούρη, Τα άλλα 2 η μικρή τα φοβάται λίγο και απλά αδιαφορεί αλλά επειδή ο Πουρπόυρης είναι πιο καλοκαγαθος τον εχει πρήξει. Όλο τον καταδιωκει και όλο του ορμάει. Ετσι καταλήγουν ενα κουβάρι που παίζει ξύλο. Πόση υπομονή να κάνει κι ο άλλος που δεν μπορεί να κρυφτεί πουθενα;;;
Ελπιζω στα εξής πάντως. Καταρχήν η μικρή θα μεγαλώσει και θα στειρωθεί οπότε κάπως θα χαλαρώσει φαντάζομαι. Και δευτερον αφού πέρα από κάποιες αφαιρούμενες τούφες δεν έχουν σοβαρά προβλήματα (δεν πληγώνουν το ένα το 'άλλο) φαντάζομαι θα βρουν τα όρια τους. Υπάρχουν και χειρότερα. Να επεφτε τόσο ξύλο που να μην μπορώ να σταθώ. Προσπαθώ να μην επεμβαίνω καθως πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους χωρις εμενα διαιτητη (γιατί οταν λείπω;;;) Οσο δεν πληγώνονται έχω ελπίδες :) Όσο για καταθληψη.... Άσε να δω κάτι τέτοιο πρώτα και θα το αντιμετωπίσω αν συμβει. Ας μην αγχωνόμαστε με κάτι που ισως δεν γίνει ποτε
Καλή τύχη και σε έσενα λοιπόν :)

Κι εγώ τα ίδια έχω με το Gandalf και τον Ιβανάκο (τα βλέπεις και στο θέμα μας Νόνικα), αλλά δεν είναι ούτε 2 εβδομάδες... εσύ είσαι έτσι απ'το Πάσχα... αχ, πόσο σε καταλαβίνω που ανησυχείς και στενοχωριέσαι... :( κι εγώ έχω αγχωθεί... κι άμα δεν έχεις χωριστό δωμάτιο είναι πιο δύσκολο. Γιατί δε βάζεις το Ραμσή λίγες ώρες στο μπάνιο; Ξέρω ότι τον λυπάσαι, αλλά είναι ευκαιρία για να ηρεμήσει λιγάκι:/:

Γιατί δε βάζεις το Ραμσή λίγες ώρες στο μπάνιο; Ξέρω ότι τον λυπάσαι, αλλά είναι ευκαιρία για να ηρεμήσει λιγάκι:/:
Μα το πρόβλημα δεν είναι ο Ραμσής. Και είναι κρίμα να νιώσει ο καημένος ότι τιμωρείται χωρίς να έχει κάνει κάτι...

Ναι μωρέ, τί φταίει ο καημένος;
Νόνικα μήπως να έπαιζες λίγο περισσότερο με την μπιζού που το θέλει, μπας και ένοιωθε καλύτερα;:hmm:

Μα το πρόβλημα δεν είναι ο Ραμσής. Και είναι κρίμα να νιώσει ο καημένος ότι τιμωρείται χωρίς να έχει κάνει κάτι...

Το ξέρω και συμφωνώ, αλλά η Μπιζού είναι η πρώτη γάτα στο σπίτι, και δεν πρέπει ούτε κι αυτή να αισθανθεί τιμωρημένη, γιατί θα ζηλέψει και θα γίνει πιο επιθετική... Δε λέω να τον κλείσει με τις ώρες, μόνο για λίγο, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη Μπιζού και να ηερμήσει κι εκείνος, και μετά να έρθουν πάλι σε επαφή...:/:

μηπως δεν ειναι τοσο ευαισθητα οσο νομιζουμε και θελουν χρονο να βρουν μονα τους τις ισορροπιες τους?
Οταν λες του χυμαει....του χυμαει επιθετικα με νυχι στο προσωπο ή μονο για αγαρμπο παιχνιδι?
6 μηνες πηρε του Μορφεα να παψει να κυνηγαει τη Σεμελη και μαλιστα πηγαμε και στο γιατρο με τραυματισμο στο ματι της...
Παντως καταθλιψη δεν επαθε...βεβαια τα βρηκανε εξαιτιας του ζευγαρωματος...

Ελενα ποσα κιλα ειναι ο Μπατ και ανησυχεις?

Το ξέρω και συμφωνώ, αλλά η Μπιζού είναι η πρώτη γάτα στο σπίτι, και δεν πρέπει ούτε κι αυτή να αισθανθεί τιμωρημένη, γιατί θα ζηλέψει και θα γίνει πιο επιθετική... Δε λέω να τον κλείσει με τις ώρες, μόνο για λίγο, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη Μπιζού και να ηερμήσει κι εκείνος, και μετά να έρθουν πάλι σε επαφή...:/:
Ναι αλλά έτσι είναι σα να επιβραβεύει τη δική της επιθετική συμπεριφορά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back