Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο γατος δεν μπορουσε ουτε να ουρησει, ουτε να αφοδευσει... επι περιπου 6-7 μερες. Τις τελευταιες 2 μερες δεν ετρωγε επισης καθολου.
Πραγματι το πηγα στον κτηνιατρο και του ανοιξε την κυστη για αφαιρεση πετρας. Επισης του ανοιξε το εντερο για να αφαιρεθουν τα κοπρανα. Αυτο που ειπε ειναι οτι τα ουρα στην κυστη ηταν τοσα πολλα που πιεζανε το εντερο και γι'αυτο το γατακι δεν μπορουσε και να αφοδευσει... και οτι πλεον επειδη τα κοπρανα εγιναν τοσο σφιχτα μεσα του... δεν θα μπορουσε να ενεργηθει απο μονος του κι ετσι του ανοιξε και το εντερο για να τα αφαιρεσει.
Ο γατος ηταν με καθετηρα τις πρωτες 4 μερες... περνει αντιβιοση εδω και 8-9 μερες.
Ουρει πλεον λιγο και συχνα... αλλα παρ'ολα αυτα και παλι δεν μπορει να αφοδευσει.
Ο κτηνιατρος λεει οτι θα πρεπει να ανοιχτει και παλι το εντερο του, να αφερεθει ξανα η κοπρομαζα γιατι αυτες τις 8-9 μερες μετα την εγχειρηση λεει οτι εγινε πολυ σκληρη και μεγαλη... ξανα.
Του ειπα πως δεν μπορουμε να ανοιγουμε το γατι ετσι καθε 10 μερες.... πρεπει να βρεθει αλλος τροπος να λυθει το θεμα για να ξεκινηση απο μονος του να ενεργειται.
Κι ετσι μου προτεινε υποθετα γλυκερινης... 3-4 φορες την ημερα... μεχρι να "μαλακωσει" η κοπρομαζα και να την αφοδευσει.
Οποια συμβουλη θα ημουν υποχρεος... δεν θελω να το "σφαζω" ετσι το γατακι.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
πάντως πριν χρόνια που είχε κάποιο θέμα(όχι ίδιο με το δικο σου)τυχαια σε ακτινογραφια είδαμε και μια κοπρομαζα,η γιτρος μου του έδωσε απο το στομα κάποιο ''λαδακι'' και όλα οκ!βγήκε μόνη της!!!
αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ή αν είναι κατι ''σοβαροτερο''

μήπως να πας και σε άλλο γιατρό?

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ο γατουλης ενεργειτε με τα υποθετα ομως το θεμα ειναι τι θα κανει οταν δεν τα εχει αυτα.
Θα δουμε σε λιγες μερες που η θεραπεια του θα τελειωσει.
Παντως αυτος μου ειπε οτι μετα την θεραπεια με αυτα τα φαρμακα, αν δεν ξεκινησει να πηγαινει απο μονος του... τοτε ισως θα χρειαστει αφαιρεση παχεως εντερου. Δεν ξερω πως προκυπτει αυτο αλλα... ετσι ειπε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αύξησέ του οπωσδήποτε τις κονσέρβες και ενθάρρυνε τον να πίνει περισσότερο νερό: γέμισε το σπίτι με βαθιά μπωλ νερού, τοποθετημένα μακριά από την τροφή του καθώς και πόρτες, και γενικά μέρη όπου μπορεί να αισθανθεί εκτεθιμένος σε κινδύνους. Επέλεξε ήσυχες γωνιές. Από ένστικτο θα αρχίσει να πίνει περισσότερο νερό.
Αυτές τις συμβουλές μου τις έδωσε πολύ επιτυχημένη Αγγλίδα Cat Behavior counsellor
Η αληθεια ειναι οτι το νερο δεν το εκτιμαει και πολυ, τουλαχιστον για οση ωρα τον παρακολουθω για να δω τι κανει.
Οταν δεν τον βλεπω δεν ξερω αν καταναλωνει περισσοτερο νερο, κι αν αυτη η ποσοτητα ειναι η ιδανικη η οχι.
Θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα βαλω σε διαφορα σημεια νερο για να τον ενθαρυνω να πινει.
Ελπιζω μεχρι να τελειωσει η θεραπεια να στρωσει και να ξεκινησει το εντερακι του να δουλευει μονο του.
Σημαντικό κι αυτό με τα πολλά δοχεία με νερό. Κάνε για λίγο καιρό το σπίτι λιμνούλα, παντού νερά. Πολλές φορές πέφτουν πάνω στο νερό και θυμούνται να πιούν.
Θα πάει πολύ καλά, μην ανησυχείς
larry
Τι να κανω κι εγω.... απο το να μην τρωει καθολου τωρα που ειναι λιγο σε δυσκολη κατασταση... του δινω την κονσερβα χωρις νερακι μεσα τουλαχιστον να τρωει λιγο μαλακο πατε.
Εχω γεμισει το σπιτι και την αυλη με νερα... τιποτα... δεν πινει.

Μολις χθες και αφου ο γατος μου παρουσιαζε προβληματα ουρησης για περιπου 1-2 ημερες (εγω νομιζα οτι δεν μπορει να ενεργηθει), μαθαμε οτι εχει FUS.
Μου εξηγησαν τι ειναι και τωρα ειναι καθετηριασμενος και με ορο.
Θα βγαλουν τον καθετηρα αυριο για να δουμε αν μπορει να ουρησει μονος του.
Μου εξηγησαν επισης την σοβαροτητα της καταστασης και οτι αντιμετωπιζεται αλλα δεν ηταν και ιδιαιτερα καθησυχαστικοι (τον πηγαινω σε μια κλινικη που εχει 5 γιατρους).
Δλδ οκ το πιθανοτερο ειναι να παει καλα αλλα μπορει και η αυξομειωση του καλιου να του δημιουργησει προβλημα στην καρδια και να παθει μεχρι και ανακοπη.
Ειναι φοβισμενος πολυ και το ιδιο κι εγω.
Ειναι πατηγορο το οτι διαβασα οτι πολλα γατια το ξεπερασαν αλλα ειμαι τρομοκρατημενη

Απο την εμπειρια σας, γενικα εχει καλη εκβαση αυτο το συνδρομο;
Κινδυνευει ο γατος μου;
Hlianna
Διάσημο μέλος
Και για να σου δωσω και λιγη ελπιδα πηγα τη γατα μου σε πολυ ασχημη κατασταση στον γιατρο, ειχε αρχισει κι επεφτε σε κωμα, ειχε FUS εγχειρηστηκε 2 φορες, της χορηγουσε και οπιο για να μη ποναει, ειχαν παραλυσει τα ποδια της, εμεινε μιση, αλλα σωθηκε κι εγινε καλα. Θαυμα βεβαια, ο γιατρος ειχε πεσει πανω της και ξενυχτουσε για να τη σωσει και εγινε μια χαρα. Το σημαντικο ειναι να το προλαβεις στην αρχη, εγω εχω πολλες γατες και ειναι αρκετα δυσκολο να παρακολουθω συνεχεια ποιος εκανε τι και γι αυτο δεν το προλαβαμε.
Ευχομαι ολα να πανε καλα

Θα παω να τον δω μολις σχολασω και ελπιζω να ειναι καλυτερα και χωρις τον ουροκαθετηρα...
Ευχαριστω και παλι!
Μονο οσοι εχουν αγαπησει ζωα καταλαβαινουν τι αγωνια ειναι αυτη που περναμε...
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και δεν ειχα εμπειρια με δικο μου γατι,της θειας μου παντως το ξεπερασε(ηταν στην αρχη)και επισης και του κουνιαδου μου το ξεπερασε,ηταν παρα πολλες μερες με καθετήρα ,αλλα τωρα (περασαν και 6 χρονια απο τοτε )και ειναι μια χαρα ο γατος!!!!
ολα καλα να σας πανε

Το απογευμα πηγα παλι και τον ειδα και εφαγε λιγη κονσερβα απο το χερι μου.
Αυριο θα βγαλουμε τον ουροκαθετηρα να δουμε αν μπορει και μονος του.
Fingers crossed!
Περαστικα σε ολα τα γατακια και ολα τα ζωντανα του κοσμου γενικως...
Ηθελα απλα να μοιραστω τη χαρα μου και να σας πω οτι τον φεραμε σπιτι τον γατουλη και ειναι (οσο γινεται) καλα!
Απλα για καποιες μερες θα πρεπει να τον πηγαινω μια φορα την ημερα να του ζουλανε την κυστη για να αδειαζει καλα μεχρι να παρει μπρος απο μονος του.
Να'στε καλα ολοι και περαστικα σε οσους εχουν οποιοδηποτε προβλημα!

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
αντε και καλή ανάρρωση !μια χαρα θα ειναι!ο γιατρος τι σας ειπε-πρότεινε για τη διατροφη του απο δω και περα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 49 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Anastasiya
- Asgardian
- {~*1rèNe*~}
- Σμαραγδα21
- manose
- Nicole1987
- Apostolhs1
- tammy
- NickosVx
- Zoro-mpoy
- Lia_cha
- tasos_perama
- Nikos90
- stavchr
- Elli M.
- Ζεν
- efistrnet
- Κώστας Δ
- Lilina7
- dorita22
- Ljosberinn
- thlevoas
- aristonfot
- pepper
- mayrh gata
- annapapd
- AntzelaRu
- Kate10
- kat-cats
- roccohooshie
- Claire Rentfield
- nasstazia
- rouli726
- ΕΛΑ
- ΦΛΩΡΑ
- MarkTs
- giannisvitara
- Frosita
- Armin
- ditiel
- feifairy
- johnycola
- Marinank
- Selina Kyle
- Lord Kratos
- JoannaK
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool