Ο Λευτέρης και οι διακοπές!...

kaitikati

Νεοφερμένο μέλος

Ο kaitikati αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
καλημέρα!:)
παρακολουθώ κάποιο καιρό το site σας και έχω πάρει πολύ σημαντικές πληροφορίες!!.. μόλις πρόσφατα απέκτησα ένα αρσενικό γατάκι, τον Λευτέρη και με έχετε βοηθήσει πολύ. είμαστε μαζί κάπου 1.5 μήνα και όλα βαίνουν καλώς! :inlove:

αλλά έχω 2 μεγάλα άγχη και πολύ θα ήθελα μια μικρή βοήθεια..
αρκετές φορές μπορεί να λείψω αρκετή ώρα από το σπίτι και αγχώνομαι που μένει μόνο του. λένε όμως ότι γενικώς τα γατιά δεν τα πειράζει κάτι τέτοιο, ας πούμε σε σχέση με τα σκυλάκια. ισχύει κάτι τέτοιο?

και 2ον: με τις διακοπές γενικώς τι κάνετε???? :/:
αν ας πούμε οι διακοπές κρατάνε ένα μήνα, όπως στην περίπτωση μου γιατί κλείνει το γραφείο, τότε τι να κάνω??
στα πλοία, στα ταξίδια, στο κάμπινγκ δεν στέκεται ένα γατί, σωστά?
ειδικά με τον χαρακτήρα του Λευτέρη που είναι πολύ ζωηρός να το πω ευγενικά...

αλλά και διήμερο να είναι ή 3ήμερο, τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις??

ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσόρισες Καίτη και χαίρομαι που σε βοήθησε το site. :hello:
Ας τα πάρουμε απο την αρχή...
1. Όντως τις γάτες δεν τις πειράζει τόσο όσο τα σκυλιά αλλά όχι οτι δεν τις πειράζει και καθόλου! Αν παρατηρήσεις ίσως παρουσιάζει ήδη κάποια σημάδια "βαρεμάρας" όπως πχ εκεί που είναι τεμπέλικο και νωθρό ξαφνικά να πετάγεται πάνω και να κάνει απίστευτο σαματά ή να νιαουρίζει πολύ έντονα κλπ. Σκέφτηκες (αν το αντέχεις οικονομικά και απο απόψεως χώρου) να του πάρεις παρεούλα;
2. Για τις διακοπές καλύτερα να βρεις κάποιο φιλόζωο φίλο σου και να το κρατήσει αυτός. Εγώ όποτε πηγαίνω Αγρίνιο (συχνούτσικα) αυτό κάνω (Γιώτα ευχαριστώωωω!). Εναλλακτικά μπορείς να το αφήσεις σπίτι και να πηγαίνει κάποιος να το ταίζει αλλά το βρίσκω πολύ ψυχρό για τόσο μεγάλο διάστημα οπότε δεν θα στο πρότεινα. Η μητέρα μου πάντως παίρνει τη γάτα της μαζί, και σε πλοία και στο ξενοδοχείο, χαλαρά. Αρκεί να επιτρέπουν κατοικίδια στο ξενοδοχείο (της μητέρας μου είναι δικό της οπότε δεν παίζει τέτοιο πρόβλημα :P). Τώρα για κάμπινγκ όντως δύσκολο το βλέπω...
3. Αν είναι διήμερο μπορείς να το αφήσεις ακόμα και τελείως μόνο του με αρκετό φαί και νερό (αλλά κοίτα μην το κάνεις συχνά αυτό!) ή ακόμα καλύτερα να έρχεται κάποιος να το ταίζει. Δεν νομίζω οτι αξίζει για ένα διήμερο ή τριήμερο να το ταράξεις παίρνοντας το μαζί.

Ελπίζω να βοήθησα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ για την απάντηση.
δυστυχώς με τους ζωόφιλους φίλους μου κάνω διακοπές.. :)
τώρα για παρέα, τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν οπότε...
τον βλέπω να κάνει βουτιές τον Αύγουστο!:hmm:

οτι κ να κανεις οπου κ να πας βαλε τσιπακι στο γατο σου κ μαλιστα βρες ξενοδοχειο που να δεχονται τα ζωα

μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για το τσιπάκι ladycat...Κοστος, που το βρίσκουμε κλπ..

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
οτι κ να κανεις οπου κ να πας βαλε τσιπακι στο γατο σου κ μαλιστα βρες ξενοδοχειο που να δεχονται τα ζωα
επίσης, αν γνωρίζετε κάποιον καλό κτηνίατρο στο περιστέρι??

Σχετικά με το τσιπάκι στο βάζει ο κτηνίατρος και κοστίζει περίπου 50ευρώ.
Είναι χρήσιμο ιδαίτερα αν πάτε διακοπές μαζί.
Όσο για να το αφήσεις νομίζω ότι κοστίζει γύρω στα 10ευρώ την ημέρα.
Εγώ είχα αφήσει και τους 2 για 1 μήνα στο pet shop της γειτονιάς μου (λόγω ανωτέρας βίας δεν μπορούσα να τους πάρω μαζί) και μου τα φρόντιζε η κοπέλα που δούλευε εκεί. Μου έπερνε 10ευρώ την ημέρα με δική τους τροφή.
Για ξενοδοχεία ζώων δεν ξέρω τι τιμές έχουν, αλλά έχω ακούσει για τις ίδιες πάνω κάτω. :cool:

Το τσιπάκι αυτό χρησιμεύει για την αναγνώριση της γάτας, σε ποιον ιδιοκτήτη ανήκει; Δηλαδή υπάρχει κάποια βάση δεδομένων, στην οποία καταχωρούνται ιδιοκτήτες και γάτες;

Mε κάλυψε η Michelle. Eχει δίκιο σε όλα. Πάντως, αν το πάρεις μαζί στις διακοπές πρόσεχε πάρα πολύ. Θα έχει τάση φυγής. Aν έχεις πάει σε κάποια δωμάτια με αρκετά καλό μπαλκόνι, ψηλά-για να μην πηδήξει, ρώτα αν δέχονται ζωάκι. Nα έχεις δεί όμως πρώτα το δωμάτιο έστω και σε φωτό γιατί μπορεί να μην κάνει σε σένα. Kαι όσον αφορά τη μοναξιά, υπάρχουν γάτες και γάτες, όπως υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Άλλοι την αντέχουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Oτι καλύτερο είναι μια δεύτερη γατούλα όσο είναι ακόμη σχετικά μικρά σε ηλικία. Kαι πιστεύω οτι κάποια - όπως η Mπιάνκα μου- υποφέρουν πραγματικά μόνα τους. Aπό τότε που πέθανε η Mέλανι η αλλαγή στη συμπεριφορά είναι τεράστια. Περπατάει -πιστεύω επι ώρες- σαν την άδικη κατάρα μέσα στο σπίτι, μιας και είναι υπερκινητική. Άλλα είναι πιο ήσυχα -όπως ήταν η Mέλανι :( Eύχομαι ολόψυχα να βρεθεί μια λύση :/:

Που σκέφτεσαι να πας διακοπές; Γιατί αν έλεγες πχ Πάρο θα σου πρότεινα ένα ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα ένα δωμάτιο του έχει τεράστιο μπαλκόνι και η κυρία που έχει τα δωμάτια αγαπάει τις γάτες και έχει πάρα πολλές εκεί. Kαι φτηνά είναι. Aς σου προτείνουν και μερικοί άλλοι αν έχουν υπ όψη τους κάτι σχετικό. Πάντως και ο Oδηγός Διακοπών (στα περίπτερα)-δεν θυμάμαι πως τον λένε τώρα- λέει που επιτρέπονται ζώα και έχει και φωτό για όλα. Πιστεύω να σε βοηθήσει :happy:

Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Γιαννακοπούλου:
Πάντως και ο Oδηγός Διακοπών (στα περίπτερα)-δεν θυμάμαι πως τον λένε τώρα-
Μήπως εννοείς το "Διακοπές";

Oχι. Eνα άλλο το ίδιο μεγάλο με το Διακοπές. Nομίζω οτι λέγεται Oδηγος Kαταλυμάτων και βγαίνει κάθε χρόνο ανανεωμένο. Πρόπερυσι ήταν γαλάζιο και πέρθσι ανοιχτό πράσινο, και βάζει με μεγάλα γράμματα-νομίζω- τη χρονια. Δεν ξέρω που το έχω για να δω... Mου ήρθε μόλις ένα θέμα στο περιοδικό για το που θα μείνουν τα ζωάκια στις διακοπές και έχει πολλά ξενοδοχεία ζώων και τηλέφωνα. Nα τα βάλω εδώ, λες, ή να κάνω νεο θέμα και που; :confused:

Στο articles το έκανα θέμα αλλά το βάζω κι εδώ για σιγουριά

Η γάτα δένεται πολύ με το χώρο της και οι αλλαγές δεν της είναι ευχάριστες, γι? αυτό, αν πρόκειται να λείψετε λίγες ημέρες μόνο, είναι προτιμότερο να βρείτε κάποιον που θα την προσέχει στο σπίτι, θα της αλλάζει το χώμα τακτικά και θα της βάζει φρέσκο νεράκι και φαγητό. Αντίθετα, ο σκύλος υποφέρει όταν αποχωρίζεται το αφεντικό του και δεν μπορεί να μείνει πολλές ώρες μόνος του, αφού πρέπει να βγαίνει τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για τις ανάγκες του. Αν λοιπόν δεν είναι εφικτό να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί στις διακοπές, φροντίστε εγκαίρως να βρείτε το κατάλληλο μέρος για να το αφήσετε όσο εσείς θα λείπετε. Πριν αποφασίσετε, ρωτήστε φίλους σας που έχουν ζώα αν έχουν δοκιμάσει κάποια πανσιόν και αν έμειναν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία. Απαραίτητο επίσης είναι να επισκεφθείτε μερικά «ξενοδοχεία ζώων», κατά προτίμηση μαζί με το κατοικίδιό σας. Ρωτήστε αν έχουν άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας, ελέγξτε την καθαριότητα και τη θερμοκρασία των χώρων διαβίωσης, τους χώρους για τρέξιμο και για παιχνίδι, το προσωπικό κ.λπ. και ρωτήστε τι περιλαμβάνεται στην τιμή. Ρωτήστε επίσης αν αναλαμβάνουν να μαγειρεύουν σε περίπτωση που το ζωάκι σας θέλει να τρώει κάτι ιδιαίτερο.
Έχετε υπόψη ότι το κατοικίδιό σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια και να έχει αποπαρασιτωθεί. Μην αφήσετε το ζώο σας σε μια άγνωστη πανσιόν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη κιόλας φορά γιατί μπορεί να σας περιμένει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε. Είναι προτιμότερο να κάνετε στην αρχή μερικές δοκιμές μικρής διάρκειας, που θα το βοηθήσουν να συνηθίσει στο καινούριο περιβάλλον, ενώ εσείς θα ελέγξετε αν το ζωάκι σας είναι ευχαριστημένο από τη φροντίδα που του παρέχεται. Τέλος, αφήστε στον υπεύθυνο της πανσιόν τα τηλέφωνά σας και τα τηλέφωνα του κτηνιάτρου που το παρακολουθεί καθώς και τα τηλέφωνα κάποιου φίλου που θα βρίσκεται στην περιοχή σε περίπτωση ανάγκης.

ΤΙΜΕΣ
Για σκύλους θα πληρώσετε ανάλογα με το μέγεθός τους 15-20 ευρώ την ημέρα, ενώ για γάτες 7-15 ευρώ την ημέρα. Oι τιμές μειώνονται σε περίπτωση διαμονής μεγαλύτερης διάρκειας ή αν αφήσετε περισσότερα από ένα ζώα.

