Οι καινούργιοι γείτονες δεν θέλουν τις γάτες μας

fenaki12

Δραστήριο μέλος

Η fenaki12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 462 μηνύματα.
Θα ήθελα να ακούσετε το προβλημα που προέκυψε σημερα το πρωϊ.
Το διπλανο διαμέρισμα νοικιαστηκε και επειδη ο Αξελ βγαίνει έξω σε περιπτωση που δεν ειμαστε σπιτι (του ανοιγουν παντα οι αλλοι ενοικοι) εχουμε μπολακι με νερο και φαϊ εξω απο την πορτα μας. Ερχετε σημερα πριν κανα 15λεπτο ο ιδιοκτητης που τους νοικιασε το σπιτι και μου λεει " Μπορειτε να μαζεψετε τα μπολακια και το γατακι σας μεσα γιατι τα παιδια δεν τον θελουν" λες και ειναι στο σπιτι τους ο γατος ή τα μπολακια.. Ολη η πολυκατοικια τον αγαπαει τον ανοίγει τον χαϊδεύει και αυτοι θελουν να τον μαντρωσουμε μεσα πραγμα που ΔΕΝ γινεται γιατι ο αξελ εχει μαθει εξω.
ερωτηση α) μπορουν να μας κάνουν κατι αν δεν τον μαζεψουμε? αντε τα μπολακια τα βαζουμε μεσα αλλα ο αξελ δεν μπορει να ζησει μεσα...
Συνέχεια...
που να ήξεραν οτι η Ηβη εχει μαθει και πηγαινει στο μπαλκονι τους και καθεται με τις ωρες...
ερωτησηη β) αυτο πως θα το σταματήσουμε? εχουμε βαλει σίτα αλλα ανεβαίνει στο κάγκελο και παει:worry:
οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη απλα γρήγορα γιατι αν δεν ειναι φιλόζωοι φοβαμαι μην "φανε" καμμια κλωτσια:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: οι καινουργοι γειτονες δεν θελουν τις γατες μας

δυστυχως ο νομος λεει ξεκαθαρα οτι επιτρεπονται 2 κατοικιδια στο διαμερισμα,ασχετα με τον κανονισμο της πολυκατοικιας,αλλα ΜΕΣΑ....οχι σε κοινοχρηστους χωρους..αυτο το λεει ξεκαθαρα...εννοειται ουτε στο μπαλκονι του γειτονα..ειναι παρα πολυ παρακυνδυνευμενο να βγαινει εξω παντως..οσον αφορα το μπαλκονι..ακομα καλυτερη περιφραξη,με πασαλους σε σχημα Γ...για να μην μπορει να τα περασει..και μεχρι να γινει αυτο,εγω δεν θα την εβγαζα στο μπαλκονι...ειναι δικαιωμα του γειτονα να μην θελει μια γατα στο μπαλκονι του...δεν ειναι υποχρεωτικο να αρεσουν σε ολους...επισης και τον αλεξ δεν θα τον εβγαζα εξω...παντως οντως δεν επιτρεπεται κανονικα σε κοινοχρηστους χωρους να εχεις ζωο..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυστυχως ο νομος λεει ξεκαθαρα οτι επιτρεπονται 2 κατοικιδια στο διαμερισμα,ασχετα με τον κανονισμο της πολυκατοικιας,αλλα ΜΕΣΑ....οχι σε κοινοχρηστους χωρους..αυτο το λεει ξεκαθαρα...εννοειται ουτε στο μπαλκονι του γειτονα..ειναι παρα πολυ παρακυνδυνευμενο να βγαινει εξω παντως..οσον αφορα το μπαλκονι..ακομα καλυτερη περιφραξη,με πασαλους σε σχημα Γ...για να μην μπορει να τα περασει..και μεχρι να γινει αυτο,εγω δεν θα την εβγαζα στο μπαλκονι...ειναι δικαιωμα του γειτονα να μην θελει μια γατα στο μπαλκονι του...δεν ειναι υποχρεωτικο να αρεσουν σε ολους...επισης και τον αλεξ δεν θα τον εβγαζα εξω...παντως οντως δεν επιτρεπεται κανονικα σε κοινοχρηστους χωρους να εχεις ζωο..:)

ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση και για το μπαλκονι συμφωνω και εγω κκατι θα βαλουμε.. οσο για τον αξελ ειναι αδυνατο να μείνει μεσα... αλλα δεν ειναι σε κοινοχρηστους χωρους απλα για να μπει στο σπιτι μας πρεπει να περασει απο τον διαδρομο:D συνηθως μας χτυπάν καποιες κυριες απο την πολυκατοικια που τον αγαπαν και μπαινει η τον ακουμε εμεις αλλα δεν γινετε ο αξελ να μεινει μεσα:worry:
ξερω οτι ο νομος επιτρεπει 2 αλλιως θα το ειχαμε γεμισει :) :D

Φενάκι η λύση είναι να πηγαίνεις και εσύ βόλτα έξω με τον γατούλη σου με σαμαράκι:). Μόνος του κινδυνεύει και από αυτοκίνητα.

δυστυχως πιστευω οτι οι γειτονες σας εχουν δικιο. Η μονη λυση ειναι να τα εχετε αποκλειστικα μεσα :(

Δυστυχὠς υπάρχουν ακόμα ανεγκέφαλοι άνθρωποι!!! Συμφωνώ μαζί τους πως δεν τις θέλουν, δικαίωμά τους άλλωστε αλλά στην ουσία δεν προκαλούν οι γάτες κάτι χρησιμοποιώντας τον διάδρομο -κοινόχρηστο χώρο όχι για διαμονή αλλά ίσα-ίσα για να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα. Απλά αντιδρούν διότι είναι κολλημένοι άνθρωποι και θέλουν ντε και ακαλά να περάσει το δικό τους αδιαφορόντας για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Με τέτοια άτομα θέλει πάρα πολύ θρἀσος για να τα αντιμετωπίσεις. Αλλά τέτοιες καταστάσεις σε πολυκατοικίες είναι πολύ δύσκολες! Πρόσεξἐ το διότι είναι ικανοί και να στα φολιάσουνε τα ζωντανά σου!!! Μάλλον πρέπει να πάρεις απόφαση πως θα΄λειτουργείς σα να έχεις σκύλο που εσ'΄υ πρέπει να το βγάλεις βόλτα και εσύ να τον ξαναβάλεις στο σπίτι. Δεν ξέρω αν έχεις την διάθεση αλλά αν έχεις πρόσοψη στον δρόμο προσπάθησε να τον μάθεις να μπαίνει σε καλαθάκι και να τον ανεβάζεις από το μπαλκόνι. Είναι μια καλή λύση αρκεί όμως να είσαι διατεθειμένη διότι χρειάζεται πολύ χρόνο για να το μάθει αυτό και επί πλέον όταν ο γάτος βρίσκεται έξω πρέπει να έχεις τον νου σου αν θέλει να μπει μέσα. Άλλη 'λύση είναι να έχετε ανοικτό το θυροτηλέφωνο και όταν τον ακούτε να κατεβαίνεται να τον μαζέυεται. Πιστεύω αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο και πρακτικό. Τι λες;;;;
Και συμφωνώ πως ο γάτος δεν εἰναι δυνατόν να μένει μέσα. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτούς που παίρνουν γάτες και τις κλείνουν σε ένα διαμέρισμα. Δική μου άποψη είναι πως αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Η γάτες δεν ἐίναι για να κλείνονται όσο αξιολάτρευτες και αν είναι όσο και αν τις αγαπάμε και θέλουμε να τις έχουμε. Όλες , μα όλες οι γάτες είναι πιο ευτυχισμένες έξω. Απόδειξη;;;; Το 2 - 5 τοις χιλίοις των γατιών που ζουν κλεισμένες (δική μου εκτίμηση με βάση εμπειρία μου) αν τους ανοίξεις την πόρτα θα τρέξουν να βγουν έξω. όχι απλά από περιέργεια, ούτε την πρώτη φορά. Γενικά.

ο γατος εχει μαθει απ'εξω την γειτονια... βγαινει είτε μονος είτε μαζι μας καμμια φορα αλλα χωρις σαμαρακι σε παίρνει απο πισω ετσι... εχει μαθει και περναει δρομους...και ετσι κ αλλιως δεν φευγω αν δεν τον περασει πρωτα (1 δρομο εχουμε ολο κ ολο και αυτος μονοδρομος) παει στα σπιτια αλλον οπου τον ταϊζουν παει στο περιπτερο λιγο πιο κατω...πιανει τα ποντικια τις γειτονιας και ολοι του δινουν λχουδιες γι αυτο... ολοι στην γειτονια δηλαδη απο τα 10 σπιτια (πχ) τα 9 εχουν κατοικιδια (ολοι σκυλους εκτος απο εμας) δε γινετε δηλαδη
οι ενοικοι τις πολυκατοικιας ( οι υπολοιποι) που εχυν σκυλους δεν τους πειραζει ο αξελ τον βαζουν και στα σπιτια τους μεσα και παιζει με τα σκυλια...δν μπορω να καταλαβω.... τελος παντων ο αξελ ειναι αδυνατον να μεινει μεσα δηλαδη βασανιζεται το ζωο δεν του αρεσει καθολου.... καθετε βεβαια κοιμαται χαϊδευεται αλλα δεν μπορει....

Άλλη 'λύση είναι να έχετε ανοικτό το θυροτηλέφωνο και όταν τον ακούτε να κατεβαίνεται να τον μαζέυεται. Πιστεύω αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο και πρακτικό. Τι λες;;;;
Και συμφωνώ πως ο γάτος δεν εἰναι δυνατόν να μένει μέσα. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτούς που παίρνουν γάτες και τις κλείνουν σε ένα διαμέρισμα. Δική μου άποψη είναι πως αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Η γάτες δεν ἐίναι για να κλείνονται όσο αξιολάτρευτες και αν είναι όσο και αν τις αγαπάμε και θέλουμε να τις έχουμε. Όλες , μα όλες οι γάτες είναι πιο ευτυχισμένες έξω. Απόδειξη;;;; Το 2 - 5 τοις χιλίοις των γατιών που ζουν κλεισμένες (δική μου εκτίμηση με βάση εμπειρία μου) αν τους ανοίξεις την πόρτα θα τρέξουν να βγουν έξω. όχι απλά από περιέργεια, ούτε την πρώτη φορά. Γενικά.
αυτο με το θυροτηλεφωνο το κανουμε ειδη ετσι και αλλιως εχουμε παντα μπαλκονια ανοιχτα και αυτος οταν ανεβαινει νιαουριζει... εκτος αυτου η εξοπορτα ειναι λιγο χαλασμενη (της οικοδομης) οποτε την σπρώχνει με τα πατουσια του και μπαίνει και σε εμας τον ακουμε να νιαουριζει και μπαίνει δεν εχει ξεχαστει ποτε εξω

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες..Αλλά όπως πρέπει να ξέρουμε τα δικαιώματά μας έτσι πρέπει να ξέρουμε και τις υποχρεώσεις μας...Το αν θα σου κάνουν κάτι εξαρτάται από το πόσο μυστήριοι είναι..Όντως δεν ήταν ωραίο αυτο που είπαν αλλά βάσει νομου έχουν δίκιο..

Εγώ όταν λόγω δουλειάς έμενα σε χωριό είχα υιοθετήσει ένα κουταβάκι και φρόντιζα για το φαγητάκι του...Δεν το είχα βάλει μέσα στο σπίτι και ο σπιτονοικοκύρης μου πέταξε και το σπίτι και τα παιχνίδια και τα πράγματα για το φαγητό και αφού τα πήρα μέσα από τα σκουπίδια, μετά το βρήκα νεκρό..Αλλά δεν είχα αποδείξεις..:(

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είναι συννενοήσιμοι:)

Δυστυχὠς υπάρχουν ακόμα ανεγκέφαλοι άνθρωποι!!! Συμφωνώ μαζί τους πως δεν τις θέλουν, δικαίωμά τους άλλωστε αλλά στην ουσία δεν προκαλούν οι γάτες κάτι χρησιμοποιώντας τον διάδρομο -κοινόχρηστο χώρο όχι για διαμονή αλλά ίσα-ίσα για να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα. Απλά αντιδρούν διότι είναι κολλημένοι άνθρωποι και θέλουν ντε και ακαλά να περάσει το δικό τους αδιαφορόντας για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Με τέτοια άτομα θέλει πάρα πολύ θρἀσος για να τα αντιμετωπίσεις. Αλλά τέτοιες καταστάσεις σε πολυκατοικίες είναι πολύ δύσκολες! Πρόσεξἐ το διότι είναι ικανοί και να στα φολιάσουνε τα ζωντανά σου!!! Μάλλον πρέπει να πάρεις απόφαση πως θα΄λειτουργείς σα να έχεις σκύλο που εσ'΄υ πρέπει να το βγάλεις βόλτα και εσύ να τον ξαναβάλεις στο σπίτι. Δεν ξέρω αν έχεις την διάθεση αλλά αν έχεις πρόσοψη στον δρόμο προσπάθησε να τον μάθεις να μπαίνει σε καλαθάκι και να τον ανεβάζεις από το μπαλκόνι. Είναι μια καλή λύση αρκεί όμως να είσαι διατεθειμένη διότι χρειάζεται πολύ χρόνο για να το μάθει αυτό και επί πλέον όταν ο γάτος βρίσκεται έξω πρέπει να έχεις τον νου σου αν θέλει να μπει μέσα. Άλλη 'λύση είναι να έχετε ανοικτό το θυροτηλέφωνο και όταν τον ακούτε να κατεβαίνεται να τον μαζέυεται. Πιστεύω αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο και πρακτικό. Τι λες;;;;
Και συμφωνώ πως σε αυτούς που παίρνουν γάτο γάτος δεν εἰναι δυνατόν να μένει μέσα. Είμαι κάθετα αντίθετος ες και τις κλείνουν σε ένα διαμέρισμα. Δική μου άποψη είναι πως αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Η γάτες δεν ἐίναι για να κλείνονται όσο αξιολάτρευτες και αν είναι όσο και αν τις αγαπάμε και θέλουμε να τις έχουμε. Όλες , μα όλες οι γάτες είναι πιο ευτυχισμένες έξω. Απόδειξη;;;; Το 2 - 5 τοις χιλίοις των γατιών που ζουν κλεισμένες (δική μου εκτίμηση με βάση εμπειρία μου) αν τους ανοίξεις την πόρτα θα τρέξουν να βγουν έξω. όχι απλά από περιέργεια, ούτε την πρώτη φορά. Γενικά.
markeras...μπορεις να μου διασφαλισεις οτι βγαζοντα ς τα γατια μου εξω,δεν θα τα πατησει αμαξι,δεν θα φολιαστουν απο κανεναν μακακα..δεν θα τα αρπαξει κανενας ανωμαλος να τα ψησει στο φουρνο και να το ανεβασει μετα στο φεεις...δεν θα τα κλωτσισουν ,δεν θα κολλησουν θανατηφορες ασθενειες;;;..και επειδη την απαντηση ολοι την γνωριζουμε...επετρεψε μας να τα εχουμε στο σπιτι(αν θελεις..) και ασε τις απαγορευσεις για αλλα πραγματα....πχ: εγω για παραδειγμα θα ηθελα ο νομος να μην επιτρεπει να συσσωρευουν 100δες γατια σπιτια τους,αστειρωτα,ανεμβολιαστα και χωρις ιατρικη περιθαλψη...δεν το βρισκεις πιο σωστο;:):)..και εμενα..δικη μου αποψη ειναι...:)

Παιδιά φαίνεται ότι μόνο εγώ έχω το γατί θαύμα. Κάθεται ο Λίλος στην βεράντα όσες ώρες θέλει ώσπου να με δει να κλείνω την μπαλκονόπορτα. Αν κάνω αυτή την κίνηση αρχίσει και ξύνει την πόρτα και νιαουρίζει να τον βάλω μέσα. Τώρα έχει αρχίσει και η μικρή και το ψιλοκάνει. Μάλλον τα πιάνει άγχος ότι θα τα εγκαταλείψω. Οπότε κατέληξα ότι οι γάτες είναι σπιτόγατες και θέλουν το έξω αλλά με την προοπτική να μπορούν να επιστρέψουν;) Εγώ πάντα τα βγάζω με επίβλεψη.

Αγαπητή μου Πουπουλίνα μου ζητάς να σου επιτρέψω να χεις γάτα. Δεν στο απαγόρεψα. Απλά είπα την άποψή μου. Έχεις κάθε δικαίωμα να χεις τις γατούλες σου στο σπίτι. Να ναι καλά και να τις χαίρεσαι!
Όσο για αυτό που μου είχες γρἀψει στο δικό μου θέμα συμφωνώ μαζί σου. Ξέρω τι είναι το σωστό. Απλά χρειάζεται χρήματα κάτι που θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Τους χαιρετισμούς μου σε εσένα και τα ψιψίνια σου!!!

Έτσι είναι Ουρανία. Όντως. Στις γάτες αρέσει να είναι στο σπίτι. Τρελαίνονται για ζεστασιά και θαλπωρὴ. Αλλά οπωσδήποτε επιζητούν και το απαραίτητο για αυτές σουλατσάρισμα. Μπράβο σου που τις αφήνεις να βγαίνουν και λίγο έξω. Αλλά οπωσδήποτε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές χρειάζεται να έχουμε το νου μας στα ζωντανά.

Τι να απαγορευτει; Να περιθαλπεις μια γατα στο διαμερισμα σου και ουσιαστικα να της χαριζεις εξτρα χρονια υγιεις ζωης; Ναι θα συμφωνησω μαζι σου πως εαν εμενα στην επαρχια και ειχα τεραστιο κηπο οπου φυσικα μπορουσα να τον περιφραξω, θα αφηνα τα γατια μου ελευθερα. Αλλα στη περιπτωση μας, ενα γατι στους δρομους μιας πολης ειναι μαθηματικα βεβαιο πως δεν θα ζησει για πολυ διαστημα.

Όλες , μα όλες οι γάτες είναι πιο ευτυχισμένες έξω. Απόδειξη;;;; Το 2 - 5 τοις χιλίοις των γατιών που ζουν κλεισμένες (δική μου εκτίμηση με βάση εμπειρία μου) αν τους ανοίξεις την πόρτα θα τρέξουν να βγουν έξω. όχι απλά από περιέργεια, ούτε την πρώτη φορά. Γενικά.

υποθετω οτι ο δικος μου γατος δεν ανηκει στο ειδος Felis catus, γιατι αν ηταν οντως γατα δεν θα εσπρωχνε με το κεφαλι του την πορτα για να μπει μεσα οταν τον βγαζω στον κηπο για να παρει καθαρο αερα, ουτε θα ετρεχε κατευθειαν προς το ασανσερ, ουτε οταν θα εβγαινε απο το ασανσερ και θα ετρεχε στην πορτα του διαμερισματος και θα την εσπρωχνε για να μπει μεσα, ουτε θα γουργουριζε οταν θα εμπαινε στο διαμερισμα. Θελεις να δεις πως φερεται οταν ακουει τα αυτοκινητα να τρεχουν απο διπλα του; Θελεις να δεις πως αντιδρα οταν βλεπει σκυλο; Θελεις να δεις ποσο ανησυχος ειναι οταν βγαινει εξω; Θελεις να δεις τι κανει οταν βλεπει οτι βγαζω το λουρι για να τον παω βολτα;

Οχι, δεν θελουν να βγαινουν ολες οι γατες εξω. Μια φορα που ειχαμε επισκευες στο διαμερισμα και ηταν η πορτα ανοιχτη για ωρες, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν επιχειρησε να φυγει. Του ανοιγεις την πορτα και αν βγεις εξω θα σε ακολουθησει μεχρι το διπλανο διαμερισμα και οταν ακουσει τον παραμικρο θορυβο θα τρεξει παλι μεσα. Μιλαω για γατο που γεννηθηκε στην επαρχια και ειχε προσβαση σε αυλη μεχρι την ηλικια των 2 μηνων.

Επισης θα συμφωνησω με τον mrniceguy, αν ειχα αυλη, περιφραγμενη, θα τον αφηνα να βγαινει εξω (αν και χλωμο το βρισκω να θελει να βγει εξω απο μονος του). Στην πολη που ζω, με ολα αυτα τα αυτοκινητα γυρω μας, τους δρομους ταχειας κυκλοφοριας, ακομα και με τα αγρια ζωα (coyotes, raccoons, skunks) γυρω μας, δεν θα τον αφηνα ουτε για αστειο εξω. Δεν θελω η γατα μου να γινει αλοιφη στον δρομο ουτε να γινει τροφη ενος coyote.

Τελος παντων ο Αξελ ειναι γατος που δεν μπορει να ζησει συνεχεια μεσα υποφερει... τελικα θελουν να τα εχουν μεσα επειδη τωρα η η γυναικα του ειναι εγκυος και φοβαται μην κολλησουν απο τις γατες η εχουν μικρο παιδακι και φοβουνται μην κολλήσουν απο τις γατες
οσο για το φοβο του οτι βγαινει εξω μην τον πατισουν δεν υπαρχει στην γειτονια μας.. δεν περναν πολλα αμαξια απεναντι εχει δασος που αρεσει στον αξελ να πηγαινει και να σκαρφαλωνει σε δεντρα η να μπαινει στα μπαλκονια τον αλλον σπιτων επειδη τον ταϊζουν

Αγαπητή Sakoura ξαναδιάβασε τι έγραψα σε παρακαλώ. Δεν μίλησα για το 100% των γατιών. Βεβαίως και υπάρχουν και αυτές οι γάτες οι οποίες δεν γνωρίζουν τι είναι το έξω, διότι δεν τους δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να το γνωρίζουν και ξαφνικά φυσικό είνια να είναι κάτι ξένο για αυτές και να αρνούνται να το γνωρίσουν.

ο δικος μου ξερει καλα το εξω γιατι οπως ειπα μεγαλωσε μεχρι 2 μηνων σε περιοχη οπου ειχε προσβαση σε κηπο. Απο 3-4 μηνων τον εβγαζα εξω με λουρι καθημερινα. Τωρα ειναι 2.5 ετων και ξερεις τι κανει οταν βλεπει το λουρι; Τρεχει και κρυβεται κατω απο το κρεβατι. Ακομα και οταν ηταν αστειρωτος (υποτιθεται οτι τα αστειρωτα εχουν τασεις φυγης) δεν εκανε ουτε ενα βημα να βγει εξω στον διαδρομο οταν του ανοιγα την πορτα. Καποιες γατες σιχαινονται το εξω. Καποιες ειναι περιεργες και θελουν να εξερευνουν το περιβαλλον γυρω τους αλλα περνουν τον περισσοτερο χρονο μεσα. Αλλες θελουν να μενουν πιο πολυ εξω. Σε οποιαδηποτε ομως γατα που ζει μονιμα εξω, αν ανοιξεις την πορτα θα τρεξει μεσα και μετα δεν θα θελει να βγει.

σε καταλαβαίνω!εγώ όμως είμαι σε καλύτερη κατάσταση από εσένα φενάκη!εγώ έχω 3 σπίτια γύρω γύρω και καθόλου κήπο!αλλα τα ψιλοκαταφέρνω! οι γείτονες δη μου λένε κάτι εγώ όμως έχω 3 γατιά!στην γειτόνισσα που έχει φυτά τις τα σκάβουν,τις ρίχνουν τα φιλα στους διπλανούς πάνε μέσα στο σπίτι και ξεχνάνε να τα βγάλουν έχω και στον άλλον τον γείτονα πάνε και παίζουν στην αυλή του! άστα χαλια!κάτι θα βρείς και εσύ να κανεις λοιπόν για να δω:hmm: μάλλον μαζί με τον γάτο θα πρέπει να βγαίνεις και εσύ!:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Συμφωνώ με όλους όσους έγραψαν όσο αφορά το πολυσυζητημένο θέμα της περίφραξης. Με λίγα λόγια: Σε κανένα δεν αρέσει ο περιορισμός. Ναι, τα ζώα θα ήταν πιο ευτυχισμένα έξω μέσα στη φύση αλλά και κοντά μας, στο ζεστό μας σπιτάκι με το εύγευστο φαγάκι και μια στοργική αγκαλιά.. όμως από τη στιγμή που ο άνθρωπος ο "παντοδύναμος κατακτητής" έχει βεβηλώσει τη φύση με δρόμους, αυτοκίνητα και πολυκατοικίες τα γατάκια μας δεν μπορούν να επιζήσουν για πολύ εκεί έξω.
Η ιστορία του γατούλη μου, του Disney μιλάει από μόνη της.. Όποιος ενδιαφέρεται να τη διαβάσει μπορεί να τη βρεί εδώhttps://www.mypetz.gr/showthread.php?t=35784
Εχω δημοσιεύσει επίσης φωτογραφίες της περίφραξης που κατέληξα να κάνω. (σελίδα 1 κάτω χαμηλά) Τα συμπεράσματα δικά σας..

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back