Επισης πολυ νερο, και αν φαει κοτοπουλο ή κρεας, να ειναι βραστο και αναλατο.
Αλλα η Urinary δειχνει να του αρεσει αρκετα.
Ολη μερα ειμαι απο πισω του να βλεπω αν κανει τσισα, κακα, αν τρωει, ποσο, που, ποτε... αλλα ας ειναι καλα και δε με νοιαζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ξερω γατα και σε μεγαλη ηλικια με σοβαρη νεφρικη ανεπαρκεια που ανενηψε πληρως!
Επισης, αν δεν εχεις εμπιστοσυνη 100% στον γιατρο σας καλο θα ηταν να εχεις και μια δευτερη γνωμη.
Περαστικα ευχομαι να ειναι μεσα απο την καρδια μου , πολυ ειλικρινα!
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρος μας εδωσε Urinary της Royal Canine. Πολυ μετρημενες ποσοτητες γιατι ειναι και λιγο χοντρουλης...
Επισης πολυ νερο, και αν φαει κοτοπουλο ή κρεας, να ειναι βραστο και αναλατο.
Αλλα η Urinary δειχνει να του αρεσει αρκετα.
Ολη μερα ειμαι απο πισω του να βλεπω αν κανει τσισα, κακα, αν τρωει, ποσο, που, ποτε... αλλα ας ειναι καλα και δε με νοιαζει![]()
Από την δική μου εμπειρία έχω να σου πω τα ακόλουθα:
Ο (πολύ λαίμαργος) γάτος μου τρώει εδώ και 2 χρόνια την Urinary της Royal Canine (κροκέτες) και δεν έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα, ούτε έχει βαρεθεί την τροφή! Υπάρχει και σε μεγάλη συσκευασία, πιο οικονομική.
Επίσης, ένα κόλπο για να πίνει νερό είναι να διαλύεις κρέας ή κονσέρβα μέσα σε ένα μπολάκι με νερό, ώστε να γίνεται σαν σούπα. Ο δικός μου γάτος γλύφει και την τελευταία σταγόνα!
Περαστικά!
Ερωτηση: Τι κονσερβα; Να παρω καποια συγκεκριμενη και να του δινω που και που αραιωμενη με νερο;
Επισης την ξηρα τροφη να την βρεχω ή στεγνη; Για περισσοτερη προσληψη νερου εννοω.
Και επισης (ξερω σας πρηζω ολους) ο γατος σου manosandr (ή και οποιος αλλος εχει αναλογη εμπειρια) καθετηριαστηκε, αλλαξε διατροφη και τελος με το προβλημα ή σας πηρε καιρο;
Σημερα τον πηγα για να του αδειασουν την κυστη (πιεζοντας την δλδ) και θα συνεχισουμε μεχρι να δουν οτι ειναι αρκετα αδεια.
Το περιεργο ειναι οτι μου εδωσαν ενα αγχολυτικο να παρει μισο σημερα και μισο αυριο γιατι απ'οτι μου ειπαν το συνδρομο αυτο ειναι κυριως στεσογενες και οτι ισως με το αγχολυτικο χαλαρωσει και κανει τσισα καλυτερα.
Τι να πω... κι εγω εχω τα θεματα μου με αγχη κλπ και παιρνω αγχολυτικα αλλα δεν πιστευα ποτε οτι θα χρειαζοταν και ο γατος μου!
Δλδ κατανταει αστειο.
Το "σκοτεινο" της υποθεσης ειναι οτι μπορει να κανει φραξη και αμεσα, εννοω τωρα κοντα παρα την θεραπεια και γι'αυτο πρεπει να τον εχουμε απο κοντα και να συνεχιζω να τον πηγαινω για αδειασμα της κυστης.
Βεβαια απο την αλλη θεωρω οτι αυτο τον αγχωνει πιο πολυ - η καθημερινη μετακινηση.
Τι να πω βρε παιδια... θα δειξει.
Αχ μωρέ το ψυχάκι μου... Μη χάνετε τις ελπίδες σας... Τι να πω... Πάρτε και δεύτερη γνώμη πράγματι, αν το κρίνετε σκόπιμο. Και δείξτε στον μικρούλη όλη την αγάπη που του έχετε, αναμφίβολα τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ...Πολύ χαίρομαι για τον γατούλη σου! Και για όλα τα γατάκια να ειναι καλά! Δυστυχώς ο δικός μου εχει σοβαρή νεφρική ανεπαρκεια εδω και 25 μερες και μάλλον η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη! Εχει παραιτηθεί εντελώς....ειναι μονίμως κρυμμένος πίσω από τον καναπέ βγαίνει μονο για τσίσα και ενίοτε για να φάει...ο θεός να το κάνει φαί αυτό! Κλαίω όλη μέρα δεν ξέρω τι αλλο να κάνω τον πηγαίνω στον κτηνίατρο κάθε μέρα για οροθεραπεια του δίνω φάρμακα...δεν βοηθάει τίποτα! Τις πρώτες 10 μερες έπεσαν οι τιμές και έγινε λιγο καλύτερα και άρχισα να ελπίζω τώρα πάλι χάλια... Είμαι απελπισμένη εντελώς...
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω για τα tips!
Ερωτηση: Τι κονσερβα; Να παρω καποια συγκεκριμενη και να του δινω που και που αραιωμενη με νερο;
Επισης την ξηρα τροφη να την βρεχω ή στεγνη; Για περισσοτερη προσληψη νερου εννοω.
Και επισης (ξερω σας πρηζω ολους) ο γατος σου manosandr (ή και οποιος αλλος εχει αναλογη εμπειρια) καθετηριαστηκε, αλλαξε διατροφη και τελος με το προβλημα ή σας πηρε καιρο;
Σημερα τον πηγα για να του αδειασουν την κυστη (πιεζοντας την δλδ) και θα συνεχισουμε μεχρι να δουν οτι ειναι αρκετα αδεια.
Το περιεργο ειναι οτι μου εδωσαν ενα αγχολυτικο να παρει μισο σημερα και μισο αυριο γιατι απ'οτι μου ειπαν το συνδρομο αυτο ειναι κυριως στεσογενες και οτι ισως με το αγχολυτικο χαλαρωσει και κανει τσισα καλυτερα.
Τι να πω... κι εγω εχω τα θεματα μου με αγχη κλπ και παιρνω αγχολυτικα αλλα δεν πιστευα ποτε οτι θα χρειαζοταν και ο γατος μου!
Δλδ κατανταει αστειο.
Το "σκοτεινο" της υποθεσης ειναι οτι μπορει να κανει φραξη και αμεσα, εννοω τωρα κοντα παρα την θεραπεια και γι'αυτο πρεπει να τον εχουμε απο κοντα και να συνεχιζω να τον πηγαινω για αδειασμα της κυστης.
Βεβαια απο την αλλη θεωρω οτι αυτο τον αγχωνει πιο πολυ - η καθημερινη μετακινηση.
Τι να πω βρε παιδια... θα δειξει.
Εγώ στην αρχή του έδινα την κονσέρβα urinary της Royal Canin, αλλά σύντομα άρχισα να παίρνω μία από τις ακριβές κονσέρβες του supermarket.
Για το ιστορικό του Σπίθα μας διάβασε τα δύο μηνύματα που έχω γράψει εδώ (https://www.mypetz.gr/posts/5873395/).
Επίσης διάβασε και αυτό το μήνυμά μου (https://www.mypetz.gr/posts/5791035/).
Όσο για το αγχολυτικό, είναι μια πολύ καλή συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Η ουρολιθίαση, αλλά και η καθετηρίαση, προκαλούν πόνο και άγχος στα γατούλια και το αγχολυτικό είναι ένας τρόπος να το ξεπεράσουν. Μόνο μην το πούμε παραέξω ότι δίνουμε αγχολυτικά στις γάτες μας, γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες!

Την ειχε χτυπησει με το αυτοκινητο η κοπελα που την υιθετησε μετα (προς τιμην της) και περπατουσε με τα μπροστινα μονο ποδια.
Δλδ δεν ηταν στα καλυτερα του το γατι.
Κι ομως μετα την ανακαμψη της εζησε αλλα 2-3 χρονια.
Ποτε δεν χανουμε την ελπιδα μας!
Μαλιστα ελεγαν 1-2 γιατροι οτι το ιδιο (περιπου) παθαινουν οι γυναικες στην εμμηνοπαυση και αντιμετωπιζεται με αντικαταθλιπτικα.
Και σκεφτομαι: τι του λειπει; φαγητο εχει, νερο εχει, στεγη εχει, χαδια εχει, αγαπη εχει.
Τι να πουν και τα αμοιρα τα γατια του δρομου;
Για ποιο λογο να εχει αγχος αυτος που τα εχει ολα στο πιατο;;;;
Θα μου πεις, οι γατες απο τη φυση τους δεν ειναι ζωα οικοσιτα.
Και το αλλο σημαντικο που εμαθα ειναι οτι στη φυση η γατα θα κηνυγησει ποντικια, κουνελια κλπ και απο αυτα θα τραφει τα οποια ειναι πολυ ζουμερα!
Απο την αλλη οι οικοσιτες τρωνε ξηρα τροφη, αφυδατωμενη πληρως.
Ισως και η αλλαγη αυτη του τροπου ζωης τους οσο κι αν μας φαινεται περιεργο τελικα να μην τους κανει καλο.
Παιζει ρολο και η στειρωση η οποια ομως ειναι αναγκαιο κακο.
Απο τη μια ο υπερπληθυσμος και τα απειρα αδεσποτα γατακια και απο την αλλη η ιδια σωματικη ακεραιτητα του γατου που θα πλακωθει με αλλους 10 για το ποιος θα παρει το καλυτερο γκομενακι και σου΄ρχεται στο σπιτι κομματια απο το ξυλο.
Δεν μετανιωσα που τον στειρωσα γιατι ειχε φρικαρει το ζωο και πηδουσε απο τα παραθυρα για να φυγει (ευτυχως μενουμε σε ισογειο!) αλλα ακομα κι αυτο θετει σε κινδυνο το ουροποιητικο.
Ρε παιδια πολυ ειλικρινα, μετα απο αυτο που περναμε ολοι εδω μεσα και κυριως ο ιδιος, ειπα οτι δεν θελω αλλα ζωα και οτι εκλεισα ως γατομανα.
Εγωιστικο θα μου πεις αλλα δεν την αντεχω την αγωνια...
Ολη μερα τον παρακολουθω (μιλαμε για καθε κινηση) και προσπαθω να ειμαι διακριτικη για να μην αντιλαμβανεται το αγχος μου και του το μεταδωσω και σκεφτομαι τι θα μας πει ο γιατρος το μεσημερι που θα παμε για αδειασμα κυστης παλι.

Μπραβο και παλι μπραβο!!!
Χαιρομαι παρα πολυ ειλικρινα!
Ειδες που ειναι γατος ο γατος τελικα

Τον δικο μου τον πηγαμε σημερα για του ζουληξουν την κυστη και ειπε ο γιατρος να μην τον ξαναπαμε γιατι παμε πολυ καλα

Αντιβιωση θα παρει για δεκα μερες ακομα και Urinary tract παστα παιζει forever αλλα δεν μας πειραζει!
Καλη μερα για την υγεια των γατιων μας!
NIKH lefkada
Νεοφερμένο μέλος
Αχ βρε παιδιά είμαι πολύ χαρούμενη! Η κρεατινίνη από 11,8 την δεύτερη φορά έπεσε στο 7,2 και στις τελευταίες εξετάσεις στο 3,99!! Τώρα σίγουρα έχουμε ελπίδες ειπε ο κτηνίατρος! Αλλα πρεπει να συνεχίσουμε τους όρους για καμία εβδομαδα και φυσικά να συνεχίσει να αντιδράει ο οργανισμός του στη θεραπεία που του κάνουμε! Πάντως σίγουρα είμαστε σε καλύτερο δρόμο! Κάντε μια προσευχή για τον γατούλη μου!
Πολυ χαιρομαι για σας... Μακαρι και μεις να χουμε την ιδια τυχη την δευτερα... Οι τιμεσμας ηταν την πεμπτη
Κρεατινινη 5 και ουρια νομιζω 110 ..... Ειναι σε ορο αλλα σε τρελα κεφια και ορεξη... Μακαρι να συνεχισει και μετα ετσι... Τρωει αρκετα ........

Αλλωστε ειναι γεγονος πλεον οτι οι γατες ειναι εφταψυχες ή εχουν nine lives.
Οπως και να το δεις δλδ η τυχη ευνοει τις γατες!
Και η γερη κραση τους!
Περαστικα ευχομαι!!
NIKH lefkada
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα και ευχαριστώ για τις ευχές σας !χθες τον πήρα σπιτι,κάναμε εξετάσεις,η κρεατίνη από 5.1 έπεσε στο 2.20 ,η ουρία από 110 στο 58 τρώει την δίαιτα του,στον άμμο του πάει πολύ,απλά με αγχώνει το πως θα του δίνω 150 ml νερο κάθε μέρα με την σύριγγα :-( ...100 γραμ τα πέρνει απ' τις δυο κονσέρβες Ροιαλ που θα τρώει ....εκει τρελαίνομαι... Και είμαι στην τσίτα :-) του πήρα τα φαρμακακια του κ συν κάψουλες με λάδι Σολωμού που θα πέρνει μια κάθε μέρα για τα Ω3 του .... Κανένα τρικ για το νερο;;; βέβαια μέχρι χθες το απόγευμα που τον πήρα σπιτι ήταν στον όρο και ίσως γι αυτό δεν πίνει ακομη.... Αν κάτι παραπάνω ξέρει κανείς .. Ενημερώστε με .. Καλή σας μέρα παρεακιΜην ανησυχεις... αφου τρωει ολα καλα θα πανε
Αλλωστε ειναι γεγονος πλεον οτι οι γατες ειναι εφταψυχες ή εχουν nine lives.
Οπως και να το δεις δλδ η τυχη ευνοει τις γατες!
Και η γερη κραση τους!
Περαστικα ευχομαι!!
Μηπως να ρωτησεις αν μπορεις να αραιωνεις ελαφρα τις κονσερβες με νερο για να πινει πιο πολυ;
Με συριγγα εχω τη γνωμη θα δυσκολευτεις...
Εγω δλδ που του δινω μια παστα συμπληρωμα για το ουροποιητικο κοντα 2 μηνες καθημερινα οχι μονο δεν εχει συνηθισει αλλα καθε μερα μου κανει τη ζωη πιο δυσκολη...(ο γλυκουλης μου!!).
Είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά σε στειρωμένους αρσενικούς γάτους ,μιας και η κατασκευή του σωλήνα που αποβάλουν τα ούρα τους οι αρσενικοί κάνει πιο δύσκολο να αποβληθούν τυχόν πέτρες που έχουν σχηματιστεί ή άμμος .
Αιτία δεν αποτελεί η αποκλειστική σίτιση του γάτου μας με ξηρά τροφή ,καθώς μπορούν να το εμφανίσουν και γάτες που καταναλώνουν υγρή τροφή όπως κονσέρβες ή σπιτικό φαγητό .Μπορεί όμως να κάνει χειρότερα τα πράγματα μιας χαμηλής ποιότητας ξηρά τροφή ή να βοηθήσει να εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο .
Στην δική μου περίπτωση η γάτος έπαθε έμφραξη της ουροποιητικής οδού .
Η περίπτωση χειρίστηκε ως εξής :Σπάσιμο της πέτρας με ειδικό μηχάνημα ,παροχή ορού για ενυδάτωση του ζώου και αποκλειστική σίτιση του από κει και πέρα με ειδική για αυτές τις περιπτώσεις ιατρική τροφή ,υψηλής ποιότητας .Επειδή το ζώο όμως είχε ακόμα στο αίμα του υψηλά ποσοστά καλίου και έκανε εμετούς για λίγες μέρες ,του έδωσα και θερμιδική πάστα που βοηθά στην λήψη βιταμινών και τονώθηκε ο οργανισμός του .Ακόμα κάναμε και αντιβίωση 14 ήμερη για να μας καλύψει αν είχε κάνει ουρολοίμωξη και παυσίπονη ένεση.Τις επόμενες 3-4 μέρες κάναμε και από 3 ενέσεις ορού καθημερινά για να ενυδατωθεί .
Η διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει ήταν ,το σπάσιμο της πέτρας με ειδικό μηχάνημα ή η προσπάθεια απόφραξης ,με τον καθετήρα .Πλύσεις της ουροδόχου κύστης με ορό ,ράψιμο του καθετήρα για 2-3 μέρες στο ζώο ώστε να παροχετεύεται ,χορήγηση ορού (γιατί το ζώο σταματά να λαμβάνει υγρά όταν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ουρήσεις και αφυδατώνεται ),χορήγηση πάστας οξινοποίησης ούρων για κάποιες μέρες (η οποία βοηθάει να σπάσουν οι υπόλοιπες πέτρες που υπάρχουν ),και τέλος θερμιδική πάστα (που βοηθά στην ανάρρωση ).Τέλος χορήγηση αντιβίωσης .
Όταν δίνεται ιατρική τροφή ,δεν πρέπει να χορηγούμε πάστα οξινοποίησης ούρων και το αναφέρουν και οι ίδιοι κατασκευαστές στο σάιτ τους .Μιας και με την ειδική τροφή επιτυγχάνεται αυτό το όξινο Ph που πρέπει .Επίσης με την ξηρά αυτή τροφή αυξάνεται και το αίσθημα της δίψας οπότε ενυδατώνεται καλύτερα .
Πρόληψη .... Η καλής ποιότητας τροφή είτε ξηρή είτε υγρή αλλά και ο προσδιορισμός της κατάλληλης για εμάς από τον κτηνίατρο μας ,παίζει μεγάλο ρόλο .Επίσης πρέπει να παρατηρούμε τυχόν αλλαγές στην ποσότητα των ούρων που αποβάλλουν καθημερινά οι γάτες μας στην λεκάνη (γιατί δεν εμφανίζουν απαραίτητα όλες αίμα ) και στην συχνότητα επίσκεψης .
Πρόλαβα τον γάτο μου στην πρώτη μέρα έμφραξης και ήμουν η μοναδική μέχρι τότε που πήγε τόσο νωρίς , με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι λίγο μικρότερος .Είναι συχνό φαινόμενο οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν τα γατιά τους από την δεύτερη μέρα και μετά και η θνησιμότητα να είναι υψηλή στα συγκεκριμένα περιστατικά καθώς "δηλητηριάζεται " το αίμα .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 49 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Anastasiya
- Asgardian
- {~*1rèNe*~}
- Σμαραγδα21
- manose
- Nicole1987
- Apostolhs1
- tammy
- NickosVx
- Zoro-mpoy
- Lia_cha
- tasos_perama
- Nikos90
- stavchr
- Elli M.
- Ζεν
- efistrnet
- Κώστας Δ
- Lilina7
- dorita22
- Ljosberinn
- thlevoas
- aristonfot
- pepper
- mayrh gata
- annapapd
- AntzelaRu
- Kate10
- kat-cats
- roccohooshie
- Claire Rentfield
- nasstazia
- rouli726
- ΕΛΑ
- ΦΛΩΡΑ
- MarkTs
- giannisvitara
- Frosita
- Armin
- ditiel
- feifairy
- johnycola
- Marinank
- Selina Kyle
- Lord Kratos
- JoannaK
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool