Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάρα πολύ ωραίο το βιντεάκι που η κορη σου παίζει με τον Μπόρχες. Μπράβο σου που μαθαίνεις στο μωρό σου να αγαπάει τα ζώα και το αφήνεις και δένεται μαζί τους. 
Μπράβο και πάλι μπράβο πολύ μου άρεσε το Βιντεάκι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Όσο πάνε τα μωρά -ανθρωπάκι και γατί- παίζουν περισσότερο, τώρα πια η Δήμνητρα είναι αυτή που προσπαθεί να προσεγγίσει το γάτο, όχι πάντα αποτελεσματικά.
Πάντως τον βοηθάει λίγο στο αδυνάτισμα 
Εδώ προσπαθεί να τον δελεάσει με τη μπάλα:
https://www.youtube.com/watch?v=u8J-D4xc9Gs
https://www.youtube.com/watch?v=7pExRi_NIYk
https://www.youtube.com/watch?v=lX8Zd16Vru8
Προσπαθεί να του πιάσει την ουρά!
https://www.youtube.com/watch?v=Sk4XWfr1-1w
και ο αιφνιδιασμός του Μπόρχες!

https://www.youtube.com/watch?v=5JWAiCN5kAE
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος

ria23
Διάσημο μέλος

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
παιδια εχω τρελαθει..ειναι τελεια τα βιντεακια να τους χαιρεστε και τους 2...μου φαινεται πρεπει να φτιαξουμε θεματακι συμβιωση γατας-μωρου και να βαλουμε αυτα τα βιντεακια..σιγουρα θα φυγει η αμφιβολια απο πολλους!!!!!!!και παλι να τους χαιρεστε!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Γι΄αυτό τα βάζουμε κι εμείς, γιατί είχαμε κάποιες αμφιβολίες κι εμείς πριν. Αλλά τώρα δεν το συζητώ! Από τη συμβίωση βγαίνουν όλοι κερδισμένοι!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
,Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

Να τα χαίρεστε!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tzoutzou
Διάσημο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

υπεροχος ο γατος σας, αλλα η κορουλα σας ειναι πανεμορφη!!! απο τα πιο ομορφα μωρακια που ειδα!!! θα στειλω τα βιντεακια στον φιλο μου που εχει ενδιασμους για γατες και μωρακια!
aretha
Περιβόητο μέλος

Κάνουν καταπληκτικό ντουέτο οι δυό τους, να τους χαίρεστε

SofiaV
Πολύ δραστήριο μέλος
να τους χαίρεστε και να τους καμαρώνετε 
stellak
Διάσημο μέλος
και με το Μπόρχες που πάει και καλά να δαγκώσει τη μικρή στο χέρι, αλλά δεν είναι και σίγουρος... Η δε Δήμητρα συνεχίζει απτόητη!Το έχω πει χίλιες φορές: είστε το καλύτερο παράδειγμα για όλους αυτούς που μπαίνουν και χαρίζουν τα γατιά τους λόγω εγκυμοσύνης
Να τους χαίρεστε και τους δυο!
chryssa
Διάσημο μέλος

Θέλω να κάνω μερικές χαζές ερωτήσεις στους γονείς, έτσι για να μου φύγουν οι τελευταίες αμφιβολίες.
Παρένθεση: Εγώ έχω ένα μπέμπη 2 μηνών, αλλά λόγω προβλημάτων υγείας, 2 μήνες πριν τη γέννα πήγα στη μαμά μου με τη γάτα και η γάτα έχει ξεμείνει εκεί γιατί μετά δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου και είχαμε και τρεχάματα με νοσοκομεία με το μωρό, τώρα όμως όπου να'ναι επιστρέφει η Μπουμπού και έχω λίγο άγχος, γιατί όποτε της τον πάω το μικρό στη μαμά μου τον κοιτάει περίεργα, λες και είναι μικρό ποντίκι!).
Εγώ έχω τρία θέματα άγχους.
1. Να μη ζηλέψει η γάτα, γιατί είμαι συνέχεια με το μικρό αγκαλιά (με τα νοσοκομεία και την ταλαιπωρία που έφαγε μας έγινε αγκαλίτσας και δεν ξεκολλάει ούτε για ύπνο σχεδόν
). 2. Μην τον γρατζουνίσει πάνω στο παιχνίδι, γιατί η Μπουμπού δεν ξέρει να απλώνει χέρι χωρίς νύχι, παίζει πολύ άγρια και δαγκώνει για πλάκα.

