yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
01-04-08
23:58
Οι κυνηγοί στη Ελλάδα συνεχίζουν τις βάρβαρες και επώδυνες πράξεις τους.
Μετά τις συνεχείς καταγγελίες για τη παράνομη διακίνηση κυνηγετικών σκυλιών από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία (τα οποία συνήθως είναι ανεκπαίδευτα οπότε και άχρηστα..για αυτό εν συνεχεία οδηγούνται σε θάνατο), τα παράνομα, άθλιων συνθηκών, εκτροφεία κυνηγετικών σκύλων, το δέσιμο σε δέντρα χωρίς νερό και φαί , την εγκατάλειψη σε βουνά ή/και τουφεκισμούς των κυνηγετικών σκυλιών που δεν τους εξυπηρετούν πλέον.., καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες για κρέμασμα κυνηγετικών σκύλων στην Κω και τη σχετική δημοσιότητα εντός και εκτός Ελλάδος που έλαβε το τελευταίο και τα υπόλοιπα παρόμοια περιστατικά https://uk.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss, ή λύκων παλαιότερα στο Μόρνο https://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=16.0#new ,έχουμε και τις πιο πρόσφατες καταγγελίες: Εκείνες στο Γυμνό Ευβοίας όπου κυνηγοί σκόρπισαν, μέσα στα μέσα Μαρτίου (παράνομη περίοδος κυνηγιού), φόλες στις γύρω περιοχές έτσι ώστε να αφανιστούν –ανάμεσα σε άλλα ζώα φυσικά- και οι αλεπούδες (σε αριθμό περίπου 200) με φρικτό τρόπο (καθότι η φόλα προκαλεί το πιο αργό και επώδυνο θάνατο) για να απομείνουν περισσότεροι λαγοί για να τουφεκιστούν από τους κυνηγούς. Παρεμπιπτόντως, η τοπική αστυνομία δεν έδειξε παρά αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών.
Επειδή η σιωπή στη βία δηλώνει συνενοχή στη βία, επειδή ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται στη συμπεριφορά της απέναντι στους αδυνάτους, επειδή τα συγκεκριμένα περιστατικά επηρεάζουν την εικόνα και τη φήμη της χώρας μας, και επειδή η τωρινή νομοθεσία καλύπτει του θύτες και όχι τα θύματα, σας ζητάμε να διαμαρτυρηθείτε, όσο το δυνατόν εντονότερα για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα ζητώντας αυστηρότερη νομοθεσία και πιστή εφαρμογή της, με φαξ, τηλέφωνα και e-mails (o συνδυασμός των τριών είναι πάντα ο καλύτερος) στους ακόλουθους:
1) Υπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κοντό:
ax2u067@minagric.gr/ Φαξ: 210 5237904
2) Υφυπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κιλτίδη:
ax2u167@minagric.gr/ Φαξ: 210 -5243688/
3) Υπουργό Τουρισμού Κο Σπηλιωτόπουλο:
arissp@aias.gr/ arissp@altecnet.gr
Τηλ: 210-6964891-3/ 210 8707635
4) Υπουργό Δικαιοσύνης Κο Χατζηγάκη
grammatia@justice.gov.gr
Φαξ: 2107755835/2107489231
5) Δήμαρχο Γυμνού Ευβοίας Κο Μιχαήλ Παναγιώτου:
Τηλ: 22290-91931/22290-91991
Φαξ: 2290-967345
6) Δήμαρχο Χαλκίδας Κο Ζεμπίλη Αθανάσιο:
Τηλ: 22210-27741
Φαξ: 22210-23944
«Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων»- Αθήνα
απο εμαιλ στο psychanimal
Μετά τις συνεχείς καταγγελίες για τη παράνομη διακίνηση κυνηγετικών σκυλιών από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία (τα οποία συνήθως είναι ανεκπαίδευτα οπότε και άχρηστα..για αυτό εν συνεχεία οδηγούνται σε θάνατο), τα παράνομα, άθλιων συνθηκών, εκτροφεία κυνηγετικών σκύλων, το δέσιμο σε δέντρα χωρίς νερό και φαί , την εγκατάλειψη σε βουνά ή/και τουφεκισμούς των κυνηγετικών σκυλιών που δεν τους εξυπηρετούν πλέον.., καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες για κρέμασμα κυνηγετικών σκύλων στην Κω και τη σχετική δημοσιότητα εντός και εκτός Ελλάδος που έλαβε το τελευταίο και τα υπόλοιπα παρόμοια περιστατικά https://uk.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss, ή λύκων παλαιότερα στο Μόρνο https://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=16.0#new ,έχουμε και τις πιο πρόσφατες καταγγελίες: Εκείνες στο Γυμνό Ευβοίας όπου κυνηγοί σκόρπισαν, μέσα στα μέσα Μαρτίου (παράνομη περίοδος κυνηγιού), φόλες στις γύρω περιοχές έτσι ώστε να αφανιστούν –ανάμεσα σε άλλα ζώα φυσικά- και οι αλεπούδες (σε αριθμό περίπου 200) με φρικτό τρόπο (καθότι η φόλα προκαλεί το πιο αργό και επώδυνο θάνατο) για να απομείνουν περισσότεροι λαγοί για να τουφεκιστούν από τους κυνηγούς. Παρεμπιπτόντως, η τοπική αστυνομία δεν έδειξε παρά αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών.
Επειδή η σιωπή στη βία δηλώνει συνενοχή στη βία, επειδή ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται στη συμπεριφορά της απέναντι στους αδυνάτους, επειδή τα συγκεκριμένα περιστατικά επηρεάζουν την εικόνα και τη φήμη της χώρας μας, και επειδή η τωρινή νομοθεσία καλύπτει του θύτες και όχι τα θύματα, σας ζητάμε να διαμαρτυρηθείτε, όσο το δυνατόν εντονότερα για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα ζητώντας αυστηρότερη νομοθεσία και πιστή εφαρμογή της, με φαξ, τηλέφωνα και e-mails (o συνδυασμός των τριών είναι πάντα ο καλύτερος) στους ακόλουθους:
1) Υπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κοντό:
ax2u067@minagric.gr/ Φαξ: 210 5237904
2) Υφυπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κιλτίδη:
3) Υπουργό Τουρισμού Κο Σπηλιωτόπουλο:
arissp@aias.gr/ arissp@altecnet.gr
Τηλ: 210-6964891-3/ 210 8707635
4) Υπουργό Δικαιοσύνης Κο Χατζηγάκη
grammatia@justice.gov.gr
Φαξ: 2107755835/2107489231
5) Δήμαρχο Γυμνού Ευβοίας Κο Μιχαήλ Παναγιώτου:
Τηλ: 22290-91931/22290-91991
Φαξ: 2290-967345
6) Δήμαρχο Χαλκίδας Κο Ζεμπίλη Αθανάσιο:
Τηλ: 22210-27741
Φαξ: 22210-23944
«Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων»- Αθήνα
απο εμαιλ στο psychanimal
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
02-04-08
00:09
Υφυπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κιλτίδη:
Α, να και ο περίφημος Kill-τίδης που αν θυμάστε επέτρεψε το κυνήγι παρά την απαγορευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Περισσότερα εδώ, εδώ και σε πολλά άλλα σάιτ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Η Μίκυ Λιαβέρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.258 μηνύματα.
03-04-08
14:53
Οι φάτσες των κυνηγών θα έπρεπε να είναι αφισοκολημμένες σε εμφανή σημεία σε όλη την επικράτεια και για το φονικό ένστικτο που δείχνουν περίτρανα ότι έχουν σκοτώνοντας αθώα πλάσματα-ακόμη και τα ελάφια της Πάρνηθας- αλλά και για τον ανάλγητο τρόπο που φέρονται στα δύστυχα σκυλιά τους κρατώντας τα επι μήνες φυλακισμένα σε κλουβιά ,χωρίς να τα πηγαίνουν καν για τρέξιμο όπως ισχυρίζονται μια φορά την εβδομάδα ,καθώς και για τον τρόπο μεταφοράς τους - όταν πάνε για κυνήγι- μέσα σε κλούβες πίσω απο τζιπ μεσα στις οποίες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση τα δυσμοιρα!!!!
Οι "άνθρωποι" αυτοί θα έπρεπε να σέρνονται δεμένοι στην Πλατεία Συντάγματος για να υποστούν την χλευη του κόσμου
Συγνώμη για το οργίλο ύφος αλλά είμαι έξω φρενών. Τυχαίνει να έχω ένα γείτονα κυνηγό στο εξοχικό μου στην Νότια Ευβοια και ξέρω πολύ καλά τη συμπεριφορά τους. Μάλιστα όταν διαμαρτυρηθήκαμε στην τοπική αστυνομία εισπράξαμε απειλές λόγω του ότι είναι ντόπιος και μόνιμος κάτοικος. Τί να πώ? Τα φιλοζωϊκά σωματεία που ρώτησα μου είπαν πως λίγα μπορούν να γίνουν αν δεν γίνει καταγγελία και μηνύσεις, οπότε τζίφος,δυστυχώς.
Έχουμε φτάσει να ελπίζουμε να πεθάνουν τα δύστυχα για να γλυτώσουν απο τη ζωή που ζούνε.
Περιττό να πώ πως κανείς δεν ήθελε να ανακατευτεί στην υπόθεση και η αστυνομία μας έκανε εμμέσως πλην σαφώς κατανοητό ότι μόνο εμείς θα μπλέκαμε και θα την πληρώναμε κι απο πάνω.
Οι "άνθρωποι" αυτοί θα έπρεπε να σέρνονται δεμένοι στην Πλατεία Συντάγματος για να υποστούν την χλευη του κόσμου
Συγνώμη για το οργίλο ύφος αλλά είμαι έξω φρενών. Τυχαίνει να έχω ένα γείτονα κυνηγό στο εξοχικό μου στην Νότια Ευβοια και ξέρω πολύ καλά τη συμπεριφορά τους. Μάλιστα όταν διαμαρτυρηθήκαμε στην τοπική αστυνομία εισπράξαμε απειλές λόγω του ότι είναι ντόπιος και μόνιμος κάτοικος. Τί να πώ? Τα φιλοζωϊκά σωματεία που ρώτησα μου είπαν πως λίγα μπορούν να γίνουν αν δεν γίνει καταγγελία και μηνύσεις, οπότε τζίφος,δυστυχώς.
Έχουμε φτάσει να ελπίζουμε να πεθάνουν τα δύστυχα για να γλυτώσουν απο τη ζωή που ζούνε.
Περιττό να πώ πως κανείς δεν ήθελε να ανακατευτεί στην υπόθεση και η αστυνομία μας έκανε εμμέσως πλην σαφώς κατανοητό ότι μόνο εμείς θα μπλέκαμε και θα την πληρώναμε κι απο πάνω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum