christos141
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρηστο ειμαστε γειτονες. Δεν ηξερα οτι βαζουν και εδω γυρω φολες, δεν εχω δει νεκρο ζωο ακομα
Αν και εχουν εξαφανιστει πολλα γατουνια τον τελευταιο χρονο... Καταλαβαινω την οργη σου.
Δεν υπαρχει καποιος τροπος να προφυλαξεις τις γατουλες που εμειναν?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.
christos141
Νεοφερμένο μέλος
christos141
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα!Και αν ήξερα ποιός το έχει κάνει να είσαι σίγουρη οτι θα τον είχα βάλει να το φάει ο ίδιος και ας πήγαινα φυλακή εγώ μετά!!!!
Το εύχομαι ειλικρινά.
Προς το παρόν, μπορείς να τοιχοκολλήσεις ένα χαρτί που να αναφέρει το νόμο και ότι έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία. Επίσης πες ότι τα δηλητήρια είναι επικίνδυνα και για τα παιδιά που παίζουν, ώστε να πάρεις κι άλλους με το μέρος σου. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι θρασύδειλοι, οπότε μπορεί να τρομάξουν και να μην το ξανακάνουν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christos141
Νεοφερμένο μέλος
christos141
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Κάθε πρωί εναλλάξ παμε σε συγκεκριμένο σημείο σε κοίτη χειμάρου και μαζεύουμε μια σακούλα με κρέας και φάρμακο.
Θύματα γνωστά μέχρι τώρα. (γιατί μπορεί να είναι και άλλα, απλά δεν τα βρήκαμε)
Μια γάτα
Ένα αδέσποτο σκυλάκι
Ένα οικόσιτο σκυλάκι
Παραλίγο θύματα (τους έγινε θεραπεία)
2 οικόσιτα.
Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.. ούτε να πάει έτσι.. στα 4 κοντινά σπίτια...
Ο Δήμος....

Όλοι... ξέρουν.. αλλά δεν μιλάνε.
Και εγώ που δεν ξέρω, θάβω..πτώματα, και καίω σακούλες...
Αλλά θα συνεχίσω... και ουέ και αλίμονο και τον πετύχω...
christos141
Νεοφερμένο μέλος
brigite
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Και αν σου είναι εύκολο πες μου που μπορώ να βρω το νόμο για τις φόλες ώστε να το εκτυπώσω!!!Ευχαριστώ κ πάλι!!
Τα βασικά αναφέρονται στο άρθρο που έβαλα πιο πάνω:
Νόμος 1197 (1981) «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».
Νόμος 3617 (1992): «Κανείς δεν μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του»
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ' αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και ζωοφιλικό σύλλογο της περιοχής και εάν μπορείτε, να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Η τοξικολογική εξέταση και οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές, αν και είναι το τελευταίο που έχει στο μυαλό του αυτός που χάνει το ζώο του.
Δεν ξέρω πόση σημασία έχουν σε μια μήνυση κατ' αγνώστων, αλλά είναι ουσιώδεις σε περίπτωση που υποψιαζόμαστε κάποιον.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Τους ειχα παει σε σακκουλακι τις μπουκιτσες με σκονη που μου ειχαν ριξει στη βεραντα...γιατι ειχα σκυλο...Και δεν μου ειπαν τιποτα απο αυτα που αναφερει ο νομος..παρα μονο μηνυση κατα αγνωστων...και ηξερα ποιος μου τα εχει ριξει..αλλα αποδειξεις δεν ειχα,περα απο τα "μεζεδακια".
natalouko
Επιφανές μέλος

Εύχομαι όλο το κακό που κάνουν στις αθώες ψυχούλες, να τους γυρίσει στο πολλαπλάσιο...
christos141
Νεοφερμένο μέλος
christos141
Νεοφερμένο μέλος
natalouko
Επιφανές μέλος
Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι ενδιαφέρθηκαν μπας και σταματήσει αυτό το κακό...Καλημέρα σε όλους.Νεότερα:πήγα στην αστυνομία η οποία ενδιαφέρθηκε πολύ θα έλεγα,έκανα καταγγελία και έδωσα κατάθεση μαζί με φωτογραφίες προκειμένου να πάει στον εισαγγελέα και να διατάξει έρευνα.Ενημερώθηκε η δημοτική αστυνομία η οποία άμεσα έστειλε άνθρωπο μαζί με τον αντιδήμαρχο και είδαν το περιστατικό.Έχουν ενημερωθεί οι περισσότεροι που κυκλοφορούν στη περιοχή,αναρτήθηκαν και χαρτιά στις κολώνες και σε άλλα σημεία.Και τέλος μίλησα με τους υπόπτους οι οποίοι μόνο ασυναρτησίες μου έλεγαν και δήθεν ανόητες δικαιολογίες.Ασς ελπίσουμε όλα να πάνε καλά απο δω και πέρα.Δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα ανάδοχοι γονείς για τα εναπομείναντα γατάκια.Συνεχίζεται η προσπάθεια!

Gatoulina
Νεοφερμένο μέλος
Τι να πεις? Ευχομαι να μην υπαρξουν αλλα θυματα και να βρεθει ατιμος που κανει αυτες τις απαισιες πραξεις.
Καλη τυχη!Ευτυχως, εδω που ζω εγω, σχεδον ολοι ειναι φιλοζωοι ανθρωποι
και πολυ σπανια εχουμε θυματα απο φολες!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Voula
Διάσημο μέλος
Είναι κάποιο μικρό σε ηλικία ?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool