Οι κινέζοι γάτες, εμείς κατσίκες!!

• Thread starter Thread starter cris
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

cris

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η cris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 244 μηνύματα.
Όταν πήγαινα πρώτη Λυκείου συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών της Ε.Ε. Πήγα λοιπόν Βέλγιο και φιλοξενήθηκα σε ένα σπίτι. Η οικογένεια που με φιλοξενούσε είχε 2 γατούλες, πίσω από το σπίτι 3 άλογα σε σταύλο:blink: και απέναντι από το σπίτι σε ένα μικρό περιφραγμένο χώρο 6-7 μίνι κατσικάκια (αρσεκικό, θυληκές και μωράκια).
Αφού μου σύστησαν τα υπόλοιπα μέλη με πήραν τα κορίτσια στο τάισμα των εριφίων... Μπήκαμε και άρχισαν να τα χαιδεύουν και να τα ταίζουν.
Εγώ, ''Για το γάλα τους τα έχετε?'',
η Αν, ''Όχι:blink: !!'',
Εγώ, ''Για το κρέας?'',
η Αν, ''Όχι, βέβαια:blink: :mad: !!! Κατοικίδια είναι!!!:mad: ''
Εγώ, ''Ααααααα....:redface: :redface: ''
Φαντάζομαι ότι με είδαν όπως θα βλέπαμε εμείς ένα Κινέζο που θα έκανε τις αντίστοιχες ερωτήσεις για την γατούλα μας....:/:
Αυτό το συμβάν με έκανε να σκεφτώ ότι η λογική των χορτοφάγων είναι ορθή.... Δεν ξέρω από διατροφική άποψη, αλλά από συναισθηματική και λογική στέκει πολύ:rolleyes: :rolleyes: .

Υ.Γ. Εγώ δεν είμαι χορτοφάγος, αν και κατα την διάρκεια της εφηβείας δεν έτρωγα καθόλου κρέας και τώρα ακόμα δεν είναι και το καλύτερο μου......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φαντάζομαι ότι με είδαν όπως θα βλέπαμε εμείς ένα Κινέζο που θα έκανε τις αντίστοιχες ερωτήσεις για την γατούλα μας....:/:
Ακριβώς!! Και πού να έβλεπαν κιόλας Πασχαλινό τραπέζι με τους συνδαιτημόνες να απολαμβάνουν τους "περιζήτητους μεζέδες": μυαλά, γλώσσα, μάτια και δε συμμαζεύεται :mpliaks:
Όταν έλεγα σε Άγγλους ότι το καλοκαίρι τρώμε χταπόδια και αχινούς με κοιτούσαν με ένα μείγμα αποτροπιασμού και οίκτου...
Γι' αυτό καλό θα είναι, πριν κατηγορήσουμε τους άλλους για βαρβαρότητα να προσπαθήσουμε να δούμε και τις δικές μας συνήθειες μέσα από τα μάτια μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλο η χορτοφαγία και άλλο οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού. προφανώς και κάποιοι λαοί μας κοιτάνε με αηδία για αυτά που τρώμε (πχ θαλασσινά) όπως κ εμείς αηδιάζουμε με αυτά που τρώνε άλλοι λαοί. Τώρα, κι εγώ που δεν είμαι χορτοφάγος, αν είχα στην αυλή μου ένα κατσικάκι για κατοικίδιο θα το αντιμετώπιζα σαν κατοικίδιο. Θα μου πέιτε, πως μπορείς το ένα κατσικάκι, το δικό σου να το βλέπεις σαν κατοικίδιο, και ένα άλλο σαν φαί? Κι όμως μπορώ...Εμείς τρώμε αγελάδες αλλά στην Ινδία θα μας κρεμούσαν για παραδειγματισμό.

Εγω πάλι δεν μπορώ να φάω όποιο ζώο έχω "γνωρίσει" από κοντά.
Τα κατσικάκια ετυχε να τα γνωρίσω από μικρή. Είναι πανέξυπνα, πολύ χαδιάρικα και παιχνιδιάρικα ζώα. Αν μπορούσα θα είχα οπωσδήποτε.
Τελευταία με το ενυδρείο παραλίγο να κόψω και τα ψάρια.

Οσον αφορά τους Κινέζους και τις γάτες, πιστεύω ότι αποκλείεται όλοι οι Κινέζοι να τρώνε γάτες. Μιλάμε για δισεκατομύρια....

εγω απο τοτε που ειχα κουνελακι δεν εχω ξαναφαει ποτε κουνελι,μολις παρω και κατσικακι ειμαι σιγουρη οτι δεν θα ξαναφαω ποτε και κατσικακι(οχι οτι τωρα βεβαια τρωω και ιδιαιτερα,αλλα τρωω:redface: )νομιζω κιολας οτι ειναι σαν σκυλακια,σε γνωριζουν και θελουν την παρεα σου!ειναι γλυκα

νομιζω κιολας οτι ειναι σαν σκυλακια,σε γνωριζουν και θελουν την παρεα σου!ειναι γλυκα
Ναι έτσι είναι!:)
Και τα παπάκια είναι έτσι!

Αλλο η χορτοφαγία και άλλο οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού. προφανώς και κάποιοι λαοί μας κοιτάνε με αηδία για αυτά που τρώμε (πχ θαλασσινά) όπως κ εμείς αηδιάζουμε με αυτά που τρώνε άλλοι λαοί. Τώρα, κι εγώ που δεν είμαι χορτοφάγος, αν είχα στην αυλή μου ένα κατσικάκι για κατοικίδιο θα το αντιμετώπιζα σαν κατοικίδιο. Θα μου πέιτε, πως μπορείς το ένα κατσικάκι, το δικό σου να το βλέπεις σαν κατοικίδιο, και ένα άλλο σαν φαί? Κι όμως μπορώ...Εμείς τρώμε αγελάδες αλλά στην Ινδία θα μας κρεμούσαν για παραδειγματισμό.
Έχει και αυτό την λογική του, αλλά αν σκεφτείς ότι πολλά από τα ζώα που τρώμε έχουν την δυνατότητα και τα ''προσόντα'' (από άποψη αντίληψης, δεν ήξερα τί λέξη να χρησιμοποιήσω, άλλο το έντομο και άλλο το θηλαστικό), εγώ τουλάχιστον έχω δεύτερες σκέψης κατά πόσο ''πρέπει'' να τα τρώμε.... από συναισθηματική άποψη...:happy:

Ισμηνη,κι εγω οταν πρωτοαρχισα με τα ενυδρεια για καποιο διαστημα μετα δεν μπορουσα με τιποτα να φαω ψαρια...μετα απο αρκετους μηνες πιεστηκα να το ξαναρχισω...

παντως,οντως,ειναι υποκειμενικοτο πως βλεπει ο καθε Ευρωπαιος τις διατροφικες συνηθειες του αλλου.

οσο για τα ζωα που μεγαλωνουμε,καθε Πασχα εκλαιγα με μαυρο δακρυ που εσφαζαν τα αρνακαι που ειχα μεγαλωσει ταιζοντας τα με μπιμπερο:cry:

Έχει και αυτό την λογική του, αλλά αν σκεφτείς ότι πολλά από τα ζώα που τρώμε έχουν την δυνατότητα και τα ''προσόντα'' (από άποψη αντίληψης, δεν ήξερα τί λέξη να χρησιμοποιήσω, άλλο το έντομο και άλλο το θηλαστικό), εγώ τουλάχιστον έχω δεύτερες σκέψης κατά πόσο ''πρέπει'' να τα τρώμε.... από συναισθηματική άποψη...:happy:
κακώς "υποτιμάς" κάποια ζώα. Εχω δει αρκετα ντοκιμαντερ που μου άλλαξαν τη γνώμη για τα πουλιά, τα έντομα και γενικότερα για είδη που θεωρούσα ας το πούμε με λιγότερα προσόντα. Ολα μα όλα τα είδη έχουν κάτι ξεχωριστό. Απλά κάποια εξημερώθηκαν ή είναι γενικά πιο κοντά στον άνθρωπο και τα βλέπουμε διαφορετικά. Επίσης το ποια είδη τρώμε εχει κ αυτό τη λογική του. Τι να φάω ένα κουνούπι? Για να χορτάσω θέλω όλο τον πληθυσμό κουνουπιών της Αττικής. Γενικά η άποψή μου είναι, αν δεν τρως κάποια ζώα - για συναισθηματικούς λόγους μιλάω πάντα, όχι για αηδία, πρόβλημα υγείας κλπ - αν λοιπόν δεν τα τρως γιατί τα αγαπάς, τα λυπάσαι κλπ, τότε πως τρως άλλα? Γιατί λυπάσαι το γουρουνάκι κ όχι τη γαρίδα? Γιατί το κοτόπουλο κ όχι τη τσιπούρα?

Για να είμαι ειληκρινής δεν το έχω φιλοσοφήσει αρκετά. Οι ισχυρισμοί σου έχουν λογική. Ίσως το βλέπω και εγωιστικά με βάση ποιά ζώα είναι πιό κοντά σε μας.... δεν ξέρω.
Πάντως πιό πολύ λυπάμαι το γουρούνι (που έχει την νοημοσύνη 3χρονου παιδιού), παρά την γαρίδα. Δεν λέω ότι αυτό είναι ηθικά ή συναισθηματικά σωστό, αλλά έτσι νιώθω.

Αχ παιδια μου θυμησατε μια ιστορια της αδερφης μου πολυ συγκινητικη....Οταν ηταν μικρη ειχαν παει καπου με τον μπαμπα μου και ηταν ενα μικρο κουτσο κατσικακι που ειχε ξεφυγει απο το κοπαδι του.Μαλλον τους ειχε χασει.Η αδερφη μου το χαιδεψε και το επαιξε λιγο και μετα μπηκαν στο αυτοκινητο να φυγουνε και αυτο στην αρχη τους κοιτουσε λυπημενο και μετα αρχισε να τρεχει με το κουτσο ποδαρακι του πισω απο το αυτοκινητο οσο πιο γρηγορα μπορουσε.Η αδερφη μου ειχε πλανταξει στο κλαμα+ηθελε να το παρει αλλα ο μπαμπας μου δε την αφηνε...Μου εχει μεινει ομως το καημενο...Ελπιζω να βρηκε το βοσκο του μετα...

κακώς "υποτιμάς" κάποια ζώα. Εχω δει αρκετα ντοκιμαντερ που μου άλλαξαν τη γνώμη για τα πουλιά, τα έντομα και γενικότερα για είδη που θεωρούσα ας το πούμε με λιγότερα προσόντα. Ολα μα όλα τα είδη έχουν κάτι ξεχωριστό. Απλά κάποια εξημερώθηκαν ή είναι γενικά πιο κοντά στον άνθρωπο και τα βλέπουμε διαφορετικά. Επίσης το ποια είδη τρώμε εχει κ αυτό τη λογική του. Τι να φάω ένα κουνούπι? Για να χορτάσω θέλω όλο τον πληθυσμό κουνουπιών της Αττικής. Γενικά η άποψή μου είναι, αν δεν τρως κάποια ζώα - για συναισθηματικούς λόγους μιλάω πάντα, όχι για αηδία, πρόβλημα υγείας κλπ - αν λοιπόν δεν τα τρως γιατί τα αγαπάς, τα λυπάσαι κλπ, τότε πως τρως άλλα? Γιατί λυπάσαι το γουρουνάκι κ όχι τη γαρίδα? Γιατί το κοτόπουλο κ όχι τη τσιπούρα?

Συμφωνώ μ αυτό που είπες κάθε είδος έχει κάτι ξεχωριστό για να το θαυμάσεις... Γι αυτό κι εγώ σταμάτησα να τρώω οτιδήποτε είναι ζωντανό... Τα κατσικάκια είναι υπέροχα :inlove::inlove::inlove:,χαίρομαι που ποτέ δεν έχω φάει...

οσο για τα ζωα που μεγαλωνουμε,καθε Πασχα εκλαιγα με μαυρο δακρυ που εσφαζαν τα αρνακαι που ειχα μεγαλωσει ταιζοντας τα με μπιμπερο:cry:
Εγω πάλι μικρή (σε άριστη συνεργασία με τον αδελφό μου-2 χρόνια μικρότερο) είχαμε σπάσει στο ξύλο κάτι παιδάκια, που περηφανεύονταν ότι θα πάνε το κατσικάκι τους για σφάξιμο. Και δεν ήταν και δικό μας...:(

Όταν πήγαινα πρώτη Λυκείου συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών της Ε.Ε. Πήγα λοιπόν Βέλγιο και φιλοξενήθηκα σε ένα σπίτι. Η οικογένεια που με φιλοξενούσε είχε 2 γατούλες, πίσω από το σπίτι 3 άλογα σε σταύλο:blink: και απέναντι από το σπίτι σε ένα μικρό περιφραγμένο χώρο 6-7 μίνι κατσικάκια (αρσεκικό, θυληκές και μωράκια).
Αφού μου σύστησαν τα υπόλοιπα μέλη με πήραν τα κορίτσια στο τάισμα των εριφίων... Μπήκαμε και άρχισαν να τα χαιδεύουν και να τα ταίζουν.
Εγώ, ''Για το γάλα τους τα έχετε?'',
η Αν, ''Όχι:blink: !!'',
Εγώ, ''Για το κρέας?'',
η Αν, ''Όχι, βέβαια:blink: :mad: !!! Κατοικίδια είναι!!!:mad: ''
Εγώ, ''Ααααααα....:redface: :redface: ''
Αυτό το συμβάν με έκανε να σκεφτώ ότι η λογική των χορτοφάγων είναι ορθή.... Δεν ξέρω από διατροφική άποψη, αλλά από συναισθηματική και λογική στέκει πολύ:rolleyes: :rolleyes: .

Υ.Γ. Εγώ δεν είμαι χορτοφάγος, αν και κατα την διάρκεια της εφηβείας δεν έτρωγα καθόλου κρέας και τώρα ακόμα δεν είναι και το καλύτερο μου......
εγω παντως πιο μικρη ειχα ενα κατοικιδιο που ηταν κατσικακι αλλα ενας ηλιθιος θειος μου θεωρησε καλο το πασχα να το κανει στην σουβλα ποτε δεν θα του το συγχωρησω ειναι φοβερα φιλικα κ ειδικα οταν σε ακολουθουν απο πισω συνεχεια κ οταν παιζαμε κουτουλιες ηταν τελεια για θυμησου κ η χαιντι ειχε ενα αγαπημενο κατικοιδιο κατσικακι στις αλπεις

εγω παντως πιο μικρη ειχα ενα κατοικιδιο που ηταν κατσικακι αλλα ενας ηλιθιος θειος μου θεωρησε καλο το πασχα να το κανει στην σουβλα ποτε δεν θα του το συγχωρησω ειναι φοβερα φιλικα κ ειδικα οταν σε ακολουθουν απο πισω συνεχεια κ οταν παιζαμε κουτουλιες ηταν τελεια για θυμησου κ η χαιντι ειχε ενα αγαπημενο κατικοιδιο κατσικακι στις αλπεις
Έκανα τρελή ''πατάτα'' τότε!:redface: Είμουν 15 χρονών και το μυαλό δεν μου πήγε σε κατοικίδιο γιατί δεν είχα όπως εσείς ανάλογη εμπειρία... Είδα να εκτρέφουν κατσίκες και αμέσως σκέφτηκα ότι για κάποιο διατροφικό σκοπό θα τις έχουν! Όπως προείπαν η κατερίνα και η αρήθα, άλλες κουλτούρες...:redface: Και εγώ όσο φιλόζωη και αν είμουν τα σχόλια των άλλων με απέτρεπαν από ευαισθησίες τέτοιου τύπου... Ευτυχώς μεγαλώνοντας διαμόρφωσα δική μου άποψη επί του θέματος!
Μου έγινε μάθημα πάντως και είδα και λίγο αλλιώς τα πράγματα από ότι με υποχρεώναν ως τότε!:)

εμένα η μαμά μου μου είχε διηγηθεί ένα συμβάν όταν ήμουν μικρή...
εϊχαμε πάει στο χωριό κάποιου φίλου για πάσχα και εγώ με ένα κοριτσάκι είχαμε μπεί κρυφά σε έναν στάβλο που ήταν τα γδαρμένα κατσικάκια και προβατάκια... Εγώ είχα αγκαλιάσει ένα με τα αίματα και έκλεγα και έλεγα ότι θα κρυώνει τώρα χωρίς το δέρμα του!!!:confused:
Τα λυπάμαι όλα τα ζωάκια μακάρι να μην ήταν μέσα στην διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου, δυστυχώς είναι σαν να γεννήθηκαν μόνο για αυτόν το σκοπό...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back