3. Και (έτσι, για να βουλώσουμε τα στόματα των κακών), να υποθέσω ότι η μικρή δεν έπαθε τίποτα μπουσουλώντας στον ίδιο χώρο που περπατάει ο Μπόρχες, έτσι? Η Μπουμπού μαδάει σαν τρελή όλο το χρόνο και ο μπέμπης μάλλον θα φάει πιο πολύ τρίχα παρά φρουτόκρεμα...

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, το ξέρω ότι έχετε και δουλειές!

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτοί που τα χαρίζουν λόγω "εγκυμοσύνης" !! στην πραγματικότητα δεν τα θέλουν, δεν τα αγαπάνε και απλά ψάχνουν μία δικαιολογία .Εγώ τρελάθηκα με 2 πραγματάκια: τα δήθεν κοτσιδάκια - "σιντριβάνια" της Δήμητρας, που το καθένα έχει 10 μακριές τρίχεςκαι με το Μπόρχες που πάει και καλά να δαγκώσει τη μικρή στο χέρι, αλλά δεν είναι και σίγουρος... Η δε Δήμητρα συνεχίζει απτόητη!
Το έχω πει χίλιες φορές: είστε το καλύτερο παράδειγμα για όλους αυτούς που μπαίνουν και χαρίζουν τα γατιά τους λόγω εγκυμοσύνηςΝα τους χαίρεστε και τους δυο!
![]()
Πράγματι τα βιντεάκια σας είναι υπέροχα δείγματα συμβίωσης
μωρού με ζώο και όλες πρέπει να τα προωθήσουμε σε γνωστούς να τα δούν και να τα δείξουν και σε άλλους για να γίνει μία αρχή να πάψουν πιά οι άσχετοι 

να λένε "θα κάνει κακό το ζώο στο μωρό ".Αρχική Δημοσίευση από chryssa;452475 [/quote:Εγώ έχω τρία θέματα άγχους.
1. Να μη ζηλέψει η γάτα, γιατί είμαι συνέχεια με το μικρό αγκαλιά (με τα νοσοκομεία και την ταλαιπωρία που έφαγε μας έγινε αγκαλίτσας και δεν ξεκολλάει ούτε για ύπνο σχεδόν).
Πριν να βάλεις τα ρούχα του μωρού για πλύσιμο δίνετα στην γάτα να τα μυρίζει για να μαθει την μυρωδιά του και να καταλάβει ότι είναι μέλος της οικογένειας.
2. Μην τον γρατζουνίσει πάνω στο παιχνίδι, γιατί η Μπουμπού δεν ξέρει να απλώνει χέρι χωρίς νύχι, παίζει πολύ άγρια και δαγκώνει για πλάκα.
Κόψε του τα νύχια .Είναι τα χέρια του γατιού και δεν γίνεται να το σταματήσει, το ζώο χρησιμοποιεί τα νύχια του λόγω ενστίκτου.
3. Και (έτσι, για να βουλώσουμε τα στόματα των κακών), να υποθέσω ότι η μικρή δεν έπαθε τίποτα μπουσουλώντας στον ίδιο χώρο που περπατάει ο Μπόρχες, έτσι? Η Μπουμπού μαδάει σαν τρελή όλο το χρόνο και ο μπέμπης μάλλον θα φάει πιο πολύ τρίχα παρά φρουτόκρεμα...
Πρώτον δεν παθαίνει τίποτα γιατί όποιος έχει γάτα γνωρίζει ότι έχει φάει τρίχα με το κιλό. Σαν εναλακτική όταν αρχίσει το παιδί να μπουσουλάει άμα φοβάσαι τόσο πολύ κούρεψε το ζώο και έτσι δεν θα υπάρχει καθόλου τρίχα εκείνο το χρονικό διάστημα.
chryssa
Διάσημο μέλος
Κόψε του τα νύχια .Είναι τα χέρια του γατιού και γίνεται να το σταματήσει, χρησιμοποιεί τα νύχια του λόγω ενστίκτου.
Πρώτον δεν παθαίνει τίποτα γιατί όποιος έχει γάτα γνωρίζει ότι έχει φάει τρίχα με το κιλό. Σαν εναλακτική όταν αρχίσει το παιδί να μπουσουλάει άμα φοβάσαι τόσο πολύ κούρεψε το ζώο και έτσι δεν θα υπάρχει καθόλου τρίχα εκείνο το χρονικό διάστημα.

Συγγνώμη που γελάω, αλλά φαντάστηκα τη Μπουμπού γουλί...
Βρε Felice μου, δεν κάθεται το παλιόγατο για τα νύχια, είναι πολύ ατίθαση. 2-3 φορές το χρόνο τα κόβουμε στον ύπνο της με τα χίλια ζόρια. Όσο για την τρίχα, εμείς έχουμε άλλα αντισώματα, τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα συνήθως, γι'αυτό ρωτάω. Εμένα δε με νοιάζει να φάω τρίχα και στην εγκυμοσύνη με τη γάτα αγκαλιά την έβγαλα και καθάριζα και την άμμο. Τίποτα δεν έπαθα (από τη γάτα τουλάχιστον)!
Θα την πάω στο γιατρό την άλλη εβδομάδα και θα ρωτήσω κι εκεί λεπτομέρειες. Πάντως προβλέπω να πλουτίζω την εταιρεία που βγάζει τα swiffer!!!

Voula
Διάσημο μέλος
Όσο για την τρίχα, εμείς έχουμε άλλα αντισώματα, τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα συνήθως, γι'αυτό ρωτάω
Χρύσσα μη σε κάνουν υποχόνδρια
Ως απάντηση σε αυτά που ρωτάς θα σου γνωρίσω την κόρη μου, η οποία όταν ήταν μωρό έφαγε άπειρες τρίχες μπουσουλώντας ,από τον τότε γάτο μας, τον Μπίλλη, ο οποίος σημειωτέον, ήταν γάτος και του μέσα και του έξω
Θεωρώ ότι η κόρη μου είναι ένα τυπικό παράδειγμα παιδιού που μεγάλωσε μαζί με γάτες

chryssa
Διάσημο μέλος
Αλήθεια? Πολύ χαίρομαι που το διαβάζω. Μωρέ, δεν είμαι υποχόνδρια, αλλά έτσι που κάνουν όλοι με την αποστείρωση των μωρών δεν θέλω να είμαι ανεύθυνη!Χρύσσα μη σε κάνουν υποχόνδριαΩς απάντηση σε αυτά που ρωτάς θα σου γνωρίσω την κόρη μου, η οποία όταν ήταν μωρό έφαγε άπειρες τρίχες μπουσουλώντας ,από τον τότε γάτο μας, τον Μπίλλη, ο οποίος σημειωτέον, ήταν γάτος και του μέσα και του έξω
Θεωρώ ότι η κόρη μου είναι ένα τυπικό παράδειγμα παιδιού που μεγάλωσε μαζί με γάτες![]()
Βέβαια, εμείς δεν αποστειρώνουμε πια σχεδόν τίποτα, λόγω θηλασμού! Και όταν μπουσουλάνε έχουν μεγαλώσει αρκετά, έχουν κάνει και μπόλικα εμβόλια...
Άλλωστε δεν μπαίνει κόσμος στα σπίτια, με παπούτσια κλπ? Δίκιο έχεις!Μπόρχες και Δήμητρα, συγγνώμη που σας έκανα μαντάρα το θέμα!

stellak
Διάσημο μέλος

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλήθεια? Πολύ χαίρομαι που το διαβάζω. Μωρέ, δεν είμαι υποχόνδρια, αλλά έτσι που κάνουν όλοι με την αποστείρωση των μωρών δεν θέλω να είμαι ανεύθυνη!Βέβαια, εμείς δεν αποστειρώνουμε πια σχεδόν τίποτα, λόγω θηλασμού! Και όταν μπουσουλάνε έχουν μεγαλώσει αρκετά, έχουν κάνει και μπόλικα εμβόλια...
Άλλωστε δεν μπαίνει κόσμος στα σπίτια, με παπούτσια κλπ? Δίκιο έχεις!
Μπόρχες και Δήμητρα, συγγνώμη που σας έκανα μαντάρα το θέμα!![]()
- Σχετικά με την αποστείρωση δεν ξέρω για ποιον λογο μας βάζουν στην ελλάδα και το κάνουμε, στην Γερμανία ούτε το μπιμπερό δεν αποστειρώνεται.
- Σχετικά με το θέμα της τρίχας δεν είναι θέμα μόνο σχετικά με τα μωρά αλλά και εμείς κατα τους θερινούς μήνες υποφέρουμε. Γιαυτό τον λόγο εδώ και 4 χρόνια τον μήνα Μάιο μην κοροιδέυεται
πάω την γάτα και της ρίχνουν μία ξουρα μούρλια . Αντί να κάθομαι να την χτενίζω και ξαναχτενίζω γίνεται η δουλειά μία και έξω. Και το ζώο χαίρεται και αισθάνεται δροσερό και εγώ γλιτώνω όλον τον κόπο. - Σχετικά με τα νύχια άλλο τρόπο δεν ξέρω μόνο εκείνα τα νύχια που κολάνε στην αμερική αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Σχετικά με τη συμπεριφορά της γάτας, για όσο ήμουν με το μωρό στο μαιευτήριο, ο anemos μετέφερε τις λερωμένες πάνες στο Μπόρχες να τις μυρίζει, έτσι συνήθισε σιγά σιγά τη μυρωδιά της. Επίσης ον βάζαμε να ακούει κλάμα μωρού που βάζαμε στο youtube

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ακολουθήσαμε τη συμβουλή του Αίλουρου και ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν μαλώσαμε και δεν μαλώνουμε το γάτο μπροστά στο παιδί, Ο,ΤΙ και να κάνει! Ετσι δεν συνδύασε αρνητικά το μωρό με φωνές και δεν ένοιωσε παρείσακτος. Απλά τον απομακρύναμε όταν κρίναμε ότι μπορεί να έκανε κάτι που θα ενοχλούσε τη Δήμητρα.
Εδώ και δύο μήνες όμως που η κόρη μας μπουσουλάει και τον κυνηγάει αλύπητα γύρω-γυρω (δεν έχει που να σταθεί ο καημένος), άρχισε κι αυτός να παίζει λίγο μαζί της αλλά πολύ πιο ήπια από ό,τι μαζί μας, παρόλα αυτά ρίχνει από καμια σφαλιάρα, χωρίς νύχια (αν του τραβάγαμε εμείς τα αυτιά δεν θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση!) μερικές φορές όμως που τον εχει στριμώξει πολύ της έχει ρίξει κανα δυο πιο δυνατές και τις έκανε μικρές γραντζουνιές που τις βλέπουμε μετά από αρκετές ώρες...
Όταν πλησιάζει επικίνδυνα το Μπόρχες τη μαλώνουμε μαλακά και της λέμε "καλό, καλό" και τον χαϊδεύουμε, κατευθύνοντας και το χεράκι της να της δείχνουμε πώς πρέπει να τον χαϊδεύει. Κι αυτό πολλές φορές, κάθε μέρα. Μετά από λίγες εβδομάδες όντως άρχισε να τον αγγίζει με περισσότερη προσοχή και να καταλαβαίνει όταν της λέμε "καλό - καλό" ότι πρέπει να προσέχει
. Χρειάζεται δηλαδή και από την πλευρά των ενηλίκων προσπάθεια και υπομονή και προς τις δύο πλευρές. Και βέβαια πάντα προσοχή και κάποια εποπτεία. Όσο για τρίχες και αποστειρώσεις, απλά έχουμε το σπίτι όσο μπορούμε πο καθαρό και ο γάτος κανει κάθε μήνα αποπαρασίτωση για ενδο- και εξωπαράσιτα, εκτός από τα εμβόλιά του...
Πάντως μια φίλη που έχει μακρύτριχο γατί, το κούρεψε πριν φέρουν το μωρό στο σπίτι!
Και κανένα πρόβλημα! στην πραγματικότητα παίζουν οι δυο τους πολύ περισσότερο από ό,τι φαίνεται στο βίντεο, απλά αυτές τις στιγμές τις χάνω και μέχρι να πάρω την κάμερα το παίρνουν και οι δύο χαμπάρι και τους φεύγει ο αυθορμητισμός

Μετά από αυτό το κατεβατό, εύχομαι σε όσους βρίσκονται μπροστά στην προοπτική συμβίωσης μωρού με γάτα να μη διστάσουν, και δε νομίζω πως θα το κάνουν αν έχουν διαβάσει και τις εμπειρίες που έγραψαν και άλλοι "γατο-μωρο-γονείς στο thread!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool