Ο Έλληνας θέλει το ρουσφέτι;

athanasiad

Πολύ δραστήριο μέλος

Η athanasiad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.648 μηνύματα.
Μια και πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές, σκέπτομαι γιατί ο Έλληνας θέλει το ρουσφέτι από τον πολιτικό που εκλέγει. Πιστεύω βλέπει ότι δεν υπάρχει η αξιοκρατία, δεν αισθάνεται ασφαλής όσο αφορά στο πλαίσιο αρχών και θεσμών. Εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο είδος των πολιτικών, χρησιμοποιούν την έλειψη αρχών και θεσμών και έτσι δημιουργούν αυτές τις στρατιές των ψηφοφόρων τους.
Εως πότε θα επιτρέπουμε να αγοράζουν τις συνειδήσεις μας, έως πότε θα καταπατούν τα συνταγματικά μας δικαιώματα για αξιοπρεπή διαβίωση, αξιοπρεπή εργασία και μόρφωση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμπεθερα,συμφωνω απολυτως με αυτα που ειπες...δυστυχως ο Ελληνας το θελει το ρουσφετι,εγω ομως πιστευω,οτι δεν ειναι μονο απο ανασφαλεια και ελλειψη αξιοκρατιας,αλλα και θεμα χαρακτηρος,τι αρχες (με την καλη εννοια) εχει ο καθενας,ποσο πολιτισμενος ειναι,αν σκεφτεται και τον διπλανο του και οχι μονο την αφεντομουτσουναρα του...γιατι μην ξεχναμε οτι οταν ζητα καποιος ρουσφετι,ξερει κατα βαθος,οτι καποιος αλλος θα αδικηθει,που ειτε εχει περισσοτερη αναγκη,ειτε πληρει τις προυποθεσεις( πχ για προσληψη στο δημοσιο) που ο ιδιος δεν τις εχει...για αυτο και δεν τους δικαιολογω καθολου,ΕΜΕΙς φτιαχνουμε την κοινωνια ,εμεις ανεβαζουμε στην εξουσια τους ηλιθιους,κλπ κλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σύμφωνοι. Αυτοί όμως κρατάνε "όμηρους" τους περισσότερους από μας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Έχουν διαπαιδαγωγήσει γενιές και γενιές με αυτή την κουλτούρα, που έχει γίνει μάστιγα για τις νεότερες γενιές. Προγράμματα stage (προγράμματα για άνεργους νέους, χωρίς αξιοκρατία, μόνο νάναι παιδί "γαλάζιο") που τους τάζουν δουλειά στο δημόσιο με επιδότηση μορίων. Κακαργούν και το ΑΣΕΠ, που δεν είναι τέλειο, αλλά έχουν ελπίδα διορισμού και αυτοί που δεν σφουγκαρίζουν με τη γλώσσα. Και μείς εκεί, τους ψηφίζουμε.....Και μετά πιστεύουμε ότι είμαστε και λαός ελεύθερος....

ναι,δεν διαφωνω,εξαλλου ο αλλος ,καποια στιγμη μπορει να αγανακτισει,πηγαινοντας με τον σταυρο στο χερι και να χρησιμοποιησει αυτον τον τροπο( του ρουσφετιου) εμεις ομως δεν τους βγαζουμε??? να μου πεις και ποιον να βγαλεις:hmm::hmm::hmm: ελα μου ντε!!!!!!!!

Επηρεάστηκες απο το debate ε??? Εγώ ακούω γύρω στη 30 ώρα τώρα και έχω μία μόνο απορία.. οοολα αυτά που λένε όοολοι αυτοί, τα πιστεύουν πραγματικά?? Περιμένουν δλδ να τους πιστέψουμε εμείς? Πραγματικά απορώ...

Γιατί όχι; Εδω ολόκληρος ο πλανήτης πίστεψε ότι ο Ομπάμα θα φέρει την αλλαγή στον κόσμο και θα σταματήσει την οικονομική καταστροφή που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. Γιατί να μην τους πιστέψουμε και μεις; Στο κάτω κάτω η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Η αλήθεια είναι ότι έχω επηρεαστεί από τις Ευροεκλογές......

ένα δίκιο το έχεις τώρα.. Τι εννοείς ότι έχεις επηρεαστεί από τις Ευροεκλογές? Από ποιά άποψη?

Επηρεάστηκες απο το debate ε??? Εγώ ακούω γύρω στη 30 ώρα τώρα και έχω μία μόνο απορία.. οοολα αυτά που λένε όοολοι αυτοί, τα πιστεύουν πραγματικά?? Περιμένουν δλδ να τους πιστέψουμε εμείς? Πραγματικά απορώ...

Αυτήν την απορία είχα πάντα και εγώ;)!
Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν νομίζω οτι πιστεύουν αυτά που λένε:hmm:
και το κατά πόσο περιμένουν να τα πιστέψουμε εμείς, νομίζω οτι μάλλον μας θεωρούν πάαααρα πολύ αφελείς!:mad:

Τώρα για αυτό που λέτε, συμπεθέρα Αθανασία και πουπουλινομάνα η δική μου γνώμη για να αρχίσει να εκλείπει πιά το φαινόμενο και η νοοτροπία του ρουσφετιού ,είναι ΠΑΙΔΕΙΑ και μόνο ΠΑΙΔΕΙΑ.:hmm:

Υ.Γ Οσα γράφω παίζει στην τηλεόραση το debate.Πραγματικά δεν άκουσα τίποτα καινούργιο.Ολο τα ίδια αναμασάνε.:(

ένα δίκιο το έχεις τώρα.. Τι εννοείς ότι έχεις επηρεαστεί από τις Ευροεκλογές? Από ποιά άποψη?
Από την άποψη της εκμετάλλευσης της ψήφου μας από κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν μάθει να υπάρχουν και να επιβιώνουν πάνω στο ψέμμα και στη ρεμούλα. Και σε βάρος ανθρώπων που έχουν ανάγκη τα αυτονόητα...
Απειθαρχία λοιπόν;

Μάλλον.. Απλά εγώ εξοργίζομαι γιατί πραγματικά με το να ψηφίσω το οποιοδήποτε κόμμα με κάνει να αισθάνομαι εντελώς μ...κας! Σκέφτομαι όμως ότι και πάλι, και με την απειθαρχία ή με την αποχή από τις εκλογές δεν θα βγεί αποτέλεσμα.. Πόσοι είναι αυτοί που πραγματικά σκέφτονται σαν εμάς αλλά στο τέλος ψηφίζουν γιατί πρέπει να κρατηθούν στις θέσεις τους που έχουν πάρει με το ρουσφέτι? Σκέφτομαι χαζά?

Αυτήν την απορία είχα πάντα και εγώ;)!
Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν νομίζω οτι πιστεύουν αυτά που λένε:hmm:
και το κατά πόσο περιμένουν να τα πιστέψουμε εμείς, νομίζω οτι μάλλον μας θεωρούν πάαααρα πολύ αφελείς!:mad:

Τώρα για αυτό που λέτε, συμπεθέρα Αθανασία και πουπουλινομάνα η δική μου γνώμη για να αρχίσει να εκλείπει πιά το φαινόμενο και η νοοτροπία του ρουσφετιού ,είναι ΠΑΙΔΕΙΑ και μόνο ΠΑΙΔΕΙΑ.:hmm:

Υ.Γ Οσα γράφω παίζει στην τηλεόραση το debate.Πραγματικά δεν άκουσα τίποτα καινούργιο.Ολο τα ίδια αναμασάνε.:(
Αλλά και να έχουν λυθεί και τα βασικά προβλήματα όπως ανεργία, φτώχια (γιατί δυστυχώς νηστικό αρκούδι δεν χορεύει....) 'Οσο υπάρχει η φτώχια και η ανέχεια, τότε και το ρουσφέτι θα υπάρχει και ο σημερινός βουλευτής "καλοχαιρέτας" θα καλοπερνά και θα πλουτίζει εις βάρος μας....
Η παιδεία σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά δεν αρκεί. Πιστεύω ότι και ο αγώνας μας ,για καλύτερη ποιότητα ζωής ,(εργασία, παιδεία, περιβάλλον, μισθούς )αν είναι μαζικός, θα φέρει αποτελέσματα. Αλλά θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία....και χρόνο..

Καλησπερα!
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ! Εγώ τείνω να αποστασιοποιούμαι από όλα αυτά γιατί ούτως ή άλλως δεν βλέπω πουθενά διέξοδο, ποιόν να ψηφίσω και τι να περιμένω? Από την άλλη, η λογική μου μου λέει ότι με το να απέχω από "τα κοινά" χάνω μέχρι και το δικαίωμα να ασκώ κριτική. Όταν φερ'ειπείν δεν έχω πάει καν να ψηφίσω, πώς μπορώ μετά να λέω π.χ. κοίτα ποιούς ψηφίζουν οι Έλληνες κλπ?
Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι ο Έλληνας το θέλει το ρουσφέτι του και γι'αυτό δεν πρόκειται και να αλλάξει τίποτα. Η πλειοψηφία ψηφίζει με βάση το ποιά κυβέρνηση τον εξυπηρετεί περισσότερο, σε ποιό κόμμα έχει κάποιο γνωστό, συγγενή, φίλο φίλου κλπ, που θα μπορούσε να τον "βολέψει".
Και θέτω το πολύ απλό ερώτημα: Υπάρχει κάποιος εδώ που να μην είναι, ή να μην έχει κάποιον συγγενή ή φίλο που να είναι "βολεμένος" κάπου με όχι και τόσο αξιοκρατικά μέσα, ή που να μην έχει "εξυπηρετηθεί" με κάποιον πλάγιο τρόπο? Και το πάω ακόμη πιο πέρα. Όλοι διαμαρτυρόμαστε για τυχόν λαδώματα που απαιτούν εφοριακοί, διάφοροι δημόσιοι λειτουργοί, γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, κλπ (χωρίς φυσικά να τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα) αλλά απ'ότι βλέπω όταν βρεθούμε στη δυσκολία όλοι προτιμούμε να τα "δώσουμε" για να προχωρήσει η υπόθεσή μας.

Αυτοι σιγουρα δεν πιστευουν αυτα που λενε,γι'αυτο και παντα ξεχνανε τις προεκλγικες υποσχεσεις.ΕΜΕΙΣ ομως,ποσο καφροι ειμαστε για να τους πιστευουμε ΟΛΟΥΣ??????????????
Απο λογια οοοολοι γνωριζουν,απο εργα ομως παπαλα.
Οσο για το ρουσφετι,τι να πρωτοπω??Για το κρατος αξιοκρατειας που ζουμε,για την ποιοτητα ζωης,για τα απλα η τα συνθετα πραγματα που μας απασχολουν???????????????????Δυστυχως ο μεσος ελληναρας ακολουθει την πεπατημενη και στηριζει τις ελπιδες του,ακομα,στο διορισμο του στο δημοσιο.Μια θεσουλα,ενα μισθουλη και εχει Ο Θεος.
Καπως ετσι ολοι αυτοι οι γελοιοι βρισκουν ψηφαλακια και χαφτουν παρεικως εις υγειαν των κοροιδων................

Καλησπερα!
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ! Εγώ τείνω να αποστασιοποιούμαι από όλα αυτά γιατί ούτως ή άλλως δεν βλέπω πουθενά διέξοδο, ποιόν να ψηφίσω και τι να περιμένω? Από την άλλη, η λογική μου μου λέει ότι με το να απέχω από "τα κοινά" χάνω μέχρι και το δικαίωμα να ασκώ κριτική. Όταν φερ'ειπείν δεν έχω πάει καν να ψηφίσω, πώς μπορώ μετά να λέω π.χ. κοίτα ποιούς ψηφίζουν οι Έλληνες κλπ?
Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι ο Έλληνας το θέλει το ρουσφέτι του και γι'αυτό δεν πρόκειται και να αλλάξει τίποτα. Η πλειοψηφία ψηφίζει με βάση το ποιά κυβέρνηση τον εξυπηρετεί περισσότερο, σε ποιό κόμμα έχει κάποιο γνωστό, συγγενή, φίλο φίλου κλπ, που θα μπορούσε να τον "βολέψει".
Και θέτω το πολύ απλό ερώτημα: Υπάρχει κάποιος εδώ που να μην είναι, ή να μην έχει κάποιον συγγενή ή φίλο που να είναι "βολεμένος" κάπου με όχι και τόσο αξιοκρατικά μέσα, ή που να μην έχει "εξυπηρετηθεί" με κάποιον πλάγιο τρόπο? Και το πάω ακόμη πιο πέρα. Όλοι διαμαρτυρόμαστε για τυχόν λαδώματα που απαιτούν εφοριακοί, διάφοροι δημόσιοι λειτουργοί, γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, κλπ (χωρίς φυσικά να τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα) αλλά απ'ότι βλέπω όταν βρεθούμε στη δυσκολία όλοι προτιμούμε να τα "δώσουμε" για να προχωρήσει η υπόθεσή μας.
Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. Και δεν είναι μόνο για θέματα υγείας, που εκεί λες, θα χάσω τον άνθρωπό μου και δεν υπολογίζω τίποτα...
Μια βόλτα στην πολεοδομία του Μαρκόπουλου και θα δούμε πώς προχωρούν οι δύσκολες υποθέσεις μας.

Το θέμα για μένα είναι σαν να αναρωτιόμαστε αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα!:lol:
Δηλαδή, οι Έλληνες πολίτες είναι έτσι, όλοι με το μυαλό στο βόλεμα και την "πλάγια οδό" επειδή οι πολιτικοί μας είναι έτσι και δεν μας αφήνουν περιθώρια επιλογής, καθώς με το σταυρό στο χέρι προκοπή δεν βλέπουμε? Ή οι πολιτικοί αυτοί μας αξίζουν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να λειτουργούμε και ως εκ τούτου εμείς οι ίδιοι θα καταψηφίζαμε οποιονδήποτε μας "έκοβε" το ρουσφέτι?

Το θέμα για μένα είναι σαν να αναρωτιόμαστε αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα!:lol:
Δηλαδή, οι Έλληνες πολίτες είναι έτσι, όλοι με το μυαλό στο βόλεμα και την "πλάγια οδό" επειδή οι πολιτικοί μας είναι έτσι και δεν μας αφήνουν περιθώρια επιλογής, καθώς με το σταυρό στο χέρι προκοπή δεν βλέπουμε? Ή οι πολιτικοί αυτοί μας αξίζουν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να λειτουργούμε και ως εκ τούτου εμείς οι ίδιοι θα καταψηφίζαμε οποιονδήποτε μας "έκοβε" το ρουσφέτι?

Πολύ φοβάμαι ότι έχεις δίκιο.:hmm::(
Καμιά φορά βλέπω ότι ισχύει το
"Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν"

..........ΕΓΡΑΨΕΣ κουμπαρα:up::up::up: τα ειπες ΟΛΑ:up::up::up:

..........ΕΓΡΑΨΕΣ κουμπαρα:up::up::up: τα ειπες ΟΛΑ:up::up::up:

:up::up::up:Πλάκα, πλάκα κουμπάρα με χαρά μου βλέπω, ότι συμφωνούμε και πολιτικά! Εκτός από ΓΑΤΙΚΑ, βέβαια(μην ξεχνιώμαστε)!:blink:;):cool::rolleyes::rolleyes:

:up::up::up:Πλάκα, πλάκα κουμπάρα με χαρά μου βλέπω, ότι συμφωνούμε και πολιτικά! Εκτός από ΓΑΤΙΚΑ, βέβαια(μην ξεχνιώμαστε)!:blink:;):cool::rolleyes::rolleyes:

αμ αυτο βλεπω και εγω!!!!!!!!!!!:up::up::up::up::up::up: τι στο καλο.....εισιαι το αλλιο μου μιισο???????????:hmm:

αλλά απ'ότι βλέπω όταν βρεθούμε στη δυσκολία όλοι προτιμούμε να τα "δώσουμε" για να προχωρήσει η υπόθεσή μας.
Όταν έχεις το αυγό στον *ΤΟΥΟΥΟΥΤ!* και ειδικά σε θέματα υγείας, αναγκάζεσαι να το κάνεις. Αν όμως το κράτος λειτουργούσε σωστά, δεν θα υπήρχε θέση για τέτοια πράγματα.

Δυστυχως ο μεσος ελληναρας ακολουθει την πεπατημενη και στηριζει τις ελπιδες του,ακομα,στο διορισμο του στο δημοσιο.
Και να βάλει τον Μπούλη του στο πανεπιστήμιο, να τον κάνει επιστήμονα! Με τον διορισμό στο δημόσιο και την είσοδο στο πανεπιστήμιο μας κυβερνάνε αυτοί που μας κυβερνάνε τα τελευταία 40-50 χρόνια... :/:

Πολύ φοβάμαι ότι έχεις δίκιο.:hmm::(
Καμιά φορά βλέπω ότι ισχύει το
"Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν"
Όχι. Ο Μαυρογιαλούρος δημιουργεί οπαδούς τάζοντας. Και ανέκαθεν οι Μαυρογιαλούροι τάζανε βασισμένοι 1. στην μεθοδευμένα ψεύτικη δημόσια εικόνα τους και 2. στις αδυναμίες και στον εαυτουλισμό των μελλοντικών τους ψηφοφόρων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back