Οι δύο γάτες μου μαλώνουν!

Απάντηση: Πώς θα έρθουν πιο κοντά;

αχ βρε παιδια τα ιδια και εγω περναω 3 μερες τωρα!! εφερα ενα γατακι στο σπιτι 1,5 μηνων και η γατα μου που ειναι 8 χρονων ουτε ζωγραφιστο δεν θελει να το δει... δεν ξερω τι να κανω... το μικρο το εχω κλεισμενο το λυπαμαι το κακομοιρο κ η μεγαλη ουτε απο εξω δεν περναει.. τις βαζω για λιγη ωρα στο ιδιο δωματιο το καημενο το μικρο παιζει κ η μεγαλη γρυλιζει.. κ δεν αφηνει ουτε εμενα να την χαιδεψω.. καμμια συμβουλη κανεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θελει χρονο...να τους βαζεις απο καμια ωριτσα καθε μερα παρεα καποια στιγμη θα σταματησουν οι τσακωμοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ εκανα τη μέθοδο του κρεβατιού
εβαζα την καινουριοφερμάνη μικρούλα κάτω από το σκέπασμα αγκαλιά-το κεφαλάκι της στον ώμο μου-
και τις δυο μεγάλες απ την άλλη μεριά, από πάνω
τζιτζίκωνα Σεπτεμβριάτικα αλλά τι να κανα???
στην αρχή γρυλιζαν αλλά μετά συνήθισαν
γενικά φρόντισε να περνάει το μικρό, αρκετό χρόνο,
είτε μόνο του είτε μαζί σου-
εκεί που γουστάρει ν αράζει η μεγάλη, (καναπέ? κρεβατι" εσύ ξέρεις)
ενώ τη μεγάλη άσε τη σε άλλο δωμάτιο
όταν μπει μέσα μετά θα μυρίσει τη μυρωδιά του μικρού
και μετά κάτσε και με τις δυο στο χώρο αυτό, χωρίς να τις εχεις άμεσα σε επαφή
πχ στον καναπέ βαλε τη μια δεξια σου κ την άλλη αριστερά...
καλή επιτυχία, να σου ζήσουν

:offtopic:Νικολίνα η μια σου κοκόνα είναι ίδια με τη δικιά μου

Συνημμένα

• IMGP4321.jpg
    IMGP4321.jpg
    642,8 KB · Εμφανίσεις: 47

μην ανησυχεις, και η δικια μου για αρκετες μερες δεν με ηθελε μου εκανε κχχ μουγκριζε κτλ..τωρα της περασε και αρχισαμε της γνωστες μας αγαπουλες!:)

λοιπον, ειναι θεμα χρονου να συνηθισουν ο ενας τον αλλο. Παντως πρεπει να τους βαζεις στον ιδιο χωρο γιατι αν τους εχεις χωριστα αυτο δεν θα γινει ποτε και το λεω απο προσωπικη εμπειρια. Το ιδιο κανει και η γατα μου, οταν βλεπει καποια αλλη, αλλα μετα συνηθιζει.

εγω απο εχθες ξεκινησα και τις βαζω σιγα σιγα μαζι.. βεβαια η μεγαλη νευριαζει και δεν θελει ουτε εμενα αλλα αρχιζει να συνιθιζει νομιζω!! τουλαχιστον δεν γρυλιζει τοσο πολυ εκτος κ αν παει πολυ κοντα της..

Συνήθως είναι θέμα 1-2 εβδομάδων. Χάιδευε τες διπλά δίπλα όταν τις ταΐζεις και προσπάθησε να φέρνεις τι μικρή δίπλα στη μεγάλη όσο ποιο συχνά γίνεται Μιας και συνήθως η μεγάλη έχει το πρόβλημα μια καλή λύση είναι όταν κοιμάται να βάζεις τη μικρή στην αγκαλιά της. Η μικρή λογικά θα κουρνιάσει εκεί και σιγά σιγά όσο άσχημα και να αντιδράσει η μεγάλη θα έρθουν κοντά.

το εκανα αυτο που μου ειπες και σε ευχαριστω και εσενα και τουθς υπολοιπς για τις συμβουλες σας!! κοιμηθηκαν για κανενα 20λεπτο μαζι κ η μεγαλη απλα νιαουριζε σιγανα οταν αυτο κουνιοταν!!! κ επιτελους μυριστικαν!!! βεβαια η μεγαλη εκανε κχχ αλλα τουλαχιστον ηρθαν μουρη με μουρη!!:clapup::D

Προβλήματα με 2 γάτους!!!

γεια σας!ζηταω ειλικρινα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με απασχολει εδω και καιρο!εχω 2 γατους,ο ενας ειναι 4 χρονων και ο αλλος 2.ο μικρος εχει 3 ποδια,λογω ενος ατυχηματος,τον μαζεψαμε σπιτι,και υποθετω επειδη ηταν πολυ μικρος,και ηταν με γαζες και δεν μπορουσε να τρεξει,του εχει μεινει μια επιθετικοτητα.τελος παντων,αφου ηρθε σπιτι,ο μεγαλος αρχιζε να φωναζει απλα και μονο πλησιαζοντας το κλουβι του.και αφου ο μικρος συνηλθε,τα πηγαμε και τα 2 για στειρωση,διοτι ειναι και οι 2 αρσενικα.απο τοτε μερικες φορες,τα πηγαινουν καλα(δηλαδη δεν παιζουν ξυλο,απλα καθονται με μια αποσταση ο ενας απο τον αλλον).λοιπον,ειναι και τα 2 στειρωμενα,εχουν 2 χρονια που ειναι μαζι,και παρολαυτα παιζουν ξυλο καθε 3 και λιγο.ο μικρος με το μονο μπροστινο ποδαρακι,ριχνει πολλες γρατζουνιες στον μεγαλο.ο μεγαλος ειναι σαν να πηγαινει να παιξει με τον μικρο,και παρολαυτα τρωει ξυλο και μετα αρπαζονται!πρωτη ερωτηση:τι μπορω να κανω για να σταματησουν να τσακωνονται διαρκως?πεταω μαξιλαρια αλλα δεν δειχνει να γινεται κατι..υστερα,ειναι καλοκαιρι και μαδανε παρα παρα πολυ.τρωνε την καλυτερη τροφη,hill's sience plan για στειρωμενα,και πηραμε τωρα ενα συμπληρωμα διατροφης,το calo-pet,δεν ξερω εαν γνωριζετε κατι αλλο,που θα μπορουσα να κανω?τα βουρτσιζω καθημερινα,μια φορα τον μηνα η δυο τα κανω και μπανιο στην μπανιερα για να φυγει η πολλη η τριχα,και παρολαυτα μαδανε απιστευτα πολυ.και τελος,ο μικρος ειναι υπερβολικα επιθετικος.παω να τον πιασω αγγαλια,και κανει τον χαρακτηριστικο ηχο της γατας οταν απειλειται.τον χαιδευω,απαλα και ηρεμα,και με δαγκωνει εαν βαλω το χερι μου κατω απο το στομα του.παω να του αλλαξω νερο και παει να γρατζουνισει.ο μεγαλος παρολαυτα ειναι το ακριβως αντιθετο,πλησιαζεις και πεφτει κατω να τον χαιδεψεις.τι μπορω να κανω για να ηρεμισει ο μικρος?2 χρονια τωρα οση αγαπη και αν του δειχνουμε,μας την ανταποδιδει σε γρατζουνιες και δαγκωνιες...
ευχαριστω εκ των προτερων :)

Απάντηση: Προβλήματα με 2 γάτους!!!

Καλημέρα.Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η επιθετικότητα πηγάζει απο ανασφάλεια.Πάντα όμως εξαρτάται και απο την προσωπικότητα του ζώου.Και ο δικός μου,που είναι 8 χρονών,και τον έχω μεγαλώσει απο μωρό εγώ η ίδια..μια επιθετικότητα την έχει.όχι τόση βέβαια,όση περιγράφεις εσυ..αλλα πχ είναι αδύνατον να του δώσω χάπι ,βάζοντας του το στο στόμα,όταν πεινάει και δεν του δίνω σημασία έρχεται και με δαγκώνει..και επίσης και όταν τον χαιδεύω και ΔΕΝ θέλει..πάλι με δαγκώνει και με γρατζουνάει.Δεν είναι όλα τα γατιά το ίδιο..και θα πρεπει να το σεβαστούμε αυτό.Εφόσον δεν θέλει αγκαλιά..να μην τον αγκαλιαζεις.Ούτε τα δικά μου την θέλουν.Άφησε τον λίγο ,να σου έρθει μόνος του για χάδια.ΜΗΝ τον πιέζεις εσύ.

Μεταξύ τους,είσαι σίγουρη ότι τσακώνονται;Μήπως παίζουν;Γιατί έτσι κάνουν και τα δικά μου.Αλλά βασικά είναι παιχνίδι.

Τώρα για το μάδημα..όλες οι γάτες μαδάνε.Λογικό είναι.Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.Αυτό το γνωρίζουμε όταν βάζουμε γάτες σπίτι μας.:).Απλά θ'ελει πιο συχνά καθάρισμα το σπίτι.Εγώ παίρνω αυτά τα αυτοκόλλητα ρολάκια..και απλά καθαρίζω τους καναπέδες κλπ

Και ο δικός μου που ήταν γάτος με ειδικές ανάγκες ήταν συχνά επιθετικός και κυρίως προς το φίλο μου. Ενας κτηνίατρος μου είπε ότι τα γατάκια που έχουν κάποιο πρόβλημα συνήθως είναι πιο ιδιόρρυθμα. Θα σου έλεγα και εγώ να μην τον χαϊδεύεις όταν θέλεις εσύ, να τον αφήνεις μόνο του να έρχεται σε εσένα. Τώρα αν δεν τα πάνε πολύ καλά οι δυο τους αν είναι δυνατόν απομόνωνε για λίγες ώρες τον ένα από τον άλλο. Οι γάτες χρειάζονται τον ιδιωτικό τους χώρο

Απάντηση: Προβλήματα με 2 γάτους!!!

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
πλεον ουτε καν τον παιρνω αγγαλια ουτε τον χαιδευω τοσο συχνα.ειμαι βασικα σχεδον σιγουρη οτι τσακωνονται,κρατανε τα αυτια προς τα πισω,οι τριχες τις ουρας και τις ραχης σηκωνονται,και μαλιστα στον μεγαλο εχω βρει μια φορα σημαδι κατω απο το στομα του.αφηστε που νιαουριζουν σαν τρελα οταν πιανονται..απελπισια!τα αφηνω μονα τους παααααρα πολλες ωρες,και με το που βλεπονται,παλι ξυλο θα παιξουν!και δεν θελω καν να φανταζομαι πως θα ηταν εαν δεν ηταν στειρωμενα!:confused:
τωρα για την τριχα,τι να σας πω,εγω τρομαζω καθε χρονο.μπορω να τα βουρτσισω 10 φορες,και τις 10 φορες η βουρτσα να ειναι γεματη!και νομιζω οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερη βγαζουν!

Καλημέρα.Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η επιθετικότητα πηγάζει απο ανασφάλεια.Πάντα όμως εξαρτάται και απο την προσωπικότητα του ζώου.Και ο δικός μου,που είναι 8 χρονών,και τον έχω μεγαλώσει απο μωρό εγώ η ίδια..μια επιθετικότητα την έχει.όχι τόση βέβαια,όση περιγράφεις εσυ..αλλα πχ είναι αδύνατον να του δώσω χάπι ,βάζοντας του το στο στόμα,όταν πεινάει και δεν του δίνω σημασία έρχεται και με δαγκώνει..και επίσης και όταν τον χαιδεύω και ΔΕΝ θέλει..πάλι με δαγκώνει και με γρατζουνάει.Δεν είναι όλα τα γατιά το ίδιο..και θα πρεπει να το σεβαστούμε αυτό.Εφόσον δεν θέλει αγκαλιά..να μην τον αγκαλιαζεις.Ούτε τα δικά μου την θέλουν.Άφησε τον λίγο ,να σου έρθει μόνος του για χάδια.ΜΗΝ τον πιέζεις εσύ.

Μεταξύ τους,είσαι σίγουρη ότι τσακώνονται;Μήπως παίζουν;Γιατί έτσι κάνουν και τα δικά μου.Αλλά βασικά είναι παιχνίδι.

Τώρα για το μάδημα..όλες οι γάτες μαδάνε.Λογικό είναι.Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.Αυτό το γνωρίζουμε όταν βάζουμε γάτες σπίτι μας.:).Απλά θ'ελει πιο συχνά καθάρισμα το σπίτι.Εγώ παίρνω αυτά τα αυτοκόλλητα ρολάκια..και απλά καθαρίζω τους καναπέδες κλπ
Πω πω! Το γατί που περιγράφεις είσαι η αρσενική έκδοση της Αλέκας μου!!!:P Ωστόσο είναι μονόφθαλμη, ίσως να παίζει και αυτό το ρόλο του..

Μανού ο κέρβερος! βοήθεια! (καλώς σας βρήκαμε)

Καλησπερα σε ολους!!!
Με λενε Βικυ, και πριν περασω στην παρουσιαση μου και της ζωο οικογενειας μου... εχω μια παρα πολυ σημαντικη ερωτηση..:redface:

Εχω ενα γατο τον Μανού περιπου 5 ετων... ειναι κοκκινογατος και πολυ μα πολυ τζόρας! δεν σηκωνει και πολλα πολλα..\
Συζει με τα 2 σκυλια μου.. αλλα κουμαντο κανει αυτος οπως φανταζεστε.. τα πλακωνει και στις φαπες αμα λαχει..:worry:
Εντωμετξυ τα σκυλια μου ειναι απο 40 και 25 κιλα :redface:

Προχτες βρηκα ενα μικρι γατακι την Κιρα, ειναι 2 μηνων περιπου και την εφερα σπιτι.. την εχω σε μια μεγαλη κλουβα (crate) στην μεση του σαλονιου για να συστηθει με τα υπολοιπα μελη... τα σκυλια ειναι οκ μαζι τηςτο ιδιο και η μικρη σε 2 μερες εχει εξοικιωθει με την παρουσια τους και οταν ο μεγαλος παει να την μυρισει τριβεται γουργουριζοντας στα καγκελα..

Ο Μανου δε...:( εχει αλλοφρονησει!! Βγαζει ιαχες πολεμου.. καθεται στην γωνια και την κοιταει με μισος, γρυλιζει, μολις λιγο την εβγαλα απο την κλουβα σαν λιονταρι κανει!! φυσικα και η μικρη Κιρα τον φοβαται.. χτυπαει τα ποδια μας οταν περναμε απο μπροστα του , και καλα... ΤΙ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ!? εγω ολο του γλυκομιλαω, τον κανακευω..λιγο ηρεμει .. αλλα στην ουσια τιποτα σημαντικο..η θεση του ειναι το μισος! Χαιδευα την μικρη και μετα πηαγινα και χαιδευα αυτον να την μυρισει ισως... επισης του εβαλα φαγητο σχετικα κοντα στην κλουβα.. αλλα παλι τιποτα ετρωγε και γρυλιζε..
Φοβαμαι να την αφησω.. οτι θα την σκοτωσει! υπαρχει αυτο το σεναριο?

Δεν ξερω αν θα μεινει η Κιρα μαζι μας η θα υιοθετηθει.. πολυ θα ηθελα να μεινει .. αλλα δεν ξερω ακομα...:hmm:

Οτιδηποτε μου πειτε θα βοηθουσε!
ευχαριστω πολυ!!!

Απάντηση: Μανού ο κερβερος! βοηθεια! (καλως σας βρηκαμε)

Δες εδώ, μπορεί να βοηθήσει:

https://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=10&id=1066:)

Ευχαριστω!!! :)

Πολυ ευκολα τα παρουσιαζουν...
θα περιμενω και αλλες μερες εννοειεται να τα αφησω μαζι ελευθερα... (μπορει και μηνες ετσι που κανει ο Μανου..)
το βιντεο καμια σχεση με την τρομαρα που εχω παρει... εγω αγχονομαι παντως... φοβαμαι μην ο μεγαλος κατασπαραξει το μικρο.. παιδια πειτε αληθεια υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο?

καλα.. θα μας ζωντανους αυτος μια μερα.. δεν καταλαβαινεται για τι αγριογατο μιλαμε... ολοι μου οι φιλοι που πηραν δευτερη γατα και πηρα να τους ρωτησω .. οταν το ακουσαν ειπαν ΩΧ! ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ.. μιλαμε για περιπτωση...
μηπως να ξεχασω την υιοθεσια?.. πφφ!! :(
ευχαριστω πολυ παντως!!

(που μπορω να κανω τις συστασεις?)

Καλησπερα και να χαιρεσαι τα ζωακια σου.Μην αγχωνεσαι.Τις περισσοτερες φορες οταν φερνουμε στο σπιτι 2ο γατακι,ετσι αντιδρουν τα παλαιοτερα.Ακριβως τα ιδια εκανε και ο δικος μου οταν εφερα τη μικρη.Λιονταρι..θηριο ανημερο.Σε μια εβδομαδα την ανεχοταν..και τη 2η κοιμοντουσαν μαζι.Θελει σταδιακη επαφη και τωρα στην αρχη,να μην την αφηνεις μονη μαζι της οταν φευγεις.Δες εδω...πιστευω θα σε βοηθησει.:)

ευχαριστω! Πολυ χρησιμο...

αν και λεει..
Προσέξτε να μην πάρετε ένα πολύ μικρό γατάκι. Γατάκια μικρότερα των τριών μηνών δεν έχουν αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Μπορούν λοιπόν πολύ εύκολα να κακοποιηθούν ψυχολογικά και να υποτιμηθούν από μια μεγαλύτερη γάτα σε σημείο που να προκαλέσει πρόβλημα στην προσωπικότητα τους.

ωχ δλδ....

αλλα θα δουμε.. που θα παει.. απο χτες το γατακι ειναι στο δωματιο του...
Συνεχιζω τις προσπαθειες μηπως υιοθετηθει.. θα δουμε..
ευχαριστω!

Επιθετική η μεγάλη προς τη μικρη!!

Καλησπερες φιλοι μου!!

Καιρο εχουμε να τα πουμε!! Ελπιζω να ειστε ολοι καλα!!
Εχω που λετε ενα θεματακι τελευταια..! Αν θυμαστε εκτος απο την μεγαλη μου γατα....ειχα παρει και φερει σπιτι αρχες Απριλη...το Μαιν-κουνακι μου..!! Περνοντας ο καιρος...η μεγαλη με την μικρη γιναν φιλαρακια..! Τρεχανε...παιζανε... κοιμοντουσαν μαζι..!
Τελευταια η μεγαλη ομως (και ενω το μικρο μου εχει φτασει το μεγεθος της αλλης :P) εκει που παει η μικρη να παιξει μαζι της και της ορμαει (ξερετε πως κανουν), η μεγαλη αντιδραει με εντονα κχχχχχχχ .......ξανα και ξανα..και ειναι ψιλο επιθετική! Καταλαβαίνω οτι δεν εχει παντα ορεξη για παιχνίδια....μιας και η μικρή ειναι διάολος σκετος...ενω η μεγαλη ειναι πιο χαλαρη..! Αλλα αυτο γίνεται τελευταία ολο και πιο συχνα και μου εκανε εντυπωση!! Εχετε καμια ιδεα??? :hmm:
Η μικρη θα στειρωθει τωρα τον Ιουλιο....(για αυτους που θα ρωτησουν) !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back