ζιλμερακι
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλινα ευχαριστω παρα πολυ !! Μου εδωσες πολυ θαρρος
λουι δεν γινεται να κατεβαζεις κατω τον μελακο? γιατι αμα ανεβασεις πανω θηλυκο θα γεμισετε γατακια 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα σε όλους!!Έλεγα να ανοίξω καινούργιο θέμα,αλλά πιστεύω ότι και η δική μου περίπτωση εντάσσεται εδώ.Στο ζητούμενο:ο γατούλης μας ο Μελάκος,περίπου 6 μηνών πλέον,αστείρωτος, κάνει σαν τρελός να βγαίνει στο μπαλκόνι και να αναζητά τη συντροφιά των μικρών που έχω στον κήπο. Ειδικότερα, νιαουρίζει συνέχεια μπροστά από την μπαλκονόπορτα και μόλις την ανοίξω,πετάγεται έξω,πηγαίνει άκρη άκρη στα κάγκελα,βγάζει το κεφάλι του έξω κοιτώντας προς τα κάτω και αρχίζει να νιαουρίζει στα γατάκια. Αυτά τον παρακολουθούν και έχουν αρχίσει τελευταία να ανεβαίνουν στο μπαλκόνι από ένα δέντρο -γαζία,έχει και πολλά αγκάθια- που τα κλαδιά του φτάνουν μέχρι τη βεράντα μας.
Όποτε δε έρχονται σε επαφή,αυτός κάνει σαν τρελός,τρέχει και τα δαγκώνει,και τα πέρνει στο κατόπι όπου πάνε μυρίζοντάς τα.Σκέφτομαι να ανεβάσω κάποιο πάνω για να έχει παρέα.Εσείς τί προτείνεται;;
Επίσης αρσενικό ή θυληκό;;
Έχω ήδη δοκιμάσει με τον Αντάρτη,έναν αρσενικό περίπου 3 μηνών που μόνο αντάρτης δεν είναι-κάνει πατουσάκια συνέχεια,ακόμα και στον αέρα-και ο Μελάκος συνέχεια τον βάζει κάτω και τον δαγκώνει!!
Επίσης,προβληματίζομαι γιατί αυτά του κήπου είναι αδερφάκια και δεν θέλω να τα χωρίσω..Να τα πάρω πάλι όλα πάνω,αδύνατο...
Προσφάτως κλάδεψα το δέντρο για να μην έχουν πρόσβαση,γιατί ανέβαιναν και βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να χτυπάει συνέχεια ο συναγερμός μας,να τρέχω να τα ξανακατεβάζω στον κήπο μες στα άγρια ξημερώματα με ενθύμιο αίματα στα χέρια από τα αγκάθια της γαζίας!!
Τέλος, την Κυριακή αυτή έκανα το λάθος να τον κατεβάσω στο κήπο μας για να δω τις αντιδράσεις του.Το αποτέλεσμα:δεν μπορούσα να τον μαζέψω!!Έτρεχε σαν τρελός πάνω κάτω,πήγαινε τους έδινε φάπες και το έβαζε στα πόδια και όταν ήρθε η ώρα να τον μαζέψω μου αγρίεψε και μου έκανε κχχχ!!!
Συγγνώμη αν σας κούρασα,απλά ήθελα να σας δώσω όλη την εικόνα για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.
Αγαπητε louis ο γατούλης εχει μπει σε περιοδο οιστρου οπότε πρέπει να στειρωθει πολύ συντομα γιατι θα προσπαθησει να απομακρυνθει απο σπιτι και την περιοχη,ακόμα και πηδώντας απο το μπαλκονι όσο ψηλά και αν είναι , προς αναζητηση ωριμης θυληκης οπου ενδεχεται να θεσει σε κινδυνο την ζωη του,μπλεξει σε καυγαδες κτλ.Μπορει να δραπετευσει τοσο ευκολα που ουτε θα το πιστευετε.Πρεπει να παραμεινει σε κλειστο χωρο ,ενα μηνα μετα την στειρωση οπου οι ορμονες ακομα θα τον βασανιζουν .Μετα ενα αλλο γατακι θα του ηταν καλη παρεουλα που κατα την γνωμη μου την χρειαζονται για να συζητανε τα δικα τους !(οπου οταν ερθει η στιγμη θα στειρωθει κι αυτο για τους ιδιους λογους).Ρωτηστε απαραιτητα και τον γιατρο σας .Επισης μετα την στειρωση κραταμε το βαρος τους σταθερο και δινουμε (δια ροπαλου) γατοτροφη για στειρωμενα γατια.Τοτε θα δειτε εναν ευτυχισμενο γατουλη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν εχουν οιστρο οι αρσενικοι γατοι.Δεν ονομαζεται ετσι τουλαχιστον και ουτε εχει τα συμπτωματα των θηκλυκων γατιων.Οιστρο εχουν μονο οι θηλυκες γατες.

Απλα προφανως αρχιζει και ωριμαζει σεξουαλικα.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχεις δίκιο ότι δεν ονομάζεται έτσι για τους αρσενικούς,απλά πως να το ονομάσεις..Ας το πούμε "ορέξεις"..
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω ανεβάσει μια γατούλα πάνω για να του κάνει παρέα.Το τί γίνεται,δεν περιγράφεται..Πήρα και το γιατρό μας τηλέφωνο και μου είπε να τον στειρώσουμε,αλλά να περιμένουμε λίγο ακόμα αν μπορούμε..δεν ξέρω τί να κάνω ειλικρινά.συνέχεια νιαουρίζει δυνατά και θέλει να είναι στο μπαλκόνι.
Πως το ονομαζεις εσυ;Δεν εχουν οιστρο οι αρσενικοι γατοι.Δεν ονομαζεται ετσι τουλαχιστον και ουτε εχει τα συμπτωματα των θηκλυκων γατιων.Οιστρο εχουν μονο οι θηλυκες γατες.
Απλα προφανως αρχιζει και ωριμαζει σεξουαλικα.
Οι δικοι σου γάτοι πως αντιδρουν όταν "φουντώνουν " οι ορμονες τους και ζητανε θυληκο γιατι εμένα έχουν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τις θυληκιές μου,δηλ νιαουρίζουν έντονα απο το λαρύγγι, κυρτώνουν τον λαιμό και προσπαθούν να ακουστούν μακρια ,χοντραίνοντας την φωνή τους όταν τα κρατάω σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Επίσης θέλουν να φύγουν παση θυσία και ρισκάρουν να πηδήξουν κτλ.Παντως θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω τι εννοείς με τα παραπάνω γιατι δεν αντιλαμβάνομαι εκ της περιγραφής σου τα συμπ'τωματα που εσύ βλέπεις στα αρσενικά όταν ωριμάζουν σεξουαλικά και ως εκ τούτου ψάχνουν θυληκό.
Προσωπικη μου αποψη που εφαρμοζω και στα δικα μου.Αποκοψέ του πλήρως και αυστηρά,την πρόσβαση στο μπαλκόνι εαν δεν θές να ρισκάρει πηδώντας,απομάκρυνε την γατούλα που δεν φταίει σε τίποτα, και περίμενε αυτο το διμηνο που θέλεις ,αλλά έχοντας το γατί σε απόλυτο περιορισμό,εαν φυσικά δεν θέλεις να ρισκάρεις να τον χάσεις η να σου πέσει από το μπαλκόνι.Καλησπέρα Πουπουλίνα!Έχεις δίκιο ότι δεν ονομάζεται έτσι για τους αρσενικούς,απλά πως να το ονομάσεις..Ας το πούμε "ορέξεις"..
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω ανεβάσει μια γατούλα πάνω για να του κάνει παρέα.Το τί γίνεται,δεν περιγράφεται..Πήρα και το γιατρό μας τηλέφωνο και μου είπε να τον στειρώσουμε,αλλά να περιμένουμε λίγο ακόμα αν μπορούμε..δεν ξέρω τί να κάνω ειλικρινά.συνέχεια νιαουρίζει δυνατά και θέλει να είναι στο μπαλκόνι.
![]()
Εγω παντως,τα στειρωσα τα αρσενικα αλλα και τα θυληκα μου,με τα πρωτα σημαδια οιστρου και είναι μια χαρα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πως το ονομαζεις εσυ;
Οι δικοι σου γάτοι πως αντιδρουν όταν "φουντώνουν " οι ορμονες τους και ζητανε θυληκο γιατι εμένα έχουν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τις θυληκιές μου,δηλ νιαουρίζουν έντονα απο το λαρύγγι, κυρτώνουν τον λαιμό και προσπαθούν να ακουστούν μακρια ,χοντραίνοντας την φωνή τους όταν τα κρατάω σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Επίσης θέλουν να φύγουν παση θυσία και ρισκάρουν να πηδήξουν κτλ.Παντως θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω τι εννοείς με τα παραπάνω γιατι δεν αντιλαμβάνομαι εκ της περιγραφής σου τα συμπ'τωματα που εσύ βλέπεις στα αρσενικά όταν ωριμάζουν σεξουαλικά και ως εκ τούτου ψάχνουν θυληκό.
Αν και ειμαστε off,να σου απαντησω.

Δεν εχει να κανει με το πως το ονομαζω εγω.Μονο τα θηλυκα εχουν οιστρους.
Καταρχην συμφωνα με την ετυμολογια της λεξης,στη βιολογια οιστρο ονομαζουμε το σύνολο των φαινομένων που σχετίζονται με την ωορρηξία των θηλαστικων.
Οπως καταλαβαινεις τα αρσενικα δεν εχουν ωαρρια και ωορρηξιες.
Επισης ο ορος συνδεεται με τα οιστρογονα :Τα οιστρογόνα είναι μια ομάδα στεροειδων χημικών ενώσεων, ονομαζόμενα για τον ρόλο τους στον οιστρικό κύκλο, και που εργάζονται ως οι κύριες γυναικείες φυλικές ορμόνες.
πηγη
Οσον αφορα τα συμπτωματα,στα θηλυκα
Τα συμπτώματα είναι τα ακόλουθα:
- έντονη τριβή της κεφαλής και της ράχης σε διάφορα αντικείμενα.
- νιαούρισμα έντονο που μοιάζει με κλάμα μωρού.
- ανύψωση της ουράς και του οπισθίου τμήματος του σώματος και προβολή προς τα κάτω και εμπρός των προσθίων άκρων.(..τουρλωμα του πωπου τους κοινως)
- << βαρελάκια >> χαρακτηριστική κίνηση της γάτας που διεξάγεται με κυκλικές κινήσεις του σώματος σαν να κινείται σαν ρολό στο πάτωμα.
πηγη
Ο δικος μου ο γατος ειναι στειρωμενος,οποτε δεν εχουμε τετοια.Ομως εχοντας δει αλλους γατους εξωτερικους..σιγουρα ΔΕΝ τουρλωνουν τον πωπο τους,ουτε κανουν βαρελακια,ουτε βγαζουν την ΙΔΙΑ φωνη με αυτην που βγαζει η γατα.Και εχοντας παρατηρισει τη δικια μου θηλυκια πριν την στειρωσω,οταν ειχε οιστρους..καμια σχεση δεν εχει με την σεξουαλικη ωριμανση του αρσενικου γατου.
Τα αρσενικα απλα ωριμαζουν σεξουαλικα και εχουν ορμες.Δεν εχω δει πουθενα να αναφερεται με συγκεκριμενο ονομα.Παντως οιστρο δεν εχουν,γιατι δεν εχουν ωαρρια και οιστρογονα.

sofidio
Νεοφερμένο μέλος
Παρεπιπτώντως με μένα είναι πολύ αγαπησιάρης!
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε αφού δεν του χίμηξε ως τώρα, όλα καλά! Πόσο μάλλον και που δεν έχει στεναχωρεθεί η Λίλιθ. Και μένα η δικιά μου ποτέ δεν χίμηξε στη μικρούλα, αλλά στην αρχή μια μελαγχολία την είχε. Τώρα βέβαια όλα καλά! Θα τα βρουν και σένα. Μη σου πω ότι μπορείς να τον κρατήσεις τον γατούλη, για να έχει η γατούλα σου παρέα!
sofidio
Νεοφερμένο μέλος
Κι εγώ ελπίζω ότι θα τα βρούνε! Απλά προς το παρόν της χιμάει ο μικρός! Μάλλον από φόβο...
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τη δεύτερη γατούλα μου την είχα βρει στα σκουπίδια 10 ημερών και τη μεγάλωσα με μπιμπερό. όταν έγινε κάπου 3 εβδομάδων, η Ασπρούλα μου πρόλαβε και μπήκε μέσα στο δωμάτιο που είχα τα μικρά μέσα σε ένα κλειστό καλαθάκι. Δεν τους έκανε τίποτα, απλά τα κοιτούσε απορημένη. Τότε η Μικρούλα, η δεύτερη γάτα μου, μια σταλιά μωρό της έκανε κχχχ. Είναι αυτόματο λόγω φόβου. ίσως έπρεπε να τα φέρεις σταδιακά σε επαφή. Αλλά δεν πειράζει τώρα. Όταν ο μικρός δει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, θα ηρεμήσει.
sofidio
Νεοφερμένο μέλος
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα πέρα του ότι ο μικρός φοβάται!
JoanL.
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας. Έχω προσέξει ένα πολύ μικρό γατάκι που κρύβεται κάτω απ' τα αυτοκίνητα έξω απ' την πολυκατοικία μου εδώ και λίγες μέρες. Πρέπει να 'ναι ενός μήνα περίπου, φύλο δεν ξέρω. Έχω ήδη ένα αρσενικό γάτο 7,5 μηνών, τον οποίο θα στειρώσουμε την άλλη εβδομάδα. Ο γατούλης δεν έχει δείξει να αγριεύει μπροστά σε άλλες γάτες (αν και πάντα βρισκόταν στο κλουβάκι μεταφοράς όταν γινόταν η "συνάντηση"), αλλά είναι αρκετά... ζωηρός όταν παίζει. Αν μαζέψω το άλλο γατάκι, υπάρχει κίνδυνος να το τραυματίσει; Αν και πιστεύω ότι, αν το έκανε, θα ήταν από "παιχνίδι", όχι από ζήλια, αλλά δεν ξέρω με σιγουριά, βέβαια. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν μάζευα το γατάκι όταν ο δικός μας θα είναι στο γιατρό για στείρωση;
Καλησπέρα.
Παρακολουθώ καιρό το site σας αλλά γράφω πρώτη φορά.Έχω εναν γατούλη 11 μηνών (αστείρωτο) και πριν μια εβδομάδα πήρα μια γατούλα ενός μήνα.Την πρώτη φορά που την είδε έκανε σαν τρελός (τα γνωστά ουαουαουαουα) και στην αρχή τρόμαξε και έκανε κχχχχ.Τις επόμενες μέρες όλα καλα και απο τότε δεν ξαναέκανε κχχχ.Η μικρή όμως είναι ζωηρούλα και συνέχεια τον πειράζει.Αυτός δεν κάνει ποτέ κχχχ ή κάτι τέτοιο απλώς καμοιά φορά την δαγκώνει και αυτός.Το βράδυ τους κλείνω σε διαφορετικά δωμάτια γιατί όταν είναι μαζί δεν με αφήνουν να κοιμηθώ και αυτός σηκώνεται το βράδυ και κλαίει και βαράει την πόρτα για να πάει να βρεί το μικρό.
Λέτε να παίζουν ή μήπως μαλώνουν?
Ξέχασα να πω πως είναι πολύ ήρεμος γατούλης γενικά και ποτέ δεν βγάζει νύχια.Ποιά είναι η γνώμη σας?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
matina.27
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
βασικο!βαλε τους ξεχωριστη αμμο... και ξεχωριστες θεσεις να καθονται ωστε η παλια γατα να μην τον θεωρησει εισβολεα.... ακομα και στα μπολ θα ελεγα....ποτε μα ποτε δεν βαζουμε τα ζωα να γινουν φιλοι με το ζορι....αντιθετα παοτελεσματα θα εχεις.... απλα ηρεμα και με τον χρονο θα δεχτουν το ενα το αλλο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ROZINA
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
Χρειάζομαι την βοήθεια σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχόντας ήδη 2 γάτες τον ¨Αρη και την Ντόλλυ πριν 5 μήνες μου "χτύπησε" την πόρτα μία μικρή αδεσποτούλα, η Ρεγγίνα, μία όμορφη άσπρη-μπεζ γατούλα η οποία ήταν τόσο πεινασμένη που αναρωτήθηκα που έβαλε τόσο φαι που έφαγε την πρώτη μέρα. Είναι τόσο φιλική και χαδιάρα που τελικά την κρατήσαμε μαζί με άλλα 2 αδέσποτα που μένουν στον κήπο μας. Η μικρή όμως έμεινε έγκυος πριν προλάβω να την στειρώσω και από τότε μπήκε μέσα στο σπίτι μας. Με τον Αρούλη τα πάει περίφημα, τιγράκος γαρ, όμως με την Ντόλλυ σκοτώνονται με αποτέλεσμα από προχθές που η μικρή μου γέννησε 4 πανέμορφα μωρά, να υπάρχει σύρραξη στο σπίτι. Η Ρεγγίνα της ορμάει μόλις την δει και στο σπίτι να γίνεται πόλεμος, γίνονται μαλλιά-κουβάρια και μετά μαζεύω τούφες. Εχω απομονώσει τώρα την Ρεγγίνα με τα μωρά στο δωμάτιο του γιού μου αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Η μικρή για την ώρα δεν έχει αφήσει τα μωρά της καθόλου για να βγεί εκτός σπιτιού. Προβληματίζομαι όμως για το τι θα κάνω όταν τα μωρά σε 20 ημέρες πατήσουν στα ποδαράκια τους και πως θα συμβιώσουν μέσα στο σπίτι η μαμμά Ρεγγίνα, τα μωρά και η Ντολλίτσα, την οποία πρέπει να σας πως ότι την έχει λυπηθεί η ψυχή μου. Τι να κάνω;; δεν ξέρω πως να το χειριστώ και έχω ήδη αγχωθεί.
Καλησπέρα! Έχω εδώ και τρία χρόνια δυο αδερφάκια. Ήταν πάντα ιδιαίτερα αγαπημένα. Πριν μερικές μέρες ο μικρός έφυγε απ' το σπίτι και βρέθηκε μετά από δυο μέρες κρυμμένος και φοβισμένος. Όταν τον φέραμε σπίτι και βρέθηκε με την αδερφή του άρχισαν ν' αγριεύουν το ένα στο άλλο. Τώρα τα 'χουμε χωρισμένα και κάθε φορά που τα φέρνουμε σε επαφή διατηρούν την ίδια συμπεριφορά. Το κοριτσάκι φαίνεται να το ξεκινάει τις περισσότερες φορές ενώ δείχνει ιδιαίτερα ταραγμένο κι ο μικρός δείχνει να τη φοβάται! Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το δικαιολογήσω. Υπάρχει περίπτωση να έχει η μικρή κάποιο πρόβλημα υγείας; Αλλά με εμάς είναι μια χαρά. Η συμπεριφορά αυτή είναι πρωτοφανής! Σας παρακαλώ πείτε μου την άποψή σας..
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι τον ντετέκτιβ κανονικά. Πρέπει να ανακαλύψεις τι ήταν αυτό που διατάραξε τις ισορροπίες... θα μπορούσες αν θέλεις να γράψεις εδώ λεπτομέρειες, όσες πιο πολλές μπορείς που αφορούν τη συμβίωσή τους, την καθημερινότητά τους, να περιγράψεις τους χώρους του σπιτιού κτλ
Αν και ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου άρχισα να υποψιάζομαι ότι η γατούλα μυρίστηκε ξένο γάτο επάνω στον γατούλη σας, μια μυρωδιά που δεν αναγνώρισε και ενστικτωδώς αντέδρασε. Όταν λες πως ο γατούλης ήταν φοβισμένος, υπάρχει περίπτωση να τσακώθηκε με άλλο γάτο ή σκύλο; Είχε επάνω στο κορμί του καθόλου σημάδια από καυγά; Τι άλλο μπορεί να έγινε για να τρόμαξε έτσι ο γατούλης;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool