Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
ωραια γιατι τοσο κανουν και τα δικα μου!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειμαστε ο big και η bed και ειμαστε 15 ημερων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:clapup::clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSCN5249.JPG
    DSCN5249.JPG
    148,8 KB · Εμφανίσεις: 53
  • DSCN5247.JPG
    DSCN5247.JPG
    139,3 KB · Εμφανίσεις: 53
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μπραβο που τα καταφερατε,ελπιζω να ειστε υγιεστατα!

πωπω κατι αγαπουλες.....μακαρι να πανε ολα καλα!!!

κι εγω το ευχομαι...εξετασεις σε 5 μηνες!!!!

Γεια χαρά
Μια αδέσποτη γατουλα την οποία τάιζα γέννησε 4 γατάκια στην πίσω αυλή.Τα είχα βάλει σε ένα κουτί σε μια αποθηκούλα και τα μέγάλωνε μια χαρά μεχρι που συνέβη κάτι τραγικό: Κάτι αδέσποτα σκυλιά σκότωσαν τη γατούλα, εχθές το βράδυ. Πήρα τα γατάκια σε άλλο χώρο και προσπαθώ να τα βοηθήσω ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνετε. Επειδή είναι Κυριακή και δεν βρήκα ανοιχτό μαγαζί, έφτιαξα την συνταγή που συνιστάτε. Στην αρχή το φάγανε μια χαρά με τη σύριγγα, και χάρηκα. Μετά όμως δεν μπόρεσα να τα κάνω ούτε να ρευτούν αλλά, το σημαντικότερο, ούτε να ενεργηθούν.Τους τρίβω απαλά τον πρωκτό και τη γύρω περιοχή με ένα βαμβάκι μουσκεμένο σε χλιαρό νερό αλλά τίποτα. Έκτοτε έχουν σταματήσει και να τρώνε. Εφόσον την πρώτη φορά έφαγαν κανονικά, υποπτέυομαι ότι δεν τρώνε διότι δεν έχουν ενεργηθεί και είναι φουσκωμένα. Αλλα όσο και να προσπαθώ δεν γίνεται τίποτα.
Τα γατάκια πρέπει να είναι περίπου 2 εβδομάδων, ίσως λίγο μικρότερα. Την πρώτη φορά που τα τάισα πρέπει να είχαν μείνει νηστικά αρκετή ώρα, ίσως γύρω στις 13-14 ώρες, φαίνονταν όμως να ναι σε καλή κατάσταση. Καμμιά ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις να βαλεις λιγο λαδακι στο βαμβακι που τα τριβεις,και να κανεις μασαζ στην περιοχη του πρωκτου,ισως τα βοηθησει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ το δικό μου γατάκι το βρήκα 2 εβδομάδων στα σκουπίδια!

παιδια βοηθεια, βρηκα ενα γατακι περιπου 15 ημερων, του πηρα ειδικη σκονη γαλα κ μπιμπερο,αλλα δεν τρωει!!! προσπαθησα πολλες φορες αλλα κλαιει συνεχεια, δενκαθεταιυσηχο στα χερια μου!! τι νακανω ???? γιατιδεν πινειτο γαλα????? σαςπαρακαλω βοηθεια!το χω σεενα ζεστο σπιτακι απτην αλλη μου γατα!!!τωρα κοιματαιενω πριμν εκλαιγε συνεχεια!!!!

Θέλει υπομονή.Καταρχήν κοίτα το 1ο ποστ ,ακριβώς αυτού του άρθρου που είμαστε τώρα.Πρέπει να προσπαθήσεις να το ακινητοποιήσεις και να το ταίσεις.Βάλτο ανάμεσα στα γόνατα σου,με το δεξί πιασε το κεφαλάκι του και άνοιξε το στοματάκι του,και με το αριστερό δίνε του με το μπιμπερό.Επίσης άνοιξε μεγαλύτερη τρυπούλα στο μπιμπερό,για να το τραβάει πιο εύκολα το γάλα.
Αν είναι όντως 15 ημερών..ίσως μπορεί να φάει και τροφούλα,κονσέρβα λιωμένη με λίγο νεράκι για διευκόληνση.Δοκίμασε το και αυτό...έχει δοντάκια;

Καλησπερα σας και απο μενα. Βρηκα 3 γατακια πεταμενα στα σκουπιδια και μουσκεμα απο την βροχη. Τα πηρα στο σπιτι, τα εβαλα διπλα στο καλοριφερ, τα ταισα με συριγγα και στην συνεχεια με μπιμπερο και τωρα 10 ημερες μετα ειναι ακομη καλα. Υπολογιζω οτι τωρα πια ειναι περιπου 25 ημερων. Ακομη ομως δεν τρωνε γαλα απο πιατακι και δοκιμασα και βρασμενο κοτοπουλο κομμενο σε κομματακια, δοκιμασα και κονσερβουλα λιωμμενη αλλα δεν μπορουν να τα φανε ακομη δυστυχως.. Τις τελευταιες ημερες κλαινε πολυ και δαγκωνουν οτι βρουνε. Αυτο με υποψιαζει οτι βγαζουν δοντακια και πονανε. Το εχετε ζησει αυτο ποτε, να ειναι αυτο λετε ή εχουν τιποτα τα μικρα μου? Να σημειωσω οτι ενεργουνται κανονικα. Απο ποτε πρεπει να αρχισουν να τρωνε μονα τους κονσερβες?

Πως να μεγαλώσετε γερά γατάκια!!!

https://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=23&id=1116

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γατάκι μου έχει το μέγεθος μιας παλάμης και έχει ανοιχτά ματιά, το βρήκα παρατημένο τι ηλικία μπορεί να έχει;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρότεινα να το δει κτηνίατρος ώστε να σου λύσει όλες σου τις απορίες! :)

Γεια σας. Είμαι καινούρια εδώ... Βρήκα ένα γατάκι πριν 5 μέρες στα σκουπίδια. Μέχρι το Σάββατο ήταν όλα καλά. Από τότε όμως κάνει μόνο τσίσα του... δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω ή όχι. Έχω κι άλλα γατάκια αλλά κανένα δεν ήταν τόσο μικρό.... ::worry:

Διάβασε προσεκτικά το άρθρο και αν θέλεις ρίξε και μια ματιά εδώ:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?p=3088344#post3088344
Θα μπορούσες να συμβουλευτείς και ένα κτηνίατρο.

Όλα καλά τελικά!! σήμερα μπήκε στην άμμο αν και δεν το κανει πάντα.... :) ειμαι μακρυα για να πάω σε κτηνίατρο (μακρυά από πόλη) λόγω δουλειάς... :worry: είναι λίγο δυσκοίλιος βέβαια αλλά ελπίζω να το ξεπεράσουμε... πόσο χρονών μπορεί να είναι άραγε;;; νόμιζα πως είναι πάρα πολυ μικρό αλλά αυτός σήμερα έτρωγε μέχρι και κονσέρβα.... (ξετρελάθηκε!) αλλά νερό μόνο με το μπιμπερό... δεν πάει στο μπολάκι... :confused:

https://www.mypetz.gr/gallery/files/6/8/6/0/5/p140512_13.11.jpg

Γεια σας παιδια ειμαι ο γιωργοσ γενιθηκα κε μαγαλοσα στην αγγλια αλλα τον τελεφτεο χρονο ζω με ολα τα μελοι τησ οικογενεισ μοθ στην χιο εκει ποθ γενιθηκαν οι γονοισ μου.θελω να σας ζητισω σηγνωμη για την ορθογραφια μου αλλα δισκολεβομαι ακομι να γραψω ελληνικα!!!!!εχω ενα γατακι ποθ και εγο το βρικα σε μια παραλια με τα ματακια κλειστα τον λενε τομ τωρα ειναι 2 μηνων και τον μεγαλοσα με γαλα για γατουλες αν και ελληνασ ντρεπομαι να πω οτι σαν λαοσ δεν σευωμαστε καθολου τα ζωα...πραγματικα χερομαι που σε αυτη την ιστοσελιδα σηναντασ ανθρωπουσ σαν και μενα και λατρεβουν τα ζωακια τουσ να ειστε ολοι καλα και να κανετε το καλιτερο που μποριτε για να σωζουμε τα εγκατελιμενα αυτα πλασματα που μασ εχουν τοσο αναγκη!!!!!!!!!!!!θα τα λεμε απο εδω και στο εξεισ ουουφ!!!!!!!!!!!ιδροσα πραγματικα για να γραψω αυτο το μηνημα γεια σασ!!!!

Καλωσήρθες Τομ και να χαίρεσαι το γατάκι σου.:D

Να σαι καλά Τομ :)
Πολύ θα θέλαμε να γνωρίσουμε το γατάκι σου, γι' αυτό κάποια στιγμή θα μπορούσες να του ανοίξεις το δικό του θεματάκι εδώ.
Έτσι θα εξασκείς και τα ελληνικά σου ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back