Ενδεικτική λίστα πανσιόν φιλοξενίας μικρών ζώων
·«Αvra Farm», Κυριάκος Αβραμίδης, 72ο χλμ. Εθνικής Oδού Αθηνών - Λαμίας, τηλ.: 210-2527551, www.avra.com.gr.
·«Kraft Hill», Βασίλης Κουνέλας, Μπριζακούκι, Αυλώνα Αττικής, τηλ.: 22950-29939, 210-8049444, 6932359616, www.krafthill.gr.
·«Marathon Land», Βασίλειος Μπαλάκας, 37ο χλμ. Μαραθώνος, Μαραθώνας, τηλ.: 22940-56420.
·«Pallini Kennels», Dr Εμμ. Μιντσίδης, 19ο χλμ. Μαραθώνος, Παλλήνη Αττικής, τηλ.: 210-6039351, 210-6038800.
·«Stardogs», Γιάννης Αραχωβίτης, Κάμπος Παιανίας, μεταξύ Σπάτων και Παιανίας, τηλ.: 210-6029053, www.stardogs.gr.
·Στέλιος Μαθάς, περιοχή Προφάρτα, Καλύβια Αττικής, τηλ.: 22920-24928, 6944916329.
·«Pet Smart Hotel», Βασιλική Παναγοπούλου, Δρέπανο Πατρών, τηλ.: 2610-994483, 6936803141.
·Σταθμός Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών, τηλ.: 2610-996200, 2610-996482.
·Ψυχάρης, Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, τηλ.: 27410-49600.
·Κτηνιατρείο Χατζηνάκου, Παντελής Χατζηνάκος, Αλλατίνη 9 & Νίκης 1, Τέρμα Χαριλάου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-306642.
·Ελένη Παλάγκα, φροντίδα ζώων στο σπίτι, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 6944809642.
·«Piero», Αθάνατοι, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ.: 2810-542691, 2810-233915, 6945655912, www.piero.gr.

Περιοδικο «Tαχυδρόμος»

Σας στέλνω την ιστοσελίδα απο site που έχει καταλύματα στην Ελλάδα που επιτρέπονται τα κατοικίδια. Είναι πολύ καλό και έχει πολύ ωραία μέρη...
Αχ!! διακοπές....:inlove:
https://www.ruralinvest.gr/agro/site/AgroCatalog/t_section?sparam=service_75&sub_nav=Lodgings

Σου στέλνω και εγώ μια σελίδα όπου μπορείς να επιλέξεις ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια.Εμείς που είχαμε πάει το Χειμώνα με την μαυρούλα στο Γαλαξίδι δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο ξενοδοχείο, αλλά απ΄την άλλη φοβόμουν να την αφήσω μόνη της και έτσι την έπερνα πάντα μαζί μου όπου και αν πηγαίναμε.Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.grhotels.gr/grhotels/index.asp?p=27&LG=2

Παιδιά εμείς πηγαίνουμε πάντα και με τους 4 γάτους διακοπές. Δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, ωστόσο δεν αντέχω τόσο καιρό μακριά τους!

Φροντίδα ζώου στο σπίτι

Στη λίστα με τα pet hotels είδα ότι υπάρχει κ μία για φροντίδα ζώου στο σπίτι, αλλά δυστυχώς είναι Θεσσαλονίκη. Αυτή θα ήταν κ η μόνη λύση για την Νταίζη για να μπορέσω να πάω διακοπές. Αλλά όσο κ αν έψαξα στο Internet δεν βρήκα καμία αναφορά και για την Αθήνα. Γνωρίζει κανείς κάποιον να φροντίζει επαγγελματικά τα ζώα στο σπίτι; Μέχρι που σκέφτηκα να την κάνω εγώ η ίδια στο μέλλον.:P Στο Internet βρήκα στην Αμερική αρκετούς που προσφέρουν κ νοσηλευτική περίθαλψη στο σπίτι, τι καλά να ‘χαμε κ εδώ…

μμμμ μου βαζεις ιδεες κ εμενα για φυλαξη ζωων στο σπιτι:hmm:

Αν πάντως το αποφασίσεις, θα είμαι σίγουρα ο πρώτος σου πελάτης ;) Τέτοια γατομάνα θα ήταν ό,τι καλύτερο :up:

Παιδιά θα με ενδιέφερε κι εμένα να βρω ένα άτομο να έρθει μία φορά την ημέρα να ταίσει τα αδέσποτα γατάκια που φροντίζω όσο θα λείπω διακοπές. Οπότε αν γνωρίζετε κάποιον-κάποιαν, παρακαλώ ενημερώστε με!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back