Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Όσον αφορά την αφόδευση,αν πίνει μόνο γαλατάκι,μην ανησυχείτε,δεν έχει κάτι σταθερό να αποβάλλει ο οργανισμός του.Το ιδανικό είναι να το καθαρίζετε με ένα πανάκι ή μαλακό μαντιλάκι,με φυσιολογικό ορό.Νομίζω ότι και με ένα μωρομάντιλο χωρίς άρωμα και πρόσθετα δεν θα πείραζε,αν και είναι αρκετά ευαίσθητα σε αυτή την ηλικία.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν 3 μερες ανελαβα την ανατροφη μιας μικρης γατουλας,μολις 2 εβδομαδων καθως τη μαμα της την χτυπησε αυτοκινητο.Δεν ειναι το πρωτο γατακι που μεγαλωνω και μπορω να πω οτι με εξαιρεση μια περιπτωση ολα ευτυχως αναπτυχθηκαν ομαλα.Ωστοσο αυτα που διαβασα στο αρθρο σου Αγγελικη θα με βοηθησουν πολυ στη συνεχεια.Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Η γατουλα μου τρωει και με μεγαλη ορεξη μαλιστα,ολες της οι λειτουργιες ειναι φυσιολογικες,μου χουρχουριζει ωστοσο καθε φορα που ξυπναει πρεπει να της καθαριζω τα ματακια της απο τις τσιμπλιτσες της καθως κλεινουν και δεν βλεπει.Πρεπει να ανησυχω??Τι θα μπορουσα να κανω??Με τι ισως θα μπορουσα να της τα καθαριζω??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για αρχή, δοκίμασε να της τα καθαρίζεις με ένα καθαρό πανάκι ή με ένα κομμάτι γάζα, βρεγμένα με φυσιολογικό ορό (τον βρίσκεις στο φαρμακείο). Μη χρησιμοποιήσεις βαμβάκι γιατί οι ίνες του μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Αν δεις ότι το πρόβλημα παραμένει ή και χειροτερεύει, πήγαινε το γατάκι σε έναν κτηνίατρο, ίσως σου δώσει κάποιο κολλύριο.

Καλησπέρα!
Τα ματάκια της θα μπορούσες να τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό και γαζούλα.Μη χρησιμοποιείες χαμομήλι,υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αλλεργίας,ούτε με βαμβάκι γιατί αφήνει ίνες.Επίσης,αν δεις να επιμένουν οι τσίμπλες,μπορείς να ρωτησεις τον κτηνίατρο να μπρεις να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρυ κολλύριο.:)

Αρήθα στέρεο τα είπαμε πάλι!:lol:

η επαναληψη αλλωστε ειναι η μητηρ πασης μαθησεως!!!!!!!!!:)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το άρθρο το οποίο είναι κατατοπιστικότατο!

Χθές το βράδυ, έχοντας βγάλει βόλτα το άλλο κατοικίδιο της οικογένειας, άκουσα ουρλιαχτά και βρήκα ένα γατάκι πεταμένο στα σκουπίδια!!! Το κακόμοιρο δε μπορούσε να φάει μόνο του και με χίλια ζόρια ήπιε λίγο γαλατάκι από μια σύριγγα. Πρώτη κίνηση λοιπόν σήμερα το βραδάκι είναι να πάμε στον κτηνίατρο.

Επειδή όμως ποτέ πριν δεν είχαμε γάτα, είμαστε λιγάκι χαμένοι με το τί θα χρειαστούμε από το pet shop. Καμιά συμβουλή από τούς πιο έμπειρους;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. . .

Μπράβο που το μαζέψατε το μωράκι!!
Προς το παρόν, αν είναι τόσο μικρούλι, δεν χρειάζεται πολλά πράγματα: το βασικότερο είναι να του πάρετε το ειδικό υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη (συνήθως μαζί έχει και το ειδικό μπιμπερό), γιατί το αγελαδινό γάλα είναι εντελώς ακατάλληλο.
Κατά τα άλλα, θα χρειαστεί μόνο ένα χαρτόκουτο με μια πετσέτα ή ένα πανάκι μέσα, για να κοιμάται.
Όταν μεγαλώσει λίγο, θα χρειαστεί δύο ρηχά μπωλάκια για φαγητό και νερό και μια ρηχή λεκάνη (π.χ. ένα πιατάκι από γλάστρα) με λίγη άμμο μέσα.
Να σας ζήσει!!

Πολύ σημαντικό άρθρο:)!!.Γιατί ορφανά γατάκια :baby: συναντάει ο καθένας κάθε μέρα!!

ευχαριστώ!!!

Ποπο, αγγελική σε ευχαριστώ πάρα πολλυ γιατί η μαμά μου βρήκε στην δουλειά της κάτω απο ένα κοντέινερ ένα νεογέννητο γατάκι που ήταν ακόμα μέσα στον πλακούντα να φωνάζει επιδή πεινούσε και δεν είχε καν πει γάλα απο την μαμά της και ευτυχώς σε βρήκα...:up::up::up::up:

ορφανά γατάκια

καλησπέρα σας.
προχτές βρήκα 4 ορφανά γατάκια και ανησυχώ για πάρα πολλά πράγματα.. η μαμά τους για κάποιο λόγο δεν ήταν εκεί και έκλαιγαν πολλές ώρες. Τα ταίζω κάθε 2 ώρες όπως διάβασα ..υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω?
τα γατάκια είναι μόλις 2 ημερών

Δες αυτό μήπως σε βοηθήσει.
Πρόσεξες μήπως η μαμά τους κυκλοφορούσε εκεί κοντά; Ηταν σίγουρα εγκατελειμένα;

Χιονάτη, μετέφερα το μήνυμά σου στο αντίστοιχο άρθρο. Διάβασέ το, δες και τα σχόλια που ακολουθούν, νομίζω ότι θα βρεις αρκετές πληροφορίες.
Εύχομαι το καλύτερο για τα γατάκια!

κι εγώ έχω βοηθηθεί πολύ από το άρθρο αγγελική ευχαριστώ..
είχα γάτο παλαιότερα αλλά ποτέ νεογέννητο....
δυστυχώς κανείς δε ξέρει να με συμβουλέψει και ευτυχως που είμαι σε άδεια

ναι ηταν ένας κύριος που είπε ότι η γάτα τα γέννησε πριν 5 ώρες κι εξαφανίστηκε..
περίμενα να περάσουν άλλες 3 ώρες και τα πήρα, δεν ήξερα τι άλλο να κάνω τα άκουγα που έκλαιγαν όλο το βράδυ, ήταν στο δρόμο, το ένα κάτω από ένα αυτοκίνητο, το άλλο σε άλλο..και δε μένω και στη πιο φιλόξενη γειτονιά για γάτες..

Στην φάση αυτη χρειάζονται 3 βασικά πράγματα:
-ζέστη
-γάλα, ειδικό για γατάκια
-να τα τρίβεις στον πωπούλη τους για να αδειάζουν οι κοιλίτσες τους. Αυτό κατά προτίμηση πριν τα ταϊσεις.

καλη επιτυχία!:)

ευχαριστώ, νόμιζα αφού τα ταίσω...

στο μεταξύ πέρα από το ότι δεν έχω ιδέα από τόσο μικρά γατάκια, με8αύριο ταξιδεύω, είναι ασφαλές να τα πάρω μαζί στο πλοίο?δεν έχω κανέναν να τα κρατήσει.θα με αφήσουν να τα πάρω στο πλοίο?

πριν απο σχεδον εξι χρονια βρηκα ενα γατακι ενος ημερων με κλειστα ματια και τον ομφαλιο.ηταν στην υδρα και στριγγλιζε για βοηθεια!παρακαλεσα την μαμα μου να το παρουμε εχοντας την αποκλειστικη ευθυνη.το εφερα αθηνα και το ταίζα με συριγγα γιατι αρχικα δεν ειχα μπιμπερο και εκανα οτι λεει στο αρθρο.ζει ακομα και την λατρευω πολυ!:)με πιπιλαει στο χερι γιατι νομιζει οτι εγω ειμαι η μαμα της.την λενε λουσυ!
εγω και ο αντρας μου (2,5 μηνες παντρεμενοι) θελαμε ενα γατακι αν και δεν ειχαμε ποτε.τη τετατρη αυτη βρηκε ενας φιλος και μας το ειπε.ηταν μαλλον μολις μιας ημερας και θα πεθαινε όπως και το αδερφακι του.με εχουν βοηθησει πολυ οι απαντησεις-συμβουλες σας αν και ανησυχω συνεχεια μην παθει κατι.δεν ξερω αν εχει πιει γαλα απο τη μητερα του και αυτό με ανησυχει πολυ.
εχει αφοδευσει μονο μια φορα ενω ουρει κανονικα.θα πρεπει να ανησυχω?????
ειναι γλυκα και προσευχομαι να τα καταφερει.
εισαι η μονη με ιδια περιπτωση και αυτο καπως με ενθαρρυνει.
πειτε μου οτι συμβουλες εχετε.το εχω αναγκη.
υγ. δεν εχω ξαναμπει σε φορουμεαν και ασχολουμε με η/υ.
χαιρομαι που σας βρηκα!